Latest Blogposts

Paardrijvakanties Egypte

Egypte (ArabischمصرMiṣr), officieel de Arabische Republiek Egypte (جمهوريّة مصر العربيّةJumhūriyat Miṣr al-`Arabīyah.

Gelegen in het noordoosten van Afrika, het zuidwesten van Azië en grenzend aan de Middellandse Zee met als hoofdstad Caïro. In het noorden de Gazastrook van Israël, in het oosten de Rode Zee, in het zuiden Soedan en in het westen Libië.

Egypte staat bekend om Sahara en Sinaï woestijnen, de rivier de Nijl en de pyramiden van Gizeh, de Sfinx, de archelogische site rond Luxor en het Suezkanaal. Het oude Egypte was een van de vroegste beschavingen ter wereld.

Egypte werd tot 1952 geregeerd door het Britse Rijk. In 1978 tekende Egypte de Camp David-akkoorden, trok zich terug uit de Gazastrook en erkende Israël. In 2011 ontwikkelde de onrust tot de Revolutie van 2011. Internationaal gezien is Egypte lid van onder meer de Verenigde Naties, de WTO en de Arabische Liga, waarvan het hoofdkantoor zich in Caïro bevindt.

De Egyptenaren noemden het paard    ‘sesemet’ of 'nefer' . Paarden werden voornamelijk voor de strijdwagens gespannen, al werden schimmels wel kado gedaan aan de vorsten.

Tegenwoordig worden paarden in Egypte ingezet als werkpaarden, zowel om ballast te trekken als in de toeristenindustrie bij de pyramiden. Vanzelfsprekend zijn dit niet de paarden waar u via Paardenpas op komt te rijden. De partners in Egypte waarmee Paardenpas werkt stellen integendeel alles in het werk om de paarden een zo goed mogelijk leven te geven met sociaal contact, voer van hoge kwaliteit en vrijheid van beweging in mooie paddocks en omgeving. Daarnaast schenkt Paardenpas voor elke boeking € 10 aan het Brooke Hospital in Caïro. Patricia Bakker heeft ooit de man achter Brook Caïro mogen interviewen voor het paardenblad Hemel op Paarden.