Latest Blogposts

Paardrijvakanties Griekenland

Griekenland, bestaat uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Griekenland grenst in het noorden (van west naar oost) aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee (in het zuiden), de Ionische Zee (in het westen) en de Egeïsche Zee (in het oosten). De grootste eilanden zijn Kreta, Euboea (Evia), Lesbos en Rodos. De hoofdstad van Griekenland is Athene.

Vanaf 15 juni openen de luchthavens van Athene en Thessaloniki voor buitenlandse vluchten. Per 1 juli gaan alle Griekse luchthavens open, maar of er vanaf dan directe vluchten vanuit Nederland naar de Griekse eilanden zullen plaatsvinden, is nog niet bekend. Toeristen worden na aankomst getest op het coronavirus en verblijven een nacht in een speciaal quarantainehotel. Vanaf daar mag je bij een negatieve test doorreizen naar je bestemming, waar je minimaal een week moet blijven. Vermoedelijk is een verplichte test vanaf 1 juli niet meer verplicht.

Wat is er open?
Restaurants, supermarkten en stranden zijn al open in Griekenland. Per 1 juni zijn ook de hotels, campings winkelcentra en theaters weer gedeeltelijk open. Musea en seizoensgebonden hotels gaan op 15 juni weer open.

Wat zijn de regels?
Mondkapjes zijn verplicht in het ov en op openbare plekken. Op de ferries wordt de temperatuur gemeten als de reis langer dan 30 minuten is. Ook geldt een verbod op groepsvorming. Minimumboete bij het overtreden van de regels: 150 euro.