Latest Blogposts

Paardrijvakanties Hongarije

Paardrijden over de open vlakten van de Hongaarse Poesta. Vele zandpaden, bossen en meertjes met onderweg boerderijen en dorpjes. Nauwelijks hekken of geasfalteerde wegen dus alle ruimte voor paard en ruiter. Hongarije staat bekend om de fokkerijen van Hongaarse warmbloeden en is een echt paardenland. Kijk niet gek op als u paardenkoetsen tegenkomt.

Hongarije staat bekend om de lange historie wat je terug ziet aan de verschillende bevolkingsgroepen, gebouwen en gebieden. Ook is het er oude centrum van Boedapest (Budapest). Daarnaast heb je in Hongarije veel grote stukken ongerepte natuur, warmwaterbronnen en het Balatonmeer. Vooral dit Balatonmeer en de lage prijzen in Hongarije trekken veel toeristen. Hongarije heeft 22 verschillende wijngebieden waar voortreffelijke wijnen vandaan komen. De Hongaarse keuken staat vooral bekend om de goulashsoep.

Mogen we gaan?
Nee. De grenzen zijn dicht. Zodra die open gaan, mogen Nederlander weer naar Hongarije reizen. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

Wat is er open?
Supermarkten, winkels en horeca (in Boedapest alleen terrassen) zijn open. Buiten zwemmen is toegestaan, alleen dierentuinen en openluchtmusea zijn open. Campings zijn dicht. Evenementen zijn grotendeels verboden.

Wat zijn de regels?
Het dragen van een mondkapje is verplicht in het ov, in winkels en op markten. Groepsvorming is verboden voor meer dan twee personen.  Niet naleven van de richtlijnen kan een boete opleveren tussen de 15 en 1500 euro.