Latest Blogposts

Wild Coast Zuid Afrika - ruige tropische kust met rotsen en stranden

Mail Offerte | Reserveren Aanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Zuid Afrika    Reisadvies MinBZ Vliegen op: Johannesburg/Oos-Londen
Paardrijden: Trektocht langs de kust Pick-up & Transfers: Ja
Duur: 4 of 7  nachten/3 of 6 dagen rijden Uren in het zadel: 2-5 uur per dag
Periode: maart tot eind november Niveau: Half gevorderd & fit (30/40 km)
Paarden: Mix Boerperd & Arabier Accommodatie beach hotels/guesthouse
Rijdstijl: Engels en Trail Max.Gewicht: 95 kg

Fenomenale stranden langs de oostkust (Indische Oceaan) van Zuid-Afrika met heuvels gelardeerd met Xhosa-huisjes, cliffs, rotsen, grotten, lagunes, riviermonden, enorm krachtige golven, savanne, ravijnen & watervallen - een parel
Bijzonderheden: onontdekt, u komt echt op plaatsen waar u anders niet komt
Prijsindicatie: € 1.486
Wild Coast is erg getroffen door de lockdown Sommige klanten hebben vouchers gekocht om ze door deze periode te helpen. Vraag ons.

Een heel ander deel van Zuid-Afrika, een verborgen parel. Walvissen, dolfijnen en scheepswrakken. Deze tochten bieden vele hoogtepunten; waaronder het kilometerslang rijden over verlaten zandstranden met de branding van de Wild Coast. Hier geen drukte met toeristen. Behalve over het strand, rijdt u ook over de glooiende groene heuvels waar u landelijke Afrikaanse dorpen tegenkomt en men leeft zoals men al eeuwen doet. Optioneel is op de rustdag naar een nabijgelegen privé wildreservaat gereden worden voor een jeepdrive op een private reserve Inkwenkwezi met witte leeuwen, zebra, giraffes, neushoorns, impala, nyali.

Wild Coast Horse Trail
The Wild Coast Horse Trail biedt het ongeëvenaarde strandritten. Dit is een reis langs de kust met verblijf in verschillende accommodaties onderweg. Ontdek de ruige en ongerepte natuurlijke schoonheid van de Wild Coast. Verken rotsachtige landtongen, glooiende heuvels en uitgestrekte tracks op prachtige gouden stranden. Uw verblijf begint bij Kei Mouth Guesthouse en uw paardrijdavontuur begint bij het vijf minuten verderop gelegen Sunray Farm, bovenop een heuvel, de basis van de paarden. Er zijn twee programma's: de Kei River Mouth en de Wild Coast Horse Trail. De eerste is een semi-trektocht, de tweede een volledige trektocht en ook wat zwaarder om te rijden (meer uren in het zadel).
Programma wild coast horse trail van dag tot dag.

Kei Rivier Mouth Semi paardrijdtrektocht
Dag één maakt u een kennismakingsrit van een paar uur naar Morgan Bay, een schitterende baai met krachtige golven, een riviermonding en uitzicht op de cliffs die u later in de week beklimt. Dag twee rijdt u de andere kant op door het pittoreske dorp dat slechts 600 inwoners kent en verder door een strook regenwoud naar het strand. Dag drie rijdt u eerst langs het strand met vele rotsen, eeuwen geleden ontstaan door opborrelde lava, daarna rijdt u het binnenland in naar een door groen omgeven verborgen waterval, waar u geniet van een picknick-lunch en kunt zwemmen in de poel van de waterval. De plek is het bewijs dat je met paarden op plekken komt waar je anders niet komt. Galoppeer over de gladde zandstranden en speel met de paarden in de oceaan. De golven zijn hier ongelooflijk. Drie dagen trekt u langs de afwisselende kust naar Wavecrest Beach Hotel & Spa, gelegen aan een grote riviermonding. Een echte rengalop waarna u afstapt en de paarden zelfstandig de riviermonding overzwemmen naar hun paddock met voer.

Hier kunt u bovendien kanoën en genieten van een heerlijke massage. Op de terugweg een lunchstop bij Trennery's, een hotel dat in de Wild Coast Trail gebruikt wordt om te overnachten. De laatste nacht van de Kei River Mouth Trail is terug bij Kei River Guest Lodge, waar een barbecue de afsluiter vormt. Een van de hoogtepunten van de week vormt bovendien de oversteek die u met de paarden maakt door het de paarden op de pont over de Kei-rivier te gaan.

Klik hier voor het programma Kei River horse trail van dag tot dag.
Wild Coast Horse Trails - Escape on a beach riding adventure

Het rijden/de paarden
U dient alle gangen goed te beheersen. De zoon van uw gastvrouw is een nationale endurance ruiter. De paarden zijn daarom gewend aan vele kilometers, alhoewel er tijdens de tochten veel gestapt wordt en u daardoor echt kunt genieten van de omgeving. Af en toe draf en volop mogelijkheden om galopperen. Dat zijn normale galoppades, alleen aan het einde bij Wavecrest is er een echte rengalop (voor wie dat wil). Er zijn paarden geschikt voor zowel ervaren als beginnende ruiters en tevens een paar grotere paarden voor de zwaardere ruiters/amazones (mix Arabier met Percheron). Kinderen zijn welkom op de tochten. Tevens de enige plek ter wereld waar u met toestemming zowel over een golfbaan mag galopperen (naast de stal) als over een airstrip (bij Wavecrest).

Harnachement
De zadels zijn overwegend trailzadels zonder wrong en hebben schapenvachtjes. De paarden worden met bit gereden maar onderweg aan een losse teugel gereden. Alleen bij het draven en galopperen iets aangenomen. Er wordt voor u gezadeld en afgezadeld.

  

Accommodatie
Tijdens de tochten verblijft u in zowel een eenvoudige guesthouse met een warme huiselijke sfeer alsook in verschillende prachtige kusthotels en pensions. De accommodatie is comfortabel en de uitzichten fantastisch. Trennery's Hotel, favoriet bij veel Zuid-Afrikaners, Mazeppa Bay Hotel met rieten dak, palmbomen en strand, Kob Inn - op de rotsen met uitzicht op zee, hier verblijft u twee nachten, Waverest Hotel, schitterend gelegen aan de riviermond en schattige rondavels om in te verblijven. Tenslotte Kei Mouth Guesthouse, waar u de eerste en de laatste nacht verblijft, is een "home away from home" waar Debra maakt dat u zich part of the family voelt en oneindig lekker kookt.
1 nacht Kei Mouth Guest Lodge, 1 nacht Trennerys of Seagulls Hotel, 1 nacht Mazeppa Bay Hotel,
2 nachten Kob Inn Hotel, 1 nacht Wavecrest Hotel, 1 nacht Kei Mouth Guest Lodge

Arrangement
o.b.v. volpension (ontbijt continental of English)/lunch in pubs, picknicks of hotels)/diners 3 of 4 gangen), incl. paardrijden, Engels-sprekende gids en entreegelden. Excl. vluchten, rekeningen van de bar, supplement extra paard indien u meer dan 95kg weegt, reis/-annuleringsverzekering, eigen uitgaven fees voor de pont en fooien. Eenpersoonstoeslag ad 50% wordt niet in rekening gebracht indien u bereid bent een kamer te delen, ook als er niemand is om mee te delen.

Prijzen & Programma's 2020
Kei River Horse Trail 7 nachten/8 dagen € 1.664
Wild Coast Horse Trail 7 nachten/8 dagen € 2.629
Trennerys/Wavecrest 7 nachten/8 dagen € 2.034

Kortingen
Twee personen - 10% korting voor één persoon
Drie personen - 25% korting voor één persoon
Vier personen - 50% korting voor één persoon
Vijf tot acht personen - één persoon helemaal gratis

Data 2019 en 2020 (klik op de link voor een overzicht)

Wild Coast Horse Trail - 7 nachten/8 dagen € 2.629
Maandelijkse vaste data (volpension, excl. drankjes bij pubs, restaurants & hotels)
Alleen voor sterkte halfgevorderden & gevorderden - hoog tempo en lange dagen!
1 nacht Kei Mouth Guest Lodge, 1 nacht Trennerys, 1 nacht Mazeppa, 2 nachtens Kob Inn, 1 nacht Wavecrest, 1 nacht Kei Mouth Guest Lodge

 • 18 Jan  to 25 Jan 2020
 • 22 Feb to 29 Feb 2020
 • 07 Mar to 14 Mar 2020
 • 18 Apr  to 25 Apr 2020
 • 02 May to 09 May 2020
 • 30 May to 06 Jun 2020
 • 04 July to 11 July 2020
 • 01 Aug to 08 Aug 2020
 • 29 Aug to 05 Sep 2020
 • 26 Sep to 03 Oct 2020
 • 31 Oct  to 07 Nov 2020
 • 14 Nov to 21 Nov 2020

Kei River Horse Trail - 7 nachten/8 dagen € 1.664
Vrijwel wekelijks (volpension, excl. drankjes bij pubs & restaurants)
Alle niveaus - beginner/halfgevorderd/gevorderd - heel flexibel programma!
4 nachten  Kei Mouth Guest Lodge, 2 nachten Wavecrest, 1 nacht  Kei Mouth Guest Lodge

Trennerys Wavecrest Beach Trail - 7 nachten/8 dagen € 2.034
Vrijwel wekelijks (volpension, excl. drankjes bij pubs & restaurants)
Alle niveaus - beginner/halfgevorderd/gevorderd
2 nachten  Kei Mouth Guest Lodge, 2 nachten Trennerys, 2 nachten Wavecrest, 1 nacht  Kei Mouth Guest Lodge

Mini Beach Trail  - 4 nachten/5 dagen € 1.110
Vrijwel wekelijks (volpension, excl. drankjes bij pubs & restaurants)
Alle niveaus - beginner/halfgevorderd/gevorderd
1 nacht Kei Mouth Guest Lodge, 2 nachten Trennerys of Wavecrest, 1 nacht Kei Mouth Guest Lodge

Kei Mouth Trail - 2 nachten/3 dagen € 166
Vrijwel wekelijks beschikbaar (diner, accommodatie, licht ontbijt, extra's ter plaatse)
Alle niveaus - beginner/halfgevorderd/gevorderd
2 nacht Kei Mouth Guest Lodge, 1 middagrit, 1 volle dagtocht (Yellowwoods of de Waterval of Pub lunch ride), 1 ochtendrit

Extra nacht(en) vóór en/of na de trail
Zonder paardrijden met diner, bed & breakfast bij Kei Mouth Guest Lodge € 59
Met ochtendrit of middagrit, diner, bed & breakfast bij Kei Mouth Guest Lodge € 185

Working Riding Holidays
Even ontsnappen aan je leven in Nederland? Verblijf bij Kei Mouth Guest Lodge waar je deelneemt aan de dagelijkse verzorging, beweging en training van de paarden alsook assisteren van de gids en de gasten bij de strandtochten. Live like a local op een van de mooiste plekken in de wereld. Rijd geweldige trailpaarden. Maak vrienden voor het leven.
Het verblijf is inclusief maaltijden, accommodatie en paardrijden.
O.b.v. gedeelde accommodatie 28 nachten (minimum verblijf 4 weken) € 367per week
O.b.v. eenpersoonskamer met eigen badkamer 28 nachten 50% toeslag € 550 per week
Working Riding Holidays zijn niet mogelijk van medio december tot medio januari.

Ligging
Gelegen aan de Great Kei Rivier nabij de Old Transkei aan de Oostkust van Zuid-Afrika. De Transkei is een veilig gebied, niet in de laatste plaats omdat de oude chiefs van vroeger nog steeds het land bezitten en ook altijd het land in bezit hebben gehouden. Het is nog niet ontdekt door het toerisme, waardoor het land en het strand nog puur en onbedorven zijn, iets wat steeds moeilijker in de wereld te vinden valt. U rijdt hier langs boerderijen waar u anders niet komt en zelfs met toestemming over erven van lokale boeren. Zwarte varkens, loslopende koeien, kippen.
easterncape-map

Vliegen op Johannesburg & East London luchthaven (uurtje) waar u wordt opgewacht.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijdvakantie hebben bevestigd. Idealiter neemt u bij aankomst Johannesburg een luchthavenhotel voor een nacht om de volgende ochtend door te vliegen naar Oos-London. Op de terugweg kunt u naar keuze meteen door naar uw nachtvlucht naar Amsterdam of eveneens weer een airporthotel. Vraag ons, wij kennen verschillende goede en uitermate goed geprijsde luchthavenhotels op nog geen vijf minuten van de luchthaven met gratis shuttle service.

Transfers
U wordt op de luchthaven van East London opgewacht door Craig en naar Kei Mouth gereden (duur ca. 1,5 uur). Enkele reis€ 73 enkele reis (Z.A. Rand 1.200)/Retour € 146 (Z.A. Rand 2.400).
Deze transfers wordt ter plaatse cash afgerekend met Craig. Er zijn pinautomaten zowel op Johannesburg International Airport als op East-Londen Airport (deze is het rustigst en Craig wacht).

Het weer
Het is hier het hele jaar door goed paardrijden (programma's zijn in de zomer van oktober t/m maart). 's-Zomers kan het heet zijn en soms regenen, hier regent het juist niet in de winter derhalve. In de herfst en winter (april t/m september) is er overdag een droge warmte met koele nachten.

Culinair
U rijdt langs de kust, dus oesters, garnalen, calamari en verse visbuffetten met cocktails alom. Bij Kei Mouth Guesthouse eerlijke home cooking waarbij u nooit tekort komt!

Andere activiteiten
Het is tevens mogelijk bij de hotels ook rivierboottochten te boeken, of de zee op te gaan om walvissen en dolfijnen te spotten.

Klimaat/weer
Een mild klimaat maar heet in de zomer (onze winter). In de zomer kan het ook regenen, maar het duurt nooit lang voordat de zon weer verschijnt en het is dan nog steeds warm. In de avonden kan het wel koel wordenIn Afrika zeggen ze dat alle jaargetijden hun eigen charme hebben. In de lente ziet u jonge dieren, in de zomer is het weelderig groen met bloemen, in de herfst vallen net als hier de bladeren en ziet u door de struiken heen het wild en in de winter als er een regenbui valt, anders dan bij ons schijnt in minder dan een uur later de zon alweer. Aan de Wild Coast is het nooit zo heet als landinwaarts, omdat de zeebries de lucht verkoelt. Doorgaans is het tussen de 26 en 29 graden Celcius.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika.
Een visum krijgt u automatisch bij aankomst als u korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft.
Voor kinderen onder de 18 jaar dient u een geboorteakte te overleggen.

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Zuid-Afrika verplicht als u in de zeven dagen voordat u Zuid-Afrika bezoekt in een land met gele koorts bent geweest. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor uitgebreid vaccinatie advies verwijzen wij naar uw huisarts, GGD of vaccinatieburo. In Zuid-Afrika (m.u.v. Bhisho, Bloemfontein, Kaapstad, Oost-Londen, Johannesburg, Kimberley, Port Elizabeth en Pretoria) komt malaria voor. In het Waterberg-gebied waar deze prachtige private reserve is gelegen is het malariavrij.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil. Tijdens onze wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later.
Zuid-Afrika kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Wat neemt u mee
Twee rijbroeken, korte laarsjes, korte chaps, cap, shorts, wandelschoenen, sjaal, pet, heuptas, slippers, shirts met lange mouwen, t-shirts & tops, lange broek/jeans, jumper of fleece voor de avonden, regenjas/poncho, zonnebrandcreme factor 50, badpak/bikini/zwembroek, handdoek voor het zwemmen, zaklantaarn, fototoestel, verrekijker, Z.A.-adaptor, leesvoer, cash voor drankjes in de lokale pubs, spa-behandelingen, cash voor fooien, een creditcard voor noodgevallen.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tl: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg