Latest Blogposts

Tsylos

Tysloscabin

Canada - British Colombia - Tsylos - vanaf  € 2.625    FOTOS       reserveren button
• Paardrijvakantie met tochten vanuit de lodge
• Periode Juni-oktober
• Aankomst zondag
• 7 nachten / 6 dagen te paard / • 4 - 6 uur per dag
• Vanaf halfgevorderd
• Dichtstbijzijnde vliegveld: Vancouver
Tsylos Lodge ligt in British Colombia, één van de mooiste plekken op aarde met majestueuze bergtoppen en koele meren, blokhutten en pick-up trucks. Tijd is hier een relatief begrip en de koffiepot is nooit leeg.
facebook like      Mail ons uw vragen/wensen e-mail button

Canada Tsylos Lodge

Per charter vliegt u van Vancouver, British Columbia over de spectaculaire Coastal Mountain Range naar de noordkant van de 52 mijl lange Chilko Lake. Gevoed door glaciale stromen en omgeven door majestueuze bergtoppen is dit zonder overdrijving één van de meest indrukwekkende gebieden in British Columbia. Tsylos Park Lodge ligt aan het noorden van dit meer, de toegangspoort tot Tsylos Provincial Park met bergen, heldere blauwe meren, gletsjers, alpenweiden en watervallen. In het Westen de Coast Mountains en in het Oosten het Interior Plateau. Chilko Lake, het grootste, natuurlijke high-elevatie zoetwatermeer in Canada, domineert het park. Verbluffend mooi, vanwege de blauw-groene tinten en dramatische berglandschappen. Hier komen veel watersporters, kajakkers, en vissers, maar ook backpackers en kampeerders. De Chilcotin Plateau is wild, afgelegen en tamelijk geïsoleerd. Het is een land bevolkt door mensen met een sterk gevoel van onafhankelijkheid, een sterk karakter, humor, en veel vastberadenheid. Een land van blokhutten en houtrook en pick-up trucks. Tijd is hier een relatief begrip en de koffiepot staat nooit leeg. Tsylos Park Lodge werd in 1957 opgericht door Bud en Corinne McLean om er te vissen en als jachtslot. Het is nu eigendom van hun jongste dochter Karen McLean. De Lodge biedt uitstekende mogelijkheden voor vliegvissen, paardrijden, wandelen en fotografie. Gasten kunnen in de lodge verblijven, in en-suite hutten of kamers. Ga erop uit en ontdek de verborgen valleien, watervallen en brullende kreken van de Coast Range. Rijd te paard langs de rivier, bezoek de oude inheemse begraafplaatsen, laat de paarden grazen terwijl u pauzeert voor een lunch.

Het rijden/de paarden
Het tempo is eerst rustig, later wanneer iedereen z'n paard heeft leren kennen wordt het opgevoerd. Kinderen ouder dan 14 jaar die begeleid worden door hun ouders zijn welkom op Tsylos. Men rijdt er Western. De gidsen zijn ervaren paardenmensen en zullen u helpen u deze rijstijl eigen te maken. Voor de Lodge Ride dient u minimaal halfgevorderd te zijn. De ruiters zorgen zelf voor hun paard (vangen, verzorgen en op-& afzadelen), maar hulp is altijd bij de hand.

Accommodatie
De prachtige log-lodge biedt een warme, gezellige en ontspannen sfeer. Het heeft een grote stenen open haard met grote balken en biedt uitzicht op de rivier de Chilko en de vallei. Er is een eetzaal, een grote kamer met open haard, een goed gevulde bar, jacuzzi, barbecue, en grote veranda. U overnacht in de Tsylos-blokhutten of suites in de lodge. Alle beschikken over een eigen badkamer, comfortabele bedden, gashaarden of een houtkachel. Sommige hebben een eigen veranda met zitjes, maar de meeste gasten kiezen ervoor om samen te komen en te ontspannen in het hoofdgebouw. De schoonmaakservice zorgt dagelijks voor schone handdoeken.

Arrangement TSYLOS LODGE RIDE (7 nachten) 2015: € 2419
o.b.v. volpension 7 nachten, incl. paardrijden, wijn bij het eten, gidsen, kanoën, wandelen en reisactiviteiten, transfers met een klein vliegtuig van/naar Vancouver, belastingen. Eénpersoonstoeslag bedraagt 25% van de prijs en kan ter plaatse worden voldaan. Excl. vluchten, dranken, vissen in rivier en meer (incl. begeleiders en licenties), rivier driftboottocht en fooien.

Data 2015
21 Jun - 28 Jun / 28 Jun - 5 Jul / 5 Jul - 12 Jul / 12 Jul - 19 Jul / 19 Jul - 26 Jul (vol)
26 Jul - 2 Aug / 2 Aug - 9 Aug / 9 Aug - 16 Aug (vol) / 16 Aug - 23 Aug / 23 Aug - 30 Aug (vol)
30 Aug - 6 Sep (vol) / 6 Sep - 13 Sep / 13 Sep - 20 Sep / 20 Sep - 27 Sep /
27 Sep - 4 Oct / 4 Oct - 11 Oct / 11 Oct - 18 Oct

Vliegen op Vancouver

Transfers is per lichtgewicht vliegtuigje van Vancouver naar locatie en is inbegrepen in de prijs.

Locatie
De lodge ligt in British Columbia, 290 km ten noorden van Vancouver bij het Chilko Lake.

Het weer
Aan het eind vna het seizoen is het doorgaans overdag nog warm maar koelt het 's-avonds wel af. In juli en augustus kan het overdag heet zijn, maar maar het is sterk afhankelijk van de hoogte waar u die dag rijdt. Het regent niet vaak of veel maar is altijd mogelijk, het hele jaar door.

Programma
Elke dag gaat u er met de paarden op uit om de vallei te verkennen. U rijdt langs de rivier, bezoekt oude Indianengraven, laat de paarden grazen en geniet zelf van een lunch op een mooie plek. De rit begint doorgaans rustig met veel stap, maar zodra iedereen zich comfortabel voelt op z'n paard is het mogelijk te genieten van wat mooie galoppades in dit mooie landschap.
Einde dag keert u terug naar de lodge voor koele drankjes, een verrukkelijke avondmaal, tijd om even te chillen op de veranda of heerlijk in de hot tub te sudderen terwijl u naar de sterrenhemel kijkt.

Calgary Stampede
Dit jaarlijkse festijn elk jaar in juli in Calgary heeft parades, rodeo's, chuck wagon races en western muziek concerten. Combineer uw paardrijvakantie met een bezoek aan dit evenement.
Calgary Stampede