Latest Blogposts

Witte Nijlsafari (& Mountain Gorilla's)

Oeganda dorp

Oeganda| Trektochten | Blog | Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Prijs € 3.595  |
Vliegen op: Entebbe & pick-up & transfer
Periode: Gehele jaar mogelijk/Vaste data/7 nachten/8 dagen/6 dagen rijden
Groepsgrootte: Minimaal twee ruiters/ Max. gewicht: 90kg/Engels-sprekende gids
Niveau: Voor redelijk gevorderde ruiters
Accommodatie: lodges waarvan één op een eiland in de Nijl
Paarden: mix van Saddlebred, Iers, Ethiopisch, KWPN  | Harnachement: trailzadels en Engels
Langs de oevers van de Witte Nijl, door regenwoud, dorpjes en velden
Oeganda0

Rijden vanaf het Victoria Meer waar de oorsprong van de Nijl is, langs de oevers van de Witte Nijl, door Oegandese dorpjes, door regenwoud met apen en zwemmen met de paarden in de Nijl.

De paarden/het rijden
De paarden zijn volbloeden en kruisingen, een mix van Saddlebred, Iers, Ethiopisch en zelfs KWPN. Ze zijn goed getraind en blijven kalm in het verkeer, bij wild en kinderen in de dorpjes. Veel van de paarden worden gebruikt bij eventingwedstrijden. U wordt altijd begeleid door minimaal twee gidsen en een backup team.

horses on fence IMG_2594

Accommodatie
U verblijft o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) in ruime kamers (gedeelde tweepersoons) in vier verschillende mooie lodges met zwembad. Voor een éénpersoonskamer geldt een toeslag. 
Oeganda dorp

Programma Oeganda Witte Nijlsafari (7 nachten/6 dagen) - optioneel bezoek gorilla's
Dag 0
Wij adviseren u een extra dag uit te trekken om in te vliegen (KLM landt 22:20 uur op Entebbe).
Dag 1
U wordt opgehaald bij uw hotel in Entebbe en naar Jinja gereden. Na een autorit van circa drie uur komt u aan bij uw accommodatie Holland Park dat naast de stallen bij de Nijl ligt (200 meter afstand).

Relax, kom bij van uw vlucht en geniet van uw uitzicht over de Witte Nijl en maak al uw eerste rit van twee uur door Oegandese dorpjes en langs de oevers van de Witte Nijl. Overnachting in Holland Park. Holland Park is een eco-vriendelijk Hotel-Spa met mooie klassieke tuinen. Gelegen direct aan de fameuze rivier de Nijl, geeft de spa u de beste panoramische uitzichten (vanaf het zwembad en terras over de Nijl) en een rustige omgeving. Omgeven door weelderige flora en fauna, is Holland Park een serene plek om weg van alles en idereen te zijn. Het is eenvoudig maar heel plezierig met een uitstekende rating.
Holland Park1 Holland Park2 Holland Park3

Dag 2
Nadat uw bagage in de safaritruck van het back-upteam is geladen en u aan iedereen bent voorgesteld rijden we u en de paarden per auto en truck richting de Nijl. Vandaag rijden we vier uur met een lunch onderweg. U komt door Oegandese dorpjes, door jungle, langs boerderijen en u bezoekt Speke Memorial bij het Victoria Meer, dit is waar de Witte Nijl zijn oorsprong heeft. Overnachting in Holland Park.

Dag2a IMG_3044

Dag 3
Vandaag rijden we over plantages en door dorpjes, over heuvels en zien veel van het land. Een stop bij een lokale school om met kinderen en onderwijzers te spreken. Thee bij de suikerplantages en Mabira Forest. Nog enkele uren in het zadel en dan een late lunch. In de middag kunt u zwemmen in het zwembad in het bos of een wandeling maken met een gids of heerlijk uitrusten.

Rainforest Lodge ligt tussen Kampala en Jinja in Mabira Forest. Hier bent u omgeven door de natuur (312 soorten bomen, 315 soorten vogels, 218 soorten vlinders en 23 soorten zoogdieren. Het heeft 12 huisjes, elk met en-suite faciliteiten en eigen terras voor privacy. De publieke lounge van het hotel heeft een verhoogd terras met een uitzicht over het bos.

group_on_peninsula
Dag3a Dag3b Dag3c Dag3d

Dag 4
Na een uniek verblijf in de bungalows in dit regenwoud, zadelen we de paarden op en rijden het Mabira-regenwoud in. We rijden over zandwegen en lanen met massieve bomenrijen terwijl we apen (Vervet, Mangabeys en Red Tails) op de achtergrond horen. Lokale bewoners zullen ons een beetje aanstaren en lachen om de onbekendheid met paardrijden. Na een picknick lunch in het woud, rijden we via de rivier terug door nog meer bossen en ook door suiker- en theeplantages. Overnachting in Rainforest Lodge.
Dag4a Dag4b Dag4c Dag4d

Dag 5
Vanmorgen krijgen we nieuwe paarden en rijden we door theeplantages en jungle naar Haven Lodge waar we een late lunch krijgen geserveerd. Dit is een fantastische plek om te zwemmen. Het is veilig en het water heeft een verrukkelijke temperatuur. We gaan terug met de paarden en overnachten weer bij The Haven.
The Haven is een lodge op een rustige plek in de regio van Jinja. Het heeft 10 kamers en 10 tenten. Vanaf tuin, bar en restaurant een adembenemend uitzicht over het punt waar het rafting begint voor de eerste waterval van de Witte Nijl, de langste rivier ter wereld. Vis, otters, hagedissen, tropische vogels, een mooi terras en heerlijk eten. Iets koeler dan elders door de waterval. U bent vandaag vanaf het schiereiland bij Entebbe langs de Witte Nijl omhoog gereden naar The Haven.
Afbeeldingsresultaat voor the haven uganda Afbeeldingsresultaat voor the haven uganda

Dag 6
Vandaag hebben de paarden rust en kunt u white water raften, quad biken, bungee jumpen kayakken, mountain biken of vogels spotten. De activiteiten kunnen wij tevoren reserveren, betalen mag evenwel ter plaatse. Overnachting in The Haven Jinja.

dag6 IMG_0512 Dag5a

Dag 7
Vroeg op (optioneel) en met de paarden in de Nijl zwemmen. Een prachtige baai met een zanderige bodem en wees gerust, geen nijlpaarden of krokodillen. Terug naar The Haven voor het ontbijt. Dit is de laatste dag alweer en we rijden drie a vier uur lang langs de oevers van de Nijl en door Oegandese dorpjes tot we aankomen bij de Kalagala falls en één van de meest adembenemende lodges in Afrika, gelegen op eeen eiland midden in de Nijl met fabuleus uitzicht op de sterkte stromingen. Er is een zwembad dat uitkijkt over de rivier. Overnachting op deze bijzondere locatie, om nooit meer te vergeten. Dit hotel is tevens te zien in het TV-reisprogramma van Joanna Lumley.
Kijk naar de video: http://paardenpas.nl/video-wild-waters-lodge-witte-nijl-oeganda/

wildwaters a

Wild Waters Lodge 1 Wild Waters Lodge 2

Dag 8
Vertrek met transfer naar de luchthaven van Entebbe of door naar hotel voor nog een paar dagen rust of aansluitend de mountaingorillas bezoeken, zie hieronder.

Prijs Witte Nijlsafari € 3.595 per persoon
7 nachten/8 dagen/6 dagen in het zadel
Small group supplement € 900 per persoon (bijv. wanneer u met z'n tweeën de safari privé rijdt)

Witte Nijlsafari Arrangement inclusief
O.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) in een gedeelde tweepersoonskamer (double of twin) incl. paardrijden, Engels-sprekende gidsen en backup-team, transfers van/naar de luchthaven, boottocht op Victoria Lake, entreegelden private reserves.
Witte Nijlsafari Arrangement exclusief
internationale vluchten, massages en andere eigen uitgaven, drankjes en fooien.
Eénpersoonstoelsag € 490

