Latest Blogposts

Horses & Sand Hills of Merzouga

Marokko

| Marokko | Trektocht Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 1.293|
Vliegen op: Marrakesh & Transfers per auto naar Ouarzazate of vliegen op Ouarzazate of Agadir
Periode: oktober tot april Vaste data
Duur: 7 nachten/6 dagen rijden/2-5 uur per dag
Niveau: voor redelijk gevorderde en fitte ruiters
Groepsgrootte:  veelal 10 personen | Maximumgewicht: 90 kg
Accommodatie: riads en lodges en soms één nacht in een bedoeïnentent
Paarden: Berbers en Arabieren, voornamelijk hengsten | Harnachement: Engels
Paardrijdtrektocht door de Sahara naar het Atlas-gebergte, verblijf in riads & lodges 

Marok4

Rijd in één van de mooiste delen van de Marokkaanse woestijn. Verblijf in comfortabele riads en lodges in deze afgelegen gebieden en ervaar een warm welkom. Marokko biedt een verscheidenheid aan landschappen. Van het zand van de Sahara naar het hoge Atlas-gebergte midden in het land. De kale rotstoppen liggen op 4.000 meter hoogte. Onderweg pijnboombossen, eiken en ceders maar ook weilanden en kleine meertjes. In het uiterste Zuiden ligt de woestijn met dadelpalm oases en Berber-gemeenschappen. De tochten brengen u bovendien naar exotische steden met kleurrijke souks en kashba's. Klimaat verschilt in regio en periode. De paarden worden daarom naar verschillende plaatsen gereden om u in staat te stellen dit allemaal mee te maken. Van half oktober tot half mei zijn de paarden in het Zuiden in de omgeving van Ouarzazate met dan heerlijke temperaturen om te rijden.

Charlotte59 CHarlotte61

Het rijden/de paarden
De paarden zijn Berbers/Arabieren en vooral hengsten. Ze zijn goed opgeleid en gedragen zich onderweg fantastisch. Het enige wat wel echt belangrijk is bij het berijden van hengsten is om te allen tijde een goede afstand te bewaren van de andere paarden. Er wordt gereden met goede kwaliteit Engelse zadels. Gasten helpen doorgaans met het verzorgen en opzadelen van hun paard, maar hulp is altijd bij de hand. U dient zelfverzekerd te kunnen rijden in open vlakten en de controle te behouden in een snel tempo. Ook moet u fit genoeg zijn om af en toe bij steilere afdalingen te kunnen wandelen. De paden zijn niet geschikt voor nerveuze ruiters. Het terrein varieert. Op sommige plaatsen erg rotsachtig, andere juist zacht. Er zijn mogelijkheden voor lange drafpartijen en galoppades op harde tracks.

Nomads1 equitation

Accommodatie
Gedurende de trektocht verblijft u in comfortabele riads en lodges en soms één nacht in een prachtig semi-permanent bedoeïnententenkamp met opgemaakte bedden in ruimte tenten met gedeeld toilet/douche. De riads zijn doorgaans kleine huisjes met slechts vier of vijf kamers, die verschillend van elkaar kunnen zijn in grootte. Eénpersoonskamers zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

Wie wel in een Berber-kamp wil overnachten kiest voor onze andere trektocht in Marokko: Desert Trails. Hier rijdt u langs de Atlantische kust ten zuiden van Essouraira. De Toubkal Trail brengt u naar het Atlas gebergte en dicht bij Jbel Toubkal (4,167m) de hoogste berg van Noord-Afrika. U kunt ook kiezen om vanuit één plaats telkens te rijden, dan verblijft u in Terres D'Amanar.

Programma
Klik op de link voor het programma van dag tot dag      Programma Horses & Sand Hills of Merzouga

Arrangement inclusief

 • 7 Overnachtingen
 • Ontbijt/lunch/diner (vanaf diner op dag van aankomst t/m ontbijt laatste ochtend)
 • Paardrijden, gids, back-up team
 • Transfers van en naar Ouarzazate (indien je ervoor kiest hierop te vliegen)

Arrangement exclusief

 • Enpersoonstoeslag € 222 (geen toeslag indien u bereid bent een kamer/tent te delen)
 • Lunch op dag van aankomst en dag van vertrek
 • Drankjes in hotels, alcoholische drankjes
 • Fooien (ca. € 50 per persoon)
 • Internationale vluchten
 • Transfers vanaf Marrakech
  Deze dient ter plaatse betaald te worden, aan de gids, niet de chauffeur. Het bedraagt € 140 per auto enkele reis en te delen door het aantal passagiers. Enkele dagen voor aanvang van uw paardrijdtrektocht laat uw host/gids ons weten hoeveel passagiers er zullen zijn en derhalve wat het bedrag uiteindelijk zal zijn.  Transfers is op dag 1 en op dag 8.

Data en prijzen 2019
24 feb-3 mrt    € 1.295
3 mrt-10 mrt   € 1.295
10 mrt-17 mrt € 1.295
17 mrt-24 mrt € 1.295
31 mrt-7 apr    € 1.335
7 apr-14 apr     € 1.335
27 okt- 3 nov   € 1.335
15 dec-22 dec  € 1.335
22 dec-29 dec  € 1.335
Kleine groep toeslag ad € 425 die wordt gewuifd wanneer twee of meer mensen boeken.

Data Horses, Dunes & Nomads programma 2019
20-27 januari
27 januari-3 februari
3-10 februari
17-24 februari
24 februari-3 maart
3-10 maart
10-17 maart
Gedurende de zomermaanden geen tocht
3-10 november - bevestigd door te gaan
10-17 november
17-24 november
24 november-1 december
1-8 december
22-29 december

Abderrahim Mountassir Abderrahmane Rajeb (Abdel)
Uw gidsen
Abderrahim Mountassir (Abdou) leidt al meer dan 15 jaar het centrum. Verliefd op zijn werk, de paarden en Marokko, zal hij u het landleven ervan laten zien. Een geweldige professional, van huis uit pedagoog en zeer vriendelijk.
Abderrahmane Rajeb (Abdel), geboren in Agadir waar hij ook zijn opleiding op de Royal Equestrian Club Agadir genoot en aan verschillende springwedstrijden en paardenraces deelnam. Hij spreekt Berber, Arabisch, Frans en Engels.
Beiden hebben het "Brevet du 1e degre" en hebben verscheidene trainingen gevolgd. Ze kennen de regio goed, inclusief alle trektochtroutes die ze hier gidsen. Tevens weten ze waarheen te gaan in het geval van calamiteiten en staan ze op goede voet met de lokale politie.

Vliegen op  Ouarzazate of eventueel Marrakesh en dan transfer per auto
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.
De transfer vanaf Marrakesh duurt circa 4 uur waarbij u wat van het land ziet.
De transfer vanaf Ouarzazate duurt circa 30 minuten.
Vanaf oktober 2018 is het tevens mogelijk met Easyjet te vliegen op Agadir.

Hotel Le Fint
In beide gevallen wordt u voor de eerste overnachting naar Hotel Le Fint in Ouarzazate gebracht, waar u de volgende ochtend wordt opgehaald voor uw paardrijdtrektocht.
Hotel Le Fint in Ouarzazate

Transfers
Transfers van en naar Ouarzazate is inclusief. De transfers vanaf Marrakesh bedraagt € 140 per auto enkele reis, te delen door het aantal passagiers. U betaalt het bedrag ter plaatse aan aan de gids, niet aan de chauffeur. Enkele dagen voor aanvang van uw paardrijdtrektocht laat uw host/gids ons weten hoeveel passagiers er zullen zijn en derhalve wat het bedrag uiteindelijk zal zijn.  Transfers is op dag 1 en op dag 8 van het programma.

Culinair
Een back-up team met kok zorgt voor de inwendige mens, waarbij u zeker zult genieten van heerlijke Marokkaanse gerechten met kruiden. Wij geven uw dieetwensen tevoren door.

Ligging
In het zuiden van Marokko bij de Sahara-woestijn. Startpunt is Skoura op 45 km van Ouarzazate.
carte-villes-aeroports-maroc

Het weer
Dit is een tocht door de woestijn dat in de wintermaanden plaatsvindt. Temperaturen overdag komen tot 20C maar de nachten zijn koud.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Marokko.
Bij georganiseerde groepsreizen is een identiteitskaart voldoende. Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Marokko verblijft.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Marokko is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Wij adviseren u daarvoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.
Met een Verdragsformulier 111 (voor Marokko i.p.v. de Europese Gezondheidskaart EHIC) heeft u recht op gratis medische- en ziekenhuisverzorging.
Zie de website www.zorgverzekering.org/buitenland/zorg-in-buitenland/verdragsformulier-111/

Taal
Arabisch en Berbers zijn beide een officiële taal in Marokko. Daarnaast wordt er veel Frans en Spaans gesproken.

Fit
Omdat u tot soms wel 4-6 uur per dag zult rijden op de trail, is het goed om zo fit mogelijk te zijn. Wij adviseren ook goede laarzen mee te nemen waarmee zowel gereden als gelopen kan worden.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg