Latest Blogposts

Geysir Gullfoss

Geysir4

IJsland - Geysir Gullfoss  - € 1.460    |Fotos|Video|Pers|Mail |Offerte |Reserveren | 
• Vijfdaagse tocht op en met een kudde IJslandse paarden naar Geysir en Gullfoss waterval
• Periode juni tot eerste week september
• 5 dagen/4 nachten/4 dagen in het zadel (ca. 15-30km per dag)
• Voor halfgevorderd al mogelijk/Minimum deelname van 2 personen.
• Vliegen op Reykjavik & Transfers naar startpunt op de boerderij
• Verkorte versie van Golden Circle Tour met Geysir hete bronnen en Gullfoss waterval
Geysir2

U rijdt naar de hete bronnen van Geysir en naar de Gullfoss waterval, maar ook bezoekt u Thingvellir National Park op de dag van transfer. Geniet van een gezellige paardrijvakantie op de boerderij met buiten een hot tub en een hotel met privéfaciliteiten. Heel geschikt voor families en ruiters die graag de meest bekende bezienswaardigheden van IJsland in hun tour willen. U rijdt naar een hoger gelegen plateau (Haukadalsheiði) waar u het verschil in natuur zult zien en adembenemende uitzichten zult hebben over de bergen en de gletsjers. U rijdt feitelijk de eerste vier dagen met de Golden Circle Tour mee en op dag vijf gaat u terug naar Reykjavik.

De paarden/het rijden
Op IJsland rijdt u op IJslandse paarden. Ze zijn klein maar zeer sterk en met veel karakter. Bovendien hebben ze een vijfde gang, de tölt, een glooiende pas tussen draf en galop in, horend bij dit ras. U wordt begeleid door een gids die Engels en/of Duits spreekt.
Geysir10Geysir5

Programma
Maandag: 
Reykjavík – Thingvellir – Kálfhóll – Réttarholt Guesthouse
Pick up tussen 09:00 – 10:00 bij uw hotel in Reykjavik. Transfer van Reykjavík naar Kálfholl Farm. Welkomstbijeenkomst en introductie van de IJslandse paarden met de kenmerkende gangen (tölt). Een eerste kennismakingsrit langs een mooie trail naar de Thjórsá-rivier die gevoed wordt door een gletsjer. We laten de paarden bij Sandlækjarmýri in het weiland en rijden naar Réttarholt Guesthouse. Vandaag leert u vooral uw paard en de IJslandse manier van trailriden kennen in een relaxte sfeer. Geniet na afloop van de hot tub buiten bij Réttarholt Guesthouse met daarna een hartige maal. (afstand vandaag ca. 15 km)

Dinsdag: Réttarholt – Hvítárdalur
We verlaten Réttarholt en rijden met de truck naar de paarden. Van hieruit gaan we richting het vruchtbare boerenland van Hrunamannahreppur. De reserve paarden lopen los mee met de kudde, waardoor wij regelmatig van paard kunnen wisselen en een goed tempo erin kunnen houden. We steken een rivier over, de Salmon River Stóra-Laxá en stoppen voor een picnicklunch bij Hrunaréttir, waar een kraal is die wordt gebruikt voor de jaarlijkse schapen round-up in de herfst. Daarna rijden we naar Hvítárdalur Farm waar we overnachten. (afstand vandaag ca. 30 km)

Woensdag: Hvítárdalur – Gullfoss – Myrkholt/Hvítárdalur
We vervolgen onze tocht over zachte paden, waar we heel goed op kunnen tölten en rijden richting de majestueuze canyon Brúarhlöð waar zachtgroen water door bizarre rotsformaties sijpelt. Langs de Hvítá Rivier volgen we de steeds dieper wordende canyon naar de indrukwekkende Golden Waterfall Gullfoss en Geysirhot, een gebied befaamd om de hete bronnen. (afstand vandaag ca. 20 km)

Donderdag: Geysir – Haukadalur – Haukadalsheiði – Myrkholt/Hvítárdalur
Onze tocht brengt ons door de Haukadalur-vallei met prachtige berkenbossen. We steken door kleine stroompjes onderweg en zien een rijkdom aan wilde bergbloemen die in de zomer bloeien. U zult versteld staan van verschil in natuur tussen hoger en lager gelegen gebied. Een adembenemend uitzicht op de bergen en de gletsjers van de hooglanden wacht op u terwijl u naar de top van Haukadalsheiði rijdt. De rest van de dag brengt u in het Geysir-gebied door. U heeft voldoende tijd om hier de vele hete bronnen te ontdekken. (afstand vandaag ca. 15 km)

Optioneel (tegen bijbetaling): Snowmobile drive op de Langjökull glatsjer
Het is mogelijk om over het witte ijs van de Langjökull-gletsjer te gaan. Een 4×4 auto brengt ons naar een base camp waar we eerst warme kleding krijgen. Na een veiligheidsinstructie rijden we de witte wereld van ijs en sneeuw in. Twee personen delen een snowmobile gedurende de tochte van een uur en beiden krijgen de kans om het te besturen (een geldig rijbewijs is wel noodzakelijk!). Kinderen mogen achterop. Prijs per persoon ISK 26.200.

Vrijdag: Geysir – Reykjavík
Vandaag verlaten we diegenen die de Golden Circle Tour helemaal rijden. Na het ontbijt terug naar Reykjavik. Aankomst ca. 10:30 uur. Hier eindigt de tour.

Geysir14Geysir6

Prijs 2018: € 1.460

Arrangement inclusief
volpension (ontbijt/lunch/diner) gedurende de tocht , inclusief bus transfer van Reykjavik naar de boerderij, regenkleding, waterflacon, zadeltas, cap.
Arrangement exclusief
vluchten, alcoholische dranken (tipL koop ze op de luchthaven taxfree want IJsland is duur!) en eventuele fooien.

Accommodatie
Tijdens de tocht in slaapkamers met 2 tot 4 bedden met gedeelde badkamerfaciliteiten. Overnachtingen vóór en na de tocht kan individueel.

Data 2018 (maandag tot vrijdag)
Juni: 9-14 jun, 16-25 jun, 23-28 jun
Juli: 7-12 jul, 14-19 jul, 21-26 jul
Augustus: 4-9 aug, 11-16 aug, 18-23 aug, 25-30 aug

Ligging
iceland-mapGeysir8

Vliegen op Reykjavik
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten, dat maakt ons niets uit. Wij adviseren u te wachten met het boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd. Voor deze Geysir Gulfoss tocht kunt u het beste een dag eerder invliegen en in Reykjavik overnachten. Paardenpas kan een hotelovernachting voor u boeken in Reykjavik, veelal met eem combi vlucht + hotel, dat voordeliger is. WOW Air vliegt rechtstreeks vanaf Amsterdam op Reykjavik, maar is een uitstekende low-cost maatschapij, de ruimbagage dient daarom apart betaald te worden.

Transfers
Vanaf de luchthaven van Reykjavik kunt u een Flybus naar Reykjavik nemen (een klein uur). U kunt natuurlijk ook een taxi nemen, maar IJsland is niet goedkoop. De volgende dag wordt u bij uw hotel in Reykjavik opgehaald door uw host/gids.

Culinair
Ontbijt is uitgebreid en u krijgt traditionele IJslandse gerechten (vis of lam). Vegetarische maaltijden zijn mogelijk wanneer tevoren aangevraagd. De ruiters maken 's morgens allemaal hun eigen lunchpakket tijdens het ontbijt.

Rijden op IJsland
IJsland is een eiland en doet er alles aan om zich te beschermen tegen dierlijke ziekten uit de rest van de wereld. U dient daarom uw rijkleding, laarzen, handschoenen harnachement etc. te desinfecteren alvorens u op IJslandse bodem stapt. Kleding dient daarom op minimaal 40° in de wasmachine gewassen te worden of chemisch gereinigd bij de stomerij en gedesinfecteerd met VirkonS®. Meer informatie van IJsland hierover vindt u middels deze link: ProtectHorseIceland.
In z'n algemeenheid rijdt u op IJsland 4-7 uur per dag in de natuur. Het is daarom het beste wanneer u minimaal halfgevorderd bent en bij voorkeur fit.

Geysir3Geysir7

Gezondheid
Voor een bezoek aan IJsland heeft u geen vaccinaties nodig.

Wat neemt u mee
Vanwege de onvoorspelbaarheid van het weer en de grote verschillen in temperaturen is het verstandig kleding voor alle weertypen mee te nemen en u in laagjes te kleden. Laarzen die tot uw knie reiken, bij voorkeur rubberen laarzen vanwege de rivieren die u doorkruist. Warm jack, regenjack, meer paar warme sokken en handschoenen (minimaal twee paar vanwege het nat worden), een sjaal, hoed of pet, cap, fleece/sweater, warm wollen ondergoed (evt. lang), rijbroeken (twee), slippers voor in de boerderij (IJslanders doen hun schoenen uit in huis), zwemgoed, handdoek, zeep, fototoestel, eerste hulp (verband/pleisters), muggenstift, eigen snacks/snoepjes/energizers voor onderweg, zonnebrandcrème, lipbalsem, zonnebril, heuptas, gympen, jodphers/chaps, eigen regenjack. N.B. een waterfles, regenkleding, zadeltas, cap en slaapzak met binnenlaken (waar nodig) wordt verstrekt. Uw host adviseert u bij voorkeur een rugzak of flexibele tas als bagage mee te nemen, liever dan een harde koffer, omdat transportruimte in de autobus beperkt is.

Belangrijk: Uw rijkleding dient voordat u op IJsland stapt, op 40°C te zijn gewassen of gestoomd. Laarzen en hoeden dienen minimaal vijf dagen tevoren schoongemaakt en gedesinfecteerd te worden. De Icelandic Veterinary Authority adviseert het disinfecteermiddel Virkon S. Gebruikte handschoenen, zweepjes, zadels, hoofdstellen, halsters, chaps en ander leer mag niet het land worden ingebracht. Wij vragen uw begrip voor deze maatregelen die nodig zijn om IJsland vrij te houden van dierenziekten. Paarden zijn hier niet gevaccineerd en daarom vatbaar voor besmettingen. Help IJslands fragiele natuur te beschermen! Meer informatie hierover vindt u op: www.mast.is.

Culinair
Probeer op de IJslandse specialiteiten zoals vers gerookte lam, forel, zalm en een variëteit aan kazen. Indien u van een alcoholisch drankje houdt, adviseren wij u die duty-free te kopen en mee te nemen omdat alcohol op IJsland erg duur is.

Beste reistijd
Mei en september zijn de beste maanden om naar IJsland te reizen. Hiermee vermijdt u de koudste maanden en het massatoerisme. Januari, februari, maart, april en december zijn de beste maanden voor een sneeuw- of wintersportvakantie naar IJsland.

Weer en klimaat
Ijsland heeft een mild klimaat. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 0 tot -15 graden. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 10 tot 15 graden.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in IJsland 2 uur vroeger.
Tijdens onze wintertijd is het in IJsland 1 uur vroeger.
IJsland kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Taal
IJslands is de officiële taal in IJsland. Daarnaast wordt er veel Engels en Deens gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg

Boek deze IJsland-paardrijvakantie en ontvang van Paardenpas een gratis Seducci-onderbroek ter waarde van € 38 kado, Italiaans design underwear zonder naden, gemaakt voor paardrijden en tegen het doorrijden.

Seducci
Seducci - klik op de link