Latest Blogposts

Connemara Trail

Fotos Video | Pers Mail Offerte | Reserveren Aanbieding | Richtprijs € 1.590 |

Met een zeebries in je gezicht door weilanden en over weggetjes langs de kust
• Vliegen op Dublin & dan met naar keuze bus, trein of taxi naar Galway
• Periode van april tot oktober
• Duur: 6 nachten/6 dagen/ca. 5 uur per dag in het zadel
• Niveau: voor redelijk gevorderde ruiters
• Maximaal 14 ruiters | Maximum gewicht 100 kg                         Langs de kust in Ierland

connemara_eqtrav20(1)

De paarden/het rijden

Uw host bezit circa 200 paarden, Ierse hunters of Connemara ponies, beide in verschillende formaten. De paarden zijn fit en gewend te rijden door weilanden, strand en door de bergen en kunnen bovendien alle springen. Er is een paard voor iedereen van beginner tot gevorderde. Er wordt met Engelse zadels gereden. Er zijn geen zadeltassen, maar wel D-ringen waaraan u iets kunt bevestigen. Water wordt niet verstrekt. Advies is daarom een kleine tas/kleine waterfles mee te nemen die u aan de D-ring of in uw heuptas kunt doen. De paarden worden niet gepoetst, al mag u een borstel meenemen indien u dat wilt.

Afhankelijk van de grootte van de groep, duurt het op de eerste dag doorgaans een uur om de paarden te selecteren en een match te maken. U wordt gevraagd een hoofdstel te pakken en met de ‘outfitter’ af te stemmen wat uw paardenvoorkeur is qua maat en temperament. Uw paard leidt u vervolgens naar de trailer met harnachement om een zadel uit te zoeken en uw beugels op maat te maken. Tijdens de lunchstops worden de paarden afgezadeld en mogen ze grazen. Na de lunch worden ze weer gevangen en opgezadeld. In de bergen dient u de sporen van uw gids te volgen, omdat er zowel rotsen/stenen kunnen zijn als moeras.

De Connemara Trail begon in 1968 en is de oudste trail ter wereld. Het neemt u mee door een onwaarschijnlijk mooie en uitgestrekte gebied grenzend aan de Atlantische Oceaan, vol wilde schoonheid, fameus om z'n contrasterende landschappen en een gebied vol dramatische bergen, stille meren en moerassen.  U mag uw gids zonder toestemming niet voorbijrijden.

lakeconnemara Connemara-1 lunch

Arrangement
o.b.v. volpension accommodatie 5 nachten/6 dagen, inclusief paardrijden en gids, back up team en transfers gedurende de trail. Excl. vluchten, transfers van Dublin naar Galway vice versa, uitgaven van eigen aard en fooien.

Accommodatie
U kunt bij de Connemara Trail kiezen tussen overnachtingen in een hotel of een Bed & Breakfast.

beach-riding connemaratrail-a wille 1

Prijzen
April/mei/juni/september € 1.650 in hotel of € 1.510 in guesthouse
Juli/augustus € 1.690 in hotel of € 1.580 in guesthouse
Eénpersoonstoeslag bedraagt € 250 in hotel of € 150 in guesthouse

Data Connemara Trail 2019
15-21 april, 29 apr-5 mei, 13-19 mei, 27 mei-2 juni, 10-16 juni, 24-30 juni, 8-14 juli, 22-28 juli, 5-11 aug, 2-8 sept, 16-22 sept

Ligging
In het westen en midden van Ierland aan de Atlantische Oceaan.

Galway.8

Programma Connemara Trail van dag tot dag

N.B. Voorafgaand aan het programma reist u naar Galway en overnacht u in een hotel of B&B. Dit is exclusief het arrangement van uw host, maar wij kunnen dat natuurlijk wel voor u boeken.

Maandag
U wordt bij het Meyrick Hotel in het hart van Galway opgewacht om 10:00 uur 's morgens. U dient daarom een dag eerder in Ierland aan te komen en een hotelovernachting in Galway te boeken. Dit kan Paardenpas voor u verzorgen, of u kunt het ook zelf boeken. Uw host/gids stelt zich aan u voor en het back up team neemt uw bagage mee. U wordt naar Oughterard gereden (duur ca. 30 min) waar u kennismaakt met uw paard of pony voor de week. Nadat iedereen een paardenmatch heeft begint een lange tocht naar Maam Cross waar de befaamde October Horse Fair altijd plaatsvindt. U rijdt langs Ierse ruïnehuisjes die rond 1840 werden verlaten door de toen heersende hongersnood in Ierland. Slingerend rijdt u door het spectaculaire landschap met uitzicht top Lough Corrib. Na de picknick lunch gaat u verder door de bergen, door moerassen, over rotsen en waadt u door beekjes. Beneden ziet u de Quiet Man Bridge, bekend van een John Wayn film. Verder van Galway naar Clifden maakt u heerlijke galoppades en aan het einde van de dag worden de paarden in een weiland losgelaten, terwijl u naar uw accommodatie Maam Cross gaat, gelegen aan een weiland met meer.

Dinsdag
De paarden hebben hun rust gehad en nemen u nu mee naar Ballinafad. U kot daarbij eerst door het land van uw gids Willie, een pad volgend naar het mooie Lough Sindle. Onderweg ziet u Lime Kiln, een bos met hazelaars, sommige eeuwenoud maar toch klein en gebogen door de winterse winden van de Atlantische Oceaan. Lunch in een klein dorpje waar de paarden mogen grazen. Na de lunch rijdt u door stille bossen en door het mooie Inagh Valley. Op een heldere dag kunt u van hieruit het spectaculaire Connemara landschap langs de kust van Rosmuc zien. De dag eindigt met een galop over een oud treinspoor (Galway-Clifden), waarna de paarden in Ballinafad in hun weiland mogen en u naar uw accommodatie gaat.

Woensdag
Vanmorgen waadt u eerst door een bergriviertje om vervolgens met de paarden te gaan klimmen naar de Ballinafad begraafplaats. U rijdt verder naar Ballinahinch Castle waar u op het terrein van het kasteel mag galopperen door de bossen. Het kasteel behoorde ooit aan een Indiaase Prins en ook Richard Martin (die de Humane Society for the Protection of Animals heeft opgericht) heeft het in bezit gehad. Nog meer galop over een oude treinspoor volgegroeid met gras. De paarden mogen tijdens uw lunch los op een weiland naast het moeras. Terug in het zadel volgt u een graspad naar Clifden en dan het binnenland in naar Rounstone Bog (moeras) en de Marconi Wireless Station. Verder langs de kust naar een weiland aan zee waar de paarden de komende nachten verblijven. U gaat naar uw accommodatie in Clifden waar u eveneens enkele nachten verblijft.

Donderdag
Vandaag brengt u door op de geweldige Mannibn Bay Beach (strand). Kilometers zandstrand waar u kunt galopperen en indien u wilt over kleine stenen muurtjes en zandbanken kunt springen. Dit is een onvergetelijke dag, want u mag vandaag ook met uw paard in de zee zwemmen, een onbeschrijflijk gevoel, wanneer het paard los gaat in het water. Nadat de paarden zijn opgedroogd in het weiland aan de zee en u heeft genoten van uw picknick lunch op het strand met uitzicht op de oceaan, rijdt u verder langs het strand. Terug naar uw accommodatie in Clifden.

Vrijdag
Begin en eind van de rit vandaag is Toombeola, landinwaarts over de bergen. U volgt de kustlijn en passeert boerderijen waar generaties wonen en werken. Het is een mooie kustlijn met soms een tropisch gekleurde blauwe zee. U rijdt de Errisbergketen in over een oud graspad en maakt een stop voor een picknicklunch temidden van de bergen. Daarna rijdt u naar het kustplaatsje Roundstone, waarvan ze zeggen dat hier Leprechauns wonen (Ierse kabouters). Naar beneden kijkend ziet u Dogs Bay, een fraai baai. De paarden blijven in Toombeola terwijl u naar Clifden gaat voor uw overnachting.

Zaterdag
U wordt opgehaald van uw hotel/guesthouse en naar Dartfield gereden om een bezoek te brengen aan het Equestrian and Heritage Centre, opgericht door uw host/gids Willie. U wordt welkom geheten met hete port of whiskey waarna u mag opstijgen om over het landgoed te gaan rijden. De tocht neemt u mee door bossen, velden en er is gelegenheid om de Cross Country Course (parcours) te doen die wordt gebruikt in een 3-sterren evenement. Lunch is het Café in Dartfield. Bovendien kunt u in het Museum rondkijken en Ierse paarden en hondensouveniers aanschaffen in het Tack & Gift Shop. 's-Middags maakt u nog een laatste buitenrit op het landgoed (al dan niet met sprongen) en daarna is het tijd om afscheid te nemen van uw paard en gids. 's-Avonds nog een laatste diner en overnachting.

Zondag
Ontbijt en vertrek

wanderreiten-connemara ridingonthebeach crosscountryjumping

Vliegen op Dublin
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met boeken tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. En met KLM vlieg je er nu twee keer per dag naartoe. Passagiers vliegen naar Dublin met een Embraer 190 (100 stoelen). Vanaf 26 maart 2017 zelfs vier keer per dag.

Lees ook het artikel van Britse glossy TATLER over hunting in Ierland & Willie Leahy

Transfers
Onze partner in Ierland heeft geen standaard transfers maar u kunt op Dublin Shannon Airport een taxi naar Loughrea nemen voor het bedrag van € 80 enkele reis, of naar Galway (uw startpunt bij de Connemara Trail) ad € 100 enkele reis, te delen door het aantal passagiers. U dient een dag eerder dan de trail in Galway te arriveren omdat u op de eerste dag al om 10:00 uur bij het hotel in Galway wordt opgehaald. U kunt de trein nemen vanaf Dublin Airport naar Galway of nog beter,  Bus 51, die elk uur gaat om vijf minuten voor het uur. Op uw terugreisdag bij de Connemara Trail kunt u het beste vanaf Loughrea de bus terugnemen naar Dublin Airport vanwege het eindpunt van de Trail.

Culinair
De dag begint altijd met een stevig Iers ontbijt met havermout (in heet water gekookt met koude melk eroverheen), fruit, yoghurt, muesli, bruin brood, bacon, worstjes, eieren, geroosterd brood, vruchtensappen, koffie en thee.
Picknicks onderweg met brood, kaas, vleeswaren, sla, tomaat, komkommer, koekjes, frisdranken, thee en koffie.
Avondmaaltijden in de restaurants van de hotels of B&B's, meestal verukkelijk en doorgaans vier gangen en volop keuze. U kunt uw dieetwensen aan ons doorgeven.

Wat neemt u mee
Twee rijbroeken, jodphers met chaps, cap, wind-en regendicht jack, fleece/vest, sjaal, (twee paar) handschoenen,  heuptas, D-ring/haak, waterfles, waterdichte camera vanwege de zee. En een verloopstekker voor uw smartphone. Sommige hotels bieden wasserijservice aan (ter plaatse te betalen) waardoor u minder kunt pakken.

Weer en klimaat
Ierland heeft een gematigd zeeklimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 15 tot 25 graden. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 0 tot 15 graden.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Tijdsverschil
In Ierland is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
De zomertijd in Ierland loopt gelijk aan die van Nederland.

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg