Latest Blogposts

Offbeat Raw Kenia at Deloraine

Deloraine - vanaf € 3.100    |Fotos|Video|Pers|Mail|Reserveren|  
• Paardrijsafari in de Masai Mara, Laikipia en Amboseli in safaritenten en/of lodges
• Vaste data maar ook op aanvraag, verschillende programma's
• 7  of 10 nachten afhankelijk van het programma/4-6 uur per dag rijden/Max. gewicht 95 kg
• Alleen voor gevorderde ruiters vanwege Big Five (leeuw, olifant, luipaard, neushoorn, buffel)
• Vliegen op Nairobi + binnenlandse vlucht
Eigenaar Tristan Voorspuy gidste 30 jaar lang paardrijsafari's in Kenia en leverde de paarden voor de film "Out of Africa" met Meryl Streep. Zijn familie, gidsen en staff zetten de traditie voort.

deloraine_house_hotel

Rijden tussen de olifanten, leeuwen, buffels of met de wildebeesten en zebra's galopperen... uw leven is nooit meer hetzelfde. Te paard is eenvoudigweg de beste manier om Kenia te beleven. Bij deze gastheer Tristan rijdt u over de Masai Mara, Laikipia en Amboseli en overnacht u in een mobile safaritent dat voor u wordt opgezet. Dit is wat een echte safari is. Laatste nachten op de lodge zelf.
Lees het Verslag paardrijsafari

Sosian6 Del6

  • De migratie van de wildebeesten - Rijd mee met de befaamde trek van de wildebeesten dat is van juli tot oktober en waarbij duizenden wildebeesten and zebra's richting de Mara trekken naar groenere weilanden.
  • Grote katten - Exceptioneel aantal grote katten lopen hier op de vlakten. De leeuwen zijn gewend aan de aanwezigheid van de paarden en de "close encounters" zijn adembenemend... en doen je hart kloppen!
  • Rivieren oversteken - Het oversteken van de Mara Rivier is een spannend hoogtepunt, terwijl u door het water waadt, kijken de nijlpaarden en de krokodillen toe!
  • De beste gidsen - uw gidsen behoren tot de allerbeste gidsen ter wereld

Accommodatie
Deloraine House werd in de twintiger jaren gebouwd door Lord Francis Scott, een prominente pionier. Het is een geweldig voorbeeld van de koloniale architectuur in Kenia en er huist dan ook veel historie. De boerderij ligt op de lagere hellingen van Londiani Mountain, dat bebost is met bamboe en een dode vulkaan heeft aan de oostkant van de Great Rift Valley. Het mooie huis heeft een grote eetkamer, zitkamer, hal en veranda, drie grote tweepersoonskamers met ensuite badkamers en twee extra kamers voor families. Er zijn ook drie driepersoonskamers met ensuite badkamers in een huisje tegenover de mainhouse. Maaltijden zijn afwisselend in de eetkamer, op de veranda of bij het zwembad.
Deloraine house Deloraine pool

Mara Ride - 7 nachten
Met ongeëvenaard spotten van wild en geweldig land om te rijden, zal de Mara al uw verwachtingen overtreffen. De Mara is het populairste gebied voor safari's in Kenia.  Een week lang de pure safari belevenis met vier verschillende camps waarbij u in totaal 250km aflegt.

Mara & Deloraine - 10 nachten 
De volledige belevenis met acht nachten door de Masai Mara in een mobiele safaritentenkamp en twee nachten in het luxe grand Deloraine House. Daar zijn 60 paarden geschikt voor zowel polo, springen, cross country als rijden naar de mooie Londiani Mountain.

Laikipia Ride -  5, 7 of 10 nachten
Echte wilderness safari, waarbij u op een immens land in privébezit rijdt. De Big Five (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn) zijn hier alle aanwezig evenals dramatische landschappen. Laikipia biedt het pioniersgevoel met kleine groepen ruiters/gasten. Mooie 5-sterren lodges in de nabijheid voor wie een luxe verblijf wil combineren met de Horseback Safaris. Laatste twee nachten bij Sosian Lodge, waarvan u niet wilt vertrekken!

Amboseli Ride - 10 nachten U
In het zuiden bij Tanzania en Amboseli national Park met de indrukwekkende Mt Kilimanjaro berg op de achtergrond bieden de Amboseli en Chyulu heuvels moeilijk te evenaren gebied om te paardrijden, met moerassen, zoutpannen, grasweilanden, grote kudden olifanten. Er is altijd een vaste datum in juni, maar data op aanvraag is mogelijk voor het hele jaar.

Sosian Safari - 5 of 7 nachten

Arrangementen
o.b.v. volpension, inclusief het paardrijden met Engels-sprekende gids en backup team, alle dranken (behalve champagne), alle conservation fees, game drives, vissen, hiken, flying doctors emergency evacuatie naar Nairobi indien nodig, lokale airstrip transfers en wasserij. Excl. vluchten (zowel internationaal als binnenlands), transfers en fooien.

Prijzen Sosian Ride 5 nachten 2017
Jan/Feb/Mrt/Apr: $ 4.000 tot $ 4.400 (afhankelijk van hoeveel personen)
Jun/Jul/Aug/Sep: $ 3.100 tot $ 4.500 (idem)
December: $ 3.300 tot $ 5.000 (idem)
Prijzen Sosian Ride 7 nachten 2017
Jan/Feb/Mrt/Apr: $ 3.750 tot $ 6.000 (afhankelijk van hoeveel personen)
Jun/Jul/Aug/Sep: $ 4.200 tot $ 6.500 (idem)
December: $ 4.500 tot $ 7.000 (idem)

Data en prijzen Offbeat Deloraine 2017
31 januari-7 februari - 7 nachten Masai Mara $ 5.600
18-28 februari - 8 nachten Masai Mara & 2 nachten Deloraine $ 9.400
11-18 maart - 7 nachten Masai Mara $ 5.600
18-25 maart - 7 nachten Masai Mara $ 5.600
31 mei- juni - 7 nachten Amboseli $ 7.950
10-20 juni - 2 nachten Sosian & 8 nachten Masai Mara $ 8.300
8-15 juli - 7 nachten Masai Mara $ 6.580
15-22 juli - 7 nachten Masai Mara $ 6.580
5-15 augustus - 8 nachten Masai Mara & 2 nachten Deloraine $ 9.400
19-29 augustus - 8 nachten Masai Mara & 2 nachten Deloraine $ 9.400
2-12 september - 8 nachten Masai Mara & 2 nachten Deloraine $ 9.400
16-23 september - 7 nachten Masai Mara $ 6.580
23-30 september -  7 nachten Masai Mara $ 6.580
7-17 oktober - 8 nachten Masai Mara & 2 nachten Deloraine $ 9.400
21-31 oktober - 8 nachten Laikipia & 2 nachten Sosian $ 9.400
2-9 december - 7 nachten Masai Mara $ 5.600
Eénpersoonstoeslag bedraagt $ 135 tenzij u bereid bent een kamer of tent te delen.

download Deloraine8

De paarden
Er zijn maar liefst 60 safaripaarden die ingezet worden voor polo, springen, cross country en de safari's. U bent welkom om ook de polo uit te proberen op de estate.

Uw hosts, gidsen, backupteam
Tristan VoorspuyTristan Voorspuy - oprichter, eigenaar, gids
Eén van de allerbeste gidsen in Afrika (The Times) met een ongekende kennis van en ervaring in Kenia. Hij wist alles van het wildleven en is dan ook benoemd als Kenia's "honorary game warden". Vooral van de interactie tussen paard en ruiter en het wildleven wist Tristan alles. Na een glorieuze dag op paardrijsafari had men met Tristan 's avonds bij het kampvuur één van de beste verhalenvertellers. Zijn familie, gidsen en staff nemen het stokje van hem over en zetten de traditie voort. Tristan is verdrietig genoeg maart 2017 noodlottig omgekomen. Hij heeft een enorme nalatenschap die u kunt beleven.
Archie VoorspuyArchie Voorspuy - Riding Guide
Archie is Tristan's zoon en is met de paardrijsafari's opgegroeid. Een echte paardenman met een ongelooflijke kennis en energie en charmant voor de gasten. Hij is bovendien één van Kenia's top polospelers, een sport waarmee hij de gasten ook graag laat kennismaken.

Jakob van PlessenJakob von Plessen - Riding Guide
Geboren en getogen in Argentinië is Jakob een rasechte paardenman. Hij begeleidt de paardrijsafari's hier al 20 jaar en is behalve een perfecte host ook een vat vol kennis van het wildleven. Jakob spreekt vloeiend Duits, Spaans, Engels en Frans. Van juli tot oktober is hij in Kenia en de andere maanden keert hij altijd terug naar Argentinië waar hij zijn eigen paardrijvakantiebedrijf heeft. Jakob en zijn "boyna" pet zijn onafscheidelijk.

NettyNetty - Spotter
Zonder een echte Masai als spotter van wild is een safari in Kenia niet compleet. Netty is opgegroeid in de bush en zijn ogen kunnen als geen ander wild spotten. Hij heeft een ondoorgrondelijke waarneming van gevaar en weet altijd wanneer ergens buffel of olifant is langsgeweest of nog in de buurt is. De Masai zijn vanuit hun traditie van de leeuwenjacht niet bang om te voet leeuwen tegen te komen. Hij heeft echter groot respect voor de grotere zoogdieren zoals de buffel, olifant en het nijlpaard. Last but not least treedt Netty op als intermediair tussen de gasten/ruiters en de Masai landlords in de Mara.

Vliegen op Nairobi en daarna met lichtgewicht vliegtuigje verder. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardijvakantie hebben bevestigd.

Transfers van/naar Deloraine met een binnenlandse vlucht waarbij u niet meer dan 15kg bagage mag meenemen en bij voorkeur in een zachte tas zodat ze de tassen goed in de bagageruimte kunnen stoppen.
De transfers bedraagt $ 300 enkele reis per auto (en dus door het aantal personen te delen).

Wat neemt u mee
Twee rijbroeken, chaps, cap, pet/hoed, slippers, handschoenen, waterproof lichtgewicht regenjack of poncho, fleece jack, lichtgewicht jeans, jophpurs, shirts met lange mouwen, t-shirts, avondkleding voor op de lodge, verrekijker, malariapillen, zonnebril met koord, Deet/muggenstift, zaklantaarn (bij voorkeur voor op het hoofd), eventueel heuptas. Ter plaatse wordt verstrekt: zadeltas, lakens, dekens, handdoeken, eerstehulpkit en was wordt voor u gedaan op dagen dat u niet rondtrekt. N.B. Binnenlandse vluchten hanteren een max.gewicht van 15kg inclusief handbagage en een zachte tas heeft de voorkeur boven een harde koffer vanwege het inpassen van de bagage in de kleine bagageruimte.

Weer en klimaat
Kenia heeft een tropisch klimaat. Aan de kust is het overdag rond de 29 graden en ’s nachts rond de 23 graden. Landinwaarts is het overdag rond de 23 graden en ’s nachts rond de 12 graden. Kenia heeft het hele jaar door bijna constante temperaturen.

Taal
Engels en Swahili zijn beide een officiële taal in Kenia. Daarnaast komen er nog verschillende lokale talen voor (circa 60).

Beste reistijd
Januari, februari, juni, juli, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Noord- en Midden-Kenia te reizen. Januari, februari, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Kenia te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen en het massatoerisme.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Kenia is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Er komt malaria voor. Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog geldig is bij vertrek uit Kenia. Een visum is verplicht. Dit visum dient u online aan te vragen via ecitizen.go.ke. Hier dient u te betalen met creditcard. Voor een aanvraag met iDeal of overboeking kunt u terecht opVisum Kenia (Nederlandstalig).

Reisadvies
Actuele status: Alle reizen naar bepaalde gebieden in Kenia worden ontraden.
Een uitgebreide toelichting op dit reisadvies vindt u op Nederland wereldwijd.
Wilt u op de hoogte blijven van wijzigingen in dit reisadvies? Of wilt u bereikbaar blijven als er zich een crisissituatie voordoet? Vergeet uzelf dan niet te registreren bij de 24/7 BZ Informatieservice.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later. Kenia kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Verlenging
Wat denkt u van een extended verblijf in Mugie Camp? Glamping in Kenia!
Mugie Camp Elis Mugie Camp

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg

In just under two weeks from today I have persuaded two teams of 10 to run the Lewa Marathon in aid of The Tristan Voorspuy Conservation Trust and Tusk Trust. Megan and I are representing the Offbeat side and we would so appreciate any donation, big or small, that you may want to give. Please see click on the link below if you would like to donate, this is the team that needs a little more help!
Help Imo and Megan, click HERE to Donate Now
You may have received a little information on the Trust that we have set up in memory of Dad.....
But just in case you haven’t, we have set up The Tristan Voorspuy Conservation Trust in memory of my father, and aim to raise funds to promote sustainability, education, land management and the protection of wildlife in Kenya.
As a simple fund donating trust we will eliminate the duplication of operational costs and strive for increased productivity within the charities we have chosen to support. Please have a look at our website for further information:
Thank you so much in advance for your support,
Very best wishes
Imo