headershadow

Latest Blogposts

Gallops of Jordan - de Paris Dakar van de paardensport

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Jordanië  Reisadvies Min BZ Vliegen op: Amman
Paardrijden: Speciale rally te paard Pick-up & Transfers: Ja
Duur: 7 nachten/6 dagen/6 dagen rijden Uren in zadel: 4-7 uur/30km per dag
Periode: 23-30 oktober 2021 Niveau: Bij voorkeur gevorderd en fit
Paarden: Arabieren Accommodatie: hotel & tentenkampen
Rijdstijl: Team endurance (5 ruiters) Max.Gewicht: 95 kg incl. rijkledingSave the date: 23-30 oktober 2021
Vijfdaagse rally te paard door de Wadi Rum woestijn naar de ruïnes van Petra
Bijzonderheden: u rijdt in teams en navigeert zelf, groot afsluitingsfeest in Petra
Prijs: € 3.500 (niet ruiter kan ook mee met back-up team € 2.500)

De Gallops is van 27 maart tot 3 april 2021
U wordt op zaterdag 27 maart de luchthaven van Amman opgewacht bij Meeting point. Daarna gaat u met alle deelnemers in shuttles naar de Wadi Rum.

Uw avontuur begint in het hart van de Wadi Rum woestijn waarbij u met uw team van vijf ruiters/amazones 200 km aflegt door zand van de woestijn, door kloven en over bergen naar Petra.

Gallops of Jordan is een uniek concept in de stijl van de Paris-Dakar maar dan te paard. Vijf dagen lang rijdt u in teamverband (5 personen) met eigen kompas door de woestijn om elke avond in een nieuw al opgezet kampement aan te komen waar gedineerd, gefeest en overnacht wordt. De vrijheid van het rijden in de woestijn, het avontuur van met je team de weg vinden, ecologische en geografische wonderen, eeuwenoude nomadentradities, kunst en emotie.

Gallops of Oman 2014, Gallops of Morocco 2018, Gallops of India 2019
Al eerder heeft de organisatie de Gallops georganiseerd in de woestijn van Oman (in 2014 gesponsord door de Sultan van Oman en support van Zijne Majesteit en zijn Royal Cavalry), in de Merzouga woestijn van de Sahara in Marokko (in 2018 onder patronage van Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Mohammed VI) en in India (in 2019 in de semi-woestijn van de Maharajahs van Mandawa Castle in Rajasthan, een paardrijdvakantiepartner van Paardenpas en waar Paardenpas de organisatoren van Gallops ontmoette). Ruiters en amazones vanuit de hele wereld participeren en vinden elkaar in deze uitdaging. Deze vierde editie, is een uitdagende en gepassioneerde tocht van Wadi Rum naar Petra, een unieke belevenis met een boeiend landschap waar ooit Lawrence of Arabia reed!
IMG_1345.JPG ....Les médias suivent en direct la course..Media covering the race in live....

Uw hosts/de organisatoren
Het initiatief van de Gallops komt van Bady Kébir – organisator van vele hippische trails in de wereld - en Benoît Perrier - Manager van de Polo Club du Domaine de Chantilly. Deze vierde editie wordt in samenwerking met Bucéphale Organisation (Consultancy) georganiseerd. Wist u overigens dat Bucéphale de naam van het paard van Alexander de Grote was?

De paarden/Het rijden
U rijdt op Arabische paarden, snel, sterk, fit en werkwillig. Het is geen "walk in the park". U rijdt circa 30 km per dag in de natuur, d.w.z. circa 4 tot 7 uur per dag, zes dagen lang. U dient daarom wel fit te zijn. Daarnaast kan het in de woestijn heet zijn. Het advies luidt daarom om tevoren te trainen alvorens u hieraan begint. Maar als u fit bent, dan is het een ervaring om nooit te vergeten.

Prijzen
Arrangement ruiter/amazone € 3.500
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner, excl. drankjes) inclusief paarden, harnachement, verzorging van de paarden, backup team voor transport van uw bagage, veterinaire zaken en artsen voor geval van nood, 3 overnachtingen in hotels, 4 overnachtingen in camps, white party onder de sterren, afscheidsfeest, alle transfers. Excl. vluchten, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.

Arrangement niet ruiters € 2.500
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner, excl. drankjes) inclusief paarden, harnachement, verzorging van de paarden, backup team voor transport van uw bagage, veterinaire zaken en artsen voor geval van nood, 3 overnachtingen in hotels, 4 overnachtingen in camps, white party onder de sterren, afscheidsfeest, excursies wanneer de ruiters & amazones aan het rijden zijn en alle transfers. Excl. vluchten, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.

Culinair
Natuurlijk zult u genieten van heerlijke traditionele Jordaanse maaltijden en tevens internationale gerechten. Wij geven bovendien uw dieetwensen door, daarmee kan rekening gehouden worden.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog 6 maanden geldig is bij visumaanvraag.
Een visum is vereist. Deze kunt u online aanvragen of persoonlijk bij de ambassade van Jordanië in Den Haag. Het is tevens mogelijk bij aankomst op de luchthaven van Amman een visum te verkrijgen. U dient bij vertrek uit Jordanië een vertrekbelasting te betalen van circa 8 euro per persoon.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Jordanië | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Jordanië | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Accommodatie
U wordt ondergebracht in tentenkampen met een authentieke sfeer en waaraan het u aan niets zal ontbreken.

HR_BRICOT_2018CH0265129.JPG HR_BRICOT_2018CH0267138.JPG

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Jordanië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u hiervoor  contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Beste reistijd
Maart, april, mei, oktober en november zijn de beste maanden om naar Jordanië te reizen. Hiermee vermijdt u de hete zomerperiode en de milde tot koude winterperiode met kans op neerslag.

Taal
Arabisch is de officiële taal in Jordanië. Daarnaast wordt er op veel plaatsen Engels gesproken. De organisatoren van Gallops spreken Frans en Engels.

Geld en Geldzaken
In Jordanië wordt betaald met de Jordaanse dinar (JOD).

Verlengingen
Paardenpas heeft uitstekende persoonlijke contacten met (Nederlandse) touroperators in Amman, Jordanië die u nog meer van het prachtige Jordanië kunnen laten zien. Van stadstours door de oude stad van Amman tot bezoeken aan de Dode Zee of Akaba en meer. Enkele excursies:
Dagexcursie naar Jerash (met gids) en Ajloun € 185 per persoon
Dagexcursie naar de Dode Zee met overnachting in een 4- of 5-sterrenhotel o.b.v. overnachting met ontbijt, prijs op aanvraag, data-afhankelijk
Extra dag in Petra voor de tour (aankomst op vrijdag) met een overnachting in Madaba en extra transfer van de luchthaven van Amman naar Petra inclusief entree fee en een gids voor 3 uur in Petra € 358

Jordanië, officieel het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië ('المملكة الأردنية الهاشمية), is gelegen ten oosten van Israël en de Westelijke Jordaanoever (onderdeel van de Palestijnse gebieden) met als grens de rivier de Jordaan en de Dode Zee (een zoutmeer). In het noorden ligt Syrië en in het noordoosten Irak en in het zuidoosten Saoeidi-Arabië. In het zuiden biedt de Golf van Akaba toegang tot de Rode Zee. Het staatshoofd van Jordanië is Koning Abdoellah II die zijn in 1999 overleden vader Koning Hoessein van Jordanië opvolgde. Jordanië heeft een parlementaire monarchie.

Vliegen op Amman
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Wij berekenen geen reserveringskosten voor het boeken van uw vluchten. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdtrektocht Gallops of Jordan hebben bevestigd.

01 - GallopsofMorocco iPhone ©JoannaBinK.jpg

Ligging
De Wadi Rum ligt in het zuidwesten van Jordanië en strekt zich uit tot de grens met Saudi Arabië.

Jordan_map 

Het weer
Voorjaar en najaar zijn plezierig warm met koelere nachten. De zomer kan heet zijn, erg heet. Winter is meestal overdag redelijk maar kan 's nachts zakken tot nul graden en zelfs regenen.

Wat neemt u mee
Rijbroeken, cap, hoed, korte laarzen en korte chaps (zodat u kunt afstappen en  wandelen), shirts met lange mouwen, sjaal of bandana (voor om uw nek), fleece (voor koude avonden/nachten), hoed/pet, zwemgoed (voor bij de Dode Zee), slaapzak en kussentje, zaklantaarn, medicijnen, zonnebril met koord, klein handdoekje/washandje, zeep en shampoo, zonnebrandcreme, eventueel een zadelbontje (om zacht te zitten), handschoenen, opfrisdoekjes (voor het gezicht), medicijnen (aspirine, norit), handgel/zeep, wetwipes, zakdoeken, desinfecterende spray (niet meer dan 100ml in handbagage), thermometer, mondmasker(s), witte kleding voor white evening feestavond, gympen/slippers voor in tentenkamp en op het strand bij de Dode Zee.

Extra informatie over Petra  
Onderzoekers hebben met behulp van satellieten en drones een nieuw monument ontdekt, vlakbij het oude centrum van de historische stad Petra. Het gaat om een groot ceremonieel platform dat volgens de ontdekkers ca. 2150 jaar oud kan zijn. Het tot nog toe onbekende monument ligt slechts zo’n achthonderd meter ten zuiden van de oude stad. Het bestaat uit een platform van ongeveer 55 bij 50 meter. Het is het op één na grootste monument van Petra, na het klooster Ad Deir. Op het platform stond een iets kleiner platform en een zuilengalerij, bovenaan een monumentale trap. Het monument had waarschijnlijk een publieke, ceremoniële functie. Hoewel het monument nog niet is opgegraven, denken onderzoekers op basis van aardewerkvondsten dat het platform zo'n 150 jaar voor Christus moet zijn gebouwd. In 1985 werd Petra op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst en in 2007 werd het uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Een indrukwekkende stad die zeker niet gemist mag worden tijdens een bezoek aan Jordanië!

Gallops of Oman 2014 Gallops of Oman 2014

08 - GallopsofMorocco iPhone ©JoannaBinK.jpg Gallops of Marokko 2018

 Gallops of India 2019

Reserveren

Beschikbaarheid
Wij kunnen beschikbaarheid voor een door u gewenste een periode voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen. De optie kan doorgaans vijf dagen lang worden vastgehouden.
Reserveren
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-50% afhankelijk van onze partnerlocatie. Vrijwel alle paardrijdvakantiepartners hanteren 20% aanbetaling. Het restantbedrag van de reissom mag 2 maanden voor vertrek worden voldaan.
Betalen

Het is mogelijk per bank over te maken of met creditcard te betalen via Omnikassa van Rabobank.
Prijsgarantie
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks. Wij ontvangen onze commissie van onze paardrijdvakantie partners. Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting. Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
Annuleren en verzetten
In z'n algemeenheid is het vaak al goed mogelijk uw paardrijdvakantie te verzetten of te wijzigen, qua data of qua paardrijdvakantie. Annuleren is afhankelijk van meer factoren, zie onze voorwaarden.
In deze (post)Corona-tijd is het aanmerkelijk gemakkelijker uw paardrijdvakantie kostenloos te verzetten, mede dankzij de enorme flexibiliteit van de paardrijdvakantiepartners.
Het merendeel van onze partners in het buitenland zijn zelfs met annuleren flexibel.
Bevestiging en reisitinerary
U ontvangt van ons eerst een bevestiging per email en daarna een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, luchthavens, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, culinair, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten, het land zelf en meer.
U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte | Online reserveren |
Paardenpas Clubbeste prijsgarantieknhsCollectWolk Patricia 2015 jpg
 

Interesse

Ik heb eventueel interesse in een paardrijvakantie