Latest Blogposts

Horse Round Up

round7

IJsland - Horse Round Up  - € 1.795  |Fotos |Video |Pers |Mail |Offerte |Reserveren | 
• Tocht te paard waarbij u helpt met het drijven van honderden paarden naar lagere weiden
• Periode september
• 7 dagen/6 nachten waarvan één nacht in Reykjavik/4,5 dag in het zadel/2-4 uur per dag in het zadel
• Voor sterke en fitte halfgevorderde ruiters, max. gewicht 110 kg, groepsgrootte 16-28 ruiters
• Vliegen op Reykjavik & Transfers naar Hafnarfjörður en de Vatnsdalur-vallei
• Een unieke eeuwenoude IJslandse traditie die u met de IJslandse mensen en paarden deelt

round9

Stel je voor hoe honderden loslopende IJslandse paarden de heuvels naar beneden galopperen van hun zomerweilanden terug naar de boerderijen van hun eigenaren, allemaal voordat de winter inzet. De eeuwenoude traditie van de Round Up is in het Noorden van IJsland. Als gastruiter maakt u de eerste dag een korte rit vanaf het ruitercentrum in Hafnarfjörður, zodat u kunt wennen aan het IJslandse paard. De volgende vier dagen rijdt u in het noorden. Vanuit  het Vatnsdalur-gebied rijden we door prachtige valleien en langs bergen op naar de Laxárdalur vallei. Hier ontmoeten we de IJslandse mensen met wie we de paarden gaan drijven vanuit de bergen naar de Skrapatungurétt communal corral. Wanneer de taak volbracht is wordt dit gevierd met een speciale round up dans, de “réttardansleikur”, waaraan u natuurlijk ook mag meedoen. De round up gaat de volgende dag verder. Eerst worden de paarden uitgezocht. Dat gebeurt in de kraal.

round14 round8

De IJslandse paarden/het rijden
In de 9e eeuw namen de Vikingen hun paarden (van meestal Duitse afstamming) mee. Over duizend jaar is daaruit de IJslander voortgevloeid. Vandaag de dag zijn er ca. 80.000 paarden op IJsland met een bevolking van 330.000 mensen. Het IJslandse paard is intelligent, heeft een goed karakter en komt in alle kleurpaletten voor. Het unieke van de IJslander is natuurlijk het feit dat het vijf gangen kent: stap, draf, tölt, galop en rengalop. Vooral de tölt is heel comfortabel.

Accommodatie
U verblijft in Reykjavik (of nabije omgeving) in een gedeelde hotelkamer. Dit is in vergelijking tot de andere nachten tijdens uw verblijf een heel mooi hotel. Op de boerderijen slaapt u in bedden met 2-4 bed units (incl. linnengoed) en met de groep gedeelde badkamers/toiletten. Hvammur farm ligt in de mooie Vatnsdalur-vallei waar de rivier de Vatnsdalsá doorheen loopt, fameus om de zalm. De boerderij is enkele jaren geleden gerenoveerd en heeft een hot tub / jacuzzi in de tuin met een uitzicht op de rivier.

tumblr_inline_n7a82vdhZB1qzqee5 tumblr_inline_n7a836MaTZ1qzqee5

Arrangement
o.b.v. volpension, inclusief transfers van/naar Keflvaik luchthaven-Reykjavik, hotelovernachting in Reykjavík de nacht voordat de tocht begint, paardrijden en Engels-sprekende gids. Excl. vluchten en fooien.

Prijs € 1795

Data 2016: 14-20 september

round3 round4

Programma van dag tot dag
Dag 1 Woensdag: Aankomst op IJsland - Luchthaven Keflavík-Riding Center-Reykjavík
Individuele transfers met Flybus van de luchthaven van Keflavík naar uw hotel in Reykjavík (inclusief). U heeft eerst een introductierit om te wennen aan het rijden op een IJslands paard. Dit is vanuit de Riding Center en brengt u naar de Mt. Helgafell-vulkaan. Om 18:00 uur wordt u opgehaald voor de kennismakingsmeeting met de IJslandse mensen die u gaat helpen met de Horse Round Up. Het is verstandig zelf tevoren iets te eten, omdat u na uw introductierit alleen een kop soep krijgt.

Helgafell vulkaan download

Dag 2 Donderdag: Reykjavík-Hvammur-Vatnsdalur-Stóra-Giljá waar u einde middag aankomt.
Om 8:30 uur wordt u bij het hotel opgehaald. Zorg ervoor dat u al in uw rijkleding klaar staat. Transfer per bus naar Hvammur Farm waar u de paarden en de gidsen ontmoet. Duur ca. 3,5 uur. Onderweg naar het noorden bezoekt u nog een fabriekje waar ze allerlei houten goederen maken. De tocht zelf start in de Vatnsdalur vallei, een prachtige setting van de Vatnsdæla-Saga. Van daaruit verder naar het oosten van de Vatnsdalur-vallei, langs de Hvammsfoss-waterval, omgeven door indrukwekkende basalten kolommen. De paarden mogen bij de Stóra-Giljá boerderij uitrusten en wij keren terug naar Hvammur Farm, het huis van onze hosts Sonja en Haukur waar we ook overnachten. Vandaag rijdt u 22km.

hvammsfoss-rune-valtersson Skrapatungurétt

Dag 3 Vrijdag: Stóra-Giljá-Björnsólfsstadir-Hvammur
Nadat we weer bij onze paarden zijn, rijden we langs de kust van het Húnavatn-meer. We vervolgen onze weg langs de Laxá á Ásum-rivier waar zalm gevist wordt en gaan door naar het dorpje Blönduós. Hier steken we de Blanda-rivier over die door gletsjerwater wordt gevoed, helemaal naar de Björnsólfsstaðir-farm in de Langadalur vallei. Deze boerderij is eigendom van Haukur's grootvader die bekend staat om zijn verhalen vertellen en warme persoonlijkheid. Overnachting op Hvammur Farm. Vandaag rijdt u 30km.

Dag 4 Zaterdag: Paarden verzamelen in Laxádalur-Skrapatungurétt
We gaan naar onze paarden bij de Strjúgsstaðir-farm waar we de boeren ontmoeten, die vanuit de bergen naar beneden komen waar ze al enige tijd met de paarden hebben doorgebracht op de zomerweilanden. Honderden paarden komen naar beneden vanuit de hooglanden en wij helpen met het drijven van de paarden naar de round up plek Skrapatungurétt. De boeren zingen tijdens dit feestelijk gebeuren en u wordt uitgenodigd daarin mee te doen. Vandaag is een lange dag waarin u maar liefst 45km rijdt. Wie nog energie over heeft kan optioneel (en niet inclusief) gaan dansen (“Stóðréttardansleikur”) bij Blönduós. Hier laat men de spanning van de dag varen en is alleen nog tijd voor feest en ontspanning.

Dag 5 Zondag: Paarden uitzoeken en de kuddes naar hun thuisweilanden drijven
De dag begint bij de round up plek Skrapatungurétt waar de paarden worden uitgezocht. Voel de spanning en kijk naar de mooie paarden terwijl u kijkt naar dit gebeuren. Het sorteren van de paarden zelf doen de IJslandse mensen. Wanneer de paarden eenmaal zijn gesorteerd helpt u bij het terugbrengen van de kuddes naar de weilanden op de boerderijen van hun eigenaren. Diner bij Hvammur Farm. Vandaag rijdt u 25 km.

Dag 6: Maandag: Terug naar het zuiden- Reykjavík
Vertrek en reis terug naar Hotel Skuggi in Reykjavík. Aankomst hotel ca. 14:00 uur.

Dag 7: Dinsdag: Vertrek van Reykjavík en transfers per bus naar Keflavík luchthaven en weer naar huis

round15 round1

Ligging
In het noordwesten van IJsland bij Vatnsdalur.
Iceland-political-map

Vliegen op Keflavík
U kunt zelf uw vluchten boeken of dat aan ons overlaten. Wow Air heeft gunstig geprijsde vluchten. Wij adviseren u te wachten met boeken van vluchten tot wij uw paardrijvakantie hebben bevestigd.

Weer en klimaat
Ijsland heeft een mild klimaat. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 0 tot -15 graden. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 10 tot 15 graden.

Beste reistijd
Mei t/m september zijn de beste maanden om naar IJsland te reizen. Hiermee vermijdt u de koudste maanden en het massatoerisme. Januari, februari, maart, april en december zijn de beste maanden voor een sneeuw- of wintersportvakantie naar IJsland.

Taal
IJslands is de officiële taal in IJsland. Daarnaast wordt er veel Engels en Deens gesproken.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan IJsland heeft u geen vaccinaties nodig.

Geld en Geldzaken
In IJsland wordt betaald met de IJslandse kroon (ISK).

Diversen
Maximum gewicht 110 kg

Culinair
Ontbijt is uitgebreid en stevig met traditionele IJslandse maaltijden (vis of lam). Vegetarische maaltijden zijn op aanvraag. Ruiters maken 's morgens hun eigen lunchpakket klaar van de ontbijttafel.

Wat neemt u mee en richtlijnen IJsland
Regenkleding, chaps, jodhpers, handschoenen, zadeltas/heuptas, cap, sjaal, pet, extra sokken, regenlaarzen, slippers, gympen, sweater. Belangrijk: Uw rijkleding dient voordat u op IJsland stapt, op 40°C te zijn gewassen of gestoomd. Laaren en hoeden dienen minimaal vijf dagen tevoren schoongemaakt en gedesinfecteerd te worden. De Icelandic Veterinary Authority adviseert het disinfecteermiddel Virkon S. Gebruikte handschoenen, zweepjes, zadels, hoofdstellen, halsters, chaps en ander leer mag niet het land worden ingebracht. Wij vragen uw begrip voor deze maatregelen die nodig zijn om IJsland vrij te houden van dierenziekten. Paarden zijn hier niet gevaccineerd en daarom vatbaar voor besmettingen. Help IJsland's fragiele natuur te beschermen! Meer informatie hierover vindt u op: www.mast.is. Neem verder ook wat favoriete snacks mee van de luchthaven van Reykjavik, zodat u tussendoor en onderweg ook een hapje heeft bij opkomende trek, omdat de afstanden soms pittig zijn.

Verlenging
Overweeg eventueel eerder in te vliegen of later te vertrekken en van een dagje Blue Lagoon te genieten. Wij kunnen veelal gunstige combi-deals voor u boeken vluchten+hotel met autohuur. De Blue Lagoon ligt op ca. 40min rijden in het zuiden van Reykjavík (de andere kant op van de round up).

OZZO

Kijk in ons gastenboek voor ervaringen van onze klanten die hier al zijn geweest

Reserveren
Wij kunnen beschikbaarheid voor u opvragen en/of een paardrijvakantie voor u in optie nemen.
Bij reservering geldt een aanbetaling van 20%-40% afhankelijk van onze partnerlocatie.
Het restantbedrag mag 10 weken voor vertrek worden voldaan.
Deze paardrijvakantie hanteert een aanbetaling van 20% van de reissom.
U betaalt nooit meer dan rechtstreeks en wij hanteren de beste prijsgarantie, soms zelfs een betere prijs.
Indien u een KNHS-lidmaatschap heeft, ontvangt u 2,5% korting, zie de KNHS-website/ledenkorting.
U ontvangt van ons een uitgebreide persoonlijke reisitinerary met daarin alle voor u relevante informatie over uw reis/vluchten, transfers, uw paardrijvakantie, de paarden, de gidsen, uw hosts, het verblijf, verzekeringen en over het land zelf (vaccinaties, visa).U kunt ons emailen of gebruik maken van ons online reserveringsformulier.
Bel: 06-47310175 | E-mail: patricia@paardenpas.nl | Offerte-aanvraag |

 beste prijsgarantieknhsCollect Wolk Patricia 2015 jpg

Boek deze IJsland-paardrijvakantie en ontvang van Paardenpas een gratis Seducci-onderbroek ter waarde van € 38 kado, Italiaans design underwear zonder naden, gemaakt voor paardrijden en tegen het doorrijden.

Seducci
Seducci - klik op de link