Latest Blogposts

Albanië - in de bergen rijden op Tarpans

IMG_9685

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 979 |

Ontdek het geheim van Albanië en rijd op Tarpans in afgelegen mooie wilde natuur
• Vliegen op Tirana & Transfers naar Gjirokastra per auto
• Periode: maart tot eind november
• Duur: 7 nachten/6 dagen rijden 4-7 uur in zadel
• Niveau: Voor redelijk gevorderde en fitte ruiters (2-8 pers)
• Groepsgrootte: vanaf 2 personen |Max.gewicht Zagoria 90kg ,Skerdilajd 80kg  Bergen&Kustlijn
fq4
Reis terug in de tijd en rijd met de paarden over de middeleeuwse Zagoria trails. Albanië, een land van mythen, legendes en zang. U komt langs de oude ruïnes van de Ilirian-beschaving, middeleeuwse doprjes en vele afgelegen kerken en kloosters. Bruggen in de bergen, gebouwd gedurende de tijd van Ali Pasha, zijn ze een wonder op zich. De tocht leidt door levendige maar onaangetaste natuur uiteindelijk naar de Zwaluwberg. U zult bovendien het echte Albanië kunnen proeven omdat u verblijft bij lokale mensen. Ze zullen u met hun tradities laten kennismaken.
_May2013 (15) _May2013 (73)

De paarden
De paarden zijn een lokale mix van Tarpan en Arabieren. Ze zijn klein, maar zeer geschikt voor het rotsige terrein, tredvast en gewend aan lange trektochten in de bergen, waardoor u zich heel zeker op uw paard zult voelen en daardoor in alle rust van de prachtige uitzichten kunt genieten.
IMG_9641 IMG_9574

Het rijden
Uw bagage wordt met de auto vooruitgebracht door een backup team. Enkele kleine spullen kunt u in uw zadeltas stoppen. De gidsen zijn professioneel een goed gezelschap. Tijdens de tocht gaat men uit van harmonie tussen mens, paard, natuur en cultuur.
20170801_144857 alb1

Uw hosts
Aurel en Kristina zijn uw hosts. Aurel heeft een universitaire graad in geschiedenis en geografie. Krinstina is van huis uit journaliste. Ilir, uw gids, heeft biologie en scheikunde gestudeerd. Albanië was tot 1991 communistisch, waardoor het niet gemakkelijk was om paarden te houden puur om te rijden. Niettemin is bij Aurel en Kristina altijd de passie blijven branden. Toen Duitse vrienden hen bezochten, en  zo onder de indruk waren van de paarden en de natuur, ontstond het idee om de tochten te gaan aanbieden. Met het aanbieden van de tochten wordt voor het onderhoud van tien lokale gezinnen gezorgd. Daarnaast doen uw hosts er alles aan om de Tarpan als paardenras te behouden en hebben dan ook een fokprogramma.

Programma Zagoria Trail van dag tot dag (klik)

Programma King Skerdilajd van dag tot dag (klik) - echt alleen voor gevorderde en fitte ruiters
April Ride-Zagoria Path (6)-1024x575 alb6

Ligging
Gelegen aan de Adriatische Zee/Middelandse Zee omringd door Montenegro, Kosovo, Macedonië en Griekenland, kent het land veel invloeden. 
Afbeeldingsresultaat voor map tirana albania

Vliegen op Tirana of Saranda Port (via Corfu)

Transfers
U wordt op de luchthaven opgewacht en naar Gjirokastra gereden. Vanaf Tirana is het 225km/3-4 uur en vanaf Saranda Port 64km/1 uur rijden.

IMG_9697 April Ride-Zagoria Path (35)-1024x768

Prijzen 2018
Zagoria Trail € 979
King Skerdilajd Trail € 1.055

Arrangement inclusief
o.b.v. volpension (ontbijt/lunch/diner) in een gedeelde tweepersoonskamer, inclusief paardrijden, Engels-sprekende gids, back-up team.
Arrangement exclusief
Vluchten, transfers (€ 70 retour van Tirana naar Gjirokastra of € 40 retour van Saranda Port naar Gjiokastra) en eventuele fooien.
Soms is er een eenpersoonstoeslag ad € 16 voor de eerste en laatste nacht van de trail, indien u echt een kamer alleen wilt. Wanneer u een kamer deelt, wordt het uiteraard niet berekend.
Ook kan het zijn dat een "small group supplement" wordt berekend indien de trail met slechts twee ruiters wordt gereden. Wanneer nadien meer ruiters boeken, wordt deze supplement geresitueerd.

Data 2018
4-11 maart, 11-18 maart, 25 maart-1 april
1-8 april, 8-15 april, 15-22 april, 22-29 april
6-13 mei, 13-20 mei, 20-27 mei
3-10 juni, 17-24 juni
1-8 juli, 15-22 juli, 29 juli-5 augustus
5-12 augustus, 12-19 augustus, 26 augustus-2 september
9-16 september, 23-30 september
7-14 oktober, 14-21 oktober, 21-28 oktober
4-11 november, 11-18 november18-25 november, 25 november-2 december

April Ride-Zagoria Path (85)-1024x768 _May2013 (50)

Klimaat/het Weer
De beste tijd om Albanië te bezoeken is mei, juni, juli, augustus, september, omdat het dan het minste regent. De kust heeft een typisch Mediterrain kustklimaat. De tochten vinden plaats in het zuiden van Albanië, waar het over het algemeen circa vijf graden warmer is dan in de rest van het land. Over het algemeen liggen de zomertemperaturen rond de 25 tot 30 graden en de wintertemperaturen rond de 0 tot 10 graden.

Wat neemt u mee
Rijbroeken, cap, shirts met lange mouwen, chaps/korte laarzen, handschoenen, wandelschoenen, lichtgewicht regenjas, casual/fleece/sweater voor de avonden, zonnebrandcreme, zonnebril met koord, muggenstif, slippers, klein fototoestel. Zadeltas mag maar wordt ook verstrekt voor water en lunch.

Culinair
Bij de lokale Albanërs thuis laten zij u de Albanese keuken proeven. Onderweg heeft u picknicklunches met soms een heuse roast op een vuurtje.
_May2013 (28) alb8

Taal
Albanees is de officiële taal in Albanië. Daarnaast wordt er op kleinere schaal Grieks en Macedonisch gesproken. Uw hosts en gids spreken natuurlijk Engels.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort of identiteitskaart dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij aankomst in Albanië. Een visum is niet nodig als u korter dan 3 maanden in Albanië verblijft.

Vaccinatie (inenting)
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Albanië verplicht als u in de zeven dagen voordat u Albanië bezoekt een gele koorts land heeft bezocht.

Geld en Geldzaken
In Albanië wordt betaald met de Albanese lek (ALL). De prijzen in Albanië liggen een stuk lager dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -55%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (70% goedkoper). In Albanië is het gebruikelijk om een fooi te geven. Bij goede service geeft men circa 5-10% fooi.

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil met Nederland.
De zomertijd in Albanië loopt gelijk aan die van Nederland.

Lees het Reisverslag Aniek Molenaar van Bokt.nl (met fotos')

Kijk naar haar filmopname tijdens de King Skerdilaijd Trail naar het Kasteel van Borsh:

De Zagoria Trail is ook voor kinderen super geschikt, zie onderstaand videofilm

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Vluchten en autohuur dienen volledig en vooruit betaald te worden.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg