Latest Blogposts

Hidden Hollow Hideaway Montana

houses

Montana - Hidden Hollow Hideaway - vanaf € 1.721      FOTOS      reserveren button
• Ranchpaardrijvakantie bij de Great Belt Mountains
• Periode mei-september
• Aankomst zondag
• 6 nachten / 5 dagen rijden • 3-6 uur per dag
• Ook voor beginners
• Vliegen op Helena
Reservoir in de uitlopers van de Great Belt Mountains. Gasten worden aangemoedigd om de Wranglers (cowboys) te helpen met het vee.
facebook like      Mail ons uw vragen/wensen e-mail button

Amerika Hidden Hollow Hideaway

Montana is een van de mooiste plekken in de wereld. Glooiende graanvelden en de majestueuze Rocky Mountains. Hidden Hollow Ranch is eigendom van de familie Flynn en is gelegen aan de oostelijke kant van het Canyon Ferry Reservoir in de uitlopers van de Great Belt Mountains. De wortels van de Flynn-familie voeren terug naar de jaren 1860 toen Kelly's voorouders tijdens de goudkoorts naar Diamond City trokken, nu een spookstad. Ze vestigden zich uiteindelijk in de vallei en de ranch groeide uit en omvat nu tienduizenden hectare land. Ze verbouwen tarwe, hooi en andere gewassen en hebben runderen, schapen, paarden, honden en katten.

Accommodatie
Gasten verblijven in The Hideaway.De vier hutten liggen prachtig langs een beekje met verzorgde gazons.  Ze zijn eenvoudig ingericht, maar schoon en comfortabel. De hutten zijn voor een groot deel ingericht met de oorspronkelijke meubels en accessoires uit de jaren 1940 tot en met 1960. De blokhut (de Pathfinder) heeft twee aparte slaapkamers, een badkamer (met ligbad) en is geschikt voor maximaal zeven personen. Ideaal voor een gezin. De kleine hut (de Scout) heeft een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed in de ene kamer plus badkamer. De oorspronkelijke cabin (Pioneer) heeft twee slaapkamers (met een maximale capaciteit van vijf), twee badkamers en een aparte keuken. Alle drie hutten hebben een koelkast. De nieuwe hut (Wrangler) heeft twee slaapkamers met een badkamer en een douche. Hutten worden wekelijks schoongemaakt elke zaterdag. De Main Lodge heeft een eet- en zithoek waar men bijeen komt om te eten en te kletsen. Dit kan uiteraard ook op de veranda's aan voor- en achterkant, zoals de cowboys vroeger ook deden.

Het rijden/de paarden
Doorgaans rijdt men in een kleine groep met een eigen gids. Ervaren ruiters rijden wat verder weg naar aangrenzende natuurgebieden. U rijdt hier door open weilanden en maakt uitdagende bergritten. Beginners en kinderen zijn overigens van harte welkom om hier te leren paardrijden. Omdat het een kleine ranch is zult u alle aandacht krijgen. Het veedrijven is in mei/juni, maar ook in de zomermaanden verplaatst men nog wel eens het vee van de ene weide naar de andere.

Extra
Naast het paardrijden kan men ook "hand panning", het zeven van water om goud te vinden. Het land van deze ranch was ooit één van de rijkste gebieden voor goud en de kans is groot dat u daadwerkelijk wat vindt, zij het dat het waarschijnlijk niet genoeg zal zijn om rijk van te worden, maar hoe leuk als souvenier. Het staat gasten ook vrij mee te helpen met het repareren van hekken, vissen in een nabijgelegen veek of zwemmen in een meer. Bijna elk weekend in juli/augustus zijn er rodeo's. Wanneer u tijdig laat weten dat u een rodeo wilt bijwonen, zullen ze het voor u organiseren.

Arrangement € 1.696 voor 6 nachten
Kinderen 6-12 jaar € 1.416 Kinderen jonger dan 5 jaar op de kamer € 763
o.b.v. volpension vanaf de lunch op de dag van aankomst tot het ontbijt op de dag van vertrek, incl. paardijden, gids, transfers van/naar Helena en on-ranch activiteiten. Eénpersoonstoeslag € 327 wordt niet berekend indien u bereid bent een hut te delen. Excl. vluchten, hotelovernachting te Bozeman, off-ranch excursies, transfers vanaf Bozeman indien u daar aanvliegt, fooien (richtprijs $ 150 per volwassene/$ 120 per kind) wijn, bier, blikjes drinken. U bent van harte welkom om uw eigen dranken mee te brengen, dit is heel gebruikelijk en goedkoper en elke hut heeft een koelkast.. )

Data (met aankomst op zondag, vertrek op zaterdag)
24-30 mei, 31 mei -6 juni
7-13 juni, 14-20 juni, 21-27 juni, 28 juni - 4 juli
5-11 juli, 12-18 juli, 19-25 juli, 26 juli - 1 aug
2-8 aug, 9-15 aug, 16-22 aug, 23-29 aug

Vliegen op Helena of Bozeman

Transfers
Transfers zijn inbegrepen van Helena. Transfers van Bozeman kan ook geregeld worden (informeer voor de prijzen) Excl. internationale vluchten en eventuele airporthotelovernachtingen.

Het weer
Mei, juni en september is het rond de 15 – 20°C, heerlijke maanden om te rijden.

Programma
Er is geen vast programma en elke week op de ranch is anders, afhankelijk van de wensen van de gasten en van het weer. Ontbijt is om 8:30 uur, lunch ofwel onderweg tijdens de tocht of bij de lodge in de vroege middag met diner om 18:00 uur.
Na het ontbijt gaat u uit rijden in de omgeving en als u wilt mag u 's middags weer. Er zijn dagen bij dat u hele dagtochten maakt waarbij onderweg een picknicklunch is.
U kunt ook vissen, goudzoeken in het beekje, wildlife spotten, wandelen/hiken, golfen, zwemmen of gewoonweg relaxen.
Het is mogelijk om met de paarden uit rijden te gaan en een nacht te kamperen. Wanneer u dit wilt, verzoeken wij ons dit tevoren te laten weten zodat wij dat voor u kunnen aanvragen. Dit is tegen een meerprijs, die we u dan zullen verstrekken. Overigens is deze kampeernacht afhankelijk van het weer.