Latest Blogposts

Desert Trails

Marokko Desert

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 650 |

Paardrijdtrektochten door de Sahara-woestijn in het zuiden van Marokko
• Vliegen op Ouarzazate of Marrakesh & Transfers per taxi naar uw bestemming
• Periode: gehele jaar open | Vaste data
• Duur: 7 nachten/6 dagen rijden/2-5 uur per dag in het zadel
• Niveau: voor gevorderde ruiters
• Groepsgrootte: max. 10 personen | Maximum gewicht 90 kg
Marokko Desert Trails

Tocht in het Zuiden van Marokko. Door het zand van de Sahara met dadels, palmen, oases en Berber-dorpjes rijdt u naar het Hoge Atlas gebergte. Onderweg voldoende gelegenheid om exotische steden met hun kleurrijke souks en kashba's te bezoeken. Marokko heeft grote verschillen in klimaat, afhankelijk van locatie en tijd van het jaar. De paarden worden daarom vervoerd zodat u op verschillende plaatsen kunt rijden. Van half oktober tot half mei zijn de paarden gevestigd in het zuiden van Marokko, in de buurt van Quarzazate. Woestijntemperaturen zijn ideaal voor het rijden. Tussen mei en oktober rijdt u langs de Atlantische kust ten zuiden van Essouraira. De verkoelende zeewind zorgt voor comfortabele ritten.

Onderstaand de verschillende Desert Trails programma's. Klik op de link voor het volledige programma van dag tot dag.

Desert Cavalcade - Naar het Zuid-Oosten van Ouarzazate komt u door de Draa-vallei, die zijn weg maakt naar de woestijn met onderweg een mooie reeks van oases. Hier op de Siroua Saffron Trail heeft u de mogelijkheid om snel te rijden. Dit gebied is het fijnst in de lente en de herfst. Saffraan is een zeer waardevol product van dit gebied en u rijdt dan ook langs de saffraanterrassen.

Desert Cavalcade ( met verblijf in hotels)

Siroua Saffron Trail - Deze tocht is in het Siroua berggebied gelegen tussen de zo genaamde hoge Atlas en de Anti Atlas van het Atlas gebergte. Het is een schitterend gebied om in het voorjaar of in de herfst te ridjen wanneer het in de woestijn te heet wordt maar nog niet warm genoeg om echt in het Atlas hooggebergte te gaan. Saffron (Safraan) is een zeer kostbaar produkt uit deze streek en u zult onderweg de safraan terrassen zien.

Valley of the Roses - Deze tocht start bij de Skoura palmentuin, een van de mooiste oases in een regio die bekend staat om zijn rozenplantages. De geur van de roos wordt en veel bekende parfums of blends gebruikt en wereldwijd geëxporteerd. Er is een lange dag bij met meer dan 6 uur in het zadel.

Het rijden/de paarden
De paarden zijn Berbers/Arabieren en vooral hengsten. Ze zijn goed opgeleid en gedragen zich onderweg fantastisch. Het enige wat wel echt belangrijk is bij het berijden van hengsten is om te allen tijde een goede afstand te bewaren van de andere paarden. Er wordt gereden met goede kwaliteit Engelse zadels. Gasten helpen doorgaans met het verzorgen en opzadelen van hun paard, maar hulp is altijd bij de hand. U dient zelfverzekerd te kunnen rijden in open vlakten en de controle te behouden in een snel tempo. Ook moet u fit genoeg zijn om af en toe bij steilere afdalingen te kunnen wandelen. De paden zijn niet geschikt voor nerveuze ruiters. Het terrein varieert. Op sommige plaatsen erg rotsachtig, andere juist zacht. Er zijn mogelijkheden voor lange drafpartijen en galoppades op harde tracks.

d14 D6

Accommodatie
De eerste en laatste nacht brengt u in een hotel door en de rest in een eenvoudig kamp die op elke dag voor u wordt opgezet, al is het in de praktijk vaak zo dat iedereen meehelpt. Ook wordt de lunch elke dag voor u bereid en gebracht. U verblijft in tweepersoons tenten met een veranda aan elk uiteinde voor uw bagage. Het is mogelijk een tent voor u alleen te hebben. Foam matrassen zijn aanwezig, maar u moet zelf een slaapzak en kussen meenemen. Er is een grote eettent waar u ook kunt ontspannen en er is tent met een douche en chemisch toilet. Daarnaast krijgt u een grote emmer warm water. Houdt u niet zo van kamperen, kijk dan naar de trektocht Horses Dunes Nomads. Hier overnacht u elke nacht in een comfortabele riad of lodge . Een andere mogelijkheid is een vast verblijf en rijden vanuit Terres D'Amanar.

D5 Hotel Le Fint in Ouarzazate

Uw host/de gidsen
Abderrahim MOUNTASSIR (Abdou) al meer dan 15 jaar leidt hij het centrum. Verliefd op zijn werk, de paarden en Marokko zal hij u het landleven laten zien. Een geweldige professional en zeer vriendelijk.
Abderrahmane RAJEB (Abdel), geboren in Agadir waar hij ook zijn opleiding op de Royal Equestrian Club Agadir genoot en aan verschillende springwedstrijden en paardenraces deelnam. Hij spreekt Berber, Arabisch, Frans en Engels.
Abderrahim Mountassir Abderrahmane Rajeb (Abdel)

Prijzen 2018  Desert Cavalcade (camping) Siroua Saffron Valley of the Roses
18-24 februari €9 875
25 maart-28 april € 1.025
29 april - 26 mei € 890 € 865
27 mei - 7 juli € 825
8 juli - 13 oktober € 890
14 oktobe - 3 november € 1.025
4 november - 15 december € 920
16-22 december € 985
23 - 31 december

Arrangement
Inclusief accommodatie o.b.v. volpension (van diner op dag van aankomst tot ontbijt op de laatste dag), paarden, gidsen en kampeerspullen. Small Group Supplements van toepassing wanneer er slechts twee personen zijn. Dit varieert van € 300 tot € 330 per persoon, afhankelijk van het programma. Excl. vluchten, lunch bij aankomst en op dag van vertrek, drankjes in hotels, alcoholische dranken en fooien (ca. € 50). Eénpersoonstoeslagen niet van toepassing indien u bereid bent een tent te delen. Een éénpersoonstent heeft een toeslag van €44 voor de hele week.

 

 

Ligging
Deze tochten zijn in de woestijn in het zuiden van Marokko.

Kaart Valley of the Roses

Het weer
Deze tochten zijn in het zuiden en van half oktober tot half mei wanneer temperaturen overdag tot 20°C komen met koude nachten. In april, mei en oktober is het heter en ook de nachten zijn dan milder. Het kan regenen, maar dat is vrij onwaarschijnlijk.

Vliegen op Ouarzazate voor de Desert Trails, op Marrakesh voor de Essouraira Coastal Trail. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niet uit. Transavia vliegt rechtstreeks op Marrakesh. KLM/Air France via Parijs. Royal Air Maroc en Iberia vliegen met tussenstop op Ouarzazate.

Transfers zijn inbegrepen van Ouarzazate naar de Desert Trails en naar Marrakesh voor de Essouraira Coastal Trail. Het is mogelijk om naar Marrakesh te worden gereden voor de Desert Trails, die start in de buurt van Ouarzazate. Dit is een extra € 140 per voertuig per enkele reis (ter plaatse te betalen en gedeeld het aantal reizigers).

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Marokko.
Bij georganiseerde groepsreizen is een identiteitskaart voldoende. Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Marokko verblijft.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Marokko is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u daarvoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Taal
Arabisch en Berbers zijn beide een officiële taal in Marokko. Daarnaast wordt er veel Frans en Spaans gesproken.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |
beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg