Latest Blogposts

Balkan Rides

balkan

Bulgarije - Balkan Rides - vanaf € 1.160 Fotos | Video | Pers Mail | Offerte | Reserveren |  
• Paardrijtrektochten door de Balkan - vier verschillende programma's met ruimte en historie
• Periode april tot november
• Vaste data/7 nachten/6 dagen rijden/3-7 uur per dag
• Vanaf halfgevorderd
• Vliegen op Sofia en transfer
• Bulgarije is nog ongerept en puur met alle ruimte om te paard door het land te rijden!
Bulgarije Balkan Rides

Bulgarije is een heerlijk land om in te rijden omdat er nauwelijks hekken zijn. Wijdse stukken land voor lange galoppades. Onderweg bezoeken aan kloosters. Een land met mooie vergezichten en veel historie.

Eeuwenlang was Bulgarije een brug tussen Europa en Azië. Het is een land met een lange, tumultueuze en fascinerende geschiedenis. Het is vaak veroverd door Grieken, Scythen, Romeinen, Byzantijnen en Turken, die allen hun sporen lieten. Vijfhonderd jaar was er Turkse overheersing (eindigend in 1878) en het bracht vier decennia achter het ijzeren gordijn toen na de Tweede Wereldoorlog het land werd uitgeroepen tot een republiek en de Bulgaarse Communistische Partij aan de macht kwam.

meertje zonnebloem

Het rijden/de paarden
De tochten zijn zo gemaakt dat u ook een stuk van deze historische plekken te zien krijgt. Het is een divers landschap met laagland, vlakten, heuvels en plateaus, rivierdalen, bekkens en bergen. Rotsformaties, grotten, oude bomen en een adembenemend hoge watervallen, maar ook kloosters gevuld met fantastische iconen, bewaakt door bebaarde priesters of mooie vakwerkhuizendorpen waar oude vrouwtjes met hoofddoeken op lopen en kinderen nog nieuwsgierig staren naar buitenstaanders. Onze gidsen zijn Alexander Tonev en zijn dochter Maria. Alex heeft springen en endurance gedaan. Maria rijdt al van jongs af aan en is verantwoordelijk voor het trainen van de jonge paarden. Beide zijn gediplomeerde instructeurs. Alex's vrouw Rumiana (Rumi) kent de Bulgaarse geschiedenis en zal haar kennis met u delen. Bulgarije is verder zeer geschikt voor paardrijdtochten omdat er bijna geen hekken of poorten zijn. Er zijn een viertal tochten. Privégroepen (vier of meer) kunnen een op maat gemaakte tocht aanvragen.

balkon binnenplaats

Accommodatie
Tijdens de tochten verblijft u in goede kwaliteit hotels of pensions. De kamers zijn meestal twee aparte kamers met eigen toilet en douche. Zwembaden en sauna's zijn beschikbaar op sommige avonden. Houdt u er rekening mee dat tijdens de herfst maanden september en oktober, de buitenbaden waarschijnlijk worden gesloten. De Oude Bulgaarse Capitals route heeft vijf nachten in tenten. Dit is een eenvoudige camping trektocht zonder douche of toilet faciliteiten, maar er is wel een watervoorziening vlakbij. Ontbijt en diner zijn bij uw accommodatie en de lunch wordt onderweg voor u gemaakt door het team met een wagen. Vanwege het warme klimaat is er verscheidenheid aan groenten, kruiden en daarom is een salade vrijwel altijd deel van de maaltijd. Vlees wordt gegrild, in de oven gebakken, gestoomd, of gaat in een stoofpot.Varkensvlees en kip maar ook vis. Rundvlees in de moussaka.

Arrangement is inclusief:

  • Verblijf o.b.v. 7 nachten volpension (ontbijt/lunch/diner), wijn of bier bij het eten
  • Paardrijden
  • Engels-sprekende gids
  • Transfers van en naar de luchthaven in Sofia op vaste tijden

Eénpersoonstoeslag van toepassing, maar wordt niet in rekening gebracht wanneer u bereid bent een kamer te delen ) bij groep van 4 of meer personen. Excl. vluchten, barrekeningen, spabehandelingen, privé transfers op specifiek gevraagde tijden van en naar Sofia luchthaven en fooien.

boek nu

Programma's
Bozhentsi Trail
K
rushuna's Waterfalls
The Land of the Tracians
The Old Bulgarian Capitals

Prijzen 2017 Groepsgrootte Eenpersoons toeslag
 Tocht 2-3 pers 4-8 pers
Krushuna's Waterfalls (7 nachten) €1,670 €1,280 €150
The Land of Thracians (7 nachten) €1,670 €1,280 €150
Balkan National Park (7 nachten) €1,550 €1,160 €120
Bozhentsi Trail (7 nachten) €1,590 €1,200 €150

Data The Land of the Thracians
Vraag ons naar de data
Data Krushuna's Waterfalls
Vraag ons naar de data
Data Bozhentsi Trail
Vraag ons naar de data
Data Balkan National Park
Vraag ons naar de data

Ligging
kaart089_002_park_Centralen_Balkan.jpg

Vliegen op Sofia
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Wij stemmen de transfers op uw vluchten af.

Transfers op gezette tijden is inbegrepen.

Taal
Bulgaars is de officiële taal in Bulgarije. Daarnaast wordt er op kleine schaal Turks en Romani gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort.
Een visum is niet nodig.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan Bulgarije is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen.
Voor uitgebreid vaccinatie advies adviseren wij u contact op te nemen met huisarts of GGD.

Locatie en weer
Bulgarije ligt in het zuidoosten van Europa in het noordelijke gedeelte van het schiereiland de Balkan. Het grenst aan Roemenië, de Zwarte Zee, Turkije en Griekenland maar ook aan Macedonië en Servië. De bergketen van de Balkan beslaat 600km en snijdt Bulgarije doormidden. Drie van onze tochten zijn in het noorden van de Balkan, één in het zuiden.
Bulgarije kent hete droge zomers en natte winters, veelal met sneeuw.
Voorjaar (apr-half juni) is de beste tijd om het land te bezoeken. Zomer (half juni-begin sept) is heel goed voor paarrijden, maar sommigen vinden het wel wat heet en er zijn dan ook veel insecten (juli-aug). September en oktober zijn heerlijke maanden om Bulgarije te bezoeken. De herfstkleuren van de bomen zijn dan op z'n mooiest en ook groente en fruit is dan volop aanwezig.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).

U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect