Latest Blogposts

Kalahari Safari Makgadikgadi

Makgadikgadi

Fotos Video | Fotos Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 2.199 |

Paardrijsafari in de Makgadikgadi zoutpannen en stokstaartjes, aardvarkens en meer
• Vliegen op Johannesburg en door naar Maun of Kasane
• Periode: het gehele jaar door geopend
• Duur: 5 nachten/4 dagen rijden/4-6 uur per dag in het zadel/Aankomstdag varieert
• Niveau: voor gevorderde ruiters
Groepsgrootte: 8 personen | Maximum gewicht 95 kg           Special: Taylor Swift videoclip
Kalahari Safari

Rijden in de Makgadikgadi zoutpannen met onze gids David Foot die ongekend veel weet te vertellen. Dit gebied staat in schril contrast met de Okavango Delta en staat bekend om de meerkatten maar ook bruine hyena en baobab-bomen. Wijds land om te galopperen. Hoge palmbomen. Unieke omgeving.
stokstaartjes

De Makgadikgadi-zoutpannen zijn de overblijfselen van een enorm meer dat ongeveer 1.500 jaar geleden opdroogde. De droge zoutpannen worden gescheiden door veel gras en met palmen bedekte zanderige eilanden; het landschap is vlak en de immense horizon lijkt oneindig. Er zijn twee duidelijk verschillende seizoenen. De regen valt in oktober/november en dit luidt de start van het regenseizoen. De pannen vulen zich met water en het gras groeit. Deze overvloed resulteert in een enorme migratie van zebra's en gnoes, gevolgd door hun roofdieren, waaronder de leeuw. Tijdens het natte seizoen is het niet mogelijk om op de zoutpannen zelf te rijden. Het water maakt de grond plakkerig en drassig, maar er zijn tal van mogelijkheden voor een lange galop over de graslanden. Tijdens het droge seizoen (rond mei-september) zijn er minder zebra's en gnoes, maar als de pannen uitdrogen zijn er fantastische mogelijkheden voor snelle ritten over de uitgestrekte vlakten van zoutkorst. De Makgadikgadi-pannen bieden een aantal unieke zaken - de kans om de verlegen bruine hyena te zien; een aantal van de grootste baobab-bomen in de wereld; communiceren met een hele meerkat familie en wandelingen met bosjesmannen, die u vertellen over dit fascinerende deel van Afrika.

m16 kalahari lunch kalahari

Het rijden/De paarden
Omdat u rijdt in een gebied met potentieel gevaarlijk wild dient u een ervaren ruiter te zijn. Indien nodig moet u snel met het paard kunnen reageren en keren. Het tempo is matig tot snel. Stapvoets tijdens het bekijken van het wild en volop in galop op de zoutpannen. De paarden zijn Boerperd en Volbloed kruisingen maar ook Appaloosa en lokale bushpaarden. Ze variëren in hoogte  en zijn zeer geschikt voor hun werk. De zadels zijn ofwel Engelse Wintec synthetische zadels of Zuid-Afrikaanse trail zadels. Paarden worden voor u gezadeld, maar het kan zijn dat men u vraagt te helpen met het afzadelen en de paarden water geven aan het einde van de dag.

Taylor Swift op het paard Dupfrie
Het is niemand minder dan Taylor Swift die haar videoclip hier opnam en rijdt op één van de paarden van David Foot, het paard Dupfrie. Kijk naar haar clip "Wildest Dreams!"taylor swift kalahari
Accommodatie
Tijdens een vijf nachten durende safari zult u drie nachten in Camp Kalahari doorbrengen en twee nachten in een zgn. fly camp. Camp Kalahari biedt grote tenten met en-suite badkamers, terwijl fly kamp kleiner van opzet is met grote koepeltenten en zgn. bucket showers.
camp kalahari

Arrangement Kalahari Ride  (o.b.v. 5 nachten)
O.b.v. volpension, incl. drankjes, paardrijden, andere safari-activiteiten

Short Kalahari Ride (3 nachten)
Bij de kortere Kalahari Ride blijft men 3 nachten en logeert men bij Camp Kalahari. Verder volgt men ongeveer hetzelfde schema, maar er zijn geen overnachtingen in fly camp (tijdelijke safaritenten). Minimaal twee personen nodig.

Programma van dag tot dag:        Programma Kalahari Safari     Videoclip Taylor Swift

Prijzen 2018
Periode 4 april-4 augustus € 3.465
Periode 19 augustus-31 augustus € 3.795
Periode 23 september-29 december € 3.465

Geen éénpersoonstoeslag indien men bereid is te delen, anders € 885. Excl. vluchten en fooien.
Gedeelde transfers met lichtgewicht vliegtuigje van Maun naar Camp €300 per persoon enkele reis (min 2 pers). Als er verder niemand meevliegt geldt een 1-pers.toeslag van €200.

Data 2018
8-13 mei, 3-8 juni, 17-22 juni, 22-27 juni, 29 juli-3 aug, 19-24 aug, 9-14 sept, 23-28 sept, 19-24 dec, 24-29 dec

Vliegen op Johannesburg/Maun en/of via Kasane
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit.
Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Overweeg een dag eerder in te vliegen en in een airporthotel Johannesburg te overnachten. Zo begint u de volgende dag uitgerust aan uw vlucht naar Maun dat doorgaans om ca. 10 a 11 uur vertrekt.

Transfers
Gedeelde transfers per lichtgewicht vliegtuigje van Maun naar camp € 582 per persoon retour (€ 291 enkele reis) uitgaande van minimaal twee personen. Anders 1-pers.toeslag ad € 143.

Ligging
Ten zuid-oosten van de Okavango Delta en ten noord-oosten van Centraal Kalahari.
kalahari desert map

Reisgids
U kunt hier rechtstreeks uw reisgids van Botswana bestellen

Het weer & klimaat
Van oktober tot maart zal het heet zijn en toch kan het dan regenen en even heerlijk afkoelen en verdampen. Van april tot september is het overdag warm maar kan het 's-nachts koud zijn. Regen is in deze periode onwaarschijnlijk.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Zimbabwe verblijft. Vanaf 1 juni 2017 heft Botswana US$ 30 per persoon bij het binnenkomen van het land. Deze heffing vindt plaats bij alle grensoverhangen, kan zowel cash worden betaald als met pinpas of creditcard, is 30 dagen geldig en kan meermalen worden gebruikt. Het geld wordt aangewend ter conservatie van de natuur in Botswana alsook de ontwikkeling van toerisme en de verbetering van het levensstandaard van de lokale bevolking.

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Botswana verplicht als u in de zeven dagen voordat u Botswana bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Botswana (m.u.v. Francistown en Gabarone) komt malaria voor.Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Extra
Het is ook mogelijk met onze gids David Foot de Thamalakane River tocht rte doen vanuit de Royal Tree Lodge 12km vanaf Maun. Deze tocht is in de private reserve en daarbuiten langs de Thamalakane River. De tocht is geschikt voor iedereen inclusief gezinnen met kinderen. Advies 2 a 3 overnachtingen. Het kan al geboekt worden voor één persoon. Bijvoorbeeld na een Okavango Delta safari of Kalahari Safari.

Nieuw in 2016 is de mogelijkheid om 3 nachten de Kalahari Safari te doen vanuit Camp Kalahari, dus zonder de fly camps (de tentenkampen in de bush). In het hoogseizoen kost dit wel $937 p.p.p.n. voor 3 nachten (in verhouding dus vrij duur vergeleken met de 5 nachten mogelijkheid ad $735 maar het kan).
In het laagseizoen echter is de Kalahari Ride $750 p.p.p.n. met $699 p.p.p.n. voor de 5 nachten. Te overwegen als verlenging op de Okavango Delta, ook omdat het al doorgaat bij twee personen.

Meenemen
• Twee paar rijbroeken
• Jumper/fleece (periode mei-augustus)
• T-shirts and shirts met lange mouwen (vanwege zon)
• Winddicht jack, sjaal, handschoenen, warme sokken (juni-aug)
• Waterdicht jack (okt-apr wanneer het kan regenen en stormen)
• Comfortabele laarzen waarin u ook kunt wandelen, in combi met korte chaps
• Hoed/pet en een cap voor het rijden
• Zonnebril met touwtje
• Zwemgoed, sandalen
• Casual kleding voor de avonden
• Fototoestel met veel geheugen en reserve batterijen/charger
• Verrekijker
• Sun-block – waterproof!

Verlengingen
Bezoek de Victoria Falls, één van de spectaculairste watervallen ter wereld en de Zambezi River, de vierde grootste rivier van Afrika, gelegen aan de grens tussen Botswana, Zambia en Zimbabwe. De waterval is genoemd naar Queen Victoria en kreeg haar naam van de bekende ontdekkingsreiziger David Livingstone (1813-1873). Wij kunnen er diverse hotels voor u boeken en de transfer vanaf Makgadikgadi voor u afstemmen.
Victoria Falls foto

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg