Latest Blogposts

Coast Trail (trektocht langs de kust)

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs 7N € 1.450 |

Slenteren langs de Ierse Westkust door weilanden over weggetjes en zandstranden
• Vliegen op Dublin & met trein, bus of huurauto naar Galway waar uw trektocht begint
• Periode: van april tot oktober
• Duur: 5 nachten/6 dagen/4-6 uur per dag in het zadel
• Niveau: voor halfgevorderden en gevorderden
• Maximaal 14 ruiters | Maximum gewicht 100 kg                         Lekker uitwaaien in Ierlandconnemara-coast-trails-650x280

De paarden/het rijden
De paarden zijn Ierse hunters of een Connemara pony als u dat wilt. De paarden zijn gewend te rijden door weilanden, strand en door de bergen en kunnen bovendien alle springen. De Coast Trail is veertig jaar geleden gemaakt ter completering van de Connemara Trail. Het neemt u mee langs deze Ierse kust met prachtige landschappen. Uw host is de in Ierland legendarische Willie Leahy, die de trails zou hebben uitgevonden.

connemara-trail-2 durchs-wasser ridingsea

Accommodatie
U verblijft onderweg in hotels of guesthouses.

Arrangement
o.b.v. volpension accommodatie 5 nachten/6 dagen, inclusief paardrijden en gids, back up team en transfers gedurende de trail. Excl. vluchten, transfers van Dublin naar Galway vice versa, uitgaven van eigen aard en fooien.

coasttrail ridingbythesea galloponbeach

Prijzen 2017
April/mei/juni/september € 1.590 in hotel of € 1.450 in guesthouse
Juli/augustus € 1.650 in hotel of € 1.510 in guesthouse
Eénpersoonstoeslag bedraagt € 200 in hotel of € 150 in guesthouse

Data 2017
8-14 mei, 22-28 mei, 5-11 juni, 19-25 juni, 3 -9juli, 17-23 juli, 31 juli-6 aug, 14-20 aug, 28 aug-3 sept, 11-17 sept, 25 sept-1 okt.

Programma van dag tot dag
Maandag
U wordt bij het Meyrick Hotel in het hart van Galway opgewacht om 10:00 uur 's morgens. Paardenpas zorgt er daarom voor dat u een dag eerder al in Galway bent en in het Meyrick Hotel kunt overnachten. Uw host/gids stelt zich aan u voor en het back up team neemt uw bagage mee. U wordt eerst naar Willie's Mountain, Shanndonnel in Connemara gereden waar u kennismaakt met uw paard of pony voor de week. De paarden staan hier te grazen in een weiland gelegen boven een mooi meer, dichtbij ruïnes van een oude boerderij. Nadat de paarden zijn opgezadeld rijdt u meteen de bergen in naar Carna. Onderweg ziet u een oude illegale whiskey stokerij die hier in de bergen goed verstopt lag. Vanuit de bergen heeft u een spectaculair uitzicht over de kustlijn van Connemara. Een pad leidt u naar een klein geasfalteerd weggetje en vervolgens meer en meer de bergen in, wadend door een meer en uiteindelijk naar Willie's Beach House waar de dag eindigt.
Dinsdag
Dit wordt een onvergetelijke dag op de stranden en bij het vredige eilandje Mweenish. Hier kunt u fantastische galoppades maken op de uitgestrekte zandstranden en met uw paard pludderen door het sprankelende zeewater. Lunch is bij een oud huisje gelegen op de rotsen boven de zee, terwijl de paarden grazen in het weiland langs het strand. Na de lunch ontdekt u nog meer stranden van het eiland met natuurlijk weer volop gelegenheid voor galop, waarna u terugkeert naar het strandhuisje waar u met de paarden mag zwemmen, een onbeschrijflijk gevoel, wanneer uw paard "los" laat en gaat zwemmen.
Woensdag
Vandaag, wanneer het getijde het toestaat, rijdt u door een landstrip dat Finnish eiland van het vaste land scheidt. Het is de enige manier om Finnish eiland te bereiken en heel speciaal. Het eiland was ooit bewoond en er staan nog ruïnes van huizen en stenen muurtjes waar u overheen mag springen. Terug naar het vaste land voor de lunch. Daarna klimt u met de paarden de bergen in, naar Kikerrin waar de paarden in een weiland de nacht doorbrengen.
Donderdag
De tocht neemt u vandaag mee de bergen in en door moeras langs de kustlijn. U zult kuddes Connemara ponies zien die grazen op de hellingen en hopen turf zien die liggen opgeslagen voor de winter. Lunch is bij een oude molen waar ooit mais werd gemalen. Na de lunch rijdt u langs de kust naar de Gowla bergketen met behoorlijk stijle hellingen. De tocht eindigt vandaag in Derryrush waar de paarden weer in een weiland mogen en de ruiters naar hun accommodatie gaan.
Vrijdag
Vanmorgen rijdt u nog langs de kust, maar eenmaal voorbij Screebe Lodge, een traditionele hunting lodge en nu een luxueus hotel, slaat u af en rijdt u de bergen in voor uw lunch en waar de paarden mogen grazen. Na de lunch verder de bergen in met nog een stop bij een traditionele boerderij. De tocht gaat verder door bergen, moerassen en langs verlaten huisjes (van de Ierse hongersnood in 1840) en vervolgens bij Shanafestin een bos in om uiteindelijk bij een vrij diep riviertje uit te komen waaraan het weiland grenst voor de paarden. De ruiters worden naar Oughterard gebracht voor de overnachting.
Zaterdag
U wordt opgehaald van uw hotel/guesthouse in Oughterard en naar Dartfield gereden waar uw host Willie zijn Equestrian and Heritage Centre heeft gebouwd. U wordt welkom geheten met hete port of whiskey waarna u mag opstijgen om over het landgoed te gaan rijden. De tocht neemt u mee door bossen, velden en er is gelegenheid om de Cross Country Course (parcours) te doen die wordt gebruikt in een 3-sterren evenement. Lunch is het Café in Dartfield. Bovendien kunt u in het Museum rondkijken en Ierse paarden en hondensouveniers aanschaffen in het Tack & Gift Shop. 's-Middags maakt u nog een laatste buitenrit op het landgoed (al dan niet met sprongen) en daarna is het tijd om afscheid te nemen van uw paard en gids. Overnachting.
Zondag vertrek.

Ligging
In het westen en midden van Ierland aan de Atlantische Oceaan.

Galway.8

Vliegen op Dublin
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. KLM vliegt er momenteel viermaal per dag naartoe.

Transfers
Onze partner in Ierland heeft geen standaard transfers maar u kunt op Dublin Shannon Airport een taxi naar Loughrea nemen voor het bedrag van € 80 enkele reis, of naar Galway (uw startpunt bij de Connemara Trail) ad € 100 enkele reis, te delen door het aantal passagiers. U dient een dag eerder dan de trail in Galway te arriveren omdat u op de eerste dag al om 10:00 uur bij het hotel in Galway wordt opgehaald. U kunt de trein nemen vanaf Dublin Airport naar Galway of zoals onze Ierse partner adviseert Bus 51, die elk uur gaat om vijf minuten voor het uur. Op uw dag van vertrek kunt u vanaf Loughrea de bus terugnemen naar Dublin Airport.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Weer en klimaat
Ierland heeft een gematigd zeeklimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 15 tot 25 graden. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 0 tot 15 graden. Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Ierland te reizen. Hiermee vermijdt u de maanden met de meeste neerslag.

Wat neemt u mee
Twee rijbroeken, jodphers met chaps, cap, wind-en regendicht jack, fleece/vest, sjaal, handschoenen,  heuptas, waterdichte camera vanwege de zee.

Lees ook het artikel van Britse glossy TATLER over hunting in Ierland & Willie Leahy

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg