Latest Blogposts

Trektochten in de woestijn van Namibië

Mail |Offerte |Reserveren | Prijs vanaf 
• Divers paardrijtrektochten door de woestijn Namibië
• Periode: verschillende data variëren van april t/m november - vaste data
• Duur: variërend, bijv. 10 nachten/9 dagen rijden/3-10 uur per dag
• Vliegen op: Windhoek & Transfers
•  Niveau: alleen voor gevorderde ruiters
Max. gewicht 92kg

Namib Desert Trail

Enkele van de meest uitdagende tochten ter wereld. Nergens kan men zo hard en zo lang rijden. Afgelegen gebied met een backup team die de kampeerspullen voor u vooruitrijdt en tentenkamp opslaat. Ontdek unieke en spectaculaire woestijnlandschappen op zeer fitte en responsieve paarden.
De programma's zijn echte avontuurlijke belevenissen. Het tempo hangt af van het terrein en de temperaturen, maar een glop rengalop zit er zeker in. Maximum ruitergewicht is strikt 92kg en ruiters boven 85kg betalen een toeslag voor een tweede paard.
zand namib vast namib

Het rijden/de paarden
Er zijn maar liefst  zo'n 100 paarden op de boerderij waaronder Arabieren, Hannoveranen, Trakehners/Cross, Boerperd en ranch paarden. Er zijn ook een paar van de zeer speciale "wilde paarden" van Namibië, die werden verkocht aan lokale boeren bij droogte om hen voor uitsterven te behoeden. De paarden zijn sterk en fit en gewend aan het ruwe terrein. U bent verantwoordelijk voor het verzorgen en opzadelen uw paard gedurende de trektocht van 10 nachten die 400km beslaat. U komt op enkele van de meest afgelegen en spectaculaire delen van Namibië.

Namib Desert Safari
Deze tocht begint bij de beroemde duinen van Sossusvlei en van daar door zacht glooiende heuvels en rotsachtige woestijn uiteindelijk naar de zandstranden van de Atlantische kust. De tocht eindigt in Swakopmund aan de kust waar o.a. kolonies zeehonden zijn. Het Naukluft-natuurgebied herbergt grote kuddes bergzebra en in de Namib ziet u ook de prehistorische Welwitschia-plant die zich uitspreidt over de woestijn. Bagage wordt vervoerd per vrachtwagen en een eenvoudige kamp wordt elke vond opgezet, maar  u mg ook slapen onder de spectaculaire sterren van de Afrikaanse hemel.
touw namib man namib

Programma Namib Desert Safari
Dag 1
Aankomst Windhoek hosea Kutako Airport, pick-up & transfer naar lodge voor overnachting.
Dag 2
Transfer naar de woestijn, aankomst rond lunchtijd, lunch met 
crew, uitstapje naar de duinen van Sossuvlei.
Dag 3+4
Hier begint uw paardrijdtrektocht echt, door de heuvels en over vlakten met woestijngras, aan de rand van de Namib Dune Sea.
Dag 5+6
Door de ravijnen/canyons, eerste de kleinere "G
aub"en daarna de 150 meter diepe Kuiseb-ravijn, waar we te voet moeten zien voort te beweten. U dient fit te zijn!
Dag 7-10
De Namibische vlkaten tot aan de
Swakop-rivier. Inmiddels is ons tempo al hoger!
Laatste kampeernacht bij de 
Swakop-rivier alvorens in de kustplaats Swakopmund aan te komen.
Dag 11
Vertrek naar Windhoek Airport (uw vluchten dienen pas na 15:00 uur te vertrekken).

Accommodatie
Tegen zonsondergang wordt een tentenkamp opgeslagen, maar u mag ook onder de sterren slapen. Zo goed heeft u de sterrenhemel nog nooit gezien! De tenten zijn koepeltenten (twee personen per tent) met veldbedden en een swab (een canvas zak met slaapmat, dekbed en kussen).  's-Nachts kan het erg koud zijn. Bent u een koukleum, overweeg dan een eigen slaapzaak mee te nemen of extra fleece voering. Overigens zijn er wel extra dekens aanwezig. De bagage wordt vervoerd door het team met de vrachtwagens. Ook is er op de meeste avonden een douche zodat u het stof van de woestijn van u af kunt afspoelen. Eénpersoonstenten zijn mogelijk evenals éénpersoonskamers bij enkele van de guesthouses (afhankelijk van beschikbaarheid), beide met een toeslag.

Arrangement
Van Windhoek naar Windhoek: 11 dagen/10 nachten -
eerste en laatste nacht in een lodge/hotel, 8 nachten kamperen onder de sterrenhemel
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner), incl. paarden, harnachement, Engels-sprekende gidsen, back-up team, tent, swag. Géén éénpersoonstoeslag indien u bereid bent een tent en/of kamer te delen, anders € 205. Kleine groep met bijbetaling (groepsgrootte 1-4) € 695. Supplement extra paard (ruiter meer dan 85 kg) € 850. Excl. vluchten, drankjes in lodges, transfers buiten het programma om, eigen uitgaven, reis-/annuleringsverzekeringen en fooien.

Prijzen
Namib Desert Safari € 5.115

Data 2019
Namib Desert Safari: 29 maart-8 april, 19-29 april, 31 mei-10 juni, 2-12 augustus, 13-23 september
Wild Horses Safari: 10-20 mei
Damara Elephant Safari: 21 juni-1 juli, 12-22 juli
Desert Canyons Safari: 23 augustus-2 september
Exploratory Safaris: 4-14 oktober en 25 oktober-4 november (alleen terugkerende-klanten)

Uw host/gids
Uw host/gids is de zeer ervaren Andrew Gillies

Vliegen op Windhoek
KLM vliegt sinds 2017 rechtstreeks op Windhoek. U kunt ook via Johannesburg aanvliegen met een korte vlucht. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, naar keuze. Wij brengen geen reserveringskosten in rekening en zullen altijd adviseren omtrent aankomst-/vertrektijden en uw pick-up & transfers daarop afstemmen, zo kan uw host rekening houden met eventuele vervroegingen of vertragingen.

Transfers inbegrepen van Windhoek luchthaven op de eerste dag en de groep transfer terug naar Windhoek op de laatste dag.

Ligging
Van de Namib Desert bij Sossusvlei door de woestijn naar de kust bij Swakopmund

kaart Namib desert

Afgelegen
U bent gedurende deze trektocht min of meer "uit de lucht". Mobiel bereik is minimaal en internet is er onderweg helemaal niet. Wel in Windhoek en Swakopmund. De back-up auto's hebben 12 volt usb-laders voor uw smartphone.

Wat neemt u mee
Twee rijdbroeken, korte laarzen, chaps, waterfles, sjaal/bandana, hoed/pet, cap, handschoenen, zonnebril met koord, heuptas, lipbalsem, zonnebrand factor 30, gympen, slippers, zaklantaarn/hoofdlantaarn, shirts met lange mouwen, lichtgewicht water-/winddicht jack, warme kleding voor de avonden en om in te slapen, een muts, een handdoek, washandje, toiletartikelen, Deet muggenstift, eventueel oogdruppels en medicijnen, extra memory card voor uw fototoestel.
Neem niet teveel mee, idealiter reist u licht, ook al is er een back-up team.
Was kan alleen gedaan worden bij de hotels, niet onderweg in de woestijn.
Bagage verpakt in twee zachte tassen/koffers van 15 kg.
Tenslotte vraagt men u een goed humeur mee te nemen!

Zorgverzekering
Wij geven altijd de naam van uw zorgverzekeraar, polisnummer en alarmnummer door aan uw host/gids. Indien onverhoopt iets gebeurt waarbij ziekenhuisopname, ambulance of helicoptervervoer vereist is en om bewijs van verzekering wordt gevraagd, dan beschikt uw host/gids over uw verzekeringsgegevens. U dient zelf bij uw verzekeraar na te gaan of paardrijden onder de dekking valt en anders aanvullend af te sluiten. Wij adviseren u uw verzekeringskaart mee te nemen op reis.

Indemnity formulier
U zult gevraagd worden een zgn. "indemnity form" in te vullen, waarmee u akkoord gaat met de "riding policy"van uw host.

Het weer
Droog klimaat, overdag warm tot heet, 's nachts kan het vriezen

Gezondheid
Voor een bezoek aan Namibië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Er heerst malaria in sommige gebieden van Namibië. Wij verwijzen u hiervoor naar uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger, tijdens wintertijd is het in Namibië 1 uur later.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Namibië.
Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Namibië verblijft.

Taal
Engels is de officiële taal in Namibië. Daarnaast wordt er vooral Afrikaans gesproken en enkele lokale talen.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Vluchten en autohuur dienen volledig en vooruit betaald te worden.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg