Latest Blogposts

Paardrijvakanties Jordanië

Jordanië, officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië (Arabisch: 'المملكة الأردنية الهاشمية), is een land in het Midden-Oosten. Jordanië is gelegen ten oosten van Israël en de Westelijke Jordaanoever (onderdeel van de Palestijnse Gebieden) met als grens de rivier de Jordaan en de Dode Zee (een zoutmeer) met Syrië in het noorden, Irak in het noordoosten en Saoedi-Arabië in het zuidoosten. Het heeft in het zuiden via de Golf van Akaba toegang tot de Rode Zee. De hoofdstad is Amman. Het is bekend om de prachtige woestijn Wadi Rum en de eeuwenoude stad in de rotsen gehouwen Petra.

Paarden

De Arabische volbloed, ook wel Arabier genoemd, is een paardenras dat afstamt van Arabische paarden uit Noord-Afrika en het Nabije Oosten. Het paard zelf vindt zijn oorsprong in het Arabische schiereiland en is vervolgens in de 8e eeuw meegenomen naar Noord-Afrika. Het ras is meer dan vijfduizend jaar oud. Tegenwoordig worden Arabische volbloeden over de hele wereld gefokt.

Weer en klimaat
Jordanië kent zowel een mediterraan klimaat als een woestijnklimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 25 tot 35 graden. Tijdens de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 5 tot 15 graden. In het binnenland kan tijdens de winter de temperatuur dalen tot onder het vriespunt met daarbij sneeuwval en sneeuwstormen.

Beste reistijd
Maart, april, mei, oktober en november zijn de beste maanden om naar Jordanië te reizen. Hiermee vermijdt u de hete zomerperiode en de milde tot koude winterperiode met kans op neerslag.

Taal
Arabisch is de officiële taal in Jordanië. Daarnaast wordt er op veel plaatsen Engels gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij visumaanvraag.
Een visum is vereist. Deze kunt u online aanvragen of persoonlijk bij de ambassade van Jordanië in Den Haag.
U dient bij vertrek uit Jordanië een vertrekbelasting te betalen van circa 8 euro per persoon.