Latest Blogposts

Paardrijvakanties Albanië

Albanië ligt het westen van het Balkanschiereiland. Het grenst aan Montenegro, Kosovo, Noord-Macedonië, Griekenland en de Ionische en Adriatische Zee. De hoofdstad is Tirana. Het land huisvest circa 3 miljoen mensen. Eeuwenlang was het land een uithoek van het Ottomaanse Rijk, maar het werd in 1912 onafhankelijk. Na de tweede wereldoorlog werd het communistisch. Inmiddels is Albanië lid van de Verenigde Naties, de NAVO en sinds 24 juni 2014 kandidaat-lid voor de Europese Unie.

Albanië staat bekend om de gastvrijheid van de bevolking. Als het gaat over natuur komt u niets tekort in Albanië. Er zijn mooie wateren, grote stranden en wit bedekte bergtoppen. Men kan in Albanië zowel winter- als zomersporten beoefenen. Denk daarbij aan bergbeklimmen, vissen of skiën. Albanië kent ook veel oude stadjes en een scala aan musea. Albanië is de laatste jaren een steeds populairder wordende vakantie bestemming. Albanië heeft het paardenras de Tarpan, een klein maar sterk en werkwillig paard dat geschikt is om mee in de bergen te rijden.

Paarden
Albanië kent de Tarpan, althans afstammelingen daarvan, want het Eurazisch oorspronkelijk wilde paard is uitgestorven, naar men zegt in gevangenschap in het Russische Rijk in 1909. Er is nadien met inbreng van Konik-paarden en mixes verder gefokt.