Latest Blogposts

Sweet Grass Ranch

sweethouse

USA - Montana - Sweet Grass - vanaf € 1.659 Fotos | Video | Pers Mail |Reserveren |  
• Westernranch paardrijvakantie in Montana met veedrijven en bijna onbeperkt buitenritten
• Juni-september/Aankomst op een zondag/Vertrek op een zondag (behalve juni zaterdag/zaterdag)
• 7 nachten/6 dagen rijden/3-5 uur per dag in het zdel
• Vanaf beginners al mogelijk/Natural horsemanship
• Vliegen op Bozeman of Billings/overnachting luchthavenhotel/Transfers
Amerika Montana Sweet Grass

Bij Sweet Grass in Montana kunt u onbeperkt rijden in een landschap dat varieert van hoge bergmeren en bergweiden tot de lager gelegen glooiende heuvels. Gasten zijn van harte welkom om zo actief deel te nemen aan het ranchleven als ze maar willen. Men kan helpen met het vee, de dieren voeren of ze verhuizen van het ene weiland naar het andere en zelfs helpen hekken te herstellen. Er zijn speciale Cattle Work Weken. Daarbuiten is het veedrijven niet gegarandeerd, maar kan men soms helpen bij de buurranches. En luieren en rijden mag natuurlijk ook.

mg_0273 montana_lakes_3 rivier

In juni het land is weelderig en groen, de bloemen bloeien en de weilanden zien letterlijk blauw van de vergeet-mij-nietjes. De jaarlijkse Big Timber Rodeo, in het laatste weekend van juni is vooral de moeite waard. In juli is het tijd om het vee naar de hogere alpenweiden te drijven en tijd voor het hooien. De grote rodeo in Harlow is in juli een grote attractie. Augustus is de maand van de heldere luchten, als de sneeuw van de bergtoppen smelt. Dit is een goed moment om de hoger te klimmen en berggeiten in hun natuurlijke habitat te zien of naar de canyon met de watervallen en koele meren te rijden. September gaat het vee weer naar beneden naar hun winterweiden. Bovendien is deze maand fabelachtig mooi vanwege de kleurrijke gouden en rode tinten.

Het rijden/de paarden
De ranch heeft meer dan veertig paarden, voor beginners en gevorderden. De paarden zijn ofwel zelf gefokt of van buren aangekocht en hebben een fantastisch leven. Ze blijven meestal tot op hoge leeftijd op de ranch. Er wordt volgens natural horsemanship met ze gewerkt. Het tempo wordt bepaald door het terrein dat varieert van hoge alpenweiden naar glooiende heuvels. Er zijn halve en hele dagritten, evenals ochtend- en middagritten. Het is tevens mogelijk met de paarden in de beek te zwemmen. In juli helpen de gasten mee met het drijven van het vee naar de hoger gelegen bergweiden en begint men met het maken van hooi. De Harlow Rodeo vindt eveneens in juli plaats en is een grote attractie.

sweet_grass_ranch_cattle barrel

Wanneer u niet paardrijdt, kunt u hier ook goed vissen in de kreek, de vijvers en meren rondom de ranch. Forelvissen vooral. U kunt ook zwemmen in de kreed en er zijn wandel- en fotografiemogelijkheden te over. Er is geen TV op de ranch! Kinderen van alle leeftijden zijn van harte welkom op de ranch en Sweet Grass is met name geschikt voor gezinnen. Er is kinderopvang beschikbaar, mits tevoren aangevraagd. Kinderen vanaf vier jaar mogen al op een paard.

Accommodatie
Er zijn kamers in de main lodge en traditionele blokhutten. De meeste hutten hebben hun eigen open haard of houtkachel. De maaltijden worden samen met de familie genuttigd, ofwel in de grote eetzaal of rond de barbecue. De specialiteit van de ranch is heerlijk mager rundvlees - met een goed leven vetgemest op de graslanden. Tijdens de dagtochten krijgt u een lunch mee in uw zadeltas. Er is een maximum van 24 gasten op de ranch. Het is een kleine en gezellige ranch.

sweet_grass_ranch_lodging12 cabin\

Arrangementen
o.b.v. 7 nachten volpension (ontbijt/lunch/diner), incl. 6 dagen paardrijden, ranchvissen, ranchactiviteiten en belastingen. Geen éénpersoonstoeslag, afhankelijk van beschikbaarheid. Excl. vluchten, dranken (BYO-buy your own, breng gerust uw eigen drankjes mee voor de week of bestel in Big Timber, het dichtstbijzijnde plaatsje en laat het ophalen bij de wekelijkse boodschappen), indien u een overnight pack trip maakt US$ 150 ter plaatse te betalen en fooien (richtlijn US$ 265. Kinderen en niet-ruiters krijgen korting, vraag ons ernaar.

Unlike many guest ranches, our rates include a full week with 7 nights lodging and 6 days of riding, except for June stays which are Sunday to Saturday.  Rates also include 3 meals a day, hiking, fishing on our property, and ranch-related activities.  Rates do not include the State of Montana accommodations tax or the gratuity.

Prijzen 2019 Per persoon per week

Two Dot: cabin met 1 slaapkamer, eigen bakamer, twee bedden € 1.737
6/9-6/15; 7/7-7/14; 8/4-8/11, 8/18-9/15
Main Lodge: RKamer op 1e verdieping main house met gedeelde badkamer € 1.629
6/9-6/15; 6/23-7/28; 8/4-8/11; 8/18-9/15
Main Lodge:  Familie unit boven met eigen badkamer, terras en 5 slaapkamers (min.5 personen vereist) € 1.607
6/9-6/15; 6/23-7/28; 8/4-8/11; 8/18-9/15
VC:  cabin met twee slaapkamers (1 queen size, 1 twee eenpersoons), eigen badkamer € 1.824/ € 2.041
6/9-6/15; 6/23-7/14; 7/21-7/28; 8/4-8/11, 8/18-9/15
Bunkhouse: Cabin met zitkamer, slaapkamer, houtkachel, badkamer € 1.824
6/9-6/15; 6/23-7/14; 7/21-7/28; 8/18-9/15
UX: Family Cabin met zitkamer, Franklin openhaard, 2 slaapkamers, adkamer € 1.889 (> 3 pers); € 2.171 (> 2 pers)
6/9-6/15; 6/23-7/14; 8/4-8/11, 8/18-9/15
RA: Family Cabin met zitgedeelte, Amish openhaard, 2 slaapkamers, badkamer € 1.889 (>3 pers); € 2.171 (>2 pers)
6/9-6/15; 6/23-7/7; 8/4-8/11, 8/18-9/15
RX: Cabin met zitkamer, slaapkamer, openhaard, badkamer € 1. 889 (1 pers.toeslag € 130 per week
6/9-6/15; 7/7-7/14; 8/4-8/11, 8/18-9/15
ED: 2 Cabin 2 slaapkamers (1 queen, 1 eenpersoons), badkamer € 1.824(1 pers.toeslag € 130 per week
6/9-6/15; 6/23-7/14; 8/4-8/11, 8/18-9/15
AC: Suite op bovenverdieping: zitkamer/slaapkamer, openhaard, badkamer € 1.889 (1 pers.toeslag € 130 per week
6/9-6/15; 6/23-7/14; 8/4-8/11, 8/18-9/15

Houdt u er rekening mee dat er in USA ervan uit wordt gegaan dat er nog 10-12% fooi wordt gegeven.

Ranch Stay wekelijks mogelijk, geef uw voorkeurweek aan ons door
Cattle Work Week vraag ons ernaar

Ligging
Gelegen in het zuiden van de staat Montana, bij de pitoreske Crazy Mountains en Gallatin National Forest in een privévallei op ca. 1,5 uur rijden van Bozeman. Het landschap varieert van hoge alpen met meren tot rollende heuvels. Er zijn muildieren, herten, elanden, antilopen, beren, coyotes, wilde kalkoenen, berggeiten, een enkele moose en adelaars in de omgeving en met wat geluk spot u ze samen met uw gids.

map Montana map Bozeman and Big Timber

Vliegen op Bozeman of Billings
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Vluchten in Bozeman komen veelal laat in de avond aan, waardoor wij u adviseren een luchthavenhotel te boeken voor de nacht. U wordt dan de volgende ochtend opgehaald voor uw transfer naar de ranch. Er zijn vaak goede combideals te boeken voor vluchten + hotelovernachting. Vraag ons er naar.

Transfers van/naar Rocking Z (op een vast tijdstip) van Bozeman of Billings $ 135 per persoon. U kunt bij uw luchthavenhotel in Bozeman of Billings worden opgehaald of zelf een auto huren. Wij kunnen u daarbij ook helpen, vraag ons ernaar.

bergen man te paard

Programma
U kunt hier haast ongelimiteerd rijden gedurende zes dagen met zowel korte ritten als lange tochten, 's-morgens of 's-middags.
Gedurende sommige weken in het jaar kunt u meehelpen met het vee drijven. In  juli brengt men het vee naar de hoger gelegen zomerweiden en in september kunt u helpen het vee weer naar beneden te drijven. Buiten deze twee perioden is er verder geen cattlework op deze ranch maar eventueel wel bij de ranch van nabijgelegen ranches.

Culinair
Maaltijden worden op dit familiebedrijf samen genuttigd, in de main dining room of rondom de barbecue. Magere ranch gefokte beef is de specialiteit. Tijdens de dagtochten krijgt u een lunch in een zadeltas mee. De ranch heeft geen drankvergunning. Gasten mogen daarom hun eigen wijn, bier en/of andere alcoholische dranken meenemen en in de koelkast in de kamer bewaren. Ook is het mogelijk alcoholische dranken te bestellen in Big Timber (dichtstbijzijnde plaatsje) en dan halen de mensen van Sweet Grass Ranch het voor u op.

dsc_0718

Het weer
Zomers is het warm en zonnig maar het kan regenen. Midzomer kan het heet zijn. Voorjaar en herfst variëren temperaturen tussen 15–20°C. Het weer is in deze vallei heel onvoorspelbaar en de ochtenden en de avonden kunnen ook in de hete zomer nog koel zijn.

Wat neemt u mee
Mede vanwege het klimaat is het verstandig u in laagjes te kleden. Verder cap, rijbroeken, jodphers, korte of lange chaps, handschoenen, zonnebril met koord, hoed, zonnebrandcreme, muggenstift, heuptasje, verrekijker, adaptor.

Reisdocumenten/Visum/ESTA
Om Amerika te bezoeken heeft u een geldig paspoort nodig, dat nog geldig is wanneer u het land weer verlaat (advies minimaal drie maanden geldig). Een echt visum is niet nodig maar sinds 12 januari 2009 geldt voor Nederlanders die tijdelijk Amerika bezoeken het het Visa Waiver Program. Het Electronic System voor Travel Authorisation (ESTA) wordt voortaan hiervoor gebruikt en is ter vervanging van het groene formulier (I-94W-formulier) dat eerder in het vliegtuig werd uitgedeeld. ESTA is een beveiligde website met daarop een formulier dat u dient in te vullen. Dit moet uiterlijk 72 uur voor vertrek. Ga hiervoor naar de website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta. ESTA rekent hier circa US$ 14 voor en de geldigheid is twee jaar.  U dient tevens een biometrisch paspoort te hebben dat een elektronische chip heeft, dat te zien is aan het symbool op de voorzijde van uw paspoort, zie de afbeelding.
Daarnaast eist het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid dat luchtvaartmaatschappijen de persoonlijke gegevens van passagiers naar USA registreren en verstrekken. Dit geschiedt met het API-formulier (Advance Passenger Information) dat u invult bij het online inchecken of inchecken op de luchthaven en aan het grondpersoneel afgeeft.

Wat neemt u mee
Rijbroeken, jodphers & korte chaps, fleece/jack voor de avonden, kleding in laagjes vanwege het onvoorspelbare weer, lichtgewicht regenjack, hoed, gympen/wandelschoenen, cap, handschoenen, leesbril, zonnebril en touwtje, zonnebrandcreme, muggenstift, heuptas, zwemgoed, baddoek, fototoestel, smartphone, adaptor, zaklantaarn, verrekijker en huisslippers. Er is een camp store op de ranch met een beperkt aantal (toilet)artikelen.

Rijden met Cap
Sweet Grass Ranch stelt het rijden met cap niet verplicht. Uw verzekeringsmaatschappij daarentegen wel. Het is daarom op eigen verantwoordelijkheid indien u zonder cap rijdt.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg