Latest Blogposts

Macatoo Okavango Delta

mac1

Botswana - Macatoo - v.a. € 4.567 Fotos |Video1|Video2|Mail |Offerte |Reserveren | 
• Paardrijsafari in de Okavango Delta met verblijf in luxe bush camps
• Gehele jaar open/Aankomst/vertrek elke dag mogelijk
• 7 nachten/7 dagen rijden/4-6 uur per dag in het zadel/gewicht 95kg, evt tot 105kg
• Vliegen op Johannesburg/Maun & Transfers naar camp
•  Alleen voor gevorderde ruiters vanwege de de aanwezigheid van buffel, olifant en leeuw.
•  Voor wie zowel van avontuur, de romantiek van een paardrijsafari en ook van luxe houdt
Macatoo Okavango Delta

Een fantastische paardrijsafari in de Okavango Delta met giraffe, olifant, buffel, antilope en zelfs leeuw. Maar wees gerust, u bent in goede handen. Een professionele gids vóór en een professionele gids achter die u exact vertellen wat te doen en wat niet. Verblijf in luxe bush camps. Eén van de mooiste en beste paardrijsafaris in Botswana. In de magische Okavango Delta, hoog boven het lange gras en riet, ziet u giraffe, olifant, buffel, vele soorten antilope en zelfs leeuwen. Combineer dit met een luxe bush camp en u heeft een belevenis om nooit meer te vergeten. Gevoed door moessonregens vult de Okavango rivier in de Kalahari woestijn zich en vormt daarmee 's werelds grootste binnenlandse delta met een gevarieerde overvloed aan planten en dieren. De Delta is een mozaïek van palmeilanden, grazige uiterwaarden, mopanebossen en beekjes. Ooit beschouwd als een woest moeras, is de Delta een van de belangrijkste natuurgebieden van Afrika.

eli lekker

Het rijden/de paarden
Ritten zijn afgestemd op het verplaatsen van het wild in het gebied, waterstanden en de voorkeuren van de gasten. Een vroege start, wanneer de zon opkomt stelt u in staat de dieren te aanschouwen wanneer ze op hun actiefst zijn. Tijdens de ochtendritten geniet u van lange galoppades, misschien met zebra of giraffe. Volg olifanten en buffels over de open vlakten of via de met palmen bezaaide eilanden. Na een ontspannen lunch en siësta maakt u 's-middags nog een rit in een rustig tempo.

Macatoo hippo twee

Accommodatie
De klassieke safaristijl tentenkamp heeft zeven grote tweepersoons tenten, elk met katoenen lakens, dekens, handdoeken, een eigen badkamer met douche en toilet, inclusief warm en koud stromend water. Er is een centrale en comfortabele eettent en zelfs goed verscholen een eigen zwembad, wel erg lekker in de warmte. Er is een éénpersoontent waarvoor een single supplement geldt. Deze wordt toegewezen o.b.v. first requested, first appointed. Wanneer u bereid bent een tent te delen, en er is niemand om mee te delen wordt de toeslag niet berekend. U kunt ook een nacht slapen onder de sterren, dit op het boomhutplatform. Matrassen met eigen klamboe worden dan neergelegd. U gaat per boot naar de boomhut die wordt verlicht door kaarsen en lantaarns. Dineren is in main camp in de kruin van de bomen. Macatoo heeft een heuse honeymoon suite, compleet met bad op een verhoogd extra groot platform voor privé diners.
pool mac2

Arrangement
O.b.v. volpension, incl. drankjes, paardrijden, andere safari-activiteiten en excl. vluchten en fooien.
10% korting voor niet-ruiters

image (1) mac8 hammock

Programma van dag tot dag:  Programma Macatoo

Prijzen 2017
1 jan-31 mrt € 4.340
1 apr-15 jul € 5.025
16 jul-31 okt € 5.573
1 nov - 15 nov € 5.025
16 nov - 31 dec € 4.340
Niet-ruiters ontvangen een korting van 10%.
Honeymoon suite/platform  € 120 per stel per nacht extra

macatoo camp baobab

Ligging
Ten zuid-oosten van de Okavango Delta en ten noord-oosten van Centraal Kalahari.
map okvango deltaOkavango

Data  2017
Vraag ons naar beschikbaarheid op de door u gewenste data. U kunt elke gewenste dag arriveren. Er geldt een minimum verblijf van 3 nachten en het advies is 5 tot 10 nachten te verblijven.

Vliegen op via Johannesburg naar Maun
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. U kunt het beste een dag eerder invliegen en in een luchthavenhotel overnachten (vraag ons naar gunstige combideals vlucht+hotel). Dan begint u de volgende dag uitgerust aan uw vlucht van 10:00 uur van Johannesburg naar Maun, waar u wordt opgewacht door de piloot die u meeneemt naar uw privévlucht.

Transfers
Vanaf Maun vliegt u in per gedeelde binnenlandse chartervlucht met klein lichtgewicht vliegtuigje in 1,5 uur naar Kasane, gelegen aan de Botswana-zijde van de Victoria Falls. Van daar gaat u verder per jeep of boot (afhankelijk van de stand van het water) naar uw bestemming.
Van Maun naar Macatoo Camp enkele reis € 220 en van Kasane naar Macatoo Camp enkele reis € 320.
N.B. Bij een verblijf van 7 nachten 50% korting op uw vluchten tussen Maun en Macatoo en bij een verblijf van 10 nachten of meer zijn deze chartervluchten geheel gratis.

Verlenging
Wie na afloop van de paardrijsafari de befaamde Victoria Falls wil bezoeken kan er van Kasane in 90 minuten tijdens een prachtige vlucht over de Delta naar toe vliegen. Voorts per auto/jeep naar ofwel Livingstone, Zambia of de Victoria Falls, Zimbabwe. (Bij deze optie laatste dag geen rit te paard.)
Victoria Falls foto 0711_trav_safari_222551644

Weer en klimaat
Van oktober tot maart zal het heet zijn en toch kan het dan regenen en even heerlijk afkoelen en verdampen. Van april tot september is het overdag warm maar kan het 's-nachts koud zijn. Regen is in deze periode onwaarschijnlijk.

Taal
Engels is de officiële taal in Botswana. Daarnaast wordt er op kleine schaal Mbukushu, Naro, Subiya, Tswana, Kalanga, Afrikaans, Herero en Birwa gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Zimbabwe verblijft. Vanaf 1 juni 2017 heft Botswana US$ 30 per persoon bij het binnenkomen van het land. Deze heffing vindt plaats bij alle grensoverhangen, kan zowel cash worden betaald als met pinpas of creditcard, is 30 dagen geldig en kan meermalen worden gebruikt. Het geld wordt aangewend ter conservatie van de natuur in Botswana alsook de ontwikkeling van toerisme en de verbetering van het levensstandaard van de lokale bevolking.

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Botswana verplicht als u in de zeven dagen voordat u Botswana bezoekt een land met gele koorts heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij verwijzen u hiervoor naar uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Meenemen
• Twee paar rijbroeken
• Jumper/fleece (periode mei-augustus)
• T-shirts and shirts met lange mouwen (vanwege zon)
• Winddicht jack, sjaal, handschoenen, warme sokken (juni-aug)
• Waterdicht jack (okt-apr wanneer het kan regenen en stormen)
• Comfortabele laarzen waarin u ook kunt wandelen, in combi met korte chaps
• Hoed/pet en een cap voor het rijden
• Zonnebril met touwtje
• Zwemgoed, sandalen
• Casual kleding voor de avonden
• Fototoestel met veel geheugen en reserve batterijen/charger
• Verrekijker
• Sun-block – waterproof!

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg