Latest Blogposts

Wait-A-Little Big Five paardrijdsafari

wait a little

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Zuid-Afrika Vliegen op: Johannesburg/ Hoedspruit
Paardrijden: Centrebased Big Five Safari Pick-up & Transfers: Ja
Duur:Vanaf 5 nachten/6 dagen Uren in het zadel: 4-6 uur per dag
Periode: Gehele jaar open Niveau: Uitsluitend gevorderde ruiters
Paarden:Boerperd, Arabier & warmbloed Accommodatie: safaritenten & rondavels
Rijdstijl: Engels, Bates & Stübben zadels Max.Gewicht: 95 kg

Paardrijdsafari met professionele gidsen in Big Five (neushoorn, leeuw, olifant, buffel en luipaard) private reserve
Bijzonderheden: Paardrijdsafari met 5* FEI jury/trainer Eddy de de Wolff 1-8 november 2020
Prijsincidatie: van € 2.367 tot € 4.464

 

Wait A Little is de enige plek in Zuid-Afrika waar u echt te paard tussen vijf van de Big Five kunt rijden. Dat is enerzijds heel spannend en spectaculair, maar u bent hier in zeer goede professionele handen. Uiteraard rijdt uw host en gids voorop en achterop is eveneens een gids. Zij weten precies waar het wild zich bevindt, hoe het beweegt en hoe het zich gedraagt. Gerti en Philip Kusseler wonen en werken hier al meer dan 20 jaar en rijden de paardrijdsafaris week in week uit. Door jarenlang de paarden te trainen in dit gebied kunt u met de paarden heel dichtbij het wild komen. Het is zoals de meeste reserves een private reserve en deze is beeldschoon qua flora en fauna. Er zijn rivierbeddingen, olifanten, leeuwen, buffels, luipaarden (deze zijn doorgaans schuw en niet altijd te zien), neushoorns, nijlpaarden, zebra, impala, giraffes, cheetach, wild dog, hyena, warthog en veel meer op dit 35.000 hectare grote private reserve.

nice cat neusjes

Special: Beleef het met Eddy de Wolff van Westerrode, internationaal trainer en jurylid
Heeft u altijd al een paardrijdsafari met Big Five (leeuw, olifant, buffel, luipaard & leeuw) willen doen, maar wellicht geaarzeld? Ten eerste bent u hier bij Gerti & Philip Kusseler en hun team in meer dan goede handen. Zij verzorgen deze big five paardrijdsafaris al meer dan 20 jaar week in week uit en kennen hun private reserve (landgoed) binnenste buiten. Nijlpaarden, giraffes, zebra, impala, kudu, stekelvarkens. Ze kennen de dieren en weten hoe ze reageren. Zij zullen u exact vertellen wat te doen en wat niet en begeleiden u op professionele wijze dichtbij het wild. Een gids voor en een gids achter, bewapend. De paarden zijn dressuurmatig uitstekend geschoold. Te paard een safari doen is niet te evenaren. U overnacht bovendien in zeer stijlvol ingerichte luxe safarihuisjes op palen of in rondavels in de tuin. Er is een schitterend zwembad, een bar, een buitenterras aan de river met open vuur waar 's-avonds de verhalen van de dag rondgaan onder het genot van een drankje en heerlijk dineren sluit de avond mooi af.
Van 1-8 februari 2020 kunt u dit allemaal beleven. Deze paardrijdsafari wordt begeleid door niemand minder dan Eddy de Wolff van Westerrode, internationaal paardentrainer en Grand Prix jurylid voor NK's, EK's en Olympische Spelen Dressuur in Rio de Janeiro. Eddy heeft jachten op hunters in Engeland gereden, de Westfälische Reit- und Fahrschule in Münster gedaan, heeft Bereiter-examen behaald in Warendorf,Duitsland, gewerkt voor de Koninklijke Stallen in Den Haag, bij de Adelheidsdorf in Duitsland jonge goedgekeurde Hannoveraanse Staatshengsten getraind. Daarnaast is hij co-auteur van het boek "De Dressuurproef Van Groen tot Grand Prix". Tegenwoordig werkt Eddy als freelance instructeur. Als hij niet in het buitenland is (van Moskou tot Iran, van USA tot Israël en meer), traint Eddy gedurende de ochtend zelf en geeft les. goed gezelschap. Het is tevens zijn droom om een keer een paardrijdsafari te beleven en deze ervaring deelt hij graag met u.
Prijs Big Five Safari (7 nachten/8 dagen) € 3.551.  Beperkt aantal plaatsen (slechts 6 plaatsen plus 2 non-riders die een kamer delen met amazone of ruiter). Alleen voor gevorderde ruiters. Maximum gewicht 95 kg.  Een once in a lifetime .. wilt u mee? Mail

Non-riders kunnen in de jeep het wild bewonderen en de ruiters/amazones onderweg tegenkomen

Het rijden/de paarden
U wordt begeleid door Philip Kusseler die een spannende en snelle safari samenstelt, waar het terrein het toelaat. U rijdt over het algemeen vroeg in de ochtend ca. drie uur en later opnieuw in de late namiddag. Wanner men de hele dag erop uit gaat is er onderweg pauze voor een picknick en ook de mogelijkheid van een game drive in een jeep om op zoek gaan naar de grote katten. De 40 paarden worden dressuurmatig en in de natuur getraind door Gerti, Philip en hun team. Er wordt snel gereden. U dient echt een ervaren en fitte ruiter te zijn en alle gangen goed te beheersen. U rijdt in een gebied met gevaarlijk wild en het is belangrijk dat u vertrouwd op uw paard zit. Er zijn een aantal lange galoppades over de zandpaden en er wordt zes tot zeven uur in het zadel doorgebracht. De paarden zijn o.a. Zuid-Afrikaanse Boerperd met enkele Arabieren, volbloed kruisingen en warmbloed. Ze variëren in grootte. De paarden zijn opgegroeid in de bush en gewend aan de wilde dieren. De zadels zijn zowel trail zadels, Bates Caprilli dressuurzadels (ontwerp Leon Liversage) of speciaal in samenwerking met Stübben vervaardigde Stubbed Scout zadels. Hoewel de paarden dressuurmatig gereden zijn, zijn ze gewend dat u de teugels los laat. De bitten zijn doorgaans dubbelgebroken, een enkel erg voorwaarts paard krijgt een Portugese gag. Er zijn schapenvachtjes voorradig indien gewenst. U bent bij Philip, Rusty en Gerti in goede handen, zij doen dit week in week uit al meer dan 20 jaar.

image hyena

Big Five Camp Safari (6 dagen/5 nachten)
Big Five Safari (6 dagen/7 nachten mobile safari)
Gourmet Ride (10 dagen/9 nachten)

Wild Life
DSCN0674 eli wait lion

Accommodatie
Er zijn zowel kleine ronde huisjes met rieten daken als luxe safarihuisjes op palen en een rondavel (single) met uitzicht op de Makuthswe rivier en/of de paddocks met de paarden en nabij het zwembad en de main house. Kamer 1, 2 en 4 hebben super king size twin ingericht slaapkamer met bedden met extra lengte en romantische muskietennet en en-suite badkamer met luxe badkuip en buitendouche (altijd zo leuk in Afrika) en ingericht met luxe accessoires zoals ingebouwde garderobe spiegel, kastjes, shampoo, conditioner, body wash, soap, vanity kits & sewing kits, badjas, slippers allemaal met Wait-A-Little-signatuur.
wal1 wal14

Naast het paardrijden op de mooie reserve kunt u ook relaxen met een boek bij het zwembad of kiezen voor een massage om de spieren weer soepel te krijgen. Ook zijn game drives (in de jeep) mogelijk.
DSCN0681 wait massage wal20

Uw hosts en gidsen, het team
Gerti en Philip Kussler rijden hun leven lang. Ze kwamen meer dan 20 jaar  geleden uit Duitsland naar Zuid-Afrika en waren op slag verliefd op deze plek en het wildleven. Philip heeft een jachtachtergrond en Gerti dressuur. Ze verbouwden de kleine boerderij tot het landgoed wat het nu is en hebben een trouw en toegewijd team aan zich weten te binden. Rusty is een ervaren paardenman, boer, professionele gids en jager uit Zimbabwe. De Engelse Clare is de stable manager die in 2008 als vrijwilliger kwam maar nooit meer vertrok. Zij is verantwoodelijk voor de 40 paarden en begeleidt de stagiaires die vanuit de hele wereld hier komen meedraaien. Ze heeft een BHS level 5 qualification als groom en instructeur. Susie voegde zich na een verblijf op Horizon bij het team als event management en camp operations. Ana chefkok sinds 2000 en ze bakt de heerlijkste cakes en bereidt verrukkelijke desserts en quiches. Precious is therapeut/masseuse, fulltime in dienst na een opleiding in Johannesburg. Solomon helpt met het zwaardere werk op het landgoed, verzorgt het onderhoud van de wegen, de hekken en wat zich aandient, onmisbaar. Inno is de groom en is altijd als eerste op om de paarden te voeren, maar helpt tevens de dames in de keuken in de avonden of veegt de tuin aan.
philip erti rusty clare
susie ana precious P1030769

Een verblijf van vier nachten in een tented camp, een nacht in een eenvoudige bush camp en twee nachten in XiDulu Camp. Ruime walk-in tenten, met en-suite badkamers en buiten zitgedeelte, hoog op houten platforms met uitzicht op de rivier de Makhutswe. Wanneer niet rijdt u kunt ontspannen en vanaf uw eigen terras kijken naar het wild, genieten van een drankje aan de bar of lekker luieren bij het zwembad.
XiDulu landscape
Programma Big Five Safari (Ned)           Prog. Big Five Safari (Engels)

Garonga Safari Een zeer exclusieve paardrijsafari op de befaamde Greater Makalali Private Game Reserve. Dit is een unieke safari met negen overnachtingen in de meest exclusieve lodges in Afrika en rijdend op topkwaliteit paarden. U verblijft vier nachten in base camp, ​​twee nachten in XiDulu Camp en drie nachten in het luxueuze Garonga safari lodge.
Programma Garanga Safari (van dag tot dag, klik)
Garonga Safari Camp

dinner hangmat W3

Arrangement
O.b.v. volpension verblijf, inclusief paardrijden, de meeste drankjes, drankjes bij XiDulu behalve speciale wijnen, champagne en alcoholische dranken), een game drive en gate fees.
Excl. internationale en binnenlandse vluchten, transfers, reis- en annuleringsverzekeringen, uitgaven van eigen aard en fooien (advies Rand 100 a 200 per persoon per nacht, dat wordt verdeeld over alle medewerkers). Geen eenpersoonstoeslag indien u bereid bent een kamer of tent te delen, anders 50%.
Kinderen tussen 12 en 16 jaar 20% korting.

Prijzen 2019
Big Five Safari (7 nachten/8 dagen) € 3.551
Big Five Camp Safari (5 nachten/6 dagen) € 2.367
Big Five Ride & Dine Safari (9 nachten/10 dagen) € 4.464

Transferskosten Autobus
Met 2 personen € 185 per persoon enkele reis
Met 3-4 personen € 140 per persoon enkele reis
Met 4-6 personen € 105 per persoon enkele reis
Met 6-8 personen € 80 per persoon enkele reis

Data 2019
Big Five Safari: 5-12 jan, 12-19 jan, 23 feb-2 mrt, 9-16 mrt, 16-23 mrt, 23-30 mrt, 30 mrt-6 apr, 20-27 apr, 11-18 mei, 18-25 mei, 8-15 juni, 13-20 juli (nog 2), 21-27 juli (nog 1), 10-17 aug (nog 1), 31 aug-7 sep (nog 1), 19 okt, 19-26 okt (nog 1), 23-30 nov, 14-21 dec (nog 5).
Big Five Camp Safari: 19-24 jan, 1-6 juni, 21-26 juli, 17-22 aug (nog 3)
Open voor op maat: 2-9 feb, 9-16 feb, 16-23 feb, 25 mei-1 juni, 22-29 juni, 29 juni-6 juli, 6-13 juli, 13-20 juli, 27 juli-3 aug, 3-10 aug, 10-17 aug, 17-24 aug, 31 aug-7 sep, 7-14 sep, 14-21 sep, 21-28 sep, 28 sep-5 okt, 5-12 okt, 16-23 nov, 30 nov-7 dec, 7-14 dec, 14-21 dec
Big Five 10 days Safari: 15-24 juni 2019
Big Five Ride & Dine Safari: 29 sep-5 okt (nog 2) 1-10 november 2019 (nog 2)
Special: Ride & Dine met Eddy 1-8 februari 2020

Ligging
In het lager gelegen gebied bij het Kruger National Park op 3,5 uur rijden ten noordoosten van Johannesburg.
map kruger wal4

Vliegen op  Hoedspruit (of evt Phalaborwa) via Johannesburg waar u wordt opgewacht.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Wij adviseren bovendien met de gunstige aansluitingen voor uw binnenlandse vlucht naar Hoedspruit (aankomst bij voorkeur op de late vlucht en de 13:50 uur vlucht op de terugweg, waarmee u nog een laatste ochtendsafaririt heeft en naar de luchthaven wordt gebracht door uw host).

Transfers
U wordt op de luchthaven van Johannesburg O Tambo opgewacht door "Ashton's Shuttle". De chauffeur zal u met een bord opwachten in de grote ronde International Arrivals Hall bij de gele Information Desk. Afhankelijk van de aankomsttijden van de gasten die dag, vertrekt u tussen 09:00 en 10:00 uur. De rit per comfortabele autobus duurt circa 5 uur en brengt u door een prachtig gebied met enorme bergen. Er zijn drankjes aan boord van de autobus en tevens wordt onderweg een stop gemaakt. U kunt overal gewoon pinnen indien u tijdens de stop iets wilt aanschaffen.

Video van 16 minuten maar de moeite waard ...!

Het weer
Mild en zonnig in de winter en eigenlijk zon het hele jaar door met een gemiddelde temperatuur van oktober tot maart van 32 graden Celcius. Kan heet zijn in midzomer met regen in de vorm van zomerstormen. Regenbuien, als ze er al zijn, trekken snel over en de zon komt weer door. 's-Nachts kan het in temperatuur zakken tot wel 5 graden Celcius. Neem daarom ook warme kleding mee.

Wat mee te nemen
Handschoenen, twee rijbroeken, kleding in neutrale kleuren, korte laarzen & chaps, gympen, zonnebril, zonnebrandcreme, lipbalsem, muggenstift (Deet), fototoestel, smartphone met lader, adaptor, verrekijker, heuptas, riem, voldoende sokken, slippers, badpak/zwembroek, pet, eigen cap (al zijn er caps voorradig), t-shirts en shirt met lange mouwen, go-pro, sjaal of buff voor om de nek, comfortabele kleding voor de avonden, fleece of vest voor wintermaanden (dan is het overdag warm, maar 's nachts niet).

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Zuid-Afrika alleen verplicht indien u in de zeven dagen voordat u Zuid-Afrika bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. In Zuid-Afrika (m.u.v. Bhisho, Bloemfontein, Kaapstad, Oost-Londen, Johannesburg, Kimberley, Port Elizabeth en Pretoria) komt malaria voor. Wij adviseren altijd aan de GG&GD of uw huisarts te vragen welke inentingen u eventueel nodig heeft voor uw reis. In het Kruger-gebied is het verstandig malariatabletten te nemen. Laat u tevoren adviseren door uw huisarts, GGD of vaccinatieburo. Het gebied is in principe low risk voor malaria.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika.
Een visum krijgt u automatisch bij aankomst als u korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft.
Voor kinderen onder de 18 jaar dient u sinds oktober 2018 geen geboorteakte meer te overleggen.

Veiligheid
Uw gids is een FGASA (Field Guide Association of South Africa) gekwalificeerde gids met de hoogste kwalificatie en achteraan rijdt nog een back-up ruiter. De gidsen staan altijd in radiocontact met de camps en met de back-up auto's. Ook zijn de gidsen bewapend en hebben ze eerste hulp kits bij zich. Vanzelfsprekend krijgt u een veilgheidsbriefing van deze ervaren gidsen, die dit week in week uit met de paarden doen. In nood is er een ziekenhuis op 45 min afstand. Uw host stelt het rijden met een cap niet verplicht (wel op locatie aanwezig, maar het advies luidt bij voorkeur uw eigen cap mee te nemen) maar uw verzekeraar wel. Vanwege de Big Five dient u bovendien fit te zijn en een gevorderde ruiter. Bij aankomst wordt u gevraagd een zgn. Indemnity Form te ondertekenen. Deze sturen wij u tevoren toe, zodat u de inhoud al kunt lezen. Bij aankomst krijgt u een safety briefing.

Verzekering
Het is verplicht verzekerd te zijn en specifiek dient paardrijden onder de dekking te vallen. Wij vragen tevoren de naam van uw zorg- en reisverzekeraar, polisnummer, noodtelefoonnummer en geldigheidsdata. Wij verstrekken deze gegevens tevoren aan onze partner in Zuid-Afrika. Indien onverhoopt iets met u zou gebeuren waarbij ziekenhuisopname of ambulance-/helicoptervervoer vereist is, en om bewijs van verzekering wordt gevraagd door ziekenhuis, arts of helikopter, beschikt uw host al over uw verzekeringsgegevens. Dat kan op momenten in nood cruciaal zijn en daarom voorziet Paardenpas daarin.

Algemeen
Er is een maximum gewicht van 95kg.

Beschikbaarheid
Wij ontvangen regelmatig updates van beschikbaarheid. Er zijn vrijwel wekelijks paardrijdsafaris gepland waarbij wij kunnen nagaan en/of navragen hoeveel ruiters/amazones zich al hebben opgegeven. Vraag ons gerust naar data. Wij kunnen een week ook voor u in optie nemen.

Rhino - lees over Philip Kusseler's neushoorns

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tl: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg Paardenpas Club

ik en team wait
Noot van Patricia: Gerti en Philip Kusseler verzorgen deze Big Five paardrijdsafaris op hun private reserve meer dan 20 jaar. Week in week uit ontvangen ze gasten vanuit de hele wereld. Philip en zijn gids Rusty weten alles van wild life en hoe veilig dichtbij te komen. Gerti is een getalenteerde amazone. U bent bij hen in goede handen voor de ervaring van uw leven, qua paarden, qua safari, qua big five, culinaiar en qua gastvrijheid. De private reserve zelf is van een romantische schoonheid.