Latest Blogposts

Galway

dartfield-horse-museum (2)

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs 7N € 1.435 |

Geniet van het Ierse landleven en rijd op een hippisch centrum omgeving Galway 
• Vliegen op Dublin & met trein, bus of huurauto naar Galway aan de westkust
• Periode: het hele jaar door mogelijk, maar de hunting is van half oktober tot eind februari
• Duur: een week of enkele dagen mogelijk
• Niveau: voor beginners, halfgevorderden en gevorderden
• Groepsgrootte vanaf 1 persoon boeken, lessen afhankelijk | Maximum gewicht 110 kg

dartfield-horse-museum (3)

Uw host is de in Ierland legendarische Willie Leahy, die de trails zou hebben uitgevonden. Willie Leahy begeleidt ook de trektochten die wij aanbieden. Deze is een een heerlijke tocht door prachtige landschappen van County Galway, dat befaamd is voor glooiende heuvels, groene weilanden met stenen muurtjes, rustige landelijke weggetjes. Ierland is een land rijk aan folklore, legendes en archeologische rijkdommen.

De paarden/het rijden
U rijdt op Ierse Hunters of indien u liever wilt een Connemara pony. De paarden zijn allemaal gewend buiten te rijden en kunnen allemaal zowel dressuur, springen als buitenritten en cross country. Het gevarieerde terrein omvat ook de Slieve Aughty bergen met grote stukken bos. Onderweg, voor wie dat wil, is er voldoende gelegenheid om een sprongetje te maken over heggetjes, greppels en natuurlijk de stenen muurtjes. Maar dit hoeft niet, er is altijd een weg er omheen. Mocht u echter juist in deze natuurlijke omgeving graag wat beter leren springen op paarden die dat probleemloos doen, dan is instructie mogelijk.

cross jumping buitenrit willie-lead

Accommodatie
U verblijft in een vriendelijk lokaal hotel, de Loughrea Hotel & Spa of bij een Bed & Breakfast. Ontbijt bestaat uit een uitgebreid Irish Breakfast. Gedurende de dag is er een eenvoudige picknick lunch met voldoende hete thee en port. 's-Avonds dineert u in verschillende leuke restaurants in de omgeving.

galway blazers hunt in land dartfield-horse-museum (1)

Hunting programma
U kunt een week blijven of enkele dagen waarbij u rijdt bij het Equestrian Centre & Horse Museum. Allerlei lessen zijn mogelijk voor beginners en gevorderden, dressuur en springen. De week begint op maandag met een buitenrit naar het bos in Killnadema waar u kleine sprongetjes kunt maken, maar nogmaals, nooit moet. Op dinsdag kunt u kiezen tussen een hunt samen met de Galway Blazers of een tocht naar Knock Ash waar u op de boerderij van Aille Cross kunt springen of op het land eromheen. Uw host Willie Leahy is al jaren field master en daarom de beste leraar. Op woensdag heeft u een geweldige cross country course te rijden met als hoogtepunt een bezoek aan Aille Cross en aan het museum dat het Ierse paard in het voetlicht stelt. 's-Middags rijdt en springt u in de omgeving van het museum. Op donderdag weer een hunt, of u kunt naar Killnadeama rijden waar natuurlijke hindernissen en stenen muurtjes zijn die wachten op uw sprong. Ook voldoende gelegenheid voor een snelle galop over bospaden. Vrijdag heeft u een eventing parcours of voor wie dat niet wil, gewoon springen in de omgeving. Zaterdag is de laatste dag en gaat u foxhunting met de Galway Blazers, een spannende hunt. Wie dat niet wil kan op het Equestrian Centre rijden. Lunch is in het café met een laatste kans om in het museum in de Tack & Giftshop leuke Ierse paarden en honden souveniers te kopen. De middag een laatste buitenrit en dan is het goodbye to your four legged friend.

Arrangement
O.b.v. 6 dagen volpension accommodatie, inclusief paardrijden, gids en transfers tijdens trails. Excl. vluchten, transfers van Dublin naar Galway of Loughrea, uitgaven van persoonlijke aard, drankjes en fooien.

Weekendarrangement 
Tevens is het mogelijk een weekend Galway-paardrijvakantie te boeken met aankomst op donderdagmiddag en vertrek zondagmorgen. O.b.v. Bed & Breakfast in een gedeelde tweepersoonskamer, incl. twee diners, paardrijden op vrijdag en zaterdag.
Daarbij kunt u bovendien het Dartfield Horse Museum bezoeken, door uw host/gids Willie Leahy gerealiseerd.

Prijzen 2016
April/mei/juni/september € 1.575 in hotel of € 1.435 in guesthouse
Juli/augustus € 1.625 in hotel of € 1.485 in guesthouse
Weekendarrangement hele jaar door € 500
Eénpersoonstoeslag bedraagt € 200 in hotel of € 150 in guesthouse

Ligging
Het centrum ligt in County Galway in het Westen van Ierland.

Galway.8

Vliegen op Dublin
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met boeken tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. En met KLM vlieg je er nu twee keer per dag naartoe. Passagiers vliegen naar Dublin met een Embraer 190 (100 stoelen). Vanaf 26 maart 2017 zelfs vier keer per dag.

Transfers
Onze partner in Ierland heeft geen standaard transfers maar u kunt op Dublin Shannon Airport een taxi naar Loughrea nemen voor het bedrag van € 80 enkele reis, of naar Galway ad € 100 enkele reis, te delen door het aantal passagiers.

Weer en klimaat
Ierland heeft een gematigd zeeklimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 15 tot 25 graden. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 0 tot 15 graden.

Beste reistijd
Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Ierland te reizen. Hiermee vermijdt u de maanden met de meeste neerslag.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort.
Een visum is niet nodig.

Tijdsverschil
In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
De zomertijd in Ierland loopt gelijk aan die van Nederland.

Wat neemt u mee
Creme/beige gekleurde rijbroek, Liefst laarzen (of anders jodphers met chaps), Cap, Zwart of Donkerblauw gekleurd jasje/jack, Vest, Das (voor de mannen), handschoenen, regenjack, heuptas.

Lees ook het artikel van Britse glossy TATLER over hunting in Ierland & Willie Leahy

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg