Latest Blogposts

Cape Winelands

cape winelands house

Zuid Afrika - Cape Winelands vanaf € 1.595 Fotos | Video | Pers Mail |Reserveren |  
• Paardrijden door de Zuid-Afrikaanse wijngaarden van de mooie Kaap
• Gehele jaar open/Aankomst/Vertrek elke dag mogelijk/Geen vaste data
• 4 nachten/4 dagen rijden/2-6 uur per dag/Vanaf halfgevorderd/Max.groepsgroote 8 pers.
• Vliegen op Kaapstad & Transfers
• Malariavrij-gebied
Een paardrijvakantie voor levensgenieters met wijngaarden en beste Zuid-Afrikaanse wijnen
Cape Winelands Zuid Afrika

Rijd door de Zuid Afrikaanse wijngaarden van de Kaap omgeving Paarl met als achtergrond de ruige bergen. Onderweg Hollands aandoende huizen en stops met wijnproeverijen en fijne cuisine - een onvergetelijke belevenis. Een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika. Tijdens deze tocht rijdt u te paard door het prachtige landschap van de Westkaap en maakt u een stops voor wijnproeverijen op enkele van Zuid-Afrika's beste wine estates. Deze wijnregio van de West-Kaap is een van de meest schilderachtige in de wereld met de bergen als dramatisch decor. Onderweg huizen met Nederlandse bouw en een rijke geschiedenis. Het buitenrijden, de meerdere wijnproeverijen en de fijne keuken maken een onvergetelijke vakantie.

Het rijden/de paarden
De paarden zijn een mix van verschillende paardenrassen, waaronder volbloeden, Boerperd-kruisingen, Friezen, American Saddler, Arabieren, Basotho pony's, Appaloosa en Saddlebreds. De paarden zijn goed geschoold en horen echt bij de familie. U dient een zelfverzekerde ruiter te zijn en alle gangen te beheersen in een open vlakte. Houd er rekening mee dat het verplicht is om een cap te dragen. Er wordt met trail zadels gereden maar Engelse zadels zijn ook aanwezig voor wie dat prefereert. De groepsgrootte is maximaal 8 ruiters zodat het een persoonlijke beleving blijft. U rijdt op een zachte bodem, veelal op oude traktorroutes dwars door de wijngaarden, boomgaarden en bossen. Ook klimt u de bergen in om de uitzichten te bewonderen. Op de lagere gronden is gelegenheid tot mooie galoppades. Een droomvakantie in een prachtig land.
winelands paarden thumbs_img_1102 thumbs_kleinmond-20140603-01210 thumbs_img_1137

Accommodatie
U kunt verblijven waar de paarden zijn of op een luxueuze hotel/spa, naar keuze. Op locatie is het natuurlijk leuk om naar de paarden te kunnen toelopen. Er zijn twee knusse slaapkamers (één twin, één double) gemaakt in omgebouwde stallen, beide met een veranda met uitzicht op de adembenemende Simonsberg Mountain.  De kamers hebben een en suite badkamer, een kluisje, koelkastje en koffie/thee faciliteiten. Uw ontbijt is continental (muesli, yoghurt, granen, etc.) en wordt naar uw kamer of veranda gebracht! Na een ochtendrit kunt u heerlijk luieren in uw hangmat met een boek of gewoon genieten van de omgeving. Deze farm-style verblijf laat u echt genieten van de Cape Winelands. De luxere variant is verblijf op De Leeuwenhof Estate, uit 1698. Een prachtige guest house rijk aan historie en gelegen op een grote fruitfarm annex wijnlandgoed net buiten Paarl. Of boutique hotel Angala Guest Hous.
farm house cape thumbs_De-Leeuwenhof-Estate-Pool thumbs_eco-pool
Arrangement
o.b.v. volpension, incl. paardrijden, wijn bij de lunch en diner. Géén éénpersoonstoeslag op de boerderij. Wel bij de Wine Estate Guest House of Luxury Boutique Hotel. Excl. vluchten, dranken, spa-behandelingen, excursies buiten het rijden om en fooien.

Programma  Programma Cape Winelands

Prijzen 2018 per pers
in 2-pers
1-pers per pers
in 2-pers
1-pers per pers
in 2-pers
1-pers
4 nachten € 1.440 € 1.554 € 1.794 € 2.173 € 2.199 € 2.780
7 nachten € 2.003 € 2.202 € 2.906 € 3.570 € 3.573 € 4.590

Vliegen op Kaapstad, waar u wordt opgewacht.
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit.
Wij adviseren u altijd te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Reisgids

Transfers van de luchthaven van Kaapstad of vanaf Kaapstad zelf naar de boerderij € 78 per auto enkele reis. Transfers zijn inbegrepen bij een verblijf van vijf nachten of meer.

Ligging
Aan de Westkaap van Zuid-Afrika.

Het weer
De seizoenen in Zuid-Afrika zijn tegengesteld aan die in Europa. Zomer is van november tot maart en winter van juni tot aan september. Kaapstad heeft een mediteraan klimaat met dagtemperaturen rond de 20 graden met heerlijke avonden. Het regent er zelden. In de wintermaanden dalen de temperaturen tot 15 graden overdag - heerlijk om te rijden - en 6 graden 's nachts. In deze tijd van het jaar kan het wel regenen. Voorjaar warmt al op tot ook 20 graden maar dan kan er nog een regenbui vallen.

Uw host/gids

Louis Geyer, uw host en gids. Hij werkte eerst als gids bij Horizon. Louis heeft een passie voor zowel mensen als paarden en heeft veel inzicht in de paarden en hun persoonlijkheden. Goed met zijn paarden omgaan is een manier van leven voor Louis en dat is in alles merkbaar. Hij is gecertificeerde gids met een Bachelor of Science in natuurkunde  en weet veel van de geschiedenis van het wildleven van deze streek. Zijn motto: “What we have is not ours but has been given to us to share."

Gezondheid
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Zuid-Afrika verplicht als u in de zeven dagen voordat u Zuid-Afrika bezoekt een gele koorts land heeft bezocht. In Zuid-Afrika (m.u.v. Bhisho, Bloemfontein, Kaapstad, Oost-Londen, Johannesburg, Kimberley, Port Elizabeth en Pretoria) komt malaria voor. Wij adviseren altijd aan de GG&GD of uw huisarts te vragen welke inentingen u eventueel nodig heeft voor uw reis. In het Kruger-gebied is het verstandig malariatabletten te nemen. Deze streek is malariavrij!

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika.
Een visum krijgt u automatisch bij aankomst als u korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft.
Voor kinderen onder de 18 jaar dient u een geboorteakte te overleggen.

Veiligheid
Uw gids is een FGASA (Field Guide Association of South Africa) gekwalificerde gids met de hoogste kwalificatie en achteraan rijdt nog een back-up ruiter. De gidsen staan altijd in radiocontact met de camps en met de back-up auto's. Ook zijn de gidsen bewapend en hebben ze eerste hulp kits bij zich. Vanzelfsprekend krijgt u een veilgheidsbriefing van deze ervaren gidsen, die dit week in week uit met de paarden doen. In nood is er een ziekenhuis op 45 min afstand. Uw host stelt het rijden met een cap niet verplicht (wel op locatie aanwezig, maar het advies luidt bij voorkeur uw eigen cap mee te nemen) maar uw verzekeraar wel. Vanwege de Big Five dient u bovendien fit te zijn en een gevorderde ruiter. Bij aankomst wordt u gevraagd een zgn. Indemnity Form te ondertekenen. Deze sturen wij u tevoren toe, zodat u de inhoud al kunt lezen. Bij aankomst krijgt u een safety briefing.

Verzekering
Het is verplicht verzekerd te zijn en specifiek dient paardrijden onder de dekking te vallen. Wij vragen tevoren de naam van uw zorg- en reisverzekeraar, polisnummer, noodtelefoonnummer en geldigheidsdata. Wij verstrekken deze gegevens tevoren aan onze partner in Zuid-Afrika. Indien onverhoopt iets met u zou gebeuren waarbij ziekenhuisopname vereist is, zullen zij/wij rechtstreeks contact opnemen met uw verzekeraar(s).

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie.
U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag | Collect Moments Not Things beste prijsgarantie