Latest Blogposts

Kujwana & Mokolowane Okavango Delta

Kujiwana platform

Botswana - Kujwana & Mokolowane Okavango Delta - vanaf € 3.132 |Fotos |Video |Pers|
• Paardrijsafari in Okavango Delta met verblijf in luxe safaritenten (soms verhoogd)
• Periode februari tot december/Aankomst zaterdag of dinsdag
• 7 nachten / 4-6 uur rijden per dag
• Voor gevorderde ruiters/max.gewicht 90kg/max.aantal ruiters: 8/geen éénpersoonstoeslag
• Vliegen op Jo'burg/Maun & Transfers naar camp 
• Hoor vanuit uw boomhut safaricamp de leeuwen brullen, douche met een bucketshow en ... rijd
1-giraffe-edited
Luxe tent safari met veel verschillend wild, alleen voor gevorderde ruiters vanwege het gevaarlijke wild. Fantastische gidsen. Deze trektocht te paard heeft alles wat u zou verwachten van een paardrijsafari; zeer ervaren en deskundige gidsen, goed geschoolde paarden, prachtige Afrikaanse natuur en wild, allemaal in de Okavango Delta. U verkent de afgelegen westelijke regio van de Delta, een verbazingwekkend doolhof van papyrus omzoomde waterwegen, weiden en bossen, rijk aan vogels en wild. Rijden in de Okavango Delta is een magische ervaring. Galopperen met kuddes gnoes en zebra's of rustig om u heenkijken wanneer uw paard graast, terwijl de giraffes nabij bladeren van de bomen eten. 's-Nachts hoort u het gebrul van de leeuw of het grommen van de nijlpaarden. Dit is Afrika op z'n best.
kujwana4 kujwana5 kujwana backgammon

Een van de meest fascinerende kenmerken van de Okavango Delta is het vol lopen met water in mei of juni. Wanneer het water hoog staat wade de paarden van eiland naar eiland, maar langs de randen daarvan kunt u goed en stevig verder in draf en galop. Op andere momenten van het jaar, wanneer het water is terug gelopen, zijn er grote open vlakten om te draven en galoperen. Deze paardrijsafari van 7 nachten brengt u van kamp Kujwana naar kamp Mokolwane, in een ander deel van de Delta. Voor wie weinig tijd heeft is het ook mogelijk 5 nachten te doen vanuit Mokolwane. Wie juist meer tijd wil doorbrengen kan 10 nachten verblijven met 2 nachten in een zgn. fly camp. Kujwana is gelegen aan de oevers van de rivier de Xudum en biedt plaats aan maximaal zes personen in de ruime twee-en tweepersoons safaritenten met elk een douche en toilet en suite. De accommodatie van Mokolwane Camp is in boomhutten (geweldig uitzicht) met eigen badkamers, maar zgn. bucket-douches en aparte toiletten. Deze safari's worden gerund door PJ en Barney Bestelink en zijn team van ervaren en deskundige gidsen, die dit al 25 jaren verzorgen. Zij hebben een grondige kennis van de wilde dieren en de ecosystemen van de Okavango Delta. Barney zelf komt uit Engeland, is getraind in Kenia. PJ is een geoloog en bracht zijn jonge jaren door met het opspore van delfstoffen in Botswana. Hij is bekend om zijn bushcraft en kennis van vissen.
kujwana2 kujwana3

Het rijden/de paarden
Omdat u in gevaarlijk gebied rijdt, dient u wel een gevorderde ruiter zijn. U brengt circa vier tot zes uur per dag door in het zadel, waarbij u soms tien minuten achtereen draaft. U moet alle gangen goed beheersen en in staat zijn om ineens weg te kunnen galopperen indien gevaar daarom vraagt. De  60 paarden zijn goed getraind en reageren goed. Ze zijn in verschillende maten en rassen, waaronder Arabieren, American Saddle Bred en volbloeden. Zadels zijn Engels of tracking van hoge kwaliteit en goed onderhouden. Elk zadel heeft een seat-saver voor uw comfort (merken Ideals, Barnsby en Symonds). Er zijn ook enkele stock saddles beschikbaar. Vrijwel alle paarden worden met trensen gereden. Niet-ruiters zijn welkom en kunnen game drives doen (in de jeep), boottochtjes, gaan vissen, in de mokoro's (speciale boten, soort kano) of wandelsafari's, afhankelijk van de hoogte van het water.
Voor een overzicht van de paarden klik op de Paarden van Kujwana en Mokolowane

Lilly-Trotter-400x239 Black-Mamba-400x289 Kuke-2 Topknott-300x286

Uw hosts
Barney PJ Rodgers
Person Percy Chief Koshunda OB
Barney heeft met Arabische paarden gewerkt voor Sheik Bin Suman Al Kanifa (renpaarden). Daarna werkte ze met paarden in Kenia en trainde ze bij de British Horse Society in Engeland. In Amerika deed ze aan wedstrijden mee en deed veterinaire ervaring op en leerde hoefsmederij. Voor meer dan 30 jaar werkt ze als gids in Botswana. Barney traint de paarden. PJ groeide op in Namibië en met een achtergrond als geoloog kwam hij naar Botswana waar hij verliefd werd op de Okavango Delta. Met meer dan 40 jaar kennis van de Delta is hij uw beste gids. Rogers is in het noorden van de Delta geboren en werkt sinds 1993 als groom en inmiddels als hoofd gids. Hij weet er de weg en kan u veel verhalen vertellen. Person (Percy) is geboren in Shakawe in het noorden van de Delta. en werkt sinds 1988 bij Kujwana. Hij helpt met alle vervoer, picknics, transfers en wandelingen en heeft een groot gevoel voor humor. Chief begon in 2009 als groom en is inmiddels manager van de paarden. Koshunda doet het huishouden en de catering met een glimlach. Zij stuurt daarbij een team van negen aan. OB is er sinds 2004 en heeft de camps met zijn eigen handen gebouwd. Samen met zijn echtgenote Evelyn zorgt hij dat alles goed verloopt.

Veiligheid
Veiligheid staat voorop en Kujwana heeft een exceptioneel goede status. Alle tochten worden begeleid door professionele gidsen die ene .375 geweer bij zich dragen. Alle camps hebben radiocommunicatie en ook de gidsen rijden met een radio. Bij aankomst wordt u verteld hoe om te gaan met situaties waar het grote wild aanwezig is. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan zijn alle gasten tevoren geregistreerd voor een eventuele evacuatie per helicopter, waarbij een ziekenhuis op 20min vliegafstand is.

Accommodatie
Kujwana kamp ligt aan de rivier Xudum zuid westen van Chiefs Island in de Okavango Delta. Het kamp biedt plaats aan maximaal zes personen in ruime safaritenten met elk zonne-verlichting, een douche en een flush toilet en suite. Er zijn twee tweepersoons tenten en vier slaapkamers met twee bedden tenten, compleet met mooie meubels, nachtkastjes, opknoping kast, bagagerek, vloer tapijt en stoelen. Moklowane kamp ligt ten noordwesten van Kujwana op de rivier Matsebi. Dit kamp is gelegen in de open uiterwaarden waar het vloedwater drie weken eerder dan in Kujwana kamp aankomt. De vegetatie bestaat uit kleinere palmeilanden en grote open vlakten. Moklowane kan ook maximaal zes personen huisvesten. De tenten zijn opgezet op verhoogde platforms, tien meter boven de grond,  met een prachtig uitzicht, elk met eigen voorzieningen (bucket-shower en spoeltoilet). Er zijn drie tenten beschikbaar voor alleenstaanden zonder single supplement - en worden toegewezen op een first come, first served basis. Zodra deze drie zijn toegewezen, dient u bereid zijn om een tent te delen of om de single supplement te betalen.

kujwana1Hippo Cradle campOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prijzen 2017 5 nachten 7 nachten 10 nachten
1 jan - 30 mrt € 3.132 € 4.385 € 6.265
31 mrt - 17 jul € 3.720 € 5.207 € 7.439
18 jul - 31 okt € 4.176 € 5.847 € 8.353
1 nov - 1 dec € 3.720 € 5.207 € 7.439
2 dec - 5 jan € 3.132 € 4.385 € 6.265

Programma's (klik op de link voor het programma van dag tot dag)
5 Nachten - Okavango Delta Introductie in Kujwana en Mokolowane, tocht van 30 km
7 Nachten - Gelijk aan de introductie plus extra dag in Kujwana bij de Matsebi rivier
10 Nachten - Kujwana en Mokolowane camp plus een nacht onder de sterren in fly camp

Arrangement
o.b.v. volpension accommodatie (ontbijt/lunch/diner), drankjes, paardrijden, Engels-sprekende gidsen, andere safari activiteiten. Geen éénpersoonstoeslag indien u bereid bent een tent te delen, anders 50% van de prijs om een eigen tent te garanderen. Er zijn drie tenten zijn beschikbaar voor singles zonder supplement - deze worden toegewezen op een first come, first served basis. Exclusief vluchten, transfers en fooien.

Data 2017
Elke vier dagen trekt een groep voor 7 nachten erop uit. Vraag ons naar beschikbaarheid in een door u gewenste periode.

Ligging
In de Okavango Delta in het noorden bij de Kalahari-woestijn
map okvango deltabotswana_map kalahari

Vliegen op Johannesburg/Maun.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Overweeg overdag rechtstreeks in te vliegen naar Johannesburg en te overnachten in een airporthotel (vraag ons naar gunstige combi deals vlucth+hotel) en de volgende ochtend uitgerust uw ochtendvlucht naar Maun te nemen (doorgaans om ca. 10 a 11 uur).

Transfers U kunt per helikopter van Maun naar Kujwana (€ 338 per persoon enkele reis). Per auto en boot kan ook € 141 per persoon enkele reis. Transfersprijzen zijn gebaseerd op een minimum deelname van twee personen.
8

Reisgids
U kunt hier rechtstreeks uw reisgids voor Botswana bestellen

Het weer
Van de zomermaanden (sept-april) zijn oktober, november en februari het heetst, met temperaturen variërend van 12 tot 38 graden rond het middaguur. In oktober kan het regenen en zelfs onweren. Van december tot februari is het het natst. Winter is van mei tot eind augustus en dan is er geen regen maar de avonden en de ochtenden kunnen koud zijn. Rond het middaguur lopen de temperaturen op tot 8 a 24 graden. Het water loop in april/mei de Okavango Delta in en trekt zich in oktober terug.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Zimbabwe verblijft. Vanaf 1 juni 2017 heft Botswana US$ 30 per persoon bij het binnenkomen van het land. Deze heffing vindt plaats bij alle grensoverhangen, kan zowel cash worden betaald als met pinpas of creditcard, is 30 dagen geldig en kan meermalen worden gebruikt. Het geld wordt aangewend ter conservatie van de natuur in Botswana alsook de ontwikkeling van toerisme en de verbetering van het levensstandaard van de lokale bevolking.

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Botswana verplicht als u in de zeven dagen voordat u Botswana bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Botswana (m.u.v. Francistown en Gabarone) komt malaria voor.De Okavango Delta zelf is in tegenstelling to wat u wellicht zou verwachten low risk Malaria-gebied. Wij adviseren u niettemin contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Culinair
U krijgt drie maaltijden per dag plus ontbijten in uw zadeltas. Picknick lunches worden door het backup team met de jeeps verzorgd. Verse groenten en salades en elke dag vers gebakken brood. Het is mogelijk voor vegetariers te cateren. Lichte lunches met koud vlees, salades en 's-avonds driegangen diners bij kaarslicht of bij het kampvuur.

Het wild
Olifant, buffel, giraffe, zebra, wildebeest (gnoe), kudu, lechwe, reedbuck, bushbuck, steenbok, impala, roan antelope, duiker, waterbuck, tsesebe, bat-eared fox, sidestriped and blackbacked jackal, African wildcat, baviaan, vervet monkey (aap), honey badger (das), spotted hyena, mongoose, meerkat, warthog, schildpad en struisvogel, stekelvarken, aardwolf, aardvark, civet, genet, serval, spring hare (haas), nijlpaard, krokodil, spotted necked otter, luipaard, leeuw, cheetah en wild dog.

Meenemen
• Twee paar rijbroeken
• Jumper/fleece (periode mei-augustus)
• T-shirts and shirts met lange mouwen (vanwege zon)
• Winddicht jack, sjaal, handschoenen, warme sokken (juni-aug)
• Waterdicht jack (okt-apr wanneer het kan regenen en stormen)
• Comfortabele laarzen waarin u ook kunt wandelen, in combi met korte chaps
• Hoed/pet en een cap voor het rijden!
• Zonnebril met touwtje
• Zwemgoed, sandalen
• Casual kleding voor de avonden
• Fototoestel met veel geheugen en reserve batterijen/charger
• Verrekijker
• Sun-block – waterproof!
Er is een wasserij-service in de camps en ook zeep, shampoo en hairconditioner en body lotion wordt verstrekt. Omdat u met een klein lichtgewicht vliegtuigje invliegt, kunt u slechts 15kg aan bagage meenemen en dat in een flexibele tas. Indien u meer bagage heeft, kan dat op kantoor in Maun worden bewaard. Rijkleding dient neutraal van kleur te zijn: khaki of kleuren groen en bruin. Kujwana heeft enkele korte chaps en handschoenen voorradig maar maar gasten dienen hun eigen cap mee te nemen.

badges

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg