Latest Blogposts

Witte Nijlsafari (& Mountain Gorilla's)

Oeganda dorp

Oeganda - Witte Nijlsafari - € 3.920 Fotos|Video|Pers|Mail|Reserveren|
• Paardrijsafari vanaf het Victoriameer langs de oevers van de Witte Nijl en door het regenwoud
• Gehele jaar mogelijk/Vaste data/7 nachten/8 dagen/6 dagen rijden
• Minimaal twee ruiters/max. gewicht 90kg/Engels-sprekende gids
• Voor redelijk gevorderde ruiters
• Vliegen op Entebbe & Transfers naar uw bestemming
Vanaf de oorsprong van de Witte Nijl deze rivier volgen en door kleine dorpjes en mooie natuur
Oeganda0

Rijden vanaf het Victoria Meer waar de oorsprong van de Nijl is, langs de oevers van de Witte Nijl, door Oegandese dorpjes, door regenwoud met apen en zwemmen met de paarden in de Nijl.

De paarden/het rijden
De paarden zijn volbloeden en kruisingen, een mix van Saddlebred, Iers, Ethiopisch en zelfs KWPN. Ze zijn goed getraind en blijven kalm in het verkeer, bij wild en kinderen in de dorpjes. Veel van de paarden worden gebruikt bij eventingwedstrijden. U wordt altijd begeleid door minimaal twee gidsen en een backup team.

horses on fence IMG_2594

Accommodatie
U verblijft o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) in ruime kamers (gedeelde tweepersoons) in vier verschillende mooie lodges met zwembad. Voor een éénpersoonskamer geldt een toeslag. 
Oeganda dorp

Programma Oeganda Witte Nijlsafari (7 nachten/6 dagen) - optioneel bezoek gorilla's
Dag 1
Aankomst op Entebbe International airport waar u wordt opgewacht en naar Jinja gebracht. Uw accommodatie ligt naast de stallen. Relax, kom bij van uw vlucht en geniet van uw uitzicht over de Witte Nijl en maak al uw eerste rit van twee uur door Oegandese dorpjes en langs de oevers van de Witte Nijl. Overnachting in Holland Park.
Holland Park1 Holland Park2 Holland Park3

Dag 2
Nadat uw bagage in de safaritruck van het backupteam is geladen en u aan iedereen bent voorgesteld rijden we u en de paarden per auto en truck richting de Nijl. Vandaag rijden we vier uur met een lunch onderweg. U komt door Oegandese dorpjes, door jungle, langs boerderijen en u bezoekt Speke Memorial bij het Victoria Meer, dit is waar de Witte Nijl zijn oorsprong heeft. In de middag kunt u gaan zwemmen alvorens u wordt meegenomen voor een boottocht bij zonsondergang over het Bujugali meer. Overnachting in Holland Park.
Dag2a IMG_3044 Dag2b

Dag 3
Vandaag vertrekken we vroeg vanaf het Victoria Meer en maken we een schitterende tocht van vier uur lang rondom een groot schiereiland. Het Victoria Meer is het grootste meer in heel Afrika, met heel veel vogels. U rijdt langs de oevers van het meer, slingerend langs baaien en over heuvels. Onderweg maken we een stop voor lunch bij een spectaculaire punt. Na een dag rijden gaan we naar Rainforest Lodge om te overnachten.

group_on_peninsula
Dag3a Dag3b Dag3c Dag3d

Dag 4
Na een uniek verblijf in de bungalows in dit regenwoud, zadelen we de paarden op en rijden het Mabira-regenwoud in. We rijden over zandwegen en lanen met massieve bomenrijen terwijl we apen (Vervet, Mangabeys en Red Tails) op de achtergrond horen. Lokale bewoners zullen ons een beetje aanstaren en lachen om de onbekendheid met paardrijden. Na een picknick lunch in het woud, rijden we via de rivier terug door nog meer bossen en ook door suiker- en theeplantages. We overnachten bij The Haven met uitzicht op een spectaculaire stroming in de Nijl. Ruime kamers voor u en de paarden mogen op stal.
Dag4a Dag4b Dag4c Dag4d

Dag 5
Vanmorgen krijgen we nieuwe paarden en rijden we door theeplantages en jungle naar Haven Lodge waar we een late lunch krijgen geserveerd. Dit is een fantastische plek om te zwemmen. Het is veilig en het water heeft een verrukkelijke temperatuur. We gaan terug met de paarden en overnachten weer bij The Haven.
Afbeeldingsresultaat voor the haven uganda Afbeeldingsresultaat voor the haven uganda

