Latest Blogposts

African Explorer - paardrijdsafari in Zuid-Afrika én Botswana

african

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 2.086 |

Beleef een bijzondere paardrijdsafari in twee landen: Zuid-Afrika én Botswana
• Vliegen op Johannesburg & Transfers per fourwheeldrive naar Camp Davidson
• Periode: februari tot november | Vaste data
• Duur 7 nachten/8 dagen rijden 4-7 uur per dag in het zadel
• Niveau: voor gevorderde ruiters vanwege het wild
• Groepsgrootte: maximaal 8 personen | Maxiumum gewicht: 96 kg Special: twee landen safari
gallery_big_5

Vindt u het moeilijk kiezen tussen Botswana en Zuid-Afrika? Deze paardrijvakantie combineert beide landen in acht dagen. Onze African Explorer paardrijsafari combineert vier nachten in Zuid-Afrika bij Horizon/Camp Davidson in een lodge met drie nachten in Botswana bij Limpopo Horse Safaris in een safaritent in Mashatu Camp. De paarden zijn goed getraind, betrouwbaar en de safari is magisch met indrukwekkend wild en landschap. U rijdt hier echt in Afrika!

Eerste deel African Explorer: Camp Davidson ligt in het hart van de beboste heuvels van het Waterberg-gebied in het noorden van Zuid-Afrika. Het is een gebied met veel natuurlijke schoonheid, adembenemende uitzichten, bergen en dalen, beekjes en rivieren en glooiende heuvels, vol wildleven. Camp Davidson ligt hoog bovenin de Matlapeng-vallei. Vanuit het zadel kunt u giraffe, zebra, nijlpaard, impala, eland, kudu, caracal, jackal en warthog zien. Ook zijn er wel meer dan 300 soorten vogels. Camp Davidson heeft een panoramisch uitzicht over de centrale hooglanden van het Waterberg-gebied en het pitoreske Sunset Lake (meer) in het oosten. Bij Camp Davidson verblijft u in comfortabele safaritenten die staan op verhoogde houten flonders met uitzicht op grasvalleien. Elke safaritent is ingericht met stoelen, bedden met dekbedden en dekbedovertrekken, tafels en alles wat u maar nodig zou hebben voor een mooie overnachting in de bush. Elke tent heeft ook een en-suite badkamergebied met bucket showers (emmerdouche). Er is ook een kan en wasbak met wasfaciliteiten en toiletten die doorspoelen. Er is bij Camp Davidson een klein zwembad aanwezig, midden in de bush!

rivierbed african olifanten african

Tweede deel African Explorer: Mashatu Camp
Het tweede gedeelte van African Explorer neemt u mee naar het noorden, naar de Limpopo Vallei in Tuli Block Botswana. Dit is in het Mashatu Game Reserve, ook wel bekend als “The Land of the Giants” oftewel het land van de reuzen en daarmee bedoelen ze de olifanten. Het is een gebied met veel variëteit, mooie vergezichten en landformaties die heel oud zijn. Het heeft een rijk wildleven en is nog grotendeels onaangetast door de mens. U rijdt hier met de paarden door rivierbeddingen maar ook door mopane-bossen en u komt langs de fameuze rotsformaties in de Tuli Block. Het gebied staat bekend als olifantenland maar u kunt ook eland, impala, giraffe, hyena en misschien luipaard, leeuw en cheetah of wilddog zien. Bij Limpopo verblijft u in luxe bush camps in heerlijke grote safaritenten. Wij kunnen nooit het zien van wild garanderen. maar de kans is hier wel groot. Bij Limpopo verblijft u bij Two Mashatus, een semi-permanent safaritentenkamp. Er zijn vijf comfortabele en ruime safaritenten, elk op een eigen verhoogde teakhouten platform met en-suite toilet en bucketshower (emmerdouche). De oude Mashatu boom geeft schaduw en er is een centraal gebied waar men dineert, dat is gebouwd in de traditionele Botswana-stijl Lalapalm rietendakgebouw. Het lounge-gebied heeft comfortabele sofa’s en hangmatten om tussendoor heerlijk te ontspannen. Two Mashatus heeft een klein zwembad, heerlijk na een dag paardrijden. Het kamp bij Limpopo is niet afgebakend waardoor het wild dichtbij het kamp komt.

Accommodatie Camp Davidson (Zuid-Afrika)
De canvas safaritenten bij Camp Davidson zijn voorzien van echte bedden, lakens en dekbedden. Elke tent heeft ook een eigen badkamer met douches. Ook zijn er toiletten, kruiken en schalen voor handwassen. In Botswana verblijft u in Two Mashatus Camp, een semi-permanent tentenkamp.
horizon camp david

Accommodatie Mashatus Camp (Botswana)
Het Botswana-gedeelte van deze paardrijdsafari is bij Two Mashatus Camp, een semi-permanent tentenkamp. Er zijn vijf comfortabele en ruime tenten, elk op een eigen verhoogd platform met uitzicht. De tenten hebben eensuite badkamers met toiletten en douches. De eeuwenoude Mashatu-boom biedt schaduw en er is een centrale gedeelte, geheel in Botswana-stijl met een traditionele lala-palmbladerendak. Het lounge gedeelte heeft comfortabele zitbanken en hangmatten om heerlijk in te relaxen. Camp is niet afgesloten en het is altijd een feest om het wildleven in en om de tenten te zien. Het zwembad biedt verkoeling en ontspanning.
tuli two mashatus tent eli pool
De paarden
De 85 paarden mogen vrij als kudde in de natuur lopen, waardoor ze kalme karakters hebben. Er zijn volbloedpaarden, Arabieren, Boerperds, Welsh ponies en verschillende kruisingen. Voor elke ruiter of amazone is een paard; vriendelijke goeierds tot iets pittiger.

Het rijden
Er wordt veel gestapt, maar langs en in de droge rivierbeddingen die u veelvuldig langs steile oevers in en uit klimt kan ook worden gegaloppeerd. In Botswana bent u in gebieden met gevaarlijk wild. Deze tocht is daarom alleen geschikt voor ervaren ruiters die zich zelfverzekerd in het zadel voelen. U moet snel kunnen wenden en snel weg kunnen galopperen. Ook komt u onderweg sloten en natuurlijke obstakels zoals boomstammen tegen. Wie wil mag een sprongetje wagen. Houd er rekening mee dat het verplicht is om een helm te dragen.
zwem Horiizon

Arrangement inclusief
volpension (ontbijt/lunch/diner) in een gedeelde safaritent, paardrijden, professionele en bewapende gids, dranken.
Arrangement exclusief
vluchten en fooien.

Prijzen 2018
Verblijf bij Camp Davidson € 847
Verblijf in Limpopo € 1.240
African Explorer 7 nachten € 2.086
Transfers in periode 1 dec-28 feb 2018 € 322 en in periode 1 mrt-30 nov 2018 € 380
Eénpersoonstoeslag bedraagt bij € 1.051. Geen één personstoeslag indien u bereid bent een tent te delen (ook indien er uiteindlijk niemand is om mee te delen).

Programma van dag tot dag (klik op de link): Programma African Explorer

gallery_big_8 African Explorer
Data 2018
Vrijwel wekelijks gaan de paardrijsafaris, vraag ons naar de data.
5-12 januari, 12-19 januari, 19-26 januari, 26 januari-2 februari
9-16 februari, 16-23 februari, 23 februari-2 maart
2-9 maart, 9-16 maart, 16-23 maart, 23-30 maart, 30 maart-6 april
6-13 april, 13-20 april, 20-27 april, 27 april-4 mei
4-11 mei, 11-18 mei, 18-25 mei, 25 mei-1 juni
1-8 juni, 8-15 juni, 15-22 juni, 22-29 juni, 29 juni-6 juli
6-13 juli, 13-20 juli, 20-27 juli, 27 juli-3 augustus
3-10 augustus, 10-17 augustus, 17-24 augustus, 24-31 augustus
7-14 september, 14-21 september, 21-28 september, 28 september-5 oktober
5-12 oktober, 12-19 oktober, 19-26 oktober, 26 oktober-2 november
2-9 november, 9-16 november, 16-23 november, 23-30 november, 30 november-7 december
7-14 december, 14-21 december, 21-28 december, 28 december-4 januari 2019

CELEBRATING 25 YEARS OF HORIZON 25% korting om het te vieren!  
25% korting voor de paardrijdsafaris in de periode tussen 1-29 juni 2018 of tussen 31 mei-28 juni 2019

Uw hosts Shane & Laura Dowinton en hun team
team_banner laura shane
  award 2017 award 2018  Afbeeldingsresultaat voor laura dowinton

Ligging
Eerst in het hart van de Waterberg Plateau en daarna in de Tuli Block in oost Botswana
tuli_block__large

Vliegen op Johannesburg
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Reisgids

Transfers 2018
Gedeelde transfers vanaf de luchthaven van Johannesburg O Tambo naar Camp Davidson.
Na drie nachten verblijf in Camp Davidson transfers per auto naar Limpopo in Botswana.
Aan het eind van de paardrijdsafari kunt u kiezen: ofwel terug met de autotransfer of een met een klein lichtgewicht vliegtuigje van airstrip Johannesburg.
Kosten van 3 transfers per auto € 336. Kosten van 2 transfers per auto en 1 transfers vlucht € 606

Reisdocumenten Botswana
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na vertrek uit Botswana.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Zimbabwe verblijft. Sinds mei 2017 is een nieuwe regel van kracht in Botswana, waarbij u bij entree in het land een conservation fee van US$ 30 dient te betalen, welke 30 dagen geldig is. Het wordt uitgegeven en betaald bij alle grensposten in Botswana en kan zowel met cash, pin of creditcard worden betaald.

Reisdocumenten Zuid-Afrika
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika.
Een visum krijgt u automatisch bij aankomst als u korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft.
Voor kinderen onder de 18 jaar dient u een geboorteakte te overleggen.

Vaccinatie (inenting) Botswana
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Botswana verplicht als u in de zeven dagen voordat u Botswana bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Botswana (m.u.v. Francistown en Gabarone) komt malaria voor.

Vaccinatie (inenting) Zuid-Afrika
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Botswana verplicht als u in de zeven dagen voordat u Botswana bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. In Zuid-Afrika (m.u.v. Bhisho, Bloemfontein, Kaapstad, Oost-Londen, Johannesburg, Kimberley, Port Elizabeth en Pretoria) komt malaria voor. Malaria is een infectieziekte die wordt overgebracht door malariamuggen. Deze infectieziekte kan bij niet tijdige en/of onjuiste behandeling leiden tot de dood.

Het weer
In het Waterberg-gebied is het droog en mild in de winter en warm tot heet in de zomer met enkele zomerstormen. Vanaf eind november tot januari kan het regenen. Botswana heeft een mild klimaat. Mei tot augustus is het helder en zonnig. 's-Morgens vroeg kan het nog koud zijn. Van oktober af lopen temperaturen op tot 30 graden. December tot januari zijn de regenmaanden. De heetste maanden zijn van november tot maart. Door de hoogte van het Waterberg-gebied is het zelden te heet om te rijden, hoewel de zomerritten doorgaans wel ’s morgens vroeg beginnen en late middag zodat u gedurende het heetste van de dag kunt relaxen, soms bij het zwembad. De regentijd is van november tot januari. Dan regent het gemiddeld vijf dagen in de maand.
In de herfst (april/mei) is het groen op z’n mooist en zijn de temperaturen overdag het gunstigst om te rijden. Halverwege de winter (juni, juli en augustus) zijn er droge warme dagen met kristalhelderblauwe luchten. Het kan dan ’s nachts echter wel afkoelen. Wij adviseren dan ook warme kleding mee te nemen. September en oktober zijn warmer maar dan is het bos nog droog en dor.
Botswana van half mei tot half augustus heeft vrijwel nooit regen, dagen zijn helder en zonnig met milde tot warme temperaturen (8-24 graden), ook la is het winter en zijn ochtenden en avonden koud.
Tegen september worden dagen warmer zowel overdag als ’s nachts, maar nog niet zo heet als in oktober. Regen kan in september nog vallen, maar gebeurt niet vaak. Overdag kunnen temperaturen tot 30 graden reiken, zelfs incidenteel 40 graden, maar dan is het ’s nachts toch nog niet hoger dan 10 graden.

Beste reistijd Botswana
Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Botswana te reizen. Hiermee vermijdt u de hete zomermaanden met veel regenval.
Beste reistijd Zuid-Afrika
April, mei, september en oktober zijn de beste maanden om naar het Noorden van Zuid-Afrika te reizen.
Januari, februari, maart, oktober en november zijn de beste maanden om naar het Zuiden van Zuid-Afrika te reizen. Hiermee vermijdt u de maanden met lage temperaturen en veel neerslag.

Taal Botswana
Engels is de officiële taal in Botswana. Daarnaast wordt er op kleine schaal Mbukushu, Naro, Subiya, Tswana, Kalanga, Afrikaans, Herero en Birwa gesproken.
Taal Zuid-Afrika
Zuid-Afrika kent 11 officiële talen: Afrikaans, Engels, Ndebele, Noord-Sotho, Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana, Venda, Xhosa en Zoeloe.

Wat neemt u mee
Handschoenen, jodphers & chaps, gympen, zonnebril, zonnebrandcreme, muggenstift (Deet), fototoestel, verrekijker, heuptas, pet, eigen cap (al zijn er caps voorradig), t-shirts en shirt met lange mouwen.

Lees ook het artikel over Limpopo Horse Safaris in de HOEFSLAG

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5%  KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg