Latest Blogposts

Motswiri Okavango Delta

Motswiri double tent

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs v.a. € 2.814 |

Paardrijdsafari in de Okavango Delta Selinda Spillway in Noord Botswana
• Vliegen op Johannesburg, door naar Maun of Kasane en lichtgewichtvliegtuigje naar airstrip/camp
• Periode: hele jaar open Aankomst/vertrek elke dag mogelijk Maximaal 10 gasten
• Duur: vanaf 3 nachten/4-6 uur per dag in het zadel
• Niveau: voor gevorderde ruiters vanwege Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel, neushoorn)
• Groepsgrootte: vanaf 2 personen/maximaal 6 ruiters | Maximaal gewicht 100 kg 
Motswiri canter
Motswiri is één van onze top paardrijsafari's in Afrika. Elke luxe safaritent heeft een eigen veranda dat uitkijkt over het water waar de olifanten vaak komen drinken en baden. Tevens boottochten.

Het kamp aan de rand van de Selinda Spillway kent een grote verscheidenheid aan flora en fauna. In het Westen en Noorden zijn de open uiterwaarden te vinden die de Okavango Delta zo typeren, maar naar het Oosten zijn er contrasterende rivierwouden. Wildlife is overvloedig en gevarieerd met kuddes olifanten, allerlei antilopen, leeuwen, zebra's en wilde honden.
Men rijdt in groepen van maximaal tien gasten wat zorgt voor een persoonlijke en op maat gemaakte ervaring. De gidsen zijn bekwaam en bedreven in het begeleiden van de safari's, zowel te paard als te voet, waarmee ook niet-ruiters welkom zijn. Daarnaast is er de mogelijkheid om de delta te verkennen in kano's, boten en in fourwheeldrives... spetterend!
m18 motswiri 13

Het rijden/de paarden
Omdat u rijdt in een gebied met gevaarlijk wild dient u beslist een ervaren ruiter te zijn en alle gangen goed te beheersen. Het kan nodig zijn om ineens in galop te moeten vertrekken op aanwijzing van de gids. Men rijdt gemiddeld vier tot zes uur per dag, meestal enkele uren 's morgens vroeg, dan een aantal uren vrij om te relaxen en een late middagrit tot zonsondergang. Motswiri heeft zijn eigen stal van goed geschoolde safaripaarden. De stal ligt slechts op een paar minuten van het kamp en alle paarden zijn gewend aan het rijden in dit gebied. De paarden zijn voornamelijk Boerperd en Volbloed kruisingen, zeer geschikt voor dit werk en er is een keuze van goede kwaliteit Engelse Wintecs of Zuid-Afrikaanse trailzadels. Daarnaast kan men boottochten maken, in kano's, kajakken of makoro's. Een welkome afwisseling tussendoor.

Motswiri paarden Motswiri olifanten

Accommodatie
Motswiri kamp bestaat uit vijf ruime klassieke safari tenten op een verhoogde platform. Elke tent heeft een eigen veranda met uitzicht op het water waar de olifanten regelmatig komen baden en drinken. Elke tent heeft een eigen douche en toilet. De tenten, met uitzondering van de familietenten zijn goed gespreid van elkaar en kijken uit op de Selinda waterafvoerkanaal. Per platform zijn er twee tenten bij elkaar. Deze tenten hebben een optionele tussendeur, ook te gebruiken voor singles. Een andere tent is aangepast voor mindervalide gasten en er is zelfs een tent iets verder weg van het kamp dat voor 'honeymooners' dient. Het centrale gedeelte van het kamp biedt een grote, comfortabele zithoek met aparte eethoek. Er is een kleine zwembad voor de warme middagen. Daarnaast is er een aparte uitkijkplatform, dat eveneens uitkijkt op een diepe poel waar de olifanten kan komen drinken.

Motswiri lounge Motswiri bed

Uw hosts
Peter Holbrow Hillary Maude Johnno Bedoes Carmen Cowley Mochete Mokonga Khutsi Gotshajwang

Peter, de eigenaar, komt uit Kaapstad waar hij in Zululand game ranch management en tourisme ervaring opdeed, inclusief game capture, jagen en anti-poaching. Hilary, directeur werkte eerste in de Makgadikgadi vlakten waar ze onderzoek deed naar de bruine hyena. Johnno, gids, heeft zowel in Europa, Australië als Afrika als gids gewerkt. In Zimbabwe werkte hij ook als fotograaf voor een reismagazine. Carmen is een gepassioneerde paardenliefhebster en sinds 2013 bij Motswiri. Ze heeft zowel in verschillende landen in Afrika paardgereden, maar ook in Amerika, UK en Azië. Mochete, is er sinds 2011 en heeft meer dan 15 jaar ervaring als gids. Khutsi, Kate & Hilary zorgen al meer dan 5 jaar voor het operationele gedeelte.

