Latest Blogposts

Paardrijvakanties Israël

Israël (Hebreeuws: מדינת – Jisraël: Arabisch: دولة – Israïl) is een land in het Midden-Oosten dat grenst aan Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte en Palestina. De hoofdstad van Israël is Jeruzalem (niet erkend door de VN). Een aantal grote steden in Israël zijn: Tel Aviv, Haifa, Nazareth, Ramla, Rishon LeZion en Ashdod.

Israël is een staat die na de tweede wereldoorlog is opgericht voor de Joodse mensen. Het wordt bovendien beschouwd als Heilige land samen met Jordanië, Egypte en de Palestijnse gebieden. Het heeft zowel een moderne als zeer eeuwenoude cultuur en is zonder twijfel een fascinerende bestemming. Voor ruiters en amazones biedt het uitgestrekte woestijnen, bergketens, ruimte, azuurblauwe meren, rivieren (waaronder de befaamde in de Koran en Bijbel geroemde Jordan) en niet te vergeten zon en verrukkelijk eten.

Israël staat bekend om de heilige stad Jeruzalem met o.a. de Klaagmuur, de woestijn, de eeuwig durende strijd en terreur, de moderne stad Tel Aviv en de mooie stranden waar je kunt zonnen, zwemmen, windsurfen, zeilen, waterskien en duiken. Je kunt in Israël veel historische gebouwen tegen komen zoals tempels en kerken. Israël ligt ook aan de dode zee. Deze zee staat bekend om zijn hoge zoutgehalte waardoor je blijft drijven. Israël heeft ook diverse Nationale parken (Natuurreservaten) waar je o.a. watervallen kunt vinden. In Israël leeft ongeveer 35% van de totale joodse bevolking.

Weer en klimaat
Israël kent zowel een woestijnklimaat als een mediterraan klimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 25 tot 40 graden. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 10 tot 20 graden. In de bergen liggen de temperaturen lager en kan het in de winter sneeuwen.

Beste reistijd
Maart, april, mei en oktober zijn de beste maanden voor een rondreis in Israël. Voor een strandvakantie kunt u het gehele jaar terecht.

Taal
Hebreeuws en Arabisch zijn beide een officiële taal in Israël. Daarnaast wordt er o.a. Jiddisch en Engels gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Israël.
Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Israël verblijft.
Let op: Uw paspoort mag geen stempel van Syrië, Libanon, Iran, Saoedi Arabië, Libië of Jemen bevatten.