Dag 6
Na een rustige ochtend bij The Haven, rijden we naar een mooie plek van de Nijl en stoppen we onderweg om met de paarden in de Nijl te gaan zwemmen. Ook is het mogelijk voor wie dat wil om te gaan raften in de stromingen, quad biken, bungee jumpen of kayakken. Na een uur verblijf gaan we te paard verder langs de oevers van de Nijl en ontmoeten onderweg veel enthousiaste dorpsbewoners. Vanmiddag kunt u relaxen en genieten van een massage. Overnachting bij The Haven.

dag6 IMG_0512 Dag5a

Dag 7
Dit is de laatste dag alweer en we rijden drie a vier uur lang langs de oevers van de Nijl en door Oegandese dorpjes tot we aankomen bij één van de meest adembenemende lodges in Afrika, gelegen op een eiland midden in de Nijl met fabuleus uitzicht op de sterke stromingen. Er is een zwembad dat hierop uitkijkt. Wij blijven ook overnachten op deze bijzondere locatie. Dit hotel is tevens te zien in het reisprogramma van Joanna Lumley.

Wild Waters Lodge 1 Wild Waters Lodge 2

Dag 8
Vertrek met transfer naar de luchthaven van Entebbe of door naar hotel voor nog een paar dagen rust of aansluitend de mountaingorillas bezoeken, zie hieronder.

Verlenging
U kunt indien u wenst aansluitend de mountain gorilla's in Bwindi bezoeken. Daartoe dient u ofwel 6 uur per auto naar Bwindi te reizen of een binnenlandse vlucht van ca. 1,5 uur te nemen, hetgeen wij allemaal voor u kunnen organiseren. Ook de entreegelden nodig voor het bezichtigen van de gorilla's organiseren wij voor u.

Gorilla-Trekking-1 Afbeeldingsresultaat voor car drive to bwindi Afbeeldingsresultaat voor car drive to bwindi

Indien u tevens de Mountain Gorilla's in Bwindi wilt bezoeken, vervolgt het programma op deze dag 8:
Vertrek vanuit Jinja en transfer naar Kampala/Entebbe
Vandaag wordt u door uw chauffeur opgehaald bij uw hotel/de stallen. Gedurende een twee uur durende rit per auto rijdt u naar Cassia Lodge (middenklasse hotel).
Cassia Lodge 3 Cassia Lodge 2

Dag 9 Reis naar Bwindi Impenetrable National Park
Na een vroeg ontbijt richting de bedreigde mountain gorilla's in het Bwindi impenetrable national park. Onderweg zijn kleurrijke fruitmarkten te zien. Duur 8 tot 9 uur.
OF
Per ochtend-/middagvlucht naar Kihihi of Kisoro afhankelijk van beschikbaarheid.
Overnachting in naar keuze Bwindi Lodge (hogere klasse) of Haven Lodge (middenklasse)

N.B. Er zijn vier sectoren in het Bwindi Impenetrable National Park waar de gorilla trekking plaatsvindt: o.a.: Buhoma, Ruhija, Rushaga & Nkuringo en Mgahinga Gorilla National Park. Waar u overnacht, wordt bepaald door de beschikbaarheid van uw gorilla permit (gorilla toegangspas).
Afbeeldingsresultaat voor bwindi impenetrable forest Afbeeldingsresultaat voor bwindi impenetrable forest

Dag 10 Uganda Ultimate Gorilla trekking Experience
Het hoogtepunt: de ultieme gorilla experience in de jungle van Oeganda.
Na het ontbijt brengt uw chauffeur u naar een briefingslocatie waar u instructies krijgt hoe u te gedragen in de jungle en wanneer u de gorilla's ontmoet. De wandeling naar de gorilla's kan enkele minuten tot zes uren duren, alvorens de gorilla's gevonden worden en is afhankelijk van waar de gorilla's zich hebben ingenesteld de avond ervoor - bereid u voor op een lange wandeling.

Bwindi1 Gorilla-Trekking-1

Dag 11 Transfer naar Entebbe
Na deze bijzondere ervaring met de gorilla's in het wild, keert u per auto terug naar Kampala/Entebbe.
OF
u vliegt terug van Kihihi naar Entebbe.
Hier kunt u nog een overnachting nemen en de volgende dag van Entebbe weer naar Amsterdam (of andere luchthaven naar keuze).

Prijzen Mountain Gorilla Verlenging per persoon-per 4WD
gebaseerd op een gedeelde tweepresoonskamer (double of twin)

2 pers 4 pers 6 pers 1-pers.toesl.
Luxe Lodge € 2.069 € 1.774 € 1.676 € 231
Middenklasse lodge € 1.745 € 1.450 € 1.352 € 135

gebaseerd op een gedeelde tweepersoonskamer(double of twin)-Vlucht naar/van Kihihi

2 pers 4 pers 6 pers 1-pers.toesl.
Luxe Lodge € 2.534 € 2.239 € 2.140 275
Middenklasse lodge € 2.200 € 1.905 € 1.806 160

Gorilla Arrangement inclusief
3 nachten verblijf in lodge o.b.v. volpension, Gorilla trekking permit (toegangskaart), transfers per 4WD, Engels-sprekende chauffeur, gebotteld water in de 4WD, activiteiten genoemd in programma.
Gorilla Arrangement exclusief
Drankjes, telefoonkosten, wasserij, fooien aan portier/chauffeur/gids, verzekeringen

Data Paardrijdsafari Witte Nijl 2018
3 juni of 17 juni 2018
Andere data volgen.

Witte Nijlsafari Arrangement inclusief
7 nachten/8 dagen/6 dagen in het zadel € 3.920
O.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) in een gedeelde tweepersoonskamer (double of twin) incl. paardrijden, Engels-sprekende gidsen en backup-team, transfers van/naar de luchthaven, boottocht op Victoria Lake, entreegelden private reserves.
Witte Nijlsafari Arrangement exclusief
internationale vluchten, massages en andere eigen uitgaven, drankjes en fooien.
Eénpersoonstoelsag € 490

Om uw Mountain Gorilla Verlenging te boeken hebben wij een kopie van uw paspoort nodig.

Ligging
In het oosten van Africa ter hoogte van de evenaar.
map_of_ugandamap uganda africa

Vliegen op Entebbe
U kunt besluiten uw internationale vluchten zelf te boeken of dat aan ons over te laten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijsafari hebben bevestigd. KLM vliegt rechtstreeks op Entebbe. Gezien de aankomsttijd om 22:20 uur is het raadzaam een dag eerder in te vliegen. Er zijn tevens goede combi-boekingen te maken vluchten+hotel, waarbij u voor iets meer of soms hetzelfde een hotelovernachting heeft in een hotel aan het Victoriameer. Vluchtprijzen zijn onderhevig aan prijsschomelingen en afhankelijk van luchtvaartmaatschappijen en daarom onder voorbehoud.

Transfers
U wordt op de luchthaven van Entebbe opgewacht en naar uw lodge/resort gereden. Ook wordt u opgehaald om naar de nabijgelegen stallen te gaan.

Wat mee te nemen
Handschoenen, jodphers & chaps, gympen, slippers, zonnebril, zonnebrandcreme, muggenstift (Deet), medicijnen, fototoestel, verrekijker, GoPro, heuptas, pet, eigen cap (al zijn er caps voorradig), t-shirts en shirt met lange mouwen. Wij adviseren u in natuurneutrale kleuren te rijden (beige/bruin/groen).

Mountain Gorilla Tracking (indien u dit bijboekt)
Uw toegangspassen voor uw bezoek aan de gorilla's wordt door ons tevoren aangevraagd. Draag een lange broek, een shirt met lange mouwen, goede wandelschoenen, regenkleding en een hoed. U krijgt van de lodge waar u verblijft een waterfles en een lunch mee plus een wandelstok. U krijgt ter plaatse een korte film te zien over de gorilla's en hoe te handelen. U dient te zorgen dat u fit bent om deze tocht te ondernemen.

Het weer en klimaat
Oeganda heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 25 graden. In het noorden is het circa 5 graden warmer en in het westen circa 5 graden kouder.

Beste reistijd
Januari, februari, juni, juli, augustus en december zijn de beste maanden om naar Oeganda te reizen. Hiermee vermijdt u de twee regenseizoenen.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Oeganda.
Een visum is verplicht. Deze kunt u online aanvragen of persoonlijk bij de ambassade van Oeganda in Brussel.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Oeganda is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Oeganda komt malaria voor. Malaria is een infectieziekte die wordt overgebracht door malariamuggen. Wij adviseren u daarvoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Oeganda 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Oeganda 2 uur later. Uganda kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Taal
Engels en Swahili zijn beide een officiële taal in Oeganda.

Reisadvies
Actuele status: Waakzaamheid betrachten.
Een uitgebreide toelichting op dit reisadvies vindt u op Nederland wereldwijd.
Wilt u op de hoogte blijven van wijzigingen in dit reisadvies? Of wilt u bereikbaar blijven als er zich een crisissituatie voordoet? Vergeet uzelf dan niet te registreren bij de 24/7 BZ Informatieservice.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg