Latest Blogposts

Bonanza Creek Montana

Bonanza

Montana - Bonanza Creek - vanaf € 1.971       FOTOS     reserveren button
• Authentieke cowboy ranch paardrijvakantie
• Juni-september
• Aankomst zondag
• 6 nachten / 5 dagen te paard • 3 - 5 uur per dag
• Vliegen op Bozeman
Prachtige afgelegen omgeving in het midden van Montana. Op Bonanza Creek Ranch mag u meehelpen met het veedrijven of gewoon genieten van mooie ritten rond de ranch. Western zadels.
facebook like      Mail ons uw vragen/wensen e-mail button                              Programma Bonanza Creek

Montana Bonanza Creek

Bonanza Creek is een onderdeel van de Voldseth Ranch, een guesthouse/cattle farm in de bergen in het Zuiden/Midden van Montana. Op een heldere dag kunt u verschillende bergketens zien. Het is het land van de Big Sky' met prachtige open landschappen en beboste valleien en rijkelijk begroeid met gras. De Voldseth-familie fokt hier al meer dan 100 jaar vee en beschikt over maar liefst 25.000 hectare land.

Het rijden/de paarden
De paarden zijn voornamelijk Quarter Horses maar er zijn ook Mustangs en kruisingen. Ze zijn heel goed geschoold en een genot om te rijden. Er zijn paarden voor beginners en gevorderden. De ritten voeren u door het prachtige landschap van Montana met een adembenemend uitzicht over de weilanden, langs de beboste berghellingen en heldere sprankelende meren. Tochten variëren in duur. Sommige zijn 's morgens, andere 's middags en soms bent u de hele dag weg met een lunch onderweg. Normaalgesproken is er gedurende de week tijdens de zomermaanden een ontbijtrit in de ochtend en een huifkartocht in de avond. U dient alle gangen te beheersen en fysiek fit genoeg om in open land een tijd te galopperen. Overigens is op de ranch zelf wel een opstapblok aanwezig en onderweg maakt men vaak gebruik van boomstronken en rotsen. Van juni t/m eind augustus/september accepteert de ranch alleen volwassenen. Groepen worden soms opgesplitst naar niveau, zodat iedereen kan genieten. Westernlessen zijn mogelijk op maandagochtend, tegen een extra vergoeding en ter plaatse te betalen. In de zomer verplaatst men het veel van weide naar weide en bent u van harte welkom hierin mee te helpen, het team penning is een uitdaging op zich.

Accommodatie
U verblijft in mooie hutten, smaakvol ingericht in pionier of native American stijl, met eigen badkamer en houtkachel, koelkast, koffiezetapparaat en koffie & thee. Het hoofdgebouw heeft een eetkamer, een grote open haard, bibliotheek, veranda met schommelstoelen en kleine winkel. De maaltijden worden in het hoofdgebouw geserveerd. U zult hier geen honger lijden met een stevige cowboyontbijt, vers gebakken brood en zinderende steaks van de grill. Massagebehandelingen kunnen ook geboekt worden om u te helpen ontspannen na een dag in het zadel. Er is een dagelijkse schoonmaakservice en een wasserette in de lodge.
De Cowboy hut heeft slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken, zolder en veranda en is geschikt voor maximaal zes personen. De Indian hut heeft een slaapkamer, een badkamer, een woonkamer en een veranda en is geschikt voor een stel of klein gezin. De Bunkhouse hut heeft een slaapkamer en badkamer en is geschikt voor zowel een koppel of single persoon.
De Pioneer hut heeft twee slaapkamers en twee badkamers, een woonkamer, keuken en veranda en is geschikt voor een gezin of twee koppels.

Arrangement 6 nachten € 1.995 (kinderen 8-12 jaar € 1.711)
o.b.v. volpension, incl. paardrijden en belastingen.
Excl. vluchten, evt. hotelovernachting in Bozeman, dranken, transfers van/naar luchthaven, paardrijlessen ad $ 25 per uur, massagebehandelingen en fooien (richtlijn $ 180.
Géén éénpersoonstoeslag.

Data
Adult Advanced Riders only: 12 Jun - 18 Jun, 19 Jun - 25 Jun, 21 Aug - 27 Aug, 11 Sep - 17 Sep
Ranch Stay: 3 Jul - 9 Jul, 31 Jul - 6 Aug
Adult Intermediate Riders only: 10 Jul - 16 Jul, 14 Aug - 20 Aug, 4 Sep - 10 Sep

Vliegen op Bozeman

Transfers van/naar Bozeman US$ 200 per voertuig voor 1-3 personen (ter plaatse te betalen)

Het weer
De zomer is vaak warm en zonnig maar het kan regenen, midzomer kan heet zijn. In het vooorjaar en in de herfst variëren de temperaturen tussen 15–20°C.

Programma
U arriveert op zondag rond het middaguur op Bonanza Creek en nadat u zich in uw cabin heeft geïnstalleerd is er een gezamenlijk diner om 18:00 uur.
Het rijden de komende vijf dagen wordt zoveel mogelijk naar aan uw wensen aangepast met soms halve dagritten en soms hele dagtochten. Er kan een ontbijtrit worden gemaakt of met avondkampvuren (afhankelijk van de droogte en risico op branden) en in juli en augustus wordt de wagen van stal gehaald en wordt ook gemend.
Er blijft voldoende tijd over om te relaxen, te vissen, te hiken of er zelf op uit te gaan en van de rustige en bloedmooie omgeving te genieten.
Vertrek van de ranch op de laatste dag is zaterdag na het ontbijt. Er wordt die dag niet gereden en op zondagen ook niet, dan hebben de paarden rustdag.

Het weer
In de zomer is het vaak warm en zonnig maar kan regenen. Midzomer kan het echt heet zijn. In het voorjaar en najaar variëren temperaturen tussen 15–20°C

Ligging
In een prachtige afgelegen gebied tussen de Castle and Crazy mountains in mid Montana

Programma
Afhankelijk van het weer.
Normaalgesproken komt u op een zondag einde  van de middag aan en nadat u uw cabin heeft gezien is er om 18:00 uur al een diner.
Het rijden in de komende vijf dagen wordt zoveel mogelijk op uw wensen afgestemd met soms halve dagritten en soms hele dagtochten. Het kan ook zijn dat er een keer heel vroeg vertrokken wordt met een ontbijtrit of juist de avond met kampvuren (afhankelijk van de drooge i.v.m. brandrisico) en in juli en augustus worden de paarden voor de wagen gespannen om er mee op pad te gaan.
Er blijft voldoende tijd over om te vissen, te hiken, gewoon wat in de omgeving te zien of eenvoudigweg van de stilte en de natuur te genieten.
Vertrek van de ranch is altijd na het ontbijt op zaterdagen. Op zaterdagen en zondagen wordt er niet gereden.

0 reacties op “Bonanza Creek Montana

Plaats een reactie