Latest Blogposts

Tekapo

tekapo-expedition

Nieuw Zeeland - Tekapo Expedition - vanaf € 3.870     reserveren button
Een echte expeditie op volbloed Clydesdales door het Zuider eiland. Ruig maar spectaculair landschap. Met sneeuw bedekte bergtoppen en sprankelende meren. Afgelegen boerderijen met schapen en koeien.
• November • Vaste data • 14 nachten / 11 dagen te paard • 5-7 uur per dag • Dichtstbijzijnde vliegveld: Christchurch

Nieuw Zeeland Tekapo Expedition

De langste trektocht met pakpaarden in Nieuw-Zeeland. Uw gidsen Laurie en Jenny doen dit slechts één keer per jaar en al 14 jaar. Vanuit hun basis in Waitohi Downs gaat de tocht naar Lake Tekapo. Na een week rust maken de paarden de reis terug naar huis met een nieuwe groep ruiters. Het landschap is spectaculair en varieert sterk van met sneeuw bedekte bergen en open velden tot breed stromende rivieren en mooie sprankelende meren.

Het rijden/de paarden
De paarden zijn tredzekere volbloed Clydesdale kruisingen en groot van stuk. Bijna alle zijn ze door Laurie en Jenny zelf gefokt. Het zijn vriendelijke reuzen. Deze rit is geschikt voor beginners en gevorderden. Wel brengt u lange uren door in het zadel, waardoor u wel fysiek fit moet zijn en in staat om zelfstandig op- en af te stappen van uw paard waar nodig. Soms zult u moeten afstappen en uw paard langs de steile heuvels leiden, soms tot een uur lang. Vanwege het terrein deze rit is niet geschikt voor nerveuze rijders, noch voor degenen die last hebben van hoogtevrees.

Accommodatie
De eerste en laatste nacht verblijft u bij Waitohi Downs. Waitohi Downs is geschikt voor maximaal zes personen en er zijn een aantal andere gastgezinnen in de buurt waar u de eerste en laatste nacht mag blijven. Deze allen hebben gedeelde faciliteiten. Onderweg is accommodatie erg basic en soms slaapt u  zelfs met allen in één kamer in een musterers'shack' (schuur). Andere nachten in zeer comfortabele scheerdershutten of boerderijen. Het kan voorkomen dat u op luchtbedden in tenten slaapt indien de groet groter dan zes personen is. De pakpaarden nemen uw spullen mee en er is tevens een volgwagen met verse voorraden voor een paar dagen. Het is niet mogelijk om een ​​eenpersoonskamer te hebben. U dient bereid te zijn een kamer te delen. Op sommige locaties zijn er weinig of geen echte badkamer-/toiletfaciliteiten.

Arrangement € 3677 (12 nachten/12 dagen paardrijden)
o.b.v. volpension, incl. paardrijden, gidsen, pakpaarden, zadeltassen, swag roll om slaapzak en kleding te dragen, regenkleding - lange oilskin regenjassen en waterdichte leggings gedragen over broek), backup team. Excl. vluchten, alcoholische dranken, huur van slaapzak (NZ $ 10) en fooien.

Vliegen op Christchurch

Transfers van/naar Christchurch op vaste tijden € 58

 

0 reacties op “Tekapo

Plaats een reactie