Latest Blogposts

Best of Botswana Limpopo & Okavango Delta

Macatoo living

Best of Botswana - vanaf € 6.196                |Fotos|Video|Pers|Mail|Reserveren|
• Paardrijsafari in zowel Limpopo met de kuddes olifanten als de befaamde Okavango Delta
• Periode mei tot november/Vaste aankomst- en vertrekdata
• 10 nachten/10 dagen rijden/4-6 uur rijden per dag
• Voor gevorderde ruiters vanwege the Big Five
• Vliegen op Johannesburg en Maun & Transfers naar uw bestemming
Paardrijdsafari dat u - de naam zegt het al - het beste van Botswana laat zien vanuit het zadel
Botswana olifanten

De ultieme paardrijdsafari die u te paard zowel door de Limpopo Vallei met de olifantenkuddes brengt als de befaamde Okavango Delta met wild zoals nijlpaarden, zebra's, giraffes, leeuw en veel meer. De eerste helft van deze paardrijdsafari is in de Limpopo Vallei in het Tuli Block, de thuisbasis van Mashatu Game Reserve en bekend als "The Land of the Giants '. Een gebied met prachtige vergezichten en landformaties zo oud als de tijd zelf.Het is ook de thuisbasis van een groot aantal diersoorten en is grotendeels onaangetast door mensen. U rijdt door rivieren, zandsteenformaties en Mopane bossen. Het gebied staat bekend om de grote kuddes olifanten, maar u heeft ook kans op elanden, impala's, giraffes, met geluk luipaarden, leeuwen en cheeta's en wilde honden.

Accommodatie
One place you normally stay at is the Kgotla, an old tribal court from a nearby community that was relocated to the banks of the Motloutse River on the western periphery of Mashatu.  The boma is an open-air traditional African enclosure made up of leadwood logs.  Guests sleep on beds around a large log fire which blazes at the centre.
De tweede helft van dit avontuur brengt u naar Macatoo gelegen in de magische Okavango Delta . Hier worddt de machtige Okavango rivier getemd door een semi-woestijn. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld - met haar vaste toevoer van water, biedt de delta woonomgeving aan de meest uiteenlopende planten en dieren.  In de Limpopo vallei verblijft u in verschillende kampen. Op Macatoo verblijft u in een mooie camp met acht grote luxe tenten, allemaal met eigen badkamer, gebouwd op een hoge houten platforms met uitzicht over de uiterwaarden - hier kunt u met wat geluk olifanten, zebra's, verschillende antilopen en veel vogels zien direct vanaf uw veranda.
macatoo camp Kglotla camp

Het rijden:
De meeste paarden zijn Boerperd of Boerperd kruisingen, maar er zijn ook Shires, Volbloeden, Appaloosa en Zuid warmbloed paarden. De schofthoogte varieert van 150-173 cm en ze zijn heel geschikt voor hun werk. Alle paarden staan stevig op de benen en hebben een goed temperament.     Men rijdt in comfortabele Engelse zadels of Australian Stock zadels of Zuid-Afrikaanse terreinzadels. Wanneer men door het water rijdt gebruikt men ook wel syntetische zadels, bijv. de Engelse Wintec zadels.  Het tempo in de Limpopo vallei is in stap, met de mogelijkheid om in de droge rivierbedding een lange galop te maken. Er zijn een paar steile oevers en greppels met natuurlijke hindernissen. Men moet beslist alle gangen goed beheersen. Springen mag, maar hoeft niet.  Bij Macatoo zal tijdens het vloedseizoen (april tot oktober) overal water zijn en zijn de galoppades letterlijk en figuurlijk spetterend! Tijdens de zomermaanden (november tot maart) kan ook op de droge uiterwaarden worden gegaloppeerd. Wanneer het gras hoog staat, de struiken dicht of het water diep, zult u voor de veiligheid achter elkaar rijden, maar er zijn legio momenten waarop u ook naast elkaar kunt rijden. Ruimte volop.  Meestal maximaal 8 gasten in de groep - maximaal gewicht is 90 kg.

hippo galop

Arrangement inclusief
volpension (ontbijt/lunch/diner), paardrijden, Engels-sprekende en bewapende gidsen (voor en achter), wasserij service, een aantal dranken, alle transfers conform het programma. Geen éénpersoonstoeslag indien u bereid bent een kamer te delen. Bij de overanchting te Macatoo slechts één tent als single beschikbaar.
Arrangement exclusief
Internationale vluchten, transfers en fooien

Prijzen 2018
Limpopo periode 1 januari-27 april € 2.397 per persoon per nacht
Limpopo periode 28 april-31 december € 2.827 per persoon per nacht
Macatoo periode jan, feb, mrt, dec € 532 per persoon per nacht
Macatoo periode apr, mei, jun, nov € 650 per persoon per nacht
Macatoo periode 1 juli-30 oktober € 750 per persoon per nacht
Transfers € 1.258 per persoon (excl. vlucht van Maun naar Johannesburg)

Programma van dag tot dag (klik op de link): Programma Best of Botswana

Ligging: Het Oosten van Botswana en de Okavango Delta aan de Noordelijke grens van de Kalahari woestijn. U begint in de Tuli Block, in het afgelegen oosten van Botswana (transfers wordt voor u georganiseerd vanaf luchthaven Johannesburg). Het tweede deel van deze paardrijsafari brengt u naar de Okavango Delta in het noorden bij de Kalahari woestijn (vliegen of aanrijden op Maun). Dit wordt allemaal voor u geregeld.
kaart best of botswana
Data 2018
20-30 november, 11-21 maart, 8-18 april, 15-25 juli, 18-28 november

Vliegen op: Johannesburg en Maun waar u wordt opgewacht. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u altijd te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Transfers: inbegrepen - gedeelde transfers op een vast tijdstip van Johannesburg naar Limpopo vallei (ca. 6 uur rijden), chartervluchten uit Limpopo naar Macatoo (ongeveer 4 uur) en chartervluchten uit Macatoo naar Maun (ongeveer 30 minuten)

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Zimbabwe verblijft. Sinds 2017 is een nieuwe regel van kracht in Botswana, waarbij u bij entree in het land een conservation fee van US$ 30 dient te betalen, welke 30 dagen geldig is. Het wordt uitgegeven en betaald bij alle grensposten in Botswana en kan zowel met cash, pin of creditcard worden betaald.

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Botswana verplicht als u in de zeven dagen voordat u Botswana bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Botswana (m.u.v. Francistown en Gabarone) komt malaria voor.Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Verlenging: U kunt overwegen uw paardrijdvakantie te verlengen en een bezoek te brengen aan de Victoria Falls of een strandvakantie in Mozambique of Mauritius. Wij offreren separaat op verzoek.

Klimaat: Botswana ligt ten zuiden van de evenaar en heeft daarom tegenovergestelde seizoenen. In Limpopo vallei heeft de winter (mei-augustus) heldere dagen met zonneschijn, met gemiddelde dagtemperaturen van rond de 25 graden 's maar 's nachtis kan het tot beneden het vriespunt dalen. Vanaf oktober stijgt dagtemperatuur tot ongeveer 30 graden. December-februari zijn meestal de maanden waarin de regen valt. In de Okavango Delta raakt de vloed meestal in april / mei en het water verdwijnt in oktober.De dagen zijn meestal warm, maar de nachten kunnen koud zijn. November-maart is warmer en kunnen er onweersbuien voorkomen. In de Tuli Block is het weer van mei tot augustus helder en zonnig. Vroeg in de ochtend (en u staat doorgaans vroeg op bij de paardrijsafaris) kan het nog koud zijn. Vanaf oktober lopen dagtemperaturen op tot 30 graden. Van december tot februari is het de regentijd. De Delta loopt vanaf april/mei vol met water maar in die periode regent het doorgaans niet. November-Maart kent ook onweer.

Reisgids U kunt hier rechtstreeks uw reisgids van Botswana bestellen

Taal
Engels is de officiële taal in Botswana. Daarnaast wordt er op kleine schaal Mbukushu, Naro, Subiya, Tswana, Kalanga, Afrikaans, Herero en Birwa gesproken.

Meenemen
• Twee paar rijbroeken
• Jumper/fleece (periode mei-augustus)
• T-shirts and shirts met lange mouwen (vanwege zon)
• Winddicht jack, sjaal, handschoenen, warme sokken (juni-aug)
• Waterdicht jack (okt-apr wanneer het kan regenen en stormen)
• Comfortabele laarzen waarin u ook kunt wandelen, in combi met korte chaps
• Hoed/pet en een cap voor het rijden
• Zonnebril met touwtje
• Zwemgoed, sandalen
• Casual kleding voor de avonden
• Fototoestel met veel geheugen en reserve batterijen/charger
• Verrekijker
• Sun-block – waterproof!

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg