headershadow

Latest Blogposts

Tuli Trail - Paardrijdsafari glamping en onder de sterren in olifantengebied

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Botswana, Reisadvies Botswana/ZA Vliegen op: Johannesburg/Maun Reisadv
Paardrijden: Paardrijdsafaritrektocht Pick-up & Transfers: Ja
Duur: 7 nachten/6 dagen rijden Uren in het zadel: 4-5½ uur per dag
Periode: maart tot eind november Niveau: Gevorderd en fit
Paarden: Arabier, Boerperd, Welsh Accommodatie: safaritenten
Harnachement: McClellan trail rider Max.Gewicht: 100 kg Groep: 8-10* pers

Glamping paardrijsafari in Mashatu Game Reserve in Tuli Block Botswana (Olifanten)
Bijzonderheden: slaap in een kraal onder de bomen & mountainbike safari combi
Prijsindicatie: van € 2.797

Deze weekpaardrijdsafari is het hele jaar te doen van zondag tot zondag. U legt daarbij 190 km (20-30km per dag) af dwars door de Mopane savanne met indrukwekkende rivierbeddingen. U verblijft in drie unieke en prachtige camps, elk met een eigen karakter. Het is een ware safari met Afrikaanse flora en fauna en Tuli-gebied is het gebied van de Olifanten.

De paarden
Er zijn 46 paarden in Botswana, waaronder 85 pony, voor elk een passend paard. Fantastisch getraind en er is een paard voor elk niveau ruiter/amazone. Sommige zijn pittig en snel, kunnen springen, andere heel braaf met een fijne gang. De paarde mogen op hun thuisbasis Horizon vrij rondlopen en zijn echt een kudde.

Groepen*
Per januari 2019 zullen groepen voor de Tuli Trail 10 personen kunnen omvatten. Echter, zodra er negen of tien gasten boeken en rijden, zal de groep worden opgesplitst in kleinere groepen van bijvoorbeeld zes en vier of vijf en vijf. Zo kunt u uw gids beter verstaan en is er meer persoonlijke aandacht.

Het rijden
Rijd van camp naar camp door de Tuli Reserve, een gebied befaamd om z'n olifanten. Fantastisch goed geschoolde paarden. Wild in een afgelegen gebied van Afrika met mogelijkheid om een nacht onder de sterren te slapen in een afgebakende kraal. Tuli Trail is een mobiele safari die loopt van april tot oktober in de Mashatu Reserve. Men verkent de oevers van de legendarische Limpopo rivier. De Mashatu Game Reserve ligt in het Tuli Block, in de zuidoostelijke hoek van Botswana - een weinig bekend gebied en één van de meest opwindende safari's in Afrika. Het is vooral beroemd om zijn grote kuddes olifanten, momenteel geraamd op een totaal van meer dan 1.200. Langs de Limpopo-rivier zorgen bomen voor schaduw voor de eland, impala's, gnoes, kudu, waterbok, giraffe en zebra, terwijl 's nachts de bat eared vos en de Afrikaanse wilde kat op zoek gaan naar een prooi. De grote kuddes impala worden gevolgd door luipaard, cheetah en wilde hond. De Tuli Block herbergt ook meer dan 350 vogelsoorten.

Het rijden/De Paarden
De uitzonderlijk goed geschoolde paarden zijn zorgvuldig geselecteerd uit verschillende rassen, waaronder Boerperd, Shire Volbloed kruisingen, Appaloosa's en Friese kruisingen. Ze variëren in grootte. De zadels zijn Engels of stock (trail) zadels. Limpopo Horse Safaris is trots hun soepele, gehoorzame paarden die uw safari onvergetelijk zullen maken. Het rijden omvat zowel het veelal in stap verkennen van de bush als langs en door de rivierbeddingen (droog of nat) rijden. Daarnaast veel korte galopjes en een aantal lange galoppades. Er zijn omgevallen of door de olifanten omgetrokken boomstammen voor wie een sprongetje wil maken. Dat kan ook over sloten. U brengt doorgaans zes tot zeven uur in het zadel door met veel pauzes. Het rijden met cap is verplicht.

Dag 1 - Ontmoet uw gids bij de Pont Drift Grens & een korte transfer naar de receptie met uitzicht over de Limpopo-rivier, mooi op tijd voor een lichte lunch. Matchen met de paarden en een kennismakingsrit in de omgeving van Two Mashatus Camp. U zult meteen wildlife zien. Mashatu Game Reserve staat bekend als een gebied met de grootste kudde in het wild levende olifanten in geheel Afrika. Hoewel nooit een garantie, is de kans heel groot dat u deze magnifieke dieren zult zien. Relax nog even in het zwembad of in de schaduw van de lounge in de rondavel met rieten dank, gevolgd door een driegangen diner waarbij u uw mederuiters/-amazones en gidsen leert kennen.
Dag 2 - Bij zonsopgang krijgt u thee/koffie bij uw tent gebracht en kunt u heerlijk wakker worden met de geluiden van de bush. Na het ontbijt in de main tent naar de paarden en richting bossen langs de Limpopo-rivier, verder naar de grote rotsheuvels door deze rivier gevormd. Onderweg giraffes en olifanten. Tegen lunchtijd komen we aan bij Tree Camp, waar we over de Majale-rivier heen kijken en van bovenaf wildlife kunnen bekijken dat er komt drinken. In de middag kunt u kiezen om weer te rijdenof een bush walk te doen langs het westen van de Matabole-rivier. Terug naar Tree Camp voor sundowners.
Dag 3 - We rijden vandaag dwars door Mashatu gebied naar de eeuwenoude rotsformaties die zo kenmerkend zijn voor de Limpopo-vallei. Gigantische Baobab-bomen verspreid over het land, staan hier al eeuwenlang. De paden die ontstaan zijn door de olifanten, bieden schitterende mogelijkheden voor ons om overheen te galopperen. Dan langs de oevers van de Motloutse-rivier rijden we naar de oude leadwood "Kgotla", een omheinde plek ooit gebruikt als rechtbank door een Botswaans dorp, nu een openlucht veilige campsite voor ons, heel speciaal, onder een grote boom in de rondte staan de bedden om een kampvuur heen en omheind door palen, slaapt u hier onder de sterren. Om nooit te vergeten. Maar alvorens we slapen gaan, eerst nog in de middag een game drive (in de jeep) om leeuwen te zoeken, gevolgd door sundowners bij een eeuwenoude "amphitheater" van rotsen. Terug bij Kgotla diner rondom het open houtvuur.
Dag 4 - De zandstenen formaties incluseif de fameuze Solomon's Wall, een van de vele dolorieten in het gebied, verkennen we te paard. Sommige van de oudste civilisaties in het zuiden van het continent Afrika vestigden zich hier. Archeologische vondsten legden gereedschap maar ook kunst (gouden neushoorn) bloot uit het midden en late stenen tijdperk. Hier woonden in 1220 NC de Koninklijke Mapungubwe gemeenschap. Magpungubwe betekent "plek van de jakhals" in Venda-taal. In de middag een korte rit naar de Mmagmagwa Hills voor een indrukwekkende sundowner bij een prachtige Baobab-boom. Een klim omhoog brengt ons naar de site van de Mmamagwa Ruïnes, vergelijkbaar met de Mapungubwe (13e eeuw)
Dag 5 - We rijden over oude olifantentracks alvorens naar het noorden te gaan richting Majale rivier. Dit gebied staat vol met Baobab-bomen en is meer afgelegen. Na een verrukkelijke rit door dit gebied lunchen we bij Tree Camp. In de middag kunt u kiezen tussen een middagrit of een game drive vanaf Mashatu Main Camp. Soms is het mogelijk het centrale gedeelte in te rijden met de jeep (tegen een bijbetaling van US$ 75 per persoon), leuk indien u de grote katten en de hyena's op de gevoelige plaat wilt vastleggen.
Dag 6 - Vandaag rijden we door de Pitsane Rivier Vallei. Drinking holes, gemaakt door olifanten, trekken ook ander wildlife aan. Het gebied kende een schermutseling tijdens de Boer War waarbij Bryce's Store (winkel en oude Britse voorraad post) vernietigd werd. Er was een "stagecoach line' met de naam Zeederberg's dat van de steden in de Transwvaal in Zuid-Afrika naar de nieuw opgezette vestigingsplaatsen in Zuid-Rhodesia (nu Zimbabwe) reed. Deze koetsen staken de Limpopo-rivier over en volgden de Pitsane-rivier naar Zimbabwe. Onze tocht keert terug naar Two Mashatu Camp op tijd voor lunch en een verkoelende duik in het zwembad. Een "guided bush walk" naar een van de nabijgelegen "koppies" voor sundowners is onze middagexcursie.
Dag 7 - Vandaag rijden we over de mooie vlakten tussen de Majale en Pitsane rivieren met veel wildlife en schitterende natuur met vergezichten op de Limpopo Rivier en Vallei. En route ontdekken we de overblijfselen van een oude "Boer War" fort bovenop een rots met uitsteeksel, gevolgd door een kortere rit in de koelere gedeelten waar veel struiken zijn. In de zomermaanden, afhankelijk van regen en de waterstand, is het mogelijk in de rivierbedding van de Limpopo-rivier te galopperen. Tijd over om in camp te relaxen, te rijden of een bush walk te doen met als afsluiter een sundowner.
Dag 8 - De laatste dag vroeg op om in dit olifantengebied te rijden met heerlijke galoppades op de paarden die we inmiddels zo goed kennen. Dwars langs mosterdstruiken en over het zand terug naar de stallen waar we einde ochtend alweer zijn met voldoende tijd voor een douche en een heerlijke brunch alvorens afscheid te nemen van onze paarden, de gidsen en mede-ruiters/amazones.

Accommodatie: Tree Camp, Kgotla Camp & Two Mashatus Camp
Uw eerste en laatste nacht brengt u door bij Two Mashatus Camp, dan Tree Camp, twee nachten Kgotla, dan weer Tree Camp en Two Mashatus. Tree Camp is uniek en eigenlijk een kinderdroom, slapen in een boomhut. Het is gebouwd in januari 2020 hoog op een plateau in een oude Mashatu-boom en twee eeuwenoude Leadwood-bomen. Het Seligna-deck (platform) dat op 4 meter hoogte van de grond is, is waar u slaapt. Twee gasten delen elk een openluchtplek. Op korte afstand zijn er gedeelde douches en toiletten, onder de Leadwood bomen. Er is een ruime diner & lounge gedeelte met uitzicht over de Majale-rivier. Eigen en suite toiletten en warm stromend water. Two Mashatus Camp in Limpopo is begin en eindcamp. Gelegen in de schaduw van twee grote Mashatu-bomen, bestaat het uit twee traditioneel gebouwde rondavels met eet- en lounge ruimten. Gasten overnachten in de grote A-vorm gebouwde walk-in tenten opgezet op teak platforms, elk met en-suite badkamers. Elke tent is privé en gepositioneerd in de schaduw van de bush, niet ver van de main area. Elke tent heeft een eigen deck (platform) waar gasten kunnen relaxen. Two Mashatus Camp heeft bovendien een zwembad onder een Mashatu-boom. Kgotla Camp was ooit een traditionele rechtbank van een nabijgelegen gemeenschap. Het is een openlucht camp omheind door palen en gelegen onder een grote oude boom met een houtvuur in het midden en slaapbanken eromheen. Het heeft heet water en prachtige openlucht douches en toiletten die doorgespoeld kunnen worden, de perfecte mix van comfort en authentieke bush ervaring want u slaapt onder de sterren op de bedden om het houtvuur heen met de geluiden van de bush valt u in slaap .. en wordt u de volgende ochtend weer wakker.

Lees ook het artikel over Limpopo Horse Safaris in de HOEFSLAG

Niet-ruiters in de Jeep of ... de speciale Tuli Trail Mountain Bike Trail 
Niet-ruiters zijn van harte welkom op de Tuli Trail.  Zij kunnen de game drives beleven vanuit de jeep en met een heel eigen perspectief het wild bewonderen, bushwalks maken en bushfietstochten, alle met hun eigen gids. Er is een heel parallel programma voor niet-ruiters zodat u toch samen deze safari beleeft. Spot niet alleen wildlife onderweg maar ook uw partner en ontbijt, lunch, borrel, dineer en overnacht natuurlijk samen, waaronder overigens een nacht in deze kraal.
 

Arrangement inclusief
volpension (ontbijt/lunch/diner), paardrijden, dranken, een game drive en een massage
Arrangement exclusiefvluchten, transfers, Mashatu Main Camp drive $ 75, reis-/annuleringsverzekering en fooien
Eenpersoonstoeslag € 1.175 (wordt niet berekend indien u bereid bent een tent te delen)

Bekijk hieronder de video's van Matt Harnacke & Jesse Drenth die de Tuli Trail paardrijdsafari hebben gedaan

Prijzen 2020 ( 7 nachten)
Tijdens laagseizoen (1 jan-eind april) € 2.675 (in deze periode geen eenpersoonstoeslag)
Van eind april-31 december (hoogseizoen) € 3.566, eenpersoonstoeslag € 875 (tenzij u een tent deelt)
Transferskosten:
Chartervlucht lichtgewicht vliegtuig retour 1 mrt-30 nov op zondagen € 585 retour/€ 380 enkel
Chartervlucht lichtgewicht vliegtuig retour 1 jan-28 feb & dec op zondagen € 585 retour/€ 380 enkel
Per auto enkele reis 1-3 pers € 480 en 4-8 pers € 580
Per auto Horizon Zuid-Afrika naar Tuli Botswana 1-3 pers € 275 en 4-8 pers € 345
Eén plek op de Tuli Trail safari zonder eenpersoonstoeslag voor wie het eerst maalt/boekt
Bij aankomst bij de stallen in Botswana dient toeristenbelasting US$ 10 per dag betaald te worden.

Data
De Tuli Trail wordt wekelijks gereden. Vraag ons naar een overzicht van de data. U kunt feitelijk gaan wanneer u wilt.

Wildlife: olifant, leeuw, luipaard, cheetah, hyana en veel veel meer.

Ligging
In Mashatu Game Reserve, in het afgelegen oosten van Botswana dat bekend staat als de Tuli enclave, een gebied vol historie, legendes en olifantenkuddes.
kaart

Vliegen op Johannesburg met aansluitend transfer per auto of lichtgewicht vliegtuigje
U kunt besluiten zelf uw vluchten te boeken of ons dat te laten verzorgen, om het even. Wij zullen u altijd adviseren omtrent de tijden omdat wij de transfers voor u afstemmen en de luchthavens kennen en bovendien uw tijden aan uw hosts doorgeven.

Transfers
U kunt kiezen tussen transfers per auto of per lichtgewicht vliegtuigje van Angel Gabriel Airways. In beide gevallen wordt u opgehaald van de luchthaven van Johannesburg O Tambo. De binnenlandse vluchten vertrekken vanaf Lanseria Airport nabij Johannesburg O Tambo. Daar wordt u met de auto naar toe gereden. Het inchecken voor deze binnenlandse vlucht wordt bij uw chauffeur gedaan. Wanneer u met de autotransfer naar Botswana gaat, wordt u bij de Information Desk in de International Arrivals Hall opgewacht, 08:00 uur op z'n laatst. Indien u liever naar Botswana vliegt wordt u om tussen 10:00 en 10:30 uur opgewacht in de lobby van de OR Tambo Intercontinental Hotel met om 10:30 uur stipt vertrek naar Lanseria.

Uw hosts Shane & Laura Dowinton en hun team
  award 2017 award 2018  Afbeeldingsresultaat voor laura dowinton
Johnni, Mpho, Lucas en Silas kennen de paarden en de bush als geen ander. Rhynos, David en Maria verzorgen de inwendige mens.

Mountainbike safari
Rijdt u paard en uw partner niet? Behalve te paard een safari doen is het tevens mogelijk op mountainbike safari te doen. U kunt hetzelfde traject afleggen en elkaar onderweg zelfs tegenkomen. Met ontbijt, lunch en diner alsook bij de overnachting ziet u elkaar weer, elk vol verhalen.

Het weer
Van mei tot augustus zijn de dagen helder en zonnig. Vroeg in de ochtend kan het nog koud zijn. Vanaf oktober stijgt de temperatuur en kan het overdag boven de 30 graden uitstijgen. Van december tot februari zijn de regenmaanden.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Zimbabwe verblijft. Vanaf 1 juni 2017 heft Botswana US$ 30 per persoon bij het binnenkomen van het land. Deze heffing vindt plaats bij alle grensoverhangen, kan zowel cash worden betaald als met pinpas of creditcard, is 30 dagen geldig en kan meermalen worden gebruikt. Het geld wordt aangewend ter conservatie van de natuur in Botswana alsook de ontwikkeling van toerisme en de verbetering van het levensstandaard van de lokale bevolking.

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Botswana alleen verplicht als u in de zeven dagen voordat u Botswana bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u daarvoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatiedienst.

Meenemen
Twee paar rijbroeken, Jumper/fleece (periode mei-augustus), T-shirts and shirts met lange mouwen (vanwege zon), winddicht jack, sjaal/buff, handschoenen, warme sokken (juni-aug), waterdicht jack (okt-apr wanneer het kan regenen en stormen), comfortabele korte laarzen waarin u ook kunt wandelen, in combi met (best korte) chaps, hoed/pet en een cap voor het rijden (verplicht), zonnebril met touwtje, zwemgoed, sandalen/gympen, casual kleding voor de avonden, fototoestel met veel geheugen en reserve batterijen/charger & geheugenkaart, verrekijker, kleine zaklantaarn, sun-block zonnebrandcreme 30-50 waterproof, lipbalsem, heuptas, medicijnen, snoepjes.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg