Latest Blogposts

Endurance (leren) rijden in Namibië

Namibië - Endurance vanaf € 2.674  Fotos | Video | Pers Mail | Offerte | Reserveren | 
• Paardrijsafari vanuit schitterende lodge met wild restaurant/tevens Endurance mogelijk
• Periode van februari tot oktober/vaste data
• 7 nachten / 5 dagen rijden / 2-6 uur per dag in het zadel
• Minimaal halfgevorderd, maar liever nog gevorderde ruiters/max.gewicht 80kg
• Vliegen op Johannesburg/Windhoek en aansluitend transfers
• Rijd een endurance rit op een fitte en endurance getrainde Arabier in de natuur in Namibië

Endurance Okapuka

Uw gids Ingeborg is een gevorderde endurance ruiter die regelmatig met haar Okapuka-Arabieren aan nationale en internationale wedstrijden deelneemt.  Een van haar paarden won de prestigieuze 'Endurance Paard van het Jaar' award in 2007.

Ook kunt u deelnemen aan een competitieve endurance rit op een van de Okapuka paarden. U wordt door Ingeborg of een van haar medewerkers de hele rit begeleid. De afstand die u aflegt wordt door Ingeborg vastgesteld en is afhankelijk van uw uithoudingsvermogen, uw conditie en de lokale omstandigheden. Het kan variëren van 30kms tot 75 km.

okapuka

Ter voorbereiding voor de endurance rit arriveert u een paar dagen eerder op Okapuka Lodge. In de dagen van aanloop naar het evenement worden u twee paarden toegewezen die u vervolgens elke dag in het wildreservaat rijdt. U besteedt aandacht en tijd aan het beoefenen van uw draf en het hele proces. Zelfs wanneer u niet eerder heeft meegedaan zal Ingeborg u laten zien wat nodig is, zodat u weet wat te verwachten op de dag zelf. Indien u reeds een endurance ruiter bent geniet u ongetwijfeld van deze mooie sport in dit prachtige Afrikaanse land.

U zult op de vrijdag voldoende tijd krijgen om u voor te bereiden voor uw tocht. Op de zaterdag is er een vroege start en afhankelijk van het te verwachten weer zal de rit rond 06:00 uur starten. Met een gemiddelde snelheid van 16-18 kilometer per uur bereikt u de finish in de vroege middag. Daarna is er een prijsuitreiking en diner. Op zondag kunt u inpakken en terug naar Okapuka gaan. U krijgt een groom om u te helpen bij het evenement, maar er wordt verwacht dat u actief uw paard mee verzorgt.

U dient vanzelfsprekend een zelfverzekerde ruiter te zijn die alle gangen goed beheerst en met een responsief en voorwaarts paard overweg kan in open land met heel gevarieerd terrein. Het tempo omvat stap, draf, galop en rengalop op tracks en opgedroogde rivierbeddingen. Maximum gewicht van de ruiter is 90 kg.

endurance ohs_endurance3

Het rijden/de paarden
De ruiterpaden doorkruisen een gebied van meer dan 85.000 hectare savanne en bergen.  U rijdt soms dichte bushveld of bosjes van Acacia-bomen; op andere momenten over zandpaden en droge rivierbeddingen die zich fantastisch lenen voor een rengalop. Er zijn ook uitdagende tochten de bergen in met boven op de berg een spectaculair uitzicht. Wanneer u een week op Okapuka verblijft heeft u voldoende gelegenheid om de verschillende delen van het reservaat te zien en zult u zeer waarschijnlijk de meeste wilde dieren spotten. U rijdt op prachtige (veelal prijswinnende) paarden. Ingeborg Hernes is eigenares van een fijne kudde raszuivere Arabieren, uitstekende trailpaarden, endurance paarden, hengsten, fokmerries en veulens. De groepsgrootte is maximaal zes gasten. U moet wel een zelfverzekerde gevorderde ruiter zijn en alle gangen goed beheersen. Men stapt, draaft, galopeert en gaat op sommige tracks en droge rivierbeddingen in rengalop. Maximaal gewicht is 85 kg.

okapuka-restaurant34600

Accommodatie
U verblijft in een van de ruime en comfortabele kamers op Okapuka met en-suite faciliteiten. Perfect voor wie na een stoffige en avontuurlijke rit graag wat luxe ervaart. De slaapkamers bevinden zich op korte loopafstand van het rietgedekte hoofdgebouw waar ook het restaurant en de bar te vinden zijn. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekende gerechten en is gespecialiseerd in wildgerechten. Ook heeft het uitstekende wijnen. Het restaurant kijkt uit over een grasveld met een poel, waar tegen etenstijd veel dieren komen drinken. Niet-ruiters kunnen game drives maken met de jeep of wandelingen. Er is een sauna en een zwembad. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan Windhoek (de markt of het winkelcentrum) of aan het nabijgelegen Okahandja dat een markt met houtsnijwerk heeft, erg leuk voor souveniers. Okapuka heeft 16 zeer comfortabele lodges die in tweeën opgedeeld zijn, alle op korte loopafstand van het hoofdgebouw. De kamers hebben een eigen badkamer met douche en zijn ingericht in een smaakvolle Afrikaanse stijl met tekeningen op de muren. Elke kamer heeft een ventilator aan het plafond, een koelkast en een telefoon. Ook heeft elke lodge een terras. Okapuka heeft ook een paar kamers in de buurt van de stallen, die modern en zeer ruim van opzet zijn. Deze hebben een eigen badkamer en zijn een iets meer basic dan de lodges. Men hanteert wel een éénpersoonstoeslag, tenzij u bereid bent een kamer te delen en die persoon er ook is. In de avond biedt de bar de perfecte setting voor het bekijken van de Warthog, Springbok en andere antilopen die vaak grazen op het grasveld voor de lodge.

Arrangement o.b.v. 7 nachten, maar langer blijven kan ook.
o.b.v. volpension, incl. paardrijden. Excl. vluchten, transfers, dranken, game drives en fooien.
Bij de Endurance Ride verlaat u uw kamer bij Okapuka Lodge voor twee nachten. Indien u dezelfde kamer wilt bij terugkomst, is er een toeslag in die zin dat u dan zeven overnachtingen betaalt.
Andere toeslagen

Prijzen (zie Okapuka)

endurance 32 endurance2

Data Endurance (vraag ons)
Om deel te nemen aan een FEI/CEI-wedstrijd dienen ruiters/amazones (en de paarden) een beginnersklasse te hebben uitgelopen (2 x 60km & 2 x 80km of 3 x 80km) en een FEI-registratie hebben. Alle niet-FEI-geregistreerde ruiters en paadren kunnen alleen aan de NERA (Namibian Endurance Ride Association) afstanden meedoen. Het is niet langer toegestaan om op twee opvolgende dagen met hetzelfde paard deel te nemen. Indien u twee aaneensluitende dagen wilt deelnemen, dient u twee paarden te hebben.

1166224682view27434

Vliegen op Windhoek (via Johannesburg)
Wij adviseren u vluchten te boeken waarmee u 's-morgens vroeg in Johannesburg aankomt, zodat u kunt doorvliegen. Sinds 30 oktober 2016 vliegt bovendien de KLM nu op Windhoek, dus geen overstap meer nodig op Johannesburg. Wel maakt KLM een kleine tussenstop op Luanda in Angola, maar daar dat is geen overstap. Heen met KLM op dinsdag, vrijdag en zondag naar Windhoek. Op maandag, woensdag en zaterdag zijn de terugvluchten. In beide richtingen maakt het vliegtuig een korte tussenstop op Luanda in Angola.

Transfers Windhoek-Okapuka € 200 per auto retour vanaf de Luchthaven van Windhoek en € 110 retour vanaf Windhoek Stad. Max. 6 personen in de auto. Bij aankomst wacht u een welkomstdrankje.

Locatie
Gelegen op een halfuur naar het noorden rijden vanaf Windhoek. Er zijn wijdse steppen en vlakten maar ook bergen om te ontdekken.

Het weer
Voorjaar en najaar zijn mild. In de zomer is het heet (maar wel een prettige droge hitte). Winter kan nog steeds 20°C doen overdag, maar 's-nachts kan het zelfs vriezen.

Beste reistijd
Maart, april, oktober en november zijn de beste maanden om naar Namibië te reizen. De temperaturen zijn dan niet te warm en niet te koud. Daarnaast zijn dit de beste maanden om wild te spotten. En toch.... het is er echt altijd mooi, het hele jaar door, ook om te rijden.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Namibië.
Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Namibië verblijft.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Namibië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Er is in sommige delen van Namibië malaria (overigens is Okapuka malariavrij/low risk).

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger.
Tijdens onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later.

Ontmoet Ingeborg, uw host en gids bij Okapuka en lees in het interview hoe ze ertoe kwam hier te gaan wonen en dit werk te gaan doen. Okapuka is Noors maar heeft vanaf haar lagereschooltijd in Nederland gewoond.

Ingeborg Hernes

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie.
U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag | Collect Moments Not Things beste prijsgarantie