Latest Blogposts

Paardrijvakanties Marokko

Marokko ligt dicht bij Europa, maar heeft zijn eigen unieke cultuur als gevolg van Berber, Arabische, Afrikaanse en Europese invloeden door de eeuwen heen. Het is een fantastisch land voor een paardrijdvakantie. De paarden zijn temperamentvol, snel en sterk in het zand en op de rotsen.

Van het zand van de Sahara naar de Hoge Atlas gebergte, Marokko biedt een grote verscheidenheid aan landschappen. Het Atlas gebergte loopt door het midden van het land. Onder de hoge kale bergtoppen op 4000 meter hoogte zijn bossen van pijnbomen, eiken en cederhout, open weilanden en kleine meren.

In het uiterste Zuiden ligt de Sahara met dadelpalm oases en Berber-gemeenschappen.
Tijdens uw trektocht heeft u alle gelegenheid om exotische steden met hun kleurrijke souks en kashba's te bezoeken. Ook rijdt u langs afgelegen Berberdorpen waar agrarische cultuur sterk verbonden is met het paard.

Marokko heeft grote verschillen in klimaat, afhankelijk van waar u bent en de tijd van het jaar. De paarden worden wanneer de koude inzet daarom naar plaatsen gebracht met een aangenamere temperatuur. Bij Essaouira rijdt u door duin en op het strand, de wind in uw gezicht.