Latest Blogposts

Essaouira Trail

Essaouira tent

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 995 |

Paardrijdtrektocht langs de Atlantische kust in het zuidwesten van Marokko
• Vliegen op Marrakech & transfer per taxi naar uw bestemming of sinds okt 2018 ook op Agadir
• Periode: mei tot september Vaste data
• Duur: 7 nachten/6 dagen rijden/2-6 uur per dag in het zadel
• Niveau: voor gevorderde ruiters
• Groepsgrootte: max. 10 personen | Maximum gewicht 90 kg
Marokko - Essaouira

Ontdek de schoonheid van de Marokkaanse Atlantische kustlijn. U rijdt op prachtige verlaten stranden, door Argan-bossen (van de Argan-olie) en door Berber-dorpjes. Overnachtingen elke keer in pitoreske dorpjes onderweg. Deze paardrijtocht eindigt in het historische kustplaatsje Essaouira.
Gedurende de zomermaanden wanneer het te heet is om in de woestijn te rijden, bieden we trektochten aan langs de kust van de Atlantische Oceaan in het zuiden bij Essaouira. De koele zeebries maakt het heerlijk om te rijden. U komt langs exotische plaatsjes met kleurrijke souks en kashbahs en Berber-dorpjes waar men veel met paarden op heeft. De trektocht biedt eindeloze stranden maar ook dadelpalmbomen, Arganbossen (van de Argan-olie), zanderige duinen en rotsen alvorens u eindigt in het historische plaatsje Essaouira. Drie hele dagen rijden, twee halve dagen en een dag vrij om Essaouira te verkennen.

Accommodatie
Afhankelijk van het programma dat u kiest zijn er verschillende accommodaties. U kunt kiezen voor het kamperen waarbij elke avond een pittoreske locatie wordt gevonden om de tenten op te slaan, meestal bij het strand. U kunt er ook voor kiezen in hotels te overnachten. Dit zijn unieke riads en guesthouses gelegen langs de kust.

Camping Trail
De eerste en laatste nacht overnacht u in een hotel, de andere nachten in een eenvoudige tentenkamp dat elke dat wordt verplaatst. Een supportauto zorgt elke dag voor de lunch, waar mogelijk, en rijdt ook voor de groep uit om het tentenkamp op te zetten. (Drie nachten in hotels en vier nachten kamperen).
De tenten zijn tweepersoons met een terrasje aan het eind voor bagage. U kunt een tent voor uzelf krijgen. Er zijn schuimmatrassen aanwezig maar u dient zelf een slaapzak en kussen mee te nemen. Hoewel er een backup team is, helpt iedereen over het algemeen met het opzetten van de tenten.
Er is een grote tent waar iedereen eet en relaxt. Ook is er een tent met douche (grote emmer met heet water) en een tent met toilet.

3 d5

Hotel Trail
U overnacht elke keer in een comfortabel hotel of riad in kleine dorpjes. Over het algemeen zijn dit kleine gebouwen met een uniek karakter en in Marokkaanse stijl gedecoreerd. Geen kamer is gelijk maar ze zijn alle ontworpen om de gast een comfortabel verblijf te geven. Uw diner is doorgaans in een hotel of een lokale restaurant. Voor de lunch wordt meestal een grote tent opgezet en u zult verbaasd staan wat de chef allemaal voor u bereidt.

Programma's (klik op de links voor het programma van dag tot dag)
Programma Essaouira Kampeer       Programma Essaouira Hotel

Het rijden/de paarden
De paarden zijn Berbers, Arabieren en hoofdzakelijk hengsten. Ze zijn goed getraind en gedragen zich keurig onderweg. U dient echter wel altijd afstand te houden van de andere paarden, dit is een must! Het tuigwerk is van goede kwaliteit en er wordt gereden met Engelse stijl zadels. Gasten helpen doorgaans met het poetsen en op- en afzadelen maar er is altijd hulp aanwezig.
Het tempo is afhankelijk van het terrein en soms snel. U dient een zelfverzekerde ruiter te zijn die in open landschap kan rijden. Ook dient u fit te zijn omdat er onderweg soms wordt afgestapt daar waar de afdalingen steil zijn. Deze tocht is niet voor nerveuze ruiters. Het terrein varieert en het is soms rotsachtig en hier en daar alleen mogelijk te voet verder te gaan. Soms is de bodem juist zacht en kan alleen gestapt worden. Waar mogelijk wordt gedraafd en natuurlijk zijn er galoppades op stukken waar de bodem harder is.

1a e7

Prijzen 2019
Essaouira Riders Trektocht met verblijf in hotels € 1.295
Essaouira Riders Trektocht met verblijf in tenten € 995
Toeslag indien groep slechts 2 ruiters omvat: € 300 per persoon bij camping trail en € 320 bij hotels based trail. Eenpersoonstoeslag in tent € 44 per week plus € 133 voor verblijf in hotelkamer (eerste nacht en laatste twee nachten).
De Essaouira trail met hotelverblijf heeft een eenpersoonstoeslag van € 40 (1 week) of € 70 (2 weken)
Transfers van Marrakech naar Ouarzazate, bedrag te delen door aantal personen
Minibus 8 stoelen € 140 enkele reis
Minibus 12 stoelen € 150 enkele reis
Minibus 17 stoelen € 170 enkele reis

Data 2018
Afhankelijk van de voorkeur van gasten voor de kampeer- of de hotelversie van deze tocht worden de data vastgelegd. Periode mei tot september en de tocht duurt 7 nachten.

Arrangement inclusief
accommodatie o.b.v. 8 dagen/7 nachten volpension (van diner op dag van aankomst tot ontbijt op laatste dag); transfers retour vanaf Marrakesh, paarden, gidsen en kampeerspullen (behalve slaapzak en kussen).
Arrangement exclusief 
vluchten, lunch op dag van aankomst of vertrek, drankjes in hotel, alcoholische versnaperingen en fooien (advies ca. € 50)

Transfers vanaf Marrakech naar uw bestemming is inclusief. U wordt opgewacht op de luchthaven en door de chauffeur naar uw verblijf gereden.

Ligging
Deze tocht is langs de kustlijn van de Atlantische Oceaan in het zuiden van Marokko en eindigt bij het historische vissersdorpje Essaouira.

Vliegen op Marrakech
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Vanaf oktober 2018 is het tevens mogelijk met Easyjet te vliegen op Agadir.

Het weer
De Essaouira Coastal Trail wordt gereden tussen mei en september. In Marrakesh is het overdag dan al gauw 30°C, maar de zeebries aan de kust maakt dat het hier circa20°C is.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Marokko.
Bij georganiseerde groepsreizen is een identiteitskaart voldoende. Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Marokko verblijft.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Marokko is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u daarvoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Taal
Arabisch en Berbers zijn beide een officiële taal in Marokko. Daarnaast wordt er veel Frans en Spaans gesproken.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |
beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg