Latest Blogposts

Borana

Borana Pool

Kenia - Borana - vanaf € 3.266  o.b.v.7 nachten  |Fotos|Video|Pers|Mail|Reserveren|  
• Paardrijsafari vanuit prachtige luxe lodge (Pole Pole Laikipia programma met fly-camp)
• Gehele jaar open behalve november/Aankomst/Vertrek elke dag mogelijk
• 7 nachten / 7 dagen rijden/4-6 uur per dag
• Vanaf halfgevorderd
Vliegen op Nairobi & binnenlandse vlucht naar Borana
slider_borana_riding3

Grote diversiteit aan wild en verblijf in werkelijk prachtige luxe lodge met waanzinnig uitzicht gelegen aan de voet van de Mount Kenya en nabij de Lewa Wildlife Conservancy. Een verblijf op Borana is een heel bijzondere paardrijvakantie. Borana Lodge heeft maar liefst 35.000 hectare grond en ligt nabij Mount  Kenya.  Vanuit Borana Lodge heeft u een panoramisch uitzicht. Er is een grote diversiteit aan wilde dieren en men verblijft in een echt luxe lodge. Toen de Dyer-familie hier kwam waren paarden het enige vervoermiddel.

Het rijden/de paarden
Voor ieder wat wils. Voor gevorderde ruiters zijn er volbloeds of kruisingen, veel ervan voormalige poloponies van de Dyers. Ook heeft Rose Dyer aan de voet van de Ngare Ndare Rivier Somalisch/Ethiopische paarden. Klein maar ongelooflijk sterk, en ideaal voor in de bush omdat ze er altijd al rondlopen en het wild aan ze gewend is. Hierdoor komt men zeer dichtbij de giraffes en heerlijk om mee door het Kisima met cederhoutbossen en palissander te galoperen.

borana 35 b31

Accommodatie
Borana lodge is geheel opgetrokken uit lokale materialen. Gastenverblijven zijn ruime huisjes, elk volledig afgezonderd met eigen uitzicht vanuit de slaapkamer en badkamer. De prachtige kamers zijn luxe ingericht met open haard die 's avond voor u wordt aangestoken. De maaltijden worden geserveerd op een enorme palissander tafel in de eetkamer, maar indien u wilt, kunt u ook in uw huisje dineren. Alle gerechten worden vers bereid met groenten en producten van de boerderij, vers geperst sap uit de boomgaard, vergezeld door wijnen vanuit de hele wereld. Rozen en lelies geteeld op Kisima versieren en parfumeren de kamers. Indien u wilt is het ook mogelijk een nacht door te brengen in een tent in een fly camp. Er is een zwembad met uitzicht over de vallei en mooie tuinen voor een ontspannen middag. Houd er rekening mee dat de accommodatie is gebouwd op een vrij steile helling en een aantal van de kamers verder weg van het hoofdgebouw liggen.

b3 borana5

Additionele info
Borana Lodge is zeer betrokken bij instandhouding van het wild en maatschappelijke projecten. Gasten betalen daarom een conservation fee per nacht en dit geld wordt ingezet bij de vele projecten. Eén daarvan - Hide and Sheep Ltd - opgericht door Will Powys, grootvader van Michael Dyer, is een ambitieus project om de lokale mensen met een handicap  te helpen. Vanuit een klein houten pand met rieten dak kunnen blinde en gehandicapte mensen uit de lokale gemeenschap top kwaliteit schapen- en kalfsleren producten vervaardigen. Het looien, dat een traditioneel proces kent, wordt door de blinden gedaan, het stikken door mensen met een andere handicap. Het werk wordt aangevuld door een enthousiaste groep Maasai-vrouwen, die klein glazen kralen op een aantal van de producten zetten, waardoor ze hun eigen karakter en stijl verkrijgen. Onder het kritisch oog van hun charismatische leidster, Resiki, garanderen deze vrouwen handwerk van de hoogste kwaliteit. Het Borana bosbouwproject heeft tot doel de aan ernstige erosie lijdende land om te zetten in een productieve agro bosbouw. Jeff Nugent, een permacultuur-specialist, en Michael Nickels werken er met ongeveer 60 mensen, afkomstig uit de lokale gemeenschap. De site is omheind en heeft geiten, schapen en runderen. Ongeveer 5 km aan greppels werden gegraven. Een paar honderd strobalen werden ook gebruikt om bovengrond en slib op te vangen. Ongeveer 180 soorten inheemse en exotische soorten bomen zijn geplant uit zaad vanuit het hele land. Een restauratieproject is van start gegaan op de naastgelegen school. Een verdere restauratie project is geïnitieerd op Chumvi Group Ranch aan de zuid-westelijke grens van de Borana.

02KBOR-IM1002-borana-lodge-1475

Arrangement
o.b.v. volpension, incl. paardrijden, gidsen, dranken, alle Borana ranchactiviteiten, game drives, wandelingen, fly camps, Borana Conservation fees, Flying Doctor Service; een bezoek aan Lewa. Excl. vluchten, fly camps indien u 4 nachten of korter verblijft, extra bezoeken aan Lewa (US $ 104 per bezoek per persoon, $ 52 per kind), massages, schoonheidsbehandelingen en fooien. Eénpersoonstoeslag indien beschikbaar.

Programma's van dag tot dag (klik op de links):   Programma Borana  Programma Pole Pole Laikipia

Prijzen 2017 Per Person Kinderen
(5 - 15 jaar)
Kinderen (12 - 16 jaar) Eénpersoonstoeslag
6 jan - 28 feb € 4.172 € 2.089 € 1.919 € 524
1 mrt - 31 mei € 3.266 € 1.636 € 1.919 € 388
1 - 30 juni € 4.172 € 2.089 € 1.919 € 524
1 jul - 31 okt € 4.819 € 2.412 € 1.919 € 621
1 nov - 19 dec € 3.266 € 1.636 € 1.919 € 388
20 dec - 5 jan (2018) € 4.819 € 2.412 € 1.919 € 621

Prijzen zijn per persoon gebaseerd op een gedeelde tweepersoonskamer.
Een luxe lodge gelegen op de Laikipia Plateau aan de heuvels van Mt Kenya en bij het Lewa Wildlife Conservancy.

846-map-kenya_borana_large borana_2

Vliegen op Nairobi en daarna met lichtgewicht vliegtuigje naar privé-airstrip van Borana indien met privévliegtuig of naar Lewa Downs airstrip. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardijvakantie hebben bevestigd.

Transfers van/naar Nairobi (4,5 uur) prijs op aanvraag.
De meeste mensen nemen de geplande vlucht van de luchthaven Wilson naar Lewa (ca. € 410 retour). Vluchten terug gaan naar Nairobi in de ochtend en internationale vluchten 's avonds laat. Indien u liever langer in de lodge verblijft op uw laatste dag en minder tijd in Nairobi doorbrengt, is het mogelijk om halverwege de middag terug te reizen met een particuliere Air Charter naar Wilson (ca. € 1.113 per vliegtuig gebaseerd op twee passagiers). Transfers per auto op aanvraag tegen een meerprijs.

Weer en klimaat
Kenia heeft een tropisch klimaat. Aan de kust is het overdag rond de 29 graden en ’s nachts rond de 23 graden. Landinwaarts is het overdag rond de 23 graden en ’s nachts rond de 12 graden. Kenia heeft het hele jaar door bijna constante temperaturen.

Taal
Engels en Swahili zijn beide een officiële taal in Kenia. Daarnaast komen er nog verschillende lokale talen voor (circa 60).

Beste reistijd
Januari, februari, juni, juli, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Noord- en Midden-Kenia te reizen.
Januari, februari, augustus, september en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Kenia te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen en het massatoerisme.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Kenia is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Er komt malaria voor. Wij adviseren u contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog geldig is bij vertrek uit Kenia.
Een visum is verplicht. Dit visum dient u online aan te vragen via ecitizen.go.ke. Hier dient u te betalen met creditcard. Voor een aanvraag met iDeal of overboeking kunt u terecht opVisum Kenia (Nederlandstalig).

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Kenia 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Kenia 2 uur later.
Kenia kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Reisadvies
Actuele status: Alle reizen naar bepaalde gebieden in Kenia worden ontraden.
Een uitgebreide toelichting op dit reisadvies vindt u op Nederland wereldwijd.
Wilt u op de hoogte blijven van wijzigingen in dit reisadvies? Of wilt u bereikbaar blijven als er zich een crisissituatie voordoet? Vergeet uzelf dan niet te registreren bij de 24/7 BZ Informatieservice.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
Het is mogelijk in termijnen te betalen.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg