Latest Blogposts

Bush & Lodge Limpopo Tuli

Bush & Lodge

Botswana - Bush & Lodge - vanaf € 3.018 |Fotos |Video |Pers |Mail |Offerte |Reserveren  
• Paardrijsafari semi-trektocht langs de Limpopo-rivier en Mashatu (camps & lodges)
• Periode februari tot december/Vaste data
• 7 nachten/6 dagen rijden/4-7 uur per dag
• Voor gevorderde ruiters (vanwege de Big Five)
• Vliegen op Johannesburg & Transfers naar Limpopo
• Overdag te paard erop uit in de bush en 's-avonds terug naar vaste safari bush camps met luxe
Bush & Lodge Safari

Unieke paardrijsafari aan de oevers van de legendarische Limpopo rivier en in het Mashatu Game Reserve, bekend om zijn olifantenpopulatie en veel ander wild. Luxere accommodatie dan de Tuli Trail. De Mashatu Game Reserve ligt in het Tuli Block, in de zuidoostelijke hoek van Botswana. Het is vooral beroemd om zijn grote kuddes olifanten, momenteel geraamd op in totaal meer dan 1.200. Langs de rivier de Limpopo enorme bomen die schaduw verlenen aan elanden, impala's, gnoes, kudu's, waterbokken, giraffef en zebra's, terwijl 's nachts de bat-eared vos en de Afrikaanse wilde kat zoeken naar prooi. De grote aantallen impala's betekenen dat er veel luipaarden in het gebied zijn, maar ook cheetah en wilde hond. De Tuli Block herbergt ook meer dan 350 vogelsoorten.

Het rijden/de paarden
De uitzonderlijk goed geschoolde paarden zijn zorgvuldig gekozen uit verschillende rassen, waaronder Boerperd, Shire volbloed kruisingen, Appaloosa en Friese kruisingen. Ze variëren in grootte. U rijdt in een comfortabel Engels zadel of stockzadel. Limpopo Horse Safari's is trots op zijn soepele, gehoorzame paarden die uw safari onvergetelijk maken. Uw host heeft zelf een opleiding genoten bij de Cadre Noir. Het rijtempo varieert van verkennend stappen door de bush en de rivierbeddingen (droog of nat) tot vele korte en lange galoppades. Voor wie dat wil is het mogelijk over gevallen boomstammen te springen. Daarnaast zult u steile oevers beklimmen en afdalen. U brengt dagelijks zes of zeven uur door in het zadel, wel met veel pauzes.
Copy (2) of Copy of Copy of IMG_5736

Lees ook het artikel over Limpopo Horse Safaris in de HOEFSLAG

Accommodatie
U verblijft in twee verschillende lodges en in Two Mashatus Camp. De lodges zijn doorgaans Naledi Lodge en Pitsane Tented Camp. Alle lodges hebben en-suite kamers en zwembaden.

2009-05-14 08.02.08
Two Mashatus Camp is een semi-permanent tentenkamp met vijf comfortabele en ruim opgezette tenten, elk op een eigen verhoogde platform met een en-suite ‘enviro’ wc en heet stromend water. De eeuwenhoude Mashatu boom geeft schaduw en vormt de centrale plek om te eten. het is gebouwd in traditonele Botswana-stijl met lala palm rietendak. Het lounge-gebied heeft comfortabele zitbanken en hangmatten om tussendoor heerlijk te relaxen. Ook is er een klein zwembadje met een vlonder om op te liggen.
Bij Naledi Bush Lodge salpen gasten in individuele huistjes met een en-suite buitenbadkamer. Er is een zwembad en een lounge gebied om te relaxen gedurende de hete middagen. De lodge ligt dichtbij een rotsige kloof met fantastisch uitzicht over het reservaat.
Pitsane Tented Camp heeft vier safaritenten voor de gasten, elk met en-suites en een heerlijk zwembad om in duiken en om tijd bij door te brengen.
Twee Mashatus is niet omheind en een echte traktatie om het wild rondom het kamp te zien.

Arrangement 
o.b.v. 7 nachten volpension, inclusief paardrijden, gidsen, een game drive in de jeep, een massage, drankjes. Excl. vluchten en fooien. Groepsgrootte is doorgaans 8 personen. Het is mogelijk privégroepen samen te stellen.

Programma van dag tot dag (klik op de link): Programma Bush & Lodge

Prijzen 2017
6 januari - 28 februari € 3.018
1 maart - 30 april € 3.515
1 mei- 3 juli € 3.018
3 juli - 31 december € 3.515
Transfer per lichtgewicht vliegtuigje van Johannesburg €254 per persoon enkele reis
Indien geen vliegtuigje gaat is er transfer per auto ad €204 per persoon enkele reis
Een éénpersoonstoeslag van 50% is verschuldigd indien u een kamer alleen wenst. Deze wordt niet in rekening gebracht indien u bereid bent om te delen, ook wanneer uiteindelijk er niemand om mee te delen is.

Data 2017
Vraag ons naar de data. Er zijn wekelijks paardrijsafaris.

Vliegen op Johannesburg. U kunt zelf uw vluchten boeken of het ons laten verzorgen uit service-oogpunt. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd en aangeven rond welk tijdstip u het beste kunt landen i.v.m. de transferstijden.

Transfers Gedeelde transfer Johannesburg-Limpopo per vliegtuigje € 226 per persoon enkele reis (€ 268 in 2016). Indien het lichtgewichtvliegtuigje niet gaat is er transfers per auto ad € 194 per persoon enkele reis (€ 211 in 2016).

Niet-ruiters
Niet-ruiters zijn van harte welkom op de Limpopo Bush & Lodge safari. Zij kunnen vanuit de jeeps de game drives, bush walks en mountainbiketochten maken alle met eigen gids.

Ligging
In een afgelegen gebied van Botswana, de Tuli enclave, vol historie, legendes en olifantenkuddes.
limpopo in botswana map 129161-south-africa-limpopo-river-map

Klimaat & weer
Van mei tot augustus zijn de dagen helder en zonnig. Vroeg in de ochtend kan het nog koel zijn. Vanaf oktober kunnen temperaturen overdag oplopen tot 30 graden. Van december tot februari is de regentijd.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Zimbabwe verblijft. Vanaf 1 juni 2017 heft Botswana US$ 30 per persoon bij het binnenkomen van het land. Deze heffing vindt plaats bij alle grensoverhangen, kan zowel cash worden betaald als met pinpas of creditcard, is 30 dagen geldig en kan meermalen worden gebruikt. Het geld wordt aangewend ter conservatie van de natuur in Botswana alsook de ontwikkeling van toerisme en de verbetering van het levensstandaard van de lokale bevolking.

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Botswana verplicht als u in de zeven dagen voordat u Botswana bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Botswana (m.u.v. Francistown en Gabarone) komt malaria voor.Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Reisgids U kunt hier rechtstreeks uw reisgids van Botswana bestellen

Taal
Engels is de officiële taal in Botswana. Daarnaast wordt er op kleine schaal Mbukushu, Naro, Subiya, Tswana, Kalanga, Afrikaans, Herero en Birwa gesproken.

Meenemen
• Twee paar rijbroeken
• Jumper/fleece (periode mei-augustus)
• T-shirts and shirts met lange mouwen (vanwege zon)
• Winddicht jack, sjaal, handschoenen, warme sokken (juni-aug)
• Waterdicht jack (okt-apr wanneer het kan regenen en stormen)
• Comfortabele laarzen waarin u ook kunt wandelen, in combi met korte chaps
• Hoed/pet en een cap voor het rijden
• Zonnebril met touwtje
• Zwemgoed, sandalen
• Casual kleding voor de avonden
• Fototoestel met veel geheugen en reserve batterijen/charger
• Verrekijker
• Sun-block – waterproof!

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg