headershadow

Latest Blogposts

Kaskazi - paardrijdsafari in Serengeti met zicht op Mount Kilimanjaro

kaskazi

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Tanzania (Serengeti) Vliegen op: Kilimanjaro & Sasakwa
Paardrijden: Paardrijdsafari Pick-up & Transfers: Ja
Duur:  7 nachten/7 dagen rijden Uren in het zadel: 2-6 uur per dag
Periode: januari-maart & juni-december Niveau: Alleen gevorderde ruiters
Paarden: Boerperd & volbloed Accommodatie: safaritenten & lodges
Rijdstijl: Engels en Trail Max.Gewicht: 95 kg

Paaardrijdsafari op de Serengeti met Mount Kilimanjaro op de achtergrond
Bijzonderheden: rijd met gepassioneerde vrouwelijke gids en paardenvrouw
Prijsincidatie: € 2.092

In het Noorden van Tanzania, bij de Ngorongoro Krater, 's werelds grootste inactieve vulkaan, de Mount Kilimanjaro, en de Serengeti, befaamd om de jaarlijkse migratie. Ontmoet Joanna Westermark uw gids.

Kaskazi neemt u mee langs drie van de zeven natuurwonderen van Afrika: de Ngorongoro krater, 's werelds grootste inactieve vulkaan, Mt Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika en de Serengeti, bekend om zijn jaarlijkse migratie. Kaskazi ligt aan de rand van de stad Arusha. Dit gebied ligt op een hoogte van 1400m boven de zeespiegel en heeft daarmee een ideaal klimaat voor paarden en paardrijden. De stallen hebben een prachtig uitzicht op Mount Meru en Mount Kilimanjaro. Ook kunt u andere bergen bewonderen (Longido, Namanga en Mt. Meru), de Masai-steppe en Lake Amboseli.

Het rijden/de paarden
U rijdt buiten de gebaande paden, een onvergetelijke ervaring. Uw ervaren en deskundige gidsen nemen u diep mee de bush in om de wonderen die Afrika te bieden heeft mee te maken, waaronder natuurlijk de prachtige wilde dieren, het landschap, en de magische interactie met de lokale stammen die deze gebieden bewonen.
De Enduimet Wildlife Corridor-safari en de Amboseli Safari zijn voor ervaren ruiters, hier rijdt men snel en komt men bij de Big Five (leeuw, olifant, luipaard, neushoren, buffel). De Kaskazi safari (drie nachten) is geschikt voor minder ervaren ruiters. Privé safari's kunnen op maat worden gemaakt voor groepen van twee of meer. De gids volgt over het algemeen de sporen van het wild.
De paarden (volbloeden en lokale rassen) zijn goed getraind, hebben echte karakters en komen in verschillende maten. Ze worden met trenshoofdstellen gereden en men kan kiezen tussen Engelse leren zadels, Wintec synthetische zadels of Australische stock zadels. Alle paarden hebben zadeltassen. U dient alle gangen te beheersen en fit genoeg te zijn om uren in het zadel door te brengen.\

Accommodatie
Vijf nachten worden doorgebracht in mobiele tentenkampen. De tenten zijn ruim en hebben hordeuren, bedden, witte schone katoenen lakens en zonnelamp. Elke tent heeft zijn eigen bush toilet en douche. Bij de Amboseli Safari en de Enduimet Wild Corridor Safari brengt u de eerste en laatste nacht door in een lodge. Bij de Kaskazi safari worden semi-permanente tentenkampen gebruikt. Deze kampen hebben goede bedden, toiletten en elke tent heeft een eigen badkamer en douche. Bij de Kilimanjaro Elephant Ride brengt u de eerste nacht door bij Kili Villa, een privé villa op 35 min van Kilimanjaro International Airport, mooi gelegen in de bush met geweldig uitzicht op Mt Meru en op een heldere dag Mt Kilimanjaro. U heeft hier uw eigen butler, private chef en ober. Er is WiFi en een klein zwembad. De andere zes nachten brengt u door in safaritenten met bush toilets en hot bucket showers.

Programma's (klik op de links voor het programma van dag tot dag)
Amboseli Elephant Ride Safari
Kilimanjaro Elephant Ride Safari
Kusini Ride Safari
Natron Flamingo Ride
Kaskazi Kilimanjaro Elephant
Serengeti Ecosystem (dit programma wordt bij de Exploratory Ride 1-9 mrt ingevuld)

Prijzen
Kilimanjaro Elephant Ride Safari € 5.647 (7 nachten)
Amboseli Elephant Ride Safari € 4.370 (6 nachten)
Kusini Ride Safari € 2.092 (3 nachten)
Paarden naar Serengeti brengen op aanvraagen (aantal nachten naar wens)

Arrangementen
O.b.v. volpension, inclusief transfers van Arusha/Kilimanjaro luchthaven op gezette dagen, accommodatie, paardrijden, gidsen, de meeste drankjes, wildlife department fees, wildlife management area fees, flying doctor verzekering. Excl. vluchten en fooien.
Eénpersoonstoeslag bedraagt € 107 per nacht. Niet van toepassing op de nachten dat gekampeerd wordt en indien u bereid bent een safaritent te delen. Het bedrag wordt eerst betaald en gerestitueerd wanneer iemand gevonden wordt om mee te delen.

Data 
Kilimanjaro: op aanvraag (ca. twee keer per maand)
Amboseli: maart
Tailor Made: mei, augustus

De Amboseli, Kaskazi en Enduimet Safari's hebben een minimum van 4 ruiters nodig om door te gaan. De Natron Safari heeft een minimum aantal van 6 ruiters nodig.
Op bevestigde safari's is het mogelijk halverwege in te stappen op elke gewenste dag met een minimum van 3 nachten.
Uw host Joanna gaat voorafgaand aan de nieuwe Serengeti Safari die in maart van start gaat, haar paarden alvast naar het gebied brengen. Het is mogelijk voor klanten om enkele dagen met haar mee te rijden en daarbij enkele nachten in een safaritent te overnachten. Het aantal nachten is op maat, haar backup team kan u erheen brengen. Data tussen 10 en 24 februari 2017.

Vliegen op Kilimanjaro Arusha en van daaruit met een lichtgewicht vliegtuigje naar Sasakwa.
U kunt zelf uw vluchten naar Tanzania boeken of dat door ons laten verzorgen, dat maakt ons niets uit. Wij kunnen u helpen met zeer gunstige combideals voor vluchten naar Kilimanjaro met een overnachting in een hotel voor de eerste nacht zodat u uitgerust aan uw eerste paardrijsafaridag begint. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijsafari hebben bevestigd. De interne vluchten met het lichtgewichtvliegtuigje boeken wij voor u (inclusief in de prijs).

Tranfers van/naar Kilimanjaro op gezette tijden. Met lichtgewicht vliegtuigje van Kilimanjaro bedraagt €1.014 per persoon (laagseizoen) en €1.031 per persoon (hoogseizoen). U wordt op Sasakwa opgewacht en naar de lodge gereden. Het is ook mogelijk te vliegen van Nairobi (Wilson), Dar es Salam en Zanzibar.

Ligging
Gelegen in het Serengeti-Mara ecosystem in Noord Tanzania.
kaart Tanzania

Het weer
Omdat Tanzania zo dichtbij de evenaar en heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is doorgaans vrij consistent gedurende het hele jaar. Middagen kunnen varièren van 26˚C in juli/augustus tot 35˚C in december/januari. ´s-Nachts kan het zakken naar 13˚C tot 18˚C. Omdat het op 1.400 meter hoogte ligt kan het ´s-morgens vroeg nog koel zijn evenals de avonden. Er zijn twee regenperioden, tussen februari en mei en tussen oktober en december. Er zijn geen paardrijsafari´s van april tot november wanneer het het hardst regent.

Beste reistijd
Juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Tanzania te reizen. U vermijdt hiermee de hoogste temperaturen en het regenseizoen.
Januari, februari, maart en december zijn de beste maanden om wild te spotten in Tanzania. In deze maanden is de grote migratie volop aan de gang.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Tanzania. Een visum is verplicht. Deze kunt u online aanvragen of persoonlijk bij het Consulaat van Tanzania in Nieuwerkerk a/d IJssel.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Tanzania is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Tanzania komt malaria voor. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met uw huisarts, GGD of vaccinatieburo.

Taal
Swahili is de officiële taal in Tanzania. Daarnaast wordt er Engels, Frans, Portugees en diverse Indiaanse talen gesproken.

Verlengingen
Veel mensen verlengen hun paardrijsafari in Tanzania met een strandvakantie in Zanzibar.
Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
Zanzibar

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tl: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg