Latest Blogposts

Kruger Park Big Five

wait a little

Zuid Afrika - Kruger Park - vanaf € 2.165      Fotos | Video | Pers Mail |Reserveren |  
• Paardrijsafari met Big Five (leeuw, olifant, luipaard, neushoorn & buffel) in Kruger National Park
• Vaste data / Vier verschillende programma's (luxe en/of capms, zie verder)
• Vanaf 5 nachten/4-6 uur per dag rijden/Max. gewicht 95 kg
• Alleen voor gevorderde ruiters vanwege Big Five (leeuw, olifant, luipaard, neushoorn, buffel)
• Vliegen op Johannesburg en door naar Hoedspruit of Phalaborwa & Transfers
Paardrijsafari met de Big Five met snelle galoppades en alleen voor fitte & gevorderde ruiters!

Wait a Little

Nabij het Kruger National Park ligt deze uitdagende safari waar men echt lange en snelle galoppades maakt. De paarden zijn fantastisch getraind (Duitse dressuur) en een genot om te rijden. Big Five te zien: olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel.

Uw lodge ligt nabij het Kruger National Park , een gebied met uitstekende mogelijkheden om de Big Five te zien: olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. De rivieren die door de reserves lopen zijn de levensaders van de regio en van belang voor een indrukwekkende hoeveelheid wilde dieren. De verscheidenheid aan zoogdieren, vogels en planten leven is adembenemend.

nice cat neusjes

U wordt begeleid door Philip Kusseler die een spannende en snelle safari samenstelt, waar het terrein het toelaat. U rijdt over het algemeen vroeg in de ochtend ca. drie uur en later opnieuw in de late namiddag. Wanner men de hele dag erop uit gaat is er onderweg pauze voor een picknick en ook de mogelijkheid van een game drive in een jeep om op zoek gaan naar de grote katten. De paarden zijn voornamelijk Zuid-Afrikaanse Boerperd, sterke, moedige en gevoelige paarden, bij uitstek geschikt voor het rijden in de bush. Ze zijn allemaal super getraind door zijn echtgenote Filippus Gerti.

Het rijden/de paarden
Er wordt snel gereden. U dient echt een ervaren en fitte ruiter te zijn en alle gangen goed te beheersen. U rijdt in een gebied met gevaarlijk wild en het is belangrijk dat u vertrouwd op uw paard zit. Er zijn een aantal lange galoppades over de zandpaden en er wordt zes tot zeven uur in het zadel doorgebracht. De paarden zijn voornamelijk Zuid-Afrikaanse Boerperd met enkele Arabieren, volbloed kruisingen en warmbloed. Ze variëren in grootte. Ze zijn allemaal goed getrained, reageren goed en zijn gewend aan de lange uren. De paarden zijn opgegroeid in de bush en gewend aan de wilde dieren. Ze worden dressuurmatig getraind maar voor de buitenritten met een trail zadel of Bates Caprilli dressuurzadel gereden, ontworpen door Leon Liversage en de teugels laat men los. Er zijn schapenvachtjes voorradig indien gewenst.

image hyena

Big Five Luxe Safari Een verblijf van vier nachten in een tented camp, een nacht in een eenvoudige bush camp en twee nachten in XiDulu Camp. Ruime walk-in tenten, met en-suite badkamers en buiten zitgedeelte, hoog op houten platforms met uitzicht op de rivier de Makhutswe. Wanneer niet rijdt u kunt ontspannen en vanaf uw eigen terras kijken naar het wild, genieten van een drankje aan de bar of lekker luieren bij het zwembad.
XiDulu landscape
Programma Big Five Safari (Ned)           Prog. Big Five Safari (Engels)

Garonga Safari Een zeer exclusieve paardrijsafari op de befaamde Greater Makalali Private Game Reserve. Dit is een unieke safari met negen overnachtingen in de meest exclusieve lodges in Afrika en rijdend op topkwaliteit paarden. U verblijft vier nachten in base camp, ​​twee nachten in XiDulu Camp en drie nachten in het luxueuze Garonga safari lodge.
Programma Garanga Safari (van dag tot dag, klik)
Garonga Safari Camp

dinner hangmat W3

 Arrangementen 2017  Big Five Safari Garonga Safari  Big Five Camp Safari
 (7 nachten)  (9 nachten)  (5 nachten)
€ 3.185 € 4.295 € 2.165
 Arrangementen 2018  Big Five Safari Garonga Safari  Big Five Camp Safari
 (7 nachten)  (9 nachten)  (5 nachten)
€ 3.578 € 5.349 € 2.377

O.b.v. volpension, inclusief paardrijden, de meeste drankjes, drankjes bij XiDulu behalve speciale wijnen, champagne en alcoholische dranken), een game drive, gate fees.
Geen éénpersoonstoeslag indien u bereid bent te delen, anders 50%.
Exclusief vluchten, aromatherapie en fooien. Kinderen tussen 12 en 16 jaar 20% korting.

Data
Vraag ons naar de data en/of geef een indicatie aan van wanneer en hoe lang u wilt gaan. Er gaan wekelijks safari's hier bij deze partner van Paardenpas in Kruger Park.

Reisgids

Ligging
In het lager gelegen gebied bij het Kruger National Park op 3,5 uur rijden ten noordoosten van Johannesburg.
map kruger berg neus

Vliegen op  Hoedspruit (of evt Phalaborwa) via Johannesburg waar u wordt opgewacht.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Wij adviseren bovendien met de gunstige aansluitingen voor uw binnenlandse vlucht naar Hoedspruit (aankomst bij voorkeur op de late vlucht en de 13:50 uur vlucht op de terugweg, waarmee u nog een laatste ochtendsafaririt heeft en naar de luchthaven wordt gebracht door uw host).

Transfers
South African Airlink en Cemair vliegen dagelijks van Johannesburg naar Hoedspruit of Phalaborwa.
Hoedspruit per persoon € 47, Phalaborwa € 113
Tevens is het mogelijk privé er auto rechtstreeks naar Wait-A-Little worden gereden, kosten ca. € 475 per persoon, max. 7 personen, of een auto te huren.

Het weer
Mild en zonnig in de winter en eigenlijk zon het hele jaar door met een gemiddelde temperatuur van oktober tot maart van 32 graden Celcius. Kan heet zijn in midzomer met regen in de vorm van zomerstormen. Regenbuiten als ze er al zijn, trekken snel over en de zon komt weer door. 's-Nachts kan het in temperatuur zakken tot wel 5 graden Celcius.

Wat mee te nemen
Handschoenen, jodphers & chaps, gympen, zonnebril, zonnebrandcreme, muggenstift (Deet), fototoestel, verrekijker, heuptas, pet, eigen cap (al zijn er caps voorradig), t-shirts en shirt met lange mouwen.

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Zuid-Afrika verplicht als u in de zeven dagen voordat u Zuid-Afrika bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. In Zuid-Afrika (m.u.v. Bhisho, Bloemfontein, Kaapstad, Oost-Londen, Johannesburg, Kimberley, Port Elizabeth en Pretoria) komt malaria voor. Wij adviseren altijd aan de GG&GD of uw huisarts te vragen welke inentingen u eventueel nodig heeft voor uw reis. In het Kruger-gebied is het verstandig malariatabletten te nemen.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika.
Een visum krijgt u automatisch bij aankomst als u korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft.
Voor kinderen onder de 18 jaar dient u een geboorteakte te overleggen.

Veiligheid
Uw gids is een FGASA (Field Guide Association of South Africa) gekwalificerde gids met de hoogste kwalificatie en achteraan rijdt nog een back-up ruiter. De gidsen staan altijd in radiocontact met de camps en met de back-up auto's. Ook zijn de gidsen bewapend en hebben ze eerste hulp kits bij zich. Vanzelfsprekend krijgt u een veilgheidsbriefing van deze ervaren gidsen, die dit week in week uit met de paarden doen. In nood is er een ziekenhuis op 45 min afstand. Uw host stelt het rijden met een cap niet verplicht (wel op locatie aanwezig, maar het advies luidt bij voorkeur uw eigen cap mee te nemen) maar uw verzekeraar wel. Vanwege de Big Five dient u bovendien fit te zijn en een gevorderde ruiter. Bij aankomst wordt u gevraagd een zgn. Indemnity Form te ondertekenen. Deze sturen wij u tevoren toe, zodat u de inhoud al kunt lezen. Bij aankomst krijgt u een safety briefing.

Verzekering
Het is verplicht verzekerd te zijn en specifiek dient paardrijden onder de dekking te vallen. Wij vragen tevoren de naam van uw zorg- en reisverzekeraar, polisnummer, noodtelefoonnummer en geldigheidsdata. Wij verstrekken deze gegevens tevoren aan onze partner in Zuid-Afrika. Indien onverhoopt iets met u zou gebeuren waarbij ziekenhuisopname vereist is, zullen zij/wij rechtstreeks contact opnemen met uw verzekeraar(s).

Algemeen
Er is een maximum gewicht van 95kg.

Beschikbaarheid
Wij ontvangen regelmatig updates van beschikbaarheid. Er zijn vrijwel wekelijks paardrijsafaris gepland waarbij wij kunnen nagaan en/of navragen hoeveel ruiters/amazones zich al hebben opgegeven. Vraag ons gerust naar data. Wij kunnen een week ook voor u in optie nemen.

Verlenging aan de Kaap
Indien u niet alleen een paardrijsafari in het Kruger Park bij Waterberg wilt meemaken maar ook enkele dagen rijden langs de mooie Kaapse kust, is een verlenging mogelijk. Kijk naar de prachtige foto's en vraag ons naar de mogelijkheden.

Rhino - lees over Philip Kusseler's neushoorns

Kaapsehoop-3430 - Version 2 Kaapsehoop-3445 - Version 2

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie.
U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag | Collect Moments Not Things beste prijsgarantie