Latest Blogposts

Lucasia

blokhut

Canada - Alberta - Lucasia - vanaf € 1.089    FOTOS        reserveren button
• Ranchvakantie in de Rocky Mountains van Canada
• Periode mei-oktober
• Vaste data
• 6 nachten / 5 dagen rijden • 4 - 6 uur per dag
• Vanaf beginners voor tochten maar liefst gevorderd voor de cattle drive
• Dichtstbijzijnde vliegveld: Calgary
Ten zuiden van Calgary in de uitlopers van Alberta's Rocky Mountains. Een echte working ranch met veedrijven, dagtochten/ochtend-/middagritten, branding, round-ups. Soms lange dagen in het zadel.
facebook like      Mail ons uw vragen/wensen e-mail button

Canada - Lucasia

Langs de uitlopers van de Rocky Mountains is een heuvelachtig gebied met bossen en graslanden. Opgericht in 1881 is Lucasia Ranch een familiehotel annex working ranch. Wayne en Judy Lucas met hun familie zijn trots op de ranch die ze geërfd hebben. Maar liefst 3.000 hectare open vlakten. Rijd met de cowboys door de pittoreske Porcupine Hills van Zuid-West Alberta.

Het rijden/de paarden
Vanuit Lucasia ranch maakt u schilderachtige ritten rond de ranch,waarbij u de 600 stuks vee helpt controleren. Alles gaat hier in een rustig tempo en met respect voor de paarden. Er zijn gewoonlijk ochtendritten en middagritten, met lunch op de ranch, maar u kunt ook dagtochten maken. Daarnaast kunt u kiezen voor lessen in Western rijden en gedurende bepaalde perioden in het jaar helpen met de veeaandrijving. Lucasia Ranch heeft een kudde van meer dan 80 paarden, vele zelf gefokt en geschikt voor alle niveaus. Men fokt en showt hier zelfs (bekroonde) Percherons en Appaloosa's. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht en kinderen ouder dan twaalf jaar zijn welkom. Alleen ervaren ruiters kunnen meehelpen met het veedrijven vanwege de lange uren (tot 8 uur) in het zadel en het ruwe terrein met steile hellingen.

Accommodatie
U wordt tijdens uw verblijf een deel van de familie bij Lucasia en dat omvat tevens genieten van huisgemaakte maaltijden en comfortabele accommodatie. Er is een huisje met twee tweepersoons kamers met een gedeelde badkamer. Het nieuw gebouwde huis heeft twee tweepersoonskamers met eigen badkamer. Daarnaast is er een gerenoveerd "log" cabin.

Arrangement
o.b.v. volpension, incl. paardrijden, daguitstapje naar Head Smashed in Buffalo Jump (behalve tijdens Cattle Drive of het branden of bij verblijf van 3 nachten) en belastingen. Geen éénpersoonstoeslag, wel afhankelijk van beschikbaarheid. Excl. vluchten, drankjes, transfers van de luchthaven naar de ranch vice versa (C$ 315 per auto (één persoon) en fooien.  N.B. een huurauto kost ca. C$ 325 voor een week. Het overwegen waard.

Prijzen

Data Ranch Stay
(6 nachten)
Cattle Drives / Branding weeks
(6 nachten)
 Gedeelde badkamer  Privé badkamer Gedeelde badkamer Privé badkamer
2015/16 € 1.089 € 1.161 € 1.384 € 1.456

Data
Ranch Stay: 20 Sep 2015 - 26 Sep 2015,
Round Up :1 Oct 2015 - 7 Oct 2015 (vol)
Cattle Drive: 28 May 2016 - 3 Jun 2016

Vliegen op Calgary

Locatie
Op anderhalf uur rijden naar het zuiden vanaf Calgary, aan de voet van de heuvels van Alberta’s Rocky Mountains.

Programma
Het programma is afhankelijk van het weer, maar in grote lijnen als volgt.

's-Morgens rijdt u erop uit en keert terug naar de ranch voor de lunch. 's-Middags kunt u weer rijden of besluiten op de ranch te relaxen.

Gedurende de Branding Week mag u mee doen met een wranglers(=cowboy)traditie. U mag helpen bij het bijeendrijven van het veel en het brandmerken. Ranchers en hun families komen hiervoor allemaal tesamen.

Een paar keer per jaar wordt er ook een Cattle Drive (veedrijven) georganiseerd. De eerste in het jaar is doorgaans in juni en brengt men de jaarlingen naar de reserve met bossen. De eerste dag worden de jaarlingen verzameld en naar de 'corral's van een buur gebracht 3km verderop. De volgende ochtend worden de kuddes van verschillende ranches gecombineerd en 15 to 20 km verder gedreven.
De tweede cattle drive is medio juli waarbij men de stieren scheidt van de jongere stiertjes. De route is verder gelijk aan die van de jaarlingen.
De derde cattle drive is in het najaar en is de round up. Dit is medio oktober en dan moet het veel weer terug van de reserve met bossen. 's-Morgens wordt het vee verzameld en teruggebracht naar de 'corral's. Eenmaal daar verzameld worden de kuddes weer gescheiden. Lucasia drijft haar veel dan nog 7km naar huis. U bent met de cattle drive twee volle dagen in het zadel en dient daarom voor de cattle drive wel een gevorderde ervaren ruiter te zijn of op z'n minst een sterke halfgevorderde.

Calgary Stampede
Dit jaarlijkse festijn elk jaar in juli in Calgary heeft parades, rodeo's, chuck wagon races en western muziek concerten. Combineer uw paardrijvakantie met een bezoek aan dit evenement.
Calgary Stampede