Latest Blogposts

Okapuka Lodge

okapuka

Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 2.292 |
Paardrijdsafari op prachtige private reserve met wild, rijden op Arabieren
• Centre Based
• Vliegen op Windhoek via Johannesburg & Transfers per auto naar de lodge
• Periode: gehele jaar open/Aankomst/Vertrek elke dag mogelijk
• Duur: 7 nachten/6 dagen rijden/4-5 uur per dag/
• Niveau: minimaal halfgevorderd, maar beter is het wanneer u gevorderd bent
• Groepsgrootte n.v.t. Max.gewicht 85kg                       Special: Tevens Endurance mogelijk
okapuka_06
Galoppeer op prachtige Arabieren samen op met de zebra´s, sta stil bij de giraffes, lach om de gnoes die uit hun dak gaan, bewonder de Kudu en veel meer.  's-Avonds bij het restaurant komt het wild drinken.

Okapuka Horse Safaris ligt in het Okapuka wildreservaat op het hoge centrale plateau van Namibië, ongeveer 30 minuten rijden ten noorden van Windhoek. Dit is een van de beste private game reserves in Namibië. Het wild dat u  hier kunt zien is o.a. witte neushoorns, gemsbok (oryx), blesbok, zebra, giraffe, klipspringer, kudu, baviaan, impala, rode hartebeest en sable. Ook is er luipaard, maar ze zijn erg ongrijpbaar en de kans is groot dat u ze niet eens ziet!

Het rijden/de paarden
De ruiterpaden doorkruisen een gebied van meer dan 85.000 hectare savanne en bergen.  U rijdt soms dichte bushveld of bosjes van Acacia-bomen; op andere momenten over zandpaden en droge rivierbeddingen die zich fantastisch lenen voor een rengalop. Er zijn ook uitdagende tochten de bergen in met boven op de berg een spectaculair uitzicht. Wanneer u een week op Okapuka verblijft heeft u voldoende gelegenheid om de verschillende delen van het reservaat te zien en zult u zeer waarschijnlijk de meeste wilde dieren spotten. U rijdt op prachtige (veelal prijswinnende) paarden. Ingeborg Hernes is eigenares van een fijne kudde raszuivere Arabieren, uitstekende trailpaarden, endurance paarden, hengsten, fokmerries en veulens. De groepsgrootte is maximaal zes gasten. U moet wel een zelfverzekerde gevorderde ruiter zijn en alle gangen goed beheersen. Men stapt, draaft, galopeert en gaat op sommige tracks en droge rivierbeddingen in rengalop. Maximaal gewicht is 85 kg.

okapuka

Accommodatie
U verblijft in een van de ruime en comfortabele kamers op Okapuka met en-suite faciliteiten. Perfect voor wie na een stoffige en avontuurlijke rit graag wat luxe ervaart. De slaapkamers bevinden zich op korte loopafstand van het rietgedekte hoofdgebouw waar ook het restaurant en de bar te vinden zijn. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekende gerechten en is gespecialiseerd in wildgerechten. Ook heeft het uitstekende wijnen. Het restaurant kijkt uit over een grasveld met een poel, waar tegen etenstijd veel dieren komen drinken. Niet-ruiters kunnen game drives maken met de jeep of wandelingen. Er is een sauna en een zwembad. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan Windhoek (de markt of het winkelcentrum) of aan het nabijgelegen Okahandja dat een markt met houtsnijwerk heeft, erg leuk voor souveniers. Okapuka heeft 16 zeer comfortabele lodges die in tweeën opgedeeld zijn, alle op korte loopafstand van het hoofdgebouw. De kamers hebben een eigen badkamer met douche en zijn ingericht in een smaakvolle Afrikaanse stijl met tekeningen op de muren. Elke kamer heeft een ventilator aan het plafond, een koelkast en een telefoon. Ook heeft elke lodge een terras. Okapuka heeft ook een paar kamers in de buurt van de stallen, die modern en zeer ruim van opzet zijn. Deze hebben een eigen badkamer en zijn een iets meer basic dan de lodges. Men hanteert wel een éénpersoonstoeslag, tenzij u bereid bent een kamer te delen en die persoon er ook is. In de avond biedt de bar de perfecte setting voor het bekijken van de Warthog, Springbok en andere antilopen die vaak grazen op het grasveld voor de lodge.

34600okapuka-restaurant

Arrangementen
o.b.v. volpension, incl. paardrijden. Excl. vluchten, transfers, dranken, game drives en fooien.
Gasten kunnen zich aansluiten bij Endurance Rides (zie aparte Endurance Rides pagina voor meer details). Op bepaalde data in mei, juli en augustus is het mogelijk om een ​​driedaagse Mountain Trip te doen als afsluiter van een verblijf van zeven nachten.

Programma's (klik op de links voor de programma's van dag tot dag)
Tevens Endurance mogelijk       Okapuka Mountain Trip       Programma Okapuka

Prijzen 2019
Arrangement 7 nachten € 2.674  (Special rate € 2.292 van 1-15 juni 2018 & 15 dec-5 jan 2019)
Eenpersoonstoeslag € 315 / € 270
Introductiecursus Endurance € 400
Endurance competitie NERA afstand 1 daags event € 900
Endurance competitie NERA afstand 2 dagas event € 1.150
Endurance competitie CEI/FEI afstand 1 daags event € 1.250
Mountain Trail (3 dagen/2 nachten) € 500
Gewichtstoeslag voor ruiters/amazones boven de  85 kg € 500
Transfers Hosea Kutako naar Okapuka retour per auto max. 4 pers € 200
Transfers Windhoek naar Okapuka retour per auto max. 4 pers € 110
Eénpersoonstoeslag € 50 per nacht in de kamers bij de stallen en € 50 per nacht in de lodges.
Geen 1-pers.toeslag indien u bereid bent een kamer te delen.
Kinderkorting van toepassing (vraag ons)

1166224682view27434

Vliegen op Windhoek (via Johannesburg)
Wij adviseren u vluchten te boeken waarmee u 's-morgens vroeg in Johannesburg aankomt, zodat u kunt doorvliegen. Sinds 30 oktober 2016 vliegt bovendien de KLM nu op Windhoek, dus geen overstap meer nodig op Johannesburg. Wel maakt KLM een kleine tussenstop op Luanda in Angola, maar daar dat is geen overstap. Heen met KLM op dinsdag, vrijdag en zondag naar Windhoek. Op maandag, woensdag en zaterdag zijn de terugvluchten. In beide richtingen maakt het vliegtuig een korte tussenstop op Luanda in Angola.

Transfers Windhoek-Okapuka € 200 per auto retour vanaf de Luchthaven van Windhoek en € 110 retour vanaf Windhoek Stad. Max. 6 personen in de auto. Bij aankomst wacht u een welkomstdrankje.

Ligging
Gelegen op een halfuur naar het noorden rijden vanaf Windhoek, vlakbij Okahandja (met de markt met houtsnijwerk). Er zijn wijdse steppen en vlakten maar ook bergen om te ontdekken.
map namibia beste 01NOKA-IM1001-okapuka-lodge-1475

Het weer
Voorjaar en najaar zijn mild. In de zomer is het heet (maar wel een prettige droge hitte). Winter kan nog steeds 20°C doen overdag, maar 's-nachts kan het zelfs vriezen.

Beste reistijd
Maart, april, oktober en november zijn de beste maanden om naar Namibië te reizen. De temperaturen zijn dan niet te warm en niet te koud. Daarnaast zijn dit de beste maanden om wild te spotten. En toch.... het is er echt altijd mooi, het hele jaar door, ook om te rijden.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Namibië.
Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Namibië verblijft.

Gezondheid
Voor een bezoek aan Namibië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Er is in sommige delen van Namibië malaria (overigens is Okapuka malariavrij/low risk).

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later.

Ontmoet Ingeborg, uw host en gids bij Okapuka en lees in het interview hoe ze ertoe kwam hier te gaan wonen en dit werk te gaan doen. Okapuka is Noors maar heeft vanaf haar lagereschooltijd in Nederland gewoond.

Ingeborg Hernes Tirza
Lees in het boek Tirza van Arnon Grunberg (blz. 180) hoe zijn personage bij Okapuka aankomt, er dineert en overnacht.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg

ROS Okapuka 2016