Data Paardrijdsafari Witte Nijl 2019
2 juni, 16 juni, 1 september, 15 september, 29 september

Verlenging: bezoek de Mountain Gorilla's
U kunt indien u wenst aansluitend de mountain gorilla's in Bwindi bezoeken. Daartoe dient u ofwel 6 uur per auto naar Bwindi te reizen of een binnenlandse vlucht van ca. 1,5 uur te nemen, hetgeen wij allemaal voor u kunnen organiseren. Ook de entreegelden nodig voor het bezichtigen van de gorilla's organiseren wij voor u.

Afbeeldingsresultaat voor car drive to bwindi Afbeeldingsresultaat voor car drive to bwindi IMG_5120

Indien u tevens de Mountain Gorilla's in Bwindi wilt bezoeken, vervolgt het programma op deze dag 8:
Vertrek met transfer naar Entebbe voor uw binnenlandse vlucht naar Kihihi of Kisoro in het Bwindi Impenetrable National Park het zuid-westen van Oeganda (duur 1,5 uur).
De vlucht naar Kihihi of Kisoro is afhankelijk van beschikbaarheid.
Overnachting in naar keuze Bwindi Lodge (hogere klasse en indien op Kisoro wordt gevlogen) of Buhoma Haven Lodge (middenklasse en komt ten goede aan de lokale bevolking) of Cassia Lodge (middenklasse). De hotels liggen bij elkaar op een uur vanaf het trekking point.
(Het is ook mogelijk met de auto te gaan, duur 8-11 uur, onderweg veel kleine dorpjes. Dit verandert het programma wel.)
Cassia Lodge 3 Cassia Lodge 2

Dag 9 Reis naar Bwindi Impenetrable National Park
Vroeg op: 06:30 uur. Na een vroeg ontbijt richting de bedreigde mountain gorilla's in het Bwindi impenetrable national park. Onderweg zijn kleurrijke fruitmarkten te zien. Duur 8 tot 9 uur.
OF
Per ochtend-/middagvlucht naar Kihihi of Kisoro afhankelijk van beschikbaarheid.
Overnachting in naar keuze Bwindi Lodge (hogere klasse) of Haven Lodge (middenklasse)

N.B. Er zijn vier sectoren in het Bwindi Impenetrable National Park waar de gorilla trekking plaatsvindt: o.a.: Buhoma, Ruhija, Rushaga & Nkuringo en Mgahinga Gorilla National Park. Waar u overnacht, wordt bepaald door de beschikbaarheid van uw gorilla permit (gorilla toegangspas).
IMG_5120 IMG_5114
D
ag 10 Uganda Ultimate Gorilla trekking Experience

Het hoogtepunt: de ultieme gorilla experience in de jungle van Oeganda.
Na het ontbijt brengt uw chauffeur u naar een briefingslocatie waar u instructies krijgt hoe u te gedragen in de jungle en wanneer u de gorilla's ontmoet. De wandeling naar de gorilla's kan enkele minuten tot zes uren duren, alvorens de gorilla's gevonden worden en is afhankelijk van waar de gorilla's zich hebben ingenesteld de avond ervoor - bereid u voor op een lange wandeling. Overnachting in door u gekozen Bwindi Lodge of Buhoma Lodge of Cassia Lodge.

Dag 11 Transfer naar Entebbe
Na deze bijzondere ervaring met de gorilla's in het wild, keert u per auto terug naar Kampala/Entebbe.
OF
u vliegt terug van Kihihi naar Entebbe.
Hier kunt u nog een overnachting nemen en de volgende dag van Entebbe weer naar Amsterdam (of andere luchthaven naar keuze).

Prijzen Mountain Gorilla Verlenging per persoon-per 4WD
gebaseerd op een gedeelde tweepresoonskamer (double of twin)

2 pers 4 pers 6 pers 1-pers.toesl.
Luxe Lodge € 2.069 € 1.774 € 1.676 € 231
Middenklasse lodge € 1.745 € 1.450 € 1.352 € 135

gebaseerd op een gedeelde tweepersoonskamer(double of twin)-Vlucht naar/van Kihihi

2 pers 4 pers 6 pers 1-pers.toesl.
Luxe Lodge € 2.534 € 2.239 € 2.140 275
Middenklasse lodge € 2.200 € 1.905 € 1.806 160

Gorilla Arrangement inclusief
3 nachten verblijf in lodge o.b.v. volpension, Gorilla trekking permit (toegangskaart), transfers per 4WD, Engels-sprekende chauffeur, gebotteld water in de 4WD, activiteiten genoemd in programma.
Gorilla Arrangement exclusief
Drankjes, telefoonkosten, wasserij, fooien aan portier/chauffeur/gids, verzekeringen

 

Om uw Mountain Gorilla Verlenging te boeken hebben wij een kopie van uw paspoort nodig.

Ligging
In het oosten van Africa ter hoogte van de evenaar.
map_of_ugandamap uganda africa

Vliegen op Entebbe
U kunt besluiten uw internationale vluchten zelf te boeken of dat aan ons over te laten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijsafari hebben bevestigd. KLM vliegt rechtstreeks op Entebbe. Gezien de aankomsttijd om 22:20 uur is het raadzaam een dag eerder in te vliegen. Er zijn tevens goede combi-boekingen te maken vluchten+hotel, waarbij u voor iets meer of soms hetzelfde een hotelovernachting heeft in een hotel aan het Victoriameer. Vluchtprijzen zijn onderhevig aan prijsschomelingen en afhankelijk van luchtvaartmaatschappijen en daarom onder voorbehoud.

Transfers
U wordt op de luchthaven van Entebbe opgewacht en naar uw lodge/resort gereden. Ook wordt u opgehaald om naar de nabijgelegen stallen te gaan.

Wat mee te nemen
Handschoenen, jodphers & chaps, gympen, slippers, zonnebril, zonnebrandcreme, muggenstift (Deet), medicijnen, fototoestel, verrekijker, GoPro, heuptas, pet, eigen cap (al zijn er caps voorradig), t-shirts en shirt met lange mouwen. Wij adviseren u in natuurneutrale kleuren te rijden (beige/bruin/groen).

Mountain Gorilla Tracking (indien u dit bijboekt)
Uw toegangspassen voor uw bezoek aan de gorilla's wordt door ons tevoren aangevraagd. Draag een lange broek, een shirt met lange mouwen, goede wandelschoenen, regenkleding en een hoed. U krijgt van de lodge waar u verblijft een waterfles en een lunch mee plus een wandelstok. U krijgt ter plaatse een korte film te zien over de gorilla's en hoe te handelen. U dient te zorgen dat u fit bent om deze tocht te ondernemen.

Het weer en klimaat
Oeganda heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 25 graden. In het noorden is het circa 5 graden warmer en in het westen circa 5 graden kouder.

Beste reistijd
Januari, februari, juni, juli, augustus en december zijn de beste maanden om naar Oeganda te reizen. Hiermee vermijdt u de twee regenseizoenen.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Oeganda.
Een visum is verplicht. Deze kunt u online aanvragen of persoonlijk bij de ambassade van Oeganda in Brussel.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Oeganda is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Oeganda komt malaria voor. Malaria is een infectieziekte die wordt overgebracht door malariamuggen. Wij adviseren u daarvoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Oeganda 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Oeganda 2 uur later. Uganda kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Taal
Engels en Swahili zijn beide een officiële taal in Oeganda.

Reisadvies
Actuele status: Waakzaamheid betrachten.
Een uitgebreide toelichting op dit reisadvies vindt u op Nederland wereldwijd.
Wilt u op de hoogte blijven van wijzigingen in dit reisadvies? Of wilt u bereikbaar blijven als er zich een crisissituatie voordoet? Vergeet uzelf dan niet te registreren bij de 24/7 BZ Informatieservice.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg

ROS Magazine januari 2018:

ROS Magazine - Oeganda