Latest Blogposts

Paardrijvakanties Botswana

Paardrijdsafaris in Botswana worden door velen beschouwd als het ultieme. Weelderig en gevarieerd wild, ongelooflijk ervaren en kennisvolle gidsen en zeer goed geschoolde paarden, en dat allemaal in een exceptionele setting. Botswana is het rijkste land in Afrika en al jaren politiek stabiel, geen dolgedraaide dictators. Van oudsher is de Okavango Delta het gebied voor deze paardrijdsafaris. Daarbij kan men kiezen voor een verblijf in luxe tenten of lodges of een combinatie daarvan. Het wild dat u ziet is afhankelijk van de periode wanneer u gaat. Olifanten, leeuwen, krokodillen, impala's, giraffes, zebra's, wildzwijnen, kudu's, struisvogels en veel meer. Onze professionele gidsen kennen de Delta op hun duim en zullen het u als geen ander laten beleven. Behalve de Okavango Delta kent Botswana ook het Limpopo gebied, waarbij met name de Tuli Block befaamd is om de grote kuddes olifanten. Tenslotte zijn er nog de Makgadikgadi zoutpannen in de Kalahari woestijn met een geheel ander landschap en andere dieren zoals stokstaartjes.

Weer en klimaat
In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 25 graden en tijdens de wintermaanden rond 30 tot 35 graden. De zomer- en wintermaanden zijn tegenovergesteld aan die van Nederland.

Beste reistijd
Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Botswana te reizen. Hiermee vermijdt u de hete zomermaanden met veel regenval.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Zimbabwe verblijft.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken
Reisadvies Botswana | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Botswana | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken