Latest Blogposts

Ol Donyo & Mount Kilimanjaro

Ol Donyo Suite

Kenia - Ol Donyo - vanaf € 4.307      |Fotos|Video|Pers|Mail|Reserveren|  
• Paardrijsafari op prachtige stijlvolle lodge met Mount Kilimanjaro op de achtergrond
• Gehele jaar open/Aankomst/Vertrek elke dag mogelijk
• 4-6 uur per dag in het zadel
• Al korte ritten voor halfgevorderden
• Vliegen op Nairobi & Transfers naar uw bestemming

donyo

Combinatie van fantastische gidsen en paarden met het comfort van de Ol Donyo Wuas Lodge met zwembaden, massage en ongeëvenaarde vergezichten. Met de Kilimanjaro op de achtergrond rijdt u hier door de Chyulu Hills naar de vlakten van Amboseli. Met toegang tot meer dan 1,4 miljoen hectare, waaronder twee nationale parken, opereert Ol Donyo in één van de grootste wildernisgebieden in Afrika. Geniet van een grote verscheidenheid aan wild, uitgestrekte savanne met dikke acaciabossen. De Chyulu Hills zijn de jongste vulkanische heuvels van Afrika, met een laatste vulkanische activiteit ongeveer 600 jaar geleden. Dit gebied huisvest een aantal van Afrika's meest prachtige dieren waaronder olifanten, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel en niet te vergeten honderden soorten vogels en een grote verscheidenheid aan planten.

Het rijden/de paarden
's-Morgens vroeg vanaf de lodge rijdt u of juist net voor zonsondergang. Naast het paardrijden kunt u ook met de jeeps game drives maken of bush wandelingen doen. De paarden zijn zee goed getraind en bekend met de wilde dieren en het terrein. U dient halfgevorderd te zijn voor de safaris, echter zijn er ook kortere ritten voor beginners, ver weg van mogelijke onverwachte ontmoetingen met olifanten. Ervaren ruiters mogen hier en daar ook een sprongetje wagen.
 stoereolifant donyo giraffes
Accommodatie
Ol Donyo Lodge is een geweldige optie voor wie een safari wil in combinatie het comfort van een luxe lodge, met zwembaden, massages en een onovertroffen uitzicht. De lodge is ook prima geschikt voor gezinnen. De lodge heeft een totaal van 22 bedden in zeven verspreide cottages. Sommige zijn tweepersoons huisjes, andere zijn vierpersoons met een eigen lounge en een zwembad, ideaal voor gezinnen of kleine groepen vrienden die extra privacy verkiezen. Alle slaapkamers hebben een ruime badkamer met een prachtig uitzicht, een douche en een bad, dubbele wastafels, een toilet met een extra buitendouche. Alle kamers hebben hun eigen sundownerdak met spectaculair uitzicht over de vlakte en de Kilimanjaro. Meer avontuurlijk ingestelde gasten hebben de mogelijkheid om op deze daken onder de sterren te slapen. Verlichting en warm water komt van zonne-energie en er zijn stopcontacten in de kamers voor elektrische artikelen. Er is een nood back-up systeem voor bewolkte dagen en een open haard in de zit-/eetkamer. Aan de voorzijde een zwembad en een waterput waar de dieren komen drinken. O Donyo Lodge heeft in totaal 10 huisjes: 2 standaard cottages en 8 pool/familie cottages met eigen zwembad.
ol donyo modern

Arrangement
O.b.v. volpension incl. drankjes; paardrijden; activiteiten te Ol Donyo Lodge zoals gedeelde game drives in de jeeps, wandelingen. Single supplement. Excl. vluchten, massages, fooien, premium wijnen en gedistilleerde dranken, exclusief gebruik van de auto (afhankelijk van beschikbaarheid); bezoeken aan de Masai (US $ 20 per persoon).
masai-village-visit massage donyo

Prijzen 2017

Standard Cottage Pool Cottage Pool Cottage
(Child Sharing
5-15 yrs)
11 Jan - 29 Feb €759 €955 €478
1 Mar - 31 May €599 €795 €398
1 - 30 Jun €850 €1,047 €524
1 Jul - 30 Sep €1,024 €1,220 €611
1 - 31 Oct €850 €1,047 €524
1 Nov - 19 Dec €599 €795 €398
20 Dec - 10 Jan 2017 €1,024 €1,220 €611

Prijzen fluctueren enigszins, vraag ons om een concrete offerte.
Blijf 7 nachten en betaal voor slechts 6 plus de Conservancy Fee (€120) voor de 7e nacht (niet tussen 19 december 2015 en 5 januari 2016)

ol donyo safaritent

Vliegen op Nairobi & Transfers
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardijvakantie hebben bevestigd.

Transfers
Zowel per lichtgewicht vliegtuig mogeijk van Wilson Airport Nairobi naar Chyulu Hills € 367 per persoon (vroege ochtendvlucht, u dient dan de avond tevoren al in Nairobi te zijn met overnachting airporthotel) als per auto, prijs op aanvraag.

Locatie
Een luxe lodge in de Chyulu Hills in het zuiden van Kenia, met uitzicht over de open vlakten en met de Mount Kilimanjaro op de achtergrond.

Weer en klimaat
Kenia heeft een tropisch klimaat. Aan de kust is het overdag rond de 29 graden en ’s nachts rond de 23 graden. Landinwaarts is het overdag rond de 23 graden en ’s nachts rond de 12 graden. Kenia heeft het hele jaar door bijna constante temperaturen.

Taal
Engels en Swahili zijn beide een officiële taal in Kenia. Daarnaast komen er nog verschillende lokale talen voor (circa 60).

Beste reistijd
Januari, februari, juni, juli, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Noord- en Midden-Kenia te reizen.
Januari, februari, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Kenia te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen en het massatoerisme.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Kenia is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Er komt malaria voor. Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog geldig is bij vertrek uit Kenia.
Een visum is verplicht. Dit visum dient u online aan te vragen via ecitizen.go.ke. Hier dient u te betalen met creditcard. Voor een aanvraag met iDeal of overboeking kunt u terecht opVisum Kenia (Nederlandstalig).

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.
Kenia kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Reisadvies
Actuele status: Alle reizen naar bepaalde gebieden in Kenia worden ontraden.
Een uitgebreide toelichting op dit reisadvies vindt u op Nederland wereldwijd.
Wilt u op de hoogte blijven van wijzigingen in dit reisadvies? Of wilt u bereikbaar blijven als er zich een crisissituatie voordoet? Vergeet uzelf dan niet te registreren bij de 24/7 BZ Informatieservice.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
Het is mogelijk in termijnen te betalen.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg