headershadow

Latest Blogposts

Rocky Mountains - Moose Kananaskis Country Pack Trips

MailOfferte | ReserverenAanbiedingen | Blog | Pers|  Facebook | Gastenboek |

Land: Canada Brit.Col       Reisadvies Vliegen op: Calgary
Paardrijden: Tochten Pick-up & Transfers: Ja
Duur: 6 of 8  nachten/5 of 7 dagen rijden Uren in het zadel: 4-8 uur per dag
Periode: juni, juli, augustus, september Niveau: Minimaal halfgevorderd en fit
Paarden: Quarter, Appaloosa, Paint etc. Accommodatie:2 in guesthouse, 2 camp
Rijdstijl: Western Max.Gewicht: 100 kg Groep: 4 bij trail

Rijd door bossen, rivieren, weilanden aan de voet van de Rocky Mountains
Bijzonderheden: combiweek met lodge en kamperen
Prijsindicatie: van € 1.760 tot € 1.828 + 5% Canadese tax

Een onvergetelijk avontuur wacht u gedurende deze weeklange tocht te paard. Vijf dagen rijden door de heuvels, bossen, bergen en weilanden en ruig terrein omhoog naar de bergketen van de Rocky Mountains.
U legt circa 100-120 km af in Kananaskis Country, waarbij u uw paard zult leren waarderen en genieten van de Canadese wildernis. Deze tocht is doorgaans met aankomstdag op zondag en vertrek op zaterdag.

Data en Prijzen 2020

Forget-Me-Not 7 dgn Prijs Longrider 10 dgn Prijs
 21-27 juni 2020  € 1.760 28 juni-7 juli 2020 € 2.720
 12-18 juli 2020 € 1.828 19-28 juli 2020 € 2.832
 9-15 augustus 2020  € 1.828 16-25 augustus 2020 € 2.832
 12-18 september 2020  € 1.760 30 augustus-8 sept '20 € 2.832

Arrangementen
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) verblijf in een gedeelde kamer/tent met 5 dagen rijden met gids door Kananaskis Country, pick up & transfers van Calgary S en terug, twee overnachtingen in de guesthouse. Exclusief vluchten, reis-/annuleringsverzekering, alcoholische dranken, 5% federal tax en fooien.

Programma Forget-me-not (zondag-zaterdag, 7 dagen/6 nachten/5 dagen rijden)
Dag 1
U wordt late middag opgewacht op de luchthaven van Calgary of bij uw hotel opgehaald en naar de M&M ranch gereden (ca. 1 uur met de auto), waar een meet & greet BBQ met alle gasten en uw hosts en gidsen. U krijgt een briefing en kunt alles vragen.  U krijgt een duffle bag, slaapzak en matras en heeft nog tijd om in uw kamer uit te pakken en even uit te rusten voor het diner.
Dag 2
Na het ontbijt naar de paarden waar uw gids samen met u een paardenmatch zal maken. U mag zelf poetsen en zadelen om uw paard te leren kennen, maar uiteraard is er alle hulp aanwezig. Na een korte rit in de arena krijgt u een lunchpakket mee en gaat u op pad. Soms is dit direct te paard, soms worden de paarden eerst op een trailer gezet om elders te starten. Dag één wordt nog rustig aan gedaan, door bossen en weilanden tot aan camp. In camp zorgen we voor de paarden, voeren ze en rusten zelf uit met een kop koffie of thee. Diner is op een open vuur. Grote ruime tenten voor de overnachting. Vandaag ca. 4-5 uur in het zadel, met pauzes tussendoor.
Dag 3
Als het weer het vandaag toelaat, breken we camp op na het ontbijt en beginnen aan de langste dag van de week. Adembenemende heuvels aan de voet van de Rocky Mountains, over Forgetmenot Range. De tocht vandaag duurt circa 7 uur in het zadel.
Dag 4
Omdat gisteren een lange dag was, doen we vandaag rustiger aan en ontdekken de vallei waar we kamperen. Een kortere tocht brengt ons niettemin mooie uitzichten en een waterval. Op een warme dag kunnen we in de rivier zwemmen. Vandaag circa 4 uur in het zadel. Terug naar dezelfde camp.
Dag 5
Vandaag afhankelijk van het weer en wat de ruiters willen een langere hele mooie tocht rondom een bergketen (ca. 7 uur rijden) of een kortere in de vallei.
Dag 6
Na het ontbijt breken we camp op en verlaten de vallei waar we al aan gehecht zijn geraakt. Vandaag eveneens de keuze tussen een 3 uurs tocht of een 5,5 uurs route over een kloof met uitzichten.
In de middag komen we bij een plek waar de trailer ons en de paarden ophaalt. Na een korte rit terug naar de ranch kunt u douchen, relaxen en nagenieten van alle mooie indrukken van de week.
Afscheidsdiner en overnachting in de lodge.
Dag 7
Na het ontbijt afscheid van de paarden, hosts en gidsen. Om 9:30 uur wordt u teruggereden naar Calgary met herinneringen aan uw paardenavontuur in Kananaskis Country.

Programma Kananaskis Longrider 10 dagen/9 nachten/8 dagen rijden
Een tocht waarbij er drie keer van camp gewisseld wordt, waardoor we twee dagen in twee van de mooiste valleien in de Rocky Mountains kunnen doorbrengen samen met de paarden en de pakpaarden. Op sommige delen van de route zullen ruiters/amazones moeten afstappen en hun paarden aan de hand meenemen en soms wordt er een mile gelopen om bij een alpenmeer te komen, fitheid is daarom van belang.
Dag 1
Pick-up (doorgaans 16:00 uur) en transfer van Calgary stad of de luchthaven naar de ranch (ca. 1 uur). Bij aankomst een meet & greet BBQ of diner met alle gasten en staff om elkaar te leren kennen en een briefing te krijgen over de komende dagen, inclusief het weer, uw rijden, de paarden. U krijgt een zgn. duffle bag met slaapzak en matras. Nadat u uw kamer heeft gekregen heeft u nog alle tijd om de avond met andere gasten door te brengen of buiten bij de paarden te kijken.
Dag 2
Na het ontbijt op naar de paarden om een match te maken dat overeenkomst met uw wensen, mogelijkheden en fysiek. Terwijl u uw paard poetst en zadelt, leert u hem/haar al een beetje kennen. Na een korte testrit in de rijbaan krijgt u een lunchpakket mee en verlaten we de ranch - ofwel te paard, ofwel laden we de paarden op een trailer indien we een ander startpunt hebben. De eerste dag rijden we nog rustig aan door bossen en weilanden onderaan de heuvels tot we bij onze eerste camp uitkomen. We zorgen voor de paarden, groomen ze, voeren ze en rusten dan zelf uit met een cowboy kop koffie of thee.  Camp is hier gelegen nabij een klein rivier en wie wil kan op een warmen dag erin zwemmen. Diner is bij open vuur. De tenten zijn groot en ruim. Doorgaans rijden we 4-5 uur per dag op deze eerste dag.
Dag 3
Wanneer het weer goed is vertrekken we na het ontbijt en gaan op pad voor de langste dag van de tocht. Een adembenemende rit door de heuvels en over een bergketen neemt al snel 7 uur op van onze tijd alvorens we bij onze volgende camp aankomen. Als het weer niet goed is, wordt de tocht gewijzigd, want deze route kan alleen met goed weer.
Dag 4 en 5
We blijven deze dagen in hetzelfde mooie camp. Dat geeft ons de gelegenheid om te rijden zonder de pakpaarden en daarmee kunnen we gemakkelijker de highlights van de vallei ontdekken en ook een beetje relaxen.
Dag 6
Na ontbijt breken we de tenten af en verlaten de vallei richting pass waar we mogelijk kamperen en de meren in de omgeving verkennen. Het kan ook zijn dat uw host/gids besluit even door te pakken en naar een camp in de volgende vallei door te rijden.
Dag 7 & 8
Aangekomen in camp in Paradise Valley zien we een meer ruigere natuur. De bergen zijn steiler, de grond heeft meer rotsen, de rivieren stromen sneller en worden kouder. Hoogtepunt is een rit naar Paradise Pass op grote hoogte met een uitzicht over de toppen van de Rockies.
After breakfast, we break camp for the last time, pack the horses and ride down the valley where we will be met by the truck and trailer. After 8 days of riding through Kananaskis Country, you will return to civilization, where you can enjoy a shower and a nice dinner in the company of your new found friends. The last night is spent in the lodge at M&M Ranch.
Dag 9
Na het ontbijt een laatste keer camp opbreken, de paarden pakken en afdalen naar de vallei waar de truck met trailer op ons wacht. Na 8 dagen rijden door Kananaskis Country keert u terug naar de bewoonde wereld, waar u kunt genieten van een warme douche en een heerlijk diner samen met uw nieuwe vrienden. De laatste overnachting is in de lodge van de ranch.
Dag 10
Na ontbijt afscheid van paarden en hosts. De shuttle haalt u om circa 9.30 uur op en rijdt u terug naar Calgary. Met in uw rugzak een onvergetelijke herinneringen van Kananaskis Country...

Data 2020 Long Ride
28 juni-7 juli, 19-28 juli, 16-25 augustus, 30 augustus-8 september

Summer Rides 2021
Mountain Prairies Spring Edition   29 mei-7 juni 2021
Forgetmenot #1                                   20-26 juni 2021
Longrider #1                                   27 juni-6 juli 2021
Forgetmenot #2                                   11-17 juli 2021
Longrider #2                                   18-27 juli 2021
Forgetmenot #3                                   8-14 augustus 2021
Longrider #3                                   15-24 augustus 2021
Forgetmenot #4                                   29 augustus-4 september 2021
Forgetmenot #5                                   11-17 september 2021
Mountain Prairies Fall Edition         11-20 september 2021
Indian Summer Spectacular              26 september-2 oktober 2021
Both Sides of the Divide Ride            3-10 oktober 2021

Winter Rides 2021
Winter Wonderland #1                          24-30 januari 2021
Winter Wonderland #2                          21-27 februari 2021

Accommodatie
De lodge is door Niel en Undine Maclaine zelf ontworpen (Undine is van huis uit architect). Er zijn 2 king size bedrooms of 2 twin bedrooms, 1 twin double room (2 double beds), 2 single double bedrooms (single gebruik aanbevolen), grote eettafel voor 16 gasten, 2 badkamers (die de gasten delen), buiten open haard. De lodge heeft geen TV en beperkt bereik voor telefonie. Er is gratis WiFi (satelliet) en een vaste lijn voor lokale telefoongesprekken. Internationaal kan met een card. Tijdens de trektochten verblijven de ruiters/amazones in ruime stevige tenten.

De paarden
De paarden zien er allemaal fantastisch uit. Wanneer ze hun tienerjaren bereiken begint de familie al met het zoeken van een goed pensioen thuis voor ze. De paarden leiden hier een enerverend leven dat om veel kracht en moed vraagt, reden waarom ze een "laid back life style" mogen. In de meeste gevallen lukt het prima om een mooie nieuwe thuis te vinden, meestal bij mensen die al jaren op de ranch komen rijden en de paarden al kennen.

Uw hosts en gidsen
Neil Maclaine, eigenaar, komt uit het leger met specifiek kennis is Arctic Warfare, staat z'n mannetje in de natuur en paarden zijn voor hem een uit liefde en passie uit de hand gelopen hobby
Undine Maclaine, traint de paarden (reed dressuur in Duitsland), organiseert de lodge
Robert MacLaine, zoon met een diploma in ecotoerisme en outdoor leadership, gids
Kristen Garrett, gids verzorgt de website

Ligging
De Lodge ligt in Kananaskis Country bij de Rocky Mountains, tussen Calgary, Alberta en Banff Natoinal Park en circa 13 km ten zuidebn van het pittoreske Bragg Creek. Het is een beboste reserve van 4.200 km2 verspreid over heuvels, die niet toegankelijk zijn voor gemotoriseerde voertuigen, alleen te voet of te paard. De heuvels liggen op 4.500 tot 5.000 meter boven de zeespiegel. De toppen op 3.3000 meter hoogte zijn het hele jaar door besneeuwd en de rivieren helder.

Vliegen op Calgary
U kunt besluiten zelf uw vluchten te boeken of dat aan ons over te laten, dat maakt niet uit. Wij zullen wel altijd adviseren t.a.v. uw vluchttijden en eventuele overnachtingen in Calgary voor en na uw trektocht. Het is raadzaam één of twee dagen eerder in te vliegen om aan het tijdverschil te wennen. Wij kunnen een hotel in Calgary voor u boeken waar u dan door uw host wordt opgehaald.

Transfers
Bij aankomst late middag (ca. 16:00 uur) van Calgary naar de ranch/lodge en bij vertrek (ca. 9:30 uur) van ranch/lodge naar Calgary.

Culinair
Uw host schept er plezier in te koken, u zult in die zin niets tekort komen. Tijdens de trail rides/pack trips wordt natuurlijk op open vuur gekookt en gebarbecued.

Het weer
In juli en augustus kan het overdag heet worden, maar temperaturen variëren sterk afhankelijk van de hoogte. In z'n algemeenheid is er weinig regen maar het is altijd mogelijk.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en een paardrijdvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag van de reissom mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
De buitenlandse partner bepaalt altijd de prijs. U betaalt daarom nooit meer dan rechtstreeks.
Wij hanteren bovendien de beste prijsgarantie en verstrekken vanuit Paardenpas soms een korting.
Indien u bijvoorbeeld een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% KNHS-ledenkorting.
In deze (post)Corona-tijd is het mogelijk uw paardrijdvakantie kostenloos te verzetten.
Het merendeel van onze partners in het buitenland zijn zelfs met annuleren flexibel.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis, waaronder vluchten, aankomst, pick-up & transfers, uw hosts, gidsen, instructeurs, de paarden, uw accommodatie, verzekeringen, gezondheid, wat mee te nemen, uw programma, reisdocumenten en meer. U kunt ons e-mailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.

Tel: +31(0)6-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg