Latest Blogposts

Trektochten in de Vienne onder Poitiers

Cerfcheval

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 718 | 

Trektochten in de mooie streek de Vienne bij Nederlandse eigenaren
• Vanuit Nederland met de auto ca. 10 uur rijden of vliegen op Poitiers of Limoges
• Periode: april tot november | Vaste data | Verschillende routes
• Duur: 7 nachten / 6 dagen rijden / 5-6 uur per dag in het zadel
• Niveau: Vanaf halfgevorderd
• Groepsgrootte 8-10 personen | Maximum gewicht 100 kg
Frankrijk CerfCheval

In de regio van de Vienne kunt u heerlijk paardrijden. Ontdek het Franse landleven vanuit het zadel. Valleien, heuvels, riveren, kleine dorpjes, afgelegen boerderijen, picknicken. Verblijf in gites bij Nederlandse eigenaren die herten fokken.

Ontdek het Franse land via kronkelende paden, langs slaperige dorpjes, door schaduwrijke bossen en een picknick lunch onderweg, soms langs de kant van een rivier of in de schaduw van een oude vesting. Er is een scala aan routes om uit te kiezen, afhankelijk van uw rij-niveau en wat u wilt doen en zien. Bijv. verblijf van een week met een driedaagse trektocht, drie korte pauzes en rit vanaf de boerderij. U krijgt een paard toegewezen voor de week en het is dan ook uw verantwoordelijkheid om het te verzorgen en op te zadelen. De groepsgrootte wordt klein gehouden met maximaal zes personen. Uw gids zal u met veel plezier meenemen op de vele ruiterpaden, die een heel netwerk vormen en kriskras door dit prachtige deel van het Westen van Frankrijk lopen. De meeste overnachtingen onderweg zijn bij kleine boerderijen en gîtes in handen van Franse families. Hier zult u de traditionele Franse boeren keuken kunnen proeven.

Vienne 26 Paardrijvakantie-Frankrijk (39)

Het rijden/de paarden
De buitenritten zijn geschikt voor ruiters die alle gangen beheersen. Afhankelijk van het terrein wordt gestapt, gedraafd en zijn er galopades. U dient fit genoeg te zijn om soms lange uren in het zadel door te brengen en af en toe het paard aan de hand mee te nemen. Minder ervaren of minder fitte ruiters kunnen kiezen voor de kortere routes, de Petit-Suisse of ritten vanaf het landgoed maken. Maar dan nog dient u zelfstandig in staat te zijn op te stijgen en alle gangen te beheersen.

Vienne 46 Vienne 42

Accommodatie
U verblijft in een gîte op de boerderij. Er zijn twee met tweepersoonskamers met een gedeelde badkamer. Het erf en de weilanden, stukje bos en een beekje maken het een prachtige locaite met een zwembad en een tafeltennistafel voor de ontspanning. Ook zijn er ezeltjes om mee te wandelen en fokt met herten. De accommodatie is eenvoudig, comfortabel, maar niet luxe. U dient bereid zijn om een ​​slaapkamer (maximaal twee personen per kamer) te delen. Op sommige avonden kan het daarbij noodzakelijk zijn om een badkamer tussen twee kamers te delen.

Prijzen
Countryside and Villages (6 nachten) € 1.046
Monts de Blond (6 nachten)                  € 1.046
Pelgrims Route (5 nachten)                    €    718

Arrangement inclusief
volpension (ontbijt/lunch/diner)
paardrijden
Engels, Nederlands en Frans sprekende gids
Arrangement exclusief
Vervoer naar bestemming
Uitgaven van eigen aard en fooien
Eénpersoonskamers zijn meestal niet beschikbaar, een kamer delen is gebruikelijk onderweg.

De programma's van dag tot dag
Vallei van de Vienne (4 dagen/5 nachten)
Monts de Blond (6 dagen/5 nachten)
Pelgrims Route (4 dagen/5 nachten)
Short Break (3 nachten)

Lessen
Voor diegenen die graag hun rijstijl willen verbeteren; u kunt met uw hosts uw doelstellingen bespreken en op maat tijdens uw verblijf leren. Of het nu vertrouwen winnen is voor het buitenrijden, uw zit verbeteren of balans en souplesse. Ook kan een combinatie worden gemaakt voor wie wel buitenritten wil maken maar minder dan de tochten, dus tijd om te ontspannen en te zwemmen op de boerderij. Voor kinderen zijn er speciale Pony Club lessen mogelijk. Vraag naar het Petit Suisse arrangement.

Wandelen met ezels - leuk voor kinderen!
Maak een wandeling op trektocht met een ezel. Kies uit Charlotte, Ninon, Gaston en andere ezels die gebruikt worden om deze wandelingen te doen. Behalve gezellig is dit vooral erg praktisch. De ezel draagt bagage van 2 tot 3 personen (30/40 kg) of een kind. Het is uitgerust met een zadel, een halster, touw en zadeltasen of manden. De ezel loopt in een regelmatig tempo, 3 tot 4km/per uur. Uw host vertelt u er alles over voordat u met de ezel op pad gaat. Er is een zwembad op het landgoed (gelegen met weiland rondom), wat voor iedereen heerlijk is, maar zeker voor kinderen. En uw host fokt herten.
20130725_100448 Cerfcheval zwembad 

Vliegen op Poitiers of Limoges (of met de auto gaan).

Transfers vanaf beide steden retour ca. € 40 per persoon.

Ligging
Gelegen in het zuiden van de streek de Vienne, bij de grens van de Haute-Vienne en de Charentes

vienne map

Het weer/klimaat
Mediteraan klimaat, warm in de zomer, mild in voorjaar en herfst, koel in winter

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Uw host/gids
Uw gids/host Annemee van Aubel woont al 20 jaar in Frankrijk samen met haar man Patrick en hun kinderen. Zij fokken tevens herten en u kunt dan ook genieten van overheerlijke hertenpaté. Annemee doet ook aan aangespannen rijden en natuurlijk behoort dit tot de mogelijkheden. Een privéles van twee uur bedraagt € 50.
annemee 

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg

 

ROS CerfCheval Scan