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) incl. paardrijden, Engels-sprekende professionele gidsen, fris, bier en wijn, game-activiteiten en inclusief een verzekering voor eventuele evacuatie per helicopter in het geval van nood. Eénpersoonstenten zijn beschikbaar zonder eenpersoonstoeslag maar wel afhankelijk van beschikbaarheid. Eénpersoonstoeslagen kunnen evt. wel toegepast worden op de vluchten met de lichtgewicht vliegtuigen indien er niemand anders aankomt op dezelfddag. Excl. internationale vluchten en fooien.

Programma van dag tot dag: Motswiri-programma

Prijzen per persoon per nacht 2018
Periode van 1 december 2017 tot 31 maart 2018: € 402 (7 nachten € 2.814)
Periode van 1 april 2018 tot 30 juni 2018 en november 2018: € 646 (7 nachten € 4.522)
Periode 1 juli tot 13 oktober 2018 (hoogseizoen): € 728 (7 nachten € 5.096)

Data
U kunt bij Motswiri alle dagen arriveren en vertrekken en zo kort of zo lang blijven als u wilt.

Vliegen op Maun of Kasane (met bijv. Air Botswana of South African Airways) via Johannesburg
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot uw paardrijvakantie door ons is bevestigd.

Transfers
Gedeelde transfers van Maun naar kamp € 500 per persoon retour (min. 2 pers) vanaf Kasane € 625 per persoon retour (min. 2 pers). Evt. éénpersoonstoeslagen indien u de enige bent die vliegt die dag. Vanaf Maun vliegt u met een lichtgewichtvliegtuigje naar camp.

Ligging
In het noorden van Botswana bij de Okavango Delta/Selinda Spillway
map okvango delta

Veiligheid
U wordt begeleid door professionele gidsen (voor en achter) die in radiocontact staan met camp. Bij aankomst krijgt u een safety briefing over zowel uw verblijf in camp als in de bush, inclusief wat u moet doen wanneer de groep big game ontmoet. De gidsen hebben te allen tijde een geweer bij zich. Alle gasten wordt gevraagd een zgn. indemnity formulier in te vullen bij aankomst.

Wild
African Bush Elephant, African Buffalo, Hippopotamus, Spotted Neck and Cape Clawless Otter, Lechwe, Blue Wildebeest, Giraffe, Nile crocodile, Lion, Cheetah, Leopard, Brown Hyena, Spotted Hyena, Greater Kudu, Sable Antelope, Roan Antelope, Impala, Tsessebe, Steenbok, Duiker, Reedbuck, Side striped & Black backed Jackal, Vervet Monkey, Plains Zebra, Warthog, Chacma Baboon, civet, genet, serval, spring hare, bush baby en African Wild Dog.

motswiri giraffes

Meenemen (max. 20 kg en in een flexibele tas)
Twee paar rijbroeken • Jumper/fleece (periode mei-augustus) • T-shirts and shirts met lange mouwen (vanwege zon) • Winddicht jack • sjaal • handschoenen • warme sokken (juni-aug) • Waterdicht jack (okt-apr wanneer het kan regenen en stormen) • Comfortabele laarzen waarin u ook kunt wandelen, in combi met korte chaps • Hoed/pet en een cap voor het rijden • Zonnebril met touwtje • Zwemgoed •sandalen • Casual kleding voor de avonden • Fototoestel met veel geheugen en reserve batterijen/charger • Verrekijker • Zaklantaarn • Extra batterijen • Sun-block – waterproof!

Het weer
De Okavango Delta loopt doorgaans in april/mei vol met water en trekt terug in oktober. Overdag kunnen temperaturen in het hoogseizoen tot 30 graden oplopen, maar avonden koelen af en nachten kunnen zelfs koud zijn. De kans dat het regent is niet erg groot. Van november tot maart is het echt heet en kan het ook onweren.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Zimbabwe verblijft. Vanaf 1 juni 2017 heft Botswana US$ 30 per persoon bij het binnenkomen van het land. Deze heffing vindt plaats bij alle grensoverhangen, kan zowel cash worden betaald als met pinpas of creditcard, is 30 dagen geldig en kan meermalen worden gebruikt. Het geld wordt aangewend ter conservatie van de natuur in Botswana alsook de ontwikkeling van toerisme en de verbetering van het levensstandaard van de lokale bevolking.

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Botswana verplicht als u in de zeven dagen voordat u Botswana bezoekt een land met gele koorts heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij verwijzen u hiervoor naar uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Taal
Engels is de officiële taal in Botswana. Daarnaast wordt er op kleine schaal Mbukushu, Naro, Subiya, Tswana, Kalanga, Afrikaans, Herero en Birwa gesproken.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg