Latest Blogposts

Moolmanshoek

Moolmanshoek

Zuid Afrika -  Moolmanshoek - vanaf € 1.292  |Fotos|Video|Pers|Mail|Reserveren| 
• Private Reserve omgingd door enkele van de hoogste bergen in Zuid-Afrika
• Gehele jaar open/Aankomst en Vertrek op vaste dagen
•  7 nachten/6 dagen te paard/5-6 uur per dag in het zadel
• Voor alle niveaus/Maximum gewicht 96 kg
• Vliegen op Johannesburg en transfers per auto of busje naar Moolmanshoek
Een verscheidenheid aan wild en meer dan 300 paarden, waaronder Boerperden en Arabieren.
Moolmanshoek
Gelegen in de schaduw van de Witteberg bergen vlakbij de grens met Lesotho in beschermd gebied en thuisbasis voor veel wild, waaronder Springbok, Black Wildebeest, Blesbuck, Zebra, Eland en Gemsbok. Tevens veel vogelsoorten en planten op de helllingen en in de prachtige bosrijke ravijnen. Een verscheidenheid aan wild en meer dan 300 paarden, waaronder Boerperden en Arabieren.

Het rijden/de paarden
Moolmanshoek is een paradijs voor paardenliefhebbers. Het heeft twee bekroonde hengsten - Zuid-Afrika Boerperd en Arabische Endurance. Ze worden hier gefokt, getraind en bereden. Men moet alle gangen beheersen. Moolmanshoek-paarden hebben in 2007 en 208 de FEI top ranking voor endurance gekregen. Voor de ritten gebruikt men meestal het Zuid Afrikaanse Boeperd en een aantal gepensioneerde endurance paarden. Geniet van lange galoppades tussen het wild en beklim de bergen. Soms een picknick onderweg. U komt ook kuddes jonge paarden tegen. Niet-ruiters kunnen wandelen, game drives in de jeep doen en offroad tracks volgen via bergpassen of vliegvissen. Het is soms mogelijk om mee te doen aan een officiële endurancewedstrijd, op aanvraag.

Accommodatie
De lodge en gastenkamers werden in 1990 gebouwd. Er zijn 16 kamers met eigen badkamer: vijf executive kamers, acht standaard kamers en drie eenvoudige kamers. Sommige hebben twee losse bedden en sommige hebben een tweepersoonsbed. De executive kamers zijn over het algemeen ruimer of hebben een beter zicht en hebben allemaal een douche en bad. Sommige van de standaard kamers hebben een douche en sommige hebben een douche en bad. Er is ook een biljartzaal, bar, bibliotheek en een serre met prachtig uitzicht op het land en de bergen.
IMG_7896

Prijzen

 1 maart 2017 - 28 februari 2018 per persoon in gedeelde 2-pers.kamer Eenpersoonskamer
Standaard kamer € 1.292 € 1.420
Executive kamer € 1.368 € 1.701

Transfers van Johannesburg naar Moolmanshoek enkele reis €244 per auto (max. 4 personen) of €347 per busje (max. 10 personen).

Arrangement
o.b.v. halfpension, incl. paardrijden, gidsen, picknicklunches, een game drive in de jeep, lokale belastingen.
Excl. vluchten, transfers, drankjes aan de bar en in het restaurant, andere activiteiten zoals abseilen, wasgoed, telefoonkosten, en fooien.

Vliegen op Johannesburg (internationaal) of Bloemfontein (binnenlands) waar u wordt opgewacht. U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit.

Reisgids

Transfers
U wordt op de luchthaven van Johannesburg opgewachte en naar Moolmanshoek gereden.
Transfers van Johannesburg naar Moolmanshoek enkele reis €244 per auto (max. 4 personen) of €347 per busje (max. 10 personen). 

Ligging
In het Ficksburg district in de Eastern Free State, 35 km van de grens met Lesotho. Circa 3,5 uur rijden van Johannesburg.

Het weer
Zomer is van december t/m februari met dagtemperaturen variërend van 15 - 32ºC. Het kan in deze periode ook regenen. Juni tot augustus is winter en dan vallen temperaturen 's nachts tot nul, overdag kan het dan toch nog milde zijn, ca. 17ºC.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 30 dagen geldig is bij vertrek uit Zuid-Afrika.
Een visum krijgt u automatisch bij aankomst als u korter dan 90 dagen in Zuid-Afrika verblijft.
Voor kinderen onder de 18 jaar dient u een geboorteakte te overleggen.

Wat mee te nemen
Handschoenen, jodphers & chaps, gympen, zonnebril, zonnebrandcreme, muggenstift (Deet), fototoestel, verrekijker, heuptas, pet, eigen cap (al zijn er caps voorradig), t-shirts en shirt met lange mouwen.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg