headershadow

Latest Blogposts

Damara Elephant Paardrijdsafariwoestijntrektocht

Andrew Gillies

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Namibië Vliegen op: Windhoek
Paardrijden: Trektocht Pick-up & Transfers: Ja
Duur: 10 nachten/11 dagen/7 dagen rijden Uren in het zadel: 6-8 uur per dag
Periode: juli, vaste data Niveau: Alleen fit & gevorderde ruiters
Paarden: Arabier, Hannover, Boerperd Accommodatie: kamperen & 2 x lodge
Rijdstijl: Trailzadels Max.Gewicht: 92 kg of toeslag

Spectaculaire paardrijtrektocht vanaf Windhoek door de rotsige en zanderige woestijn naar de Skeleton Coast en terug naar Windhoek
Bijzonderheden: onder de sterrenhemel slapen voor wie dat wil
Prijsincidatie: € 5.337


Damaraland is een spectaculair deel van Namibië. Open vlakten woestijn waar de kleuren variëren, overblijfselen uit prehistorische tijden en de befaamde Skeleton Coast.

Programma Damara Elephant
10 nachten, waarvan 8 nachten kamperen onder de sterrenhemel
Camp life gaat rustig aan en begint bij zonsopgang met de geur van vers gefilterde 100% Arabica coffee. Na het ontbijt begint het rijden om ca. 08:00 uur voor 4 tot 5 uur, gevolgd door een lunch break van 1 a 2 uur en nog eens 2 tot 3 uur in het zadel in de middag. Er wordt ca. 20 tot 50 km per dag afgelegd over ruw terrein. 
Dag 1
Aankomst Windhoek waar u wordt opgewacht en naar hotel gereden in de nabijheid voor kennismaking met uw hosts/gidsen en een briefing, diner en overnachting
Dag 2
​Transfer naar het noorden met onderweg een bezoek aan de 
Twyfelfontein rotstekeningen alvorens aan te komen in camp waar een drankje met de crew u wacht
Dag 3 & 4
Vanmorgen begint de tocht langs de Aba Huab rivier naar boven klimmend de bergen op voor een spectaculair uitzicht over Damaraland met dramatische geologie
Dag 5 & 6
Afdalend naar de Ugab rivier, volgen we de rivier om bij de Hug kustvlakten uit te komen
Dag 7 tot 10
Hier op deze vlakten de krater van Messum en uiteindelijk de Atlantische Oceaan met een overnachting in een luxe beach house
Dag 11
Transfer naar de luchthaven van Windhoek (vluchten met vertrektijd na 17:00 uur)

Deze avontuurlijke trektocht werd oorspronkelijk gemaakt door Waldi Fritzche. In 2010 werd het bedrijf overgenomen door Sarah Jane Gullick die in de Okavango Delta, Botswana paardrijdsafaris organiseerde). Nu natuurlijk verzorgd door Andrew Gillies en zijn team. De Damara is één van de meest indrukwekkende trektochten te paard in Afrika. Damaraland is een prachtig deel van Namibië, bijna ontoegankelijk, met prachtige kleuren en grote open ruimten, oude kraters en resten uit de prehistorie, de Skeleton Coast niet te vergeten. Deze kust is befaamd om de vele scheepswrakken veroorzaakt door een combinatie van dichte mist en de offshore rotsen, vandaar de naam. In Damaraland kunt u - ook al zou u dat zo niet direct verwachten - olifant, neushoorn of leeuw tegenkomen of rivieren tegenkomen die ondanks de droogte overlopen. De Damaraland Trail is een uniek ervaring!

De paarden/het rijden
Er zijn maar liefst  zo'n 100 paarden op de boerderij waaronder Arabieren, Hannoveranen, Trakehners/Cross, Boerperd en ranch paarden. Er zijn ook een paar van de zeer speciale "wilde paarden" van Namibië, die werden verkocht aan lokale boeren bij droogte om hen voor uitsterven te behoeden. De paarden zijn sterk en fit en gewend aan het ruwe terrein. U bent verantwoordelijk voor het verzorgen en opzadelen uw paard gedurende de trektocht van 10 nachten die 400km beslaat. U komt op enkele van de meest afgelegen en spectaculaire delen van Namibië.U dient een fitte en ervaren ruiter te zijn. Het tempo hangt af van het terrein en de temperaturen, maar er wordt vaak en lang gedraafd en gegaloppeerd. Maximum ruitergewicht is strikt 92kg en ruiters zwaarder dan 85kg wordt bovendien een extra bedrag in rekening gebracht voor een tweede paard om te kunnen afwisselen

Accommodatie
Tegen zonsondergang wordt een tentenkamp opgeslagen, maar u mag ook onder de sterren slapen. Zo goed heeft u de sterrenhemel nog nooit gezien! De tenten zijn koepeltenten (twee personen per tent) met veldbedden en een swab (een canvas zak met slaapmat, dekbed en kussen).  's-Nachts kan het erg koud zijn. Bent u een koukleum, overweeg dan een eigen slaapzaak mee te nemen of extra fleece voering. Overigens zijn er wel extra dekens aanwezig. De bagage wordt vervoerd door het team met de vrachtwagens. Ook is er op de meeste avonden een douche zodat u het stof van de woestijn van u af kunt afspoelen. Eenpersoonstenten zijn mogelijk evenals éénpersoonskamers bij enkele van de guesthouses (afhankelijk van beschikbaarheid), beide met een toeslag.

Prijs 2020 € 5.562
Eenpersoonstoeslag € 222
Kleine groep met bijbetaling (groepsgrootte 1-4) € 950
Supplement extra paard (boven 85 kg & max 95 kg) € 800

Arrangement 
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) incl. paardrijden, Engels-sprekende professionele gidsen, drankjes onderweg, tent, swag, backup team met voertuig.
Géén éénpersoonstoeslag indien u bereid bent een tent en/of kamer te delen.
Excl. vluchten, drankjes in lodges, transfers buiten het programma om, eigen uitgaven, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.

Data 2020
10-20 juli en 28 juli-7 augustus, 18-28 september

Vliegen op Windhoek
KLM vliegt sinds 2017 rechtstreeks op Windhoek. U kunt ook via Johannesburg aanvliegen met een korte vlucht. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, naar keuze. Wij brengen geen reserveringskosten in rekening en zullen altijd adviseren omtrent aankomst-/vertrektijden en uw pick-up & transfers daarop afstemmen, zo kan uw host rekening houden met eventuele vervroegingen of vertragingen.

Transfers:
U wordt indien mogelijk samen met andere arriverende gasten opgehaald en in een gedeelde auto op vaste tijden van Windhoek naar uw hotel/lodge gereden voor uw eerste overnachting. Deze transfers is om ca. 17.00 uur en inbegrepen.

Ligging
De tocht is in het noordwesten van Windhoek en gaat over een rotsachtige woestijn en zandduinen.
  
Harnachement
De zadels zijn de ultieme safarizadels, speciaal ontworpen voor uw host en zijn gasten. Volledig aan te passen aan paard en ruiter met niet alleen een zadeltas voor water (achter om niet de benen te hinderen), maar ook een klein vakje voor kleine zaken zoals smartphone, lipbalsem, zonnebrandcreme. Wollen singels en let op de extra ingebouwde gelpad op het zadel.

  Andrew Gillies

Uw gids en team
Andrew Gillies is uw host en doet dit al jaren. Zijn team zorgt ervoor dat het u aan niets ontbreekt, iets wat u wellicht niet zou verwachten op een dergelijk avontuurlijke trektocht. Chef Rayne bereidt verrukklijk eten, Nelson en Collen zorgen voor hete douches. Telane zorgt voor de paarden en met Phoebe is er altijd gezelligheid.

Afgelegen
U bent gedurende deze trektocht min of meer "uit de lucht". Mobiel bereik is minimaal en internet is er onderweg helemaal niet. Wel in Windhoek en Swakopmund. De back-up auto's hebben 12 volt usb-laders voor uw smartphone.

Wat neemt u mee
Twee rijdbroeken, korte laarzen, chaps, waterfles, sjaal/bandana, hoed/pet, cap, handschoenen, zonnebril met koord, heuptas, lipbalsem, zonnebrand factor 30, gympen, slippers, zaklantaarn/hoofdlantaarn, shirts met lange mouwen, lichtgewicht water-/winddicht jack, warme kleding voor de avonden en om in te slapen, een muts, een handdoek, washandje, toiletartikelen, Deet muggenstift, eventueel oogdruppels en medicijnen, extra memory card voor uw fototoestel.
Neem niet teveel mee, idealiter reist u licht, ook al is er een back-up team.
Was kan alleen gedaan worden bij de hotels, niet onderweg in de woestijn.
Bagage verpakt in twee zachte tassen/koffers van 15 kg.
Tenslotte vraagt men u een goed humeur mee te nemen!

Zorgverzekering
Wij geven altijd de naam van uw zorgverzekeraar, polisnummer en alarmnummer door aan uw host/gids. Indien onverhoopt iets gebeurt waarbij ziekenhuisopname, ambulance of helicoptervervoer vereist is en om bewijs van verzekering wordt gevraagd, dan beschikt uw host/gids over uw verzekeringsgegevens. U dient zelf bij uw verzekeraar na te gaan of paardrijden onder de dekking valt en anders aanvullend af te sluiten. Wij adviseren u uw verzekeringskaart mee te nemen op reis.

Indemnity formulier
U zult gevraagd worden een zgn. "indemnity form" in te vullen, waarmee u akkoord gaat met de "riding policy"van uw host.

Het weer
Droog klimaat, overdag warm tot heet, 's nachts kan het vriezen

Gezondheid
Voor een bezoek aan Namibië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Er heerst malaria in sommige gebieden van Namibië. Wij verwijzen u hiervoor naar uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger, tijdens wintertijd is het in Namibië 1 uur later.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Namibië.
Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Namibië verblijft.

Taal
Engels is de officiële taal in Namibië. Daarnaast wordt er vooral Afrikaans gesproken en enkele lokale talen.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tl: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg