Latest Blogposts

Snowy Mountains

twomantents

Australië - Snowy Mountains - vanaf € 874      reserveren button
Rustige trektocht door het meest noordelijke deel van het Kosciuszko National Park aan de voet van de Snowy Mountains van New South Wales. Misschien wel enkele van de meest pittoreske en uitdagende landschappen van Australië.
• November-april • Trektocht • Vaste data • vanaf 4 nachten / 3 dagen rijden • 4 - 5 uur per dag • Dichtstbijzijnde vliegveld: Cooma

Australië Snowy Mountains

Hier rijdt u vijf dagen in het Kosciuszko National Park waar u maar liefst 100 mijl aflegt, waarvan een groot deel door de Snowy Mountains. U rijdt op een hoogte van 2.228 meter. Uw gids is een echte pionier en kwam hier veertig jaar geleden. De woestijn in dit gebied heeft een geschiedenis rijk aan legendes waarover hij u kan vertellen.  AB Banjo Patterson, een Australische dichter deed hier in de laat 19e eeuw inspiratie op voor zijn gedicht "The Man from Snowy River", dat verhaalt van een trektocht te paard om een veulen van een prijswinnend renpaard te vangen dat uit zijn paddock was ontsnapt en tussen de wilde paarden was gaan leven. En natuurlijk ziet u emoes, kangaroes, wombats en zelfs Australische wilde paarden.

Het rijden/de paarden
U kunt hier leren paardrijden, dus beginners zijn welkom. Er zijn brave paarden voor beginners en uitdagender paarden voor gevorderden. Er wordt vanwege het terrein veel gestapt, maar dat maakt het er niet minder spannend om. Er zijn overigens verschillende mogelijkheden voor een galop.

Accommodatie
Onderweg overnacht u in ruimte tweepersoonstenten met dikke matrassen of indien u wilt mag u ook slapen onder de sterren. Slaapzakken zijn te huur maar u mag ook uw eigen meenemen. Het is gebruikelijk dat iedereen helpt met het opzetten en afbreken van het tentenkamp. De sanitaire voorzieningen zijn beperkt, maar daarentegen kunt u ervaren hoe het is om dan te zwemmen in de rivieren, een echte outback ervaring! De eerste en laatste nachten brengt u wel in een comfortabele lodge The Homestead door. Wel kan het zijn dat u een douche moet delen. Er zijn dekbedden, handdoeken, beddengoed, kachels en elektrische dekens aanwezig in de kamers omdat het soms koud kan zijn.

Arrangement
o.b.v. een gedeelde kamer of tent, volpension (lodge op eerste en laatste nacht/tenten gedurende de tocht), incl. paardrijden en gidsen. Excl. vluchten, transfers van/naar Cooma, slaapzak en oilskinhuur (ca. AUS$ 45), dranken en fooien. Er zijn géén éénpersoonstenten beschikbaar. U dient bereid te zijn een tent te delen.

Vliegen op Cooma
U kunt ook een trein nemen van Sydney naar Canberra en van daar een bus (coach) naar Cooma of een auto te huren.

Transfers van/naar Cooma AUS$ 72 per persoon, ter plaatse te betalen

 

 

0 reacties op “Snowy Mountains

Plaats een reactie