Latest Blogposts

Paardrijvakanties Oman

Oman, een parel (Arabisch: سلطنة عُمان Salṭanat ʿUmān) is een land in Azië. Oman bestaat uit twee delen die worden gescheiden door de Verenigde Arabische Emiraten. Deze delen zijn Oman en Musandam. Oman grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Jemen. De veel kleinere exclave Musandam grenst enkel aan de Verenigde Arabische Emiraten. Oman is sinds 1971 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad van Oman is Masqat (Muscat). Een aantal grote steden in Oman zijn: Salalah, Sohar, Rustaq, Sur en Nizwa.

Adembenemende schoonheid vervlochten met historie en legenden. De oudste onafhankelijke staat in de Arabische wereld en het heeft vooruitgang omarmd, daarbij cultuur en overlevering bewaard - de perfecte bestemming voor een authentieke Arabische belevenis.
Het Sultanaat van Oman is het enige land ter wereld dat voornamelijk bestaat uit oceaankorsten en rotsen uit de mantel van de aarde. Sporen van bewegende continenten kan gezien worden in de ongebruikelijke rotsformaties rondom Oman, inclusief de kustlijn bij Muscat.
De cultuur van Oman ligt diep in de geschiedenis van zeevaart, handel en ontdekkingsreizen. Vandaag de dag vindt men in de souks in het land de laatste mode en moderne apparatuur liggen naast handgemaakte sieraden, geiten en vee.
Omani's verwelkomen graag mensen uit alle landen en dat uit zich in een warme gastvrijheid.

Oman staat bekend als een land met een lange historie en van zijn mooie ligging op het Arabische schiereiland. Er zijn berggebieden, rotsformaties en woestijngebieden. In Oman leven nog verschillende stammen volgens eeuwenoude tradities. De kust van Oman is ideaal voor een strandverblijf en/of watersport. Zo kan men er duiken en snorkelen naar dolfijnen, walvissen, schildpadden, kleurrijke vissen en koraalriffen. Een andere trekpleister van Oman zijn de vele forten zoals Mutrah Fort, Mirani Fort, Jalali Fort en Sohar Fort. Verder zijn er nog watervallen en veel oude stadjes te bewonderen.

Paarden: Arabische